2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Canım lütfen korkma benim çok güzel geçti doğumlarım 3 ü de sezaryen.

Ameliyata giriyorum sonra adet olur gibi bir sancıyla uyanıyorum derin derin bir uykudan uyanır gibi annemin esimin yakınlarımın kim varsa sesleriyle anlıyorum bitmiş ameliyat gelmişim yatağıma zaten o sıra inga inga bas bas bağıran bebeğinin sesi Allahım doğmuş.

O sıralar işte uyanmaya çalışma isteği oluyor böyle tatlı tatlı annem eşim kim varsa koluma bebegi koymuşlar memeyi tutturmuşlar memeye biraz emiyor biraz emmiyor sonra o şekilde bir müddet yatıyorsun tabi açılıyorsun uyku hali bitiyor konuşuyorum ediyorum geliyorlar gidiyorlar hemşireler iğne yapiyorlar serumunu değiştiriyorlar iğnenin etkisiyle ağrı yok gibi

1 yada 2 kere karnına bastırıp kanama kontrolü yapıyorlar bu ilk sezaryenimde çok kötüydü çünkü haberim yokken eliyle sıvazlar gibi bastırdı ama ben serbest durup o hareketi beklemediğim için çok canım yanmıştı patlatacak gibi bastırmıyor tabi ama hiç duymamıştım bunun yapıldığını bilsem hazırlıklı olurdum
bu doğumumda hemşire geldiğinde anladım zaten sakin karnıma bastırma vs diyorum yok yok korkma acıtmam dedi ama ben nasıl korkuyorum üstümü açıp karnıma masaj yapar gibi çok az sıvazladı ve aşağıdan gelen kanamaya baktı gerçekten acımadı sezaryende en korktuğum hatta tek korktuğum şey buydu 1 saat sonra 1 kere daha yaptı aynı şeyi ve sondamı çıkarttı bezimi taktı bezimi felan takarken ben gayet popomu felan kaldırıp ona yardımcı oldum üstümü giydirdi annemle birlikte beni kaldırdı kalkarken başım döndü yere ve yakına bakma diyorlar zaten böyle bir nefesin kesiliyor karnında bir boşluk olduğu için ama hiç aman Allahım dedirtecek rahatsız edici bir hal değil sonra annem odada gezdirdi beni
O sıra hemşire yatağımi topladı düzenledi artık yatıp kalkabilirsin ve oturabilirsin dedi yattım kalktım oturdum dikkat ederek
Bebeğimi emzirmek için sabaha kadar kendim uğraştım uyandırmak için felan yani çok az uyudum 3 kere ağrı kesici yaptılar sabah oldu gaz çıkardım akşam ve sabah beni ve bebegimi görmeye 2 şer kere doktorlar geldiler muayene ve genel durum kontrolü yaptılar sabah taburcu ettiler öğleden önce evimdeydim cocuklarimla buluştum başladık bebeğimizi sevmeye ve günlük hayatımıza döndük

doğum arefesinde herkesin psikolojisi aynı olmuyor maalesef. o sebeple daha önce bu muhabbetleri yaparken doğum şekli konusunda çok fazla yorum yapmayalım demiştik.etkilenen arkadaşlarımız oluyor en güzeli konuşmamak. konuşulan konu başlıkları var zaten merak eden varsa orada okur dedik hep.
herkes aynı güçte olmuyor bu konularