Kaçırmışım demekkiCanım benim doğum günüm 20kasım..
ben doğurdum oğlumu 29ekim de
Canım lütfen korkma benim çok güzel geçti doğumlarım 3 ü de sezaryen.2 saattir ağlıyorum sezaryen korkusundan lütfen birisi iyi bir doğum hikayesi varsa yazsin delircem. Dr da normal nkrmal dedi dedi son günlerde ne dediği belli değil net konuşmayınca sezaryene karar verdik of of gecen hafta sezaryen yapan abla cok ağrım var diye msaj atmis. Annemin sezaryeninin nasil kotu gectiğni 30 yildir dinliyorum zten gun aldiğmizdan beri yuzunden dusen bin parca.
Maşallahh yaa bayıldımmm
doğum arefesinde herkesin psikolojisi aynı olmuyor maalesef. o sebeple daha önce bu muhabbetleri yaparken doğum şekli konusunda çok fazla yorum yapmayalım demiştik.etkilenen arkadaşlarımız oluyor en güzeli konuşmamak. konuşulan konu başlıkları var zaten merak eden varsa orada okur dedik hep.Ya öyle de ben buna sinir oluyorum işte. Niye bazı şeyleri insanların keyfine göre konuşmak zorundayız. Ben de sezaryen olucam başıma gelecekleri bilmek taraftarıyım, kesilmek ağrı vs dışında anormal bi kelime de kullanmadım, ama insanlar rahatsız oluyorum konuşma deme hakkını buluyor kendinde. E benim hakkım nolacak? Bi kaç mesaj üstte arkadaş normal doğumda sıkıntı çeken arkadaşını yazmış o zaman normal doğuracaklar gelip atarlansın olur mu öyle şey.
Bebeğin gelişmiyor karın bölgesi geriden geliyor küçük bebek normal doğumda strese girer birde tüp bebek bekletmeye gelmez deyip devletteki doktor almak isteri. Bende özeldeki doktor herşey yolunda normal doğuma da uygun deyince devleti bıraktım özele gittim.Çok garip devletteki sezaryene sebep ne gösterdi? Canım önemli olan senin ne hissettiğin ve istediğin. Her an diken üstünde olmaktansa sağlıkla kucağına almak bir an önce en önemlisi. Ben de o yüzden çarşambaya gün aldım doktorum bekleme taraftarı değil. Ama iyi bir devlet hastanesi mi vs araştır daha önce orada sezaryen olmuşlardan bilgi al devlet hastanesine güvenilmez maalesef. İmkanın varsa özelde sezaryen ol.
Özeldeki doktorun sana güven ve cesaret veriyorsa bekleme konusunda dinleyebilirsin iş doktorda bitiyor sonuçta.
Canım lütfen korkma benim çok güzel geçti doğumlarım 3 ü de sezaryen.
Ameliyata giriyorum sonra adet olur gibi bir sancıyla uyanıyorum derin derin bir uykudan uyanır gibi annemin esimin yakınlarımın kim varsa sesleriyle anlıyorum bitmiş ameliyat gelmişim yatağıma zaten o sıra inga inga bas bas bağıran bebeğinin sesi Allahım doğmuş.
O sıralar işte uyanmaya çalışma isteği oluyor böyle tatlı tatlı annem eşim kim varsa koluma bebegi koymuşlar memeyi tutturmuşlar memeye biraz emiyor biraz emmiyor sonra o şekilde bir müddet yatıyorsun tabi açılıyorsun uyku hali bitiyor konuşuyorum ediyorum geliyorlar gidiyorlar hemşireler iğne yapiyorlar serumunu değiştiriyorlar iğnenin etkisiyle ağrı yok gibi
1 yada 2 kere karnına bastırıp kanama kontrolü yapıyorlar bu ilk sezaryenimde çok kötüydü çünkü haberim yokken eliyle sıvazlar gibi bastırdı ama ben serbest durup o hareketi beklemediğim için çok canım yanmıştı patlatacak gibi bastırmıyor tabi ama hiç duymamıştım bunun yapıldığını bilsem hazırlıklı olurdum
bu doğumumda hemşire geldiğinde anladım zaten sakin karnıma bastırma vs diyorum yok yok korkma acıtmam dedi ama ben nasıl korkuyorum üstümü açıp karnıma masaj yapar gibi çok az sıvazladı ve aşağıdan gelen kanamaya baktı gerçekten acımadı sezaryende en korktuğum hatta tek korktuğum şey buydu 1 saat sonra 1 kere daha yaptı aynı şeyi ve sondamı çıkarttı bezimi taktı bezimi felan takarken ben gayet popomu felan kaldırıp ona yardımcı oldum üstümü giydirdi annemle birlikte beni kaldırdı kalkarken başım döndü yere ve yakına bakma diyorlar zaten böyle bir nefesin kesiliyor karnında bir boşluk olduğu için ama hiç aman Allahım dedirtecek rahatsız edici bir hal değil sonra annem odada gezdirdi beni
O sıra hemşire yatağımi topladı düzenledi artık yatıp kalkabilirsin ve oturabilirsin dedi yattım kalktım oturdum dikkat ederek
Bebeğimi emzirmek için sabaha kadar kendim uğraştım uyandırmak için felan yani çok az uyudum 3 kere ağrı kesici yaptılar sabah oldu gaz çıkardım akşam ve sabah beni ve bebegimi görmeye 2 şer kere doktorlar geldiler muayene ve genel durum kontrolü yaptılar sabah taburcu ettiler öğleden önce evimdeydim cocuklarimla buluştum başladık bebeğimizi sevmeye ve günlük hayatımıza döndük
İkinizin yorumları içinde teşekkür ederim kızlardoğum arefesinde herkesin psikolojisi aynı olmuyor maalesef. o sebeple daha önce bu muhabbetleri yaparken doğum şekli konusunda çok fazla yorum yapmayalım demiştik.etkilenen arkadaşlarımız oluyor en güzeli konuşmamak. konuşulan konu başlıkları var zaten merak eden varsa orada okur dedik hep.
herkes aynı güçte olmuyor bu konularda. evet en doğal hak internet ortamında bilgi sahibi olmak ama biz uzun zamandır bu forumda beraberiz. birbirimizi anlıyoruz diyip saygı duyduk ve doğum şekli konusunu konuşmuyorduk.
ikinci canım kızım var 4.5yaşındaOyyy maşallah canım ikinci senin de mi? Aşırı tatlı konseptler filan ya
Devlettekiler bu konularda daha dürüst oluyor genelde ama inşallah hayırlısı olsun. Pazartesi sen 41.haftada oluyosun oh maşallahBebeğin gelişmiyor karın bölgesi geriden geliyor küçük bebek normal doğumda strese girer birde tüp bebek bekletmeye gelmez deyip devletteki doktor almak isteri. Bende özeldeki doktor herşey yolunda normal doğuma da uygun deyince devleti bıraktım özele gittim.
pazartesi tekrar kontrolüm her ihtimale karşı sezeryana gider gibi hazırlıklı gidecem
Benim instagram yok ben göremiyorumsağol cnmDerinndn1234
Rabbim kolaylık versin canim, annelik gerçekten çok zor bi süreç ama tabi ki muhteşem bi süreç rabbim dileyen isteyen herkese nasip etsin ins. Rabbim bizlere güç kuvvet versin insBen 14 gündür mücadele eden bir anne olacak sütün ne yemekle ne sıvıyla ne takviyeyle alakalı old sanmıyorum. Gün-de 3 lt su takviye çaylar takviye damlalar bozalar meyveler sebzeler Her şeyi yiyiyorum. Annem tencere tencere yemek yapıyor kadın bana her çeşit kompostom meyvem yanımda süt olsun diye Hayatimda ilk kez dereotu yedim sütüm olsun diye süt aynı değişen artan bisey yok. Kesinlikle genetik benim annemin kardeşim de olmamış bende de bu kadar işte. Şimdi ağzına 2 kaşık da olsa anne sütü değsin diye mücadele ediyorum.
Sabah uykulu 6 gibi 60 cc mama biberon
9 da uyandırma meme
Öğlen 1 e kadar hep meme ara ara uyuma uyanma
1 den sonra 40 cc kaşıkla mama uyuma
3 de uyandırma meme
5 e kadar yine meme uyandıkça hep meme ağızda
5 den sonra 40 cc yine mama kaşıkla
8 de uyandırma meme
Gece 11.30 gibi kaşıkla mama 40 cc
Gece 1 e kadar asla uyumuyor 60 cc biberonla mama
Sonra uyuma rahatlama geliyor bebegime
Gece 3.5 gibi uyandırıp zorla meme uyanmazsa sağma anne sütü
Sabah 6 gibi tekrar uyandırma ve biberonla mama
Ve her beslenmeden sonra yine 15 dk yakın yine meme. Memeyi çekmeden uyumuyor
Gunlerim bu şekilde geçiyor hangi gündeyim onu bile bilmiyorum.
Ben üstüme düşeni yapıyorum 1 gün uzanmadım elim hep bebegimde herşeyiyle ilgileniyorum dikisimin üstü ödem şiş.
Içimi dökmek istedim kızlar
Merhana ben nasip olursa nisan da 2.kez anne olucam ilk bebegim sezeryan keyfi degil cati muaynesinden sonra ebenin normal olmz demesi uzerine sezeryan oldm ilk bebegimi ogleden sonra saat 2.5 gbi kucagima aldim ve hic ameliyat agrisk cekmedim sadece migrenden mi kaynakli bilmiorm bas agrim cok oldu cok rahat ayaklanip gezdm annem hep der seni ole gorunce sok oldum die cunku nazlanip yatmami beklemis2 saattir ağlıyorum sezaryen korkusundan lütfen birisi iyi bir doğum hikayesi varsa yazsin delircem. Dr da normal nkrmal dedi dedi son günlerde ne dediği belli değil net konuşmayınca sezaryene karar verdik of of gecen hafta sezaryen yapan abla cok ağrım var diye msaj atmis. Annemin sezaryeninin nasil kotu gectiğni 30 yildir dinliyorum zten gun aldiğmizdan beri yuzunden dusen bin parca.
Siz yine konuşmayın canım mesaja etiketleyip zorla dahil eden yok ki. Sezaryen oranının yüksekliğinden konusu açıldı konuşmaya başladık. 7/24 doğum şekli konuşmuyoruz zaten. Kasım anneleri başlığındayız ve kasımın bitmesine 3 hafta var normal olarak bu kadar yaklaşmışken insan doğum olayını konuşabiliyor.doğum arefesinde herkesin psikolojisi aynı olmuyor maalesef. o sebeple daha önce bu muhabbetleri yaparken doğum şekli konusunda çok fazla yorum yapmayalım demiştik.etkilenen arkadaşlarımız oluyor en güzeli konuşmamak. konuşulan konu başlıkları var zaten merak eden varsa orada okur dedik hep.
herkes aynı güçte olmuyor bu konularda. evet en doğal hak internet ortamında bilgi sahibi olmak ama biz uzun zamandır bu forumda beraberiz. birbirimizi anlıyoruz diyip saygı duyduk ve doğum şekli konusunu konuşmuyorduk.
Hakkinizda hayirlisi insallah..Bakalım bizimki ne olacak.. benim de crs 40 oluo. Insallah artık netleşir durum. Çok yoruldumÇatım falan normal ama bebeğin kafası 2 hafta önde kanala girmemiş hiç açıklığım yok doktor gününü geçirme taraftarı değil ben de cesaret edemiyorum beklemeye çarşambaya sezaryen günü aldık. O zamana kadar kendi gelir diye bekliyoruz bir umut :)
Bizim burda devlette nerdeeeeeeee@Nilay5454 Ben de deneyimimi anlatayım. Türkiye'de dogurmadim
İrlanda'da devlet hastanesi sezeryan oldum.3 gün zorunlu. 6 kişilik oda ama çok büyük perdelerle ayriliyoe. İlk gün her işi ebe ve hemşireler yaptı 2. Gün sana öğretiyor senden yapmanı bekliyorlar. Her an yardıma hazırlarlar ama. Bu sırada seni ameliyat eden doktorun gelip sana bakıyor, çocuk doktoru gelip bebeğe bakiyorm. Hemşire gelip yıkamayı öğretiyor ve yıkıyor bebeği. Sana soruyorlar nasıl beslemek istersin diye, ya anne sütü ya hazır mama secebiliyorsun. Anne sütü seçtim ben. Seni egitiyorlar gelip memeye yerleştiriyor ebeler. Olmazsa masajla sütü çekmeye çalışıyorlar kalem gibi bişey var ellerinde. Sonra bebeğe veriyorlar çıkan sıvıyı. Bu arada mama ile desteklemek sana kalmış. Her an mama hazır bırakıyorlar masana. Ek gıda istersin diye. Gece gündüz yanındaki düğmeye basınca geliyor ebe memeye yerleştiriyor cocugu. Eğer çok dahanamicak gibiysen ben dün gece oyleydim., alıp kendileri besliyor seni yalnız bırakıyorlar uyuman için. Gündüzleri doktor dolaşıyor yine duyma testi görme testi vs oluyor bebek. Sana ebe atıyorlar. Ben mesela bugün eve cikiyorum artık bana atanmış olan ebe gelip evde kontrol edecek beni. İstersen seni yıkıyorlar. Ben istemedim beni sildi görevli kişi. Ilık bezle
Sıcak yemek çay kahve pasta ne istiyorsan gün içi dolasiyorlar bir yemek firmasıyla anlaşmış hastane. Bunlar için ücret odenmiyor doğuma ait herşey ucretsiz irlandada. Anneme dedim yanında olsam bu kadar hizmet alamazdim diye
Bu arada refakatçi yasak koronadan. Eşler 5-7.30 arası gelebiliyor. Bebekle ilgileniyorlar onlara da öğretiliyor bebe bakımı o sıra. 3 gün temel eğitim sonrası eve gönderiyorlar seni. Asker gibiyim eve gidip eşime ogreticem herşeyi
Canım benim ağlama bak benim bugun 9.günüm inan ben 5.gün normal yürümeye baslamıstım.ne agrım ne birr sey vardı. Benim ameliyat sırasında sıkıntılarım oldu... Biraz korktum sanrım. Baska sıkıntım olmadı 2 kez odlum sezeryan. Asla korkma. Sağlıkla al kucagına bebeğini. Sunu düşün bebeğim sağlıklı doğsun da sağlıkla alaym kucağıma da hepsi gececek de...2 saattir ağlıyorum sezaryen korkusundan lütfen birisi iyi bir doğum hikayesi varsa yazsin delircem. Dr da normal nkrmal dedi dedi son günlerde ne dediği belli değil net konuşmayınca sezaryene karar verdik of of gecen hafta sezaryen yapan abla cok ağrım var diye msaj atmis. Annemin sezaryeninin nasil kotu gectiğni 30 yildir dinliyorum zten gun aldiğmizdan beri yuzunden dusen bin parca.
Bu kasım bebeleri hiç erken geleyim demiyor valla 38 e odaklamıştım kendimi hep nedense. Bırakırsak 42 ye gitçek gibi :) Gönlünden geçen olsun inşallah canımHakkinizda hayirlisi insallah..Bakalım bizimki ne olacak.. benim de crs 40 oluo. Insallah artık netleşir durum. Çok yoruldum
Bebeğin neyi istiyorsa öyle davran canım bana da ver diyor ben genel de 3 saatte bir 40 cc veriyordum ve emiyor az da olsa süt var doktor maması bittikten sonra arıyor mu dedi evet derim o zaman arttır diyor ama bebeklerin doyma hissi yokki versem 120 cc yer.Benimde kafam çorman ama bugün kendim sistemi oturttum. Bebeğim nasıl iyiyse öyle hareket edicem bugün eds uyguladik ikimize de Iyi geldiDogum kilosunu yakalamis ama canim mesela benimki 6.gundemi ne 2600 e dusmustu kilosu ilk zamanlar kilo verebiliyorlarmis benimki 2900 dogmustu ama sonradan toparlaniyorlar merak etme bende kilo kaybi olunca mamaya baslamistim suam kilo alimi iyi ama ya cok kilo aliyor ya da az bizde bunu ayarlayamadik bir turlu doktor bir arttir mamayi bir azalt diyor kafam ambalaj oldu resmen
alaka şu ki aylardır bu forumda sürekli aktif yazışan bir grup var ve böyle bir karar aldık kimseyi üzmemek için. sayfalara yazılan her mesaj okunuyor seçme şansımız olmuyor maalesef. sizde aramıza birkaç gün önce gelmişsiniz hoşgelmişsiniz ama bu şekilde pazartesi doğum yapacak bir arkadaşa yazdıklarınızı doğru bulmuyorum. dediğim gibi herkes herşeye hazırlıklı olamayabiliyor. kırıcı etkileyici korkutucu yazışmalardan kaçınıyoruz.Siz yine konuşmayın canım mesaja etiketleyip zorla dahil eden yok ki. Sezaryen oranının yüksekliğinden konusu açıldı konuşmaya başladık. 7/24 doğum şekli konuşmuyoruz zaten. Kasım anneleri başlığındayız ve kasımın bitmesine 3 hafta var normal olarak bu kadar yaklaşmışken insan doğum olayını konuşabiliyor.
Kıdem olayı mı vardı bu forumda? Biz uzun zamandır varız ve böyle karar aldık ne alaka yani :)
Bu hast bize yol olarak çok ters canım şu yenidoğan islemleri bitsin evime yakın bir doktor bukuo gideceğim eşim her seferinde ise gidemiyor bizi götürüp getirecek diyeHehe bizim de ilk muayenemizi Mesut öksüz yapmıştı taaa 7 yıl önce Medipolde doğurmuştum. Ama sonra eşimin ailesinin bir tanıdığı atandı, Mesut Okur, prof oldu şimdi canım. Bayağı da ünlendi. O gelir gelmez ona başladık 6 senedir devam. Bir de 3 yaşında epilepsisi çıktı benim oğlanın. Mesut hoca güzel yaklaştı, yönlendirdi. O açıdan da güveniriz, Allah kimsenin başına vermesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?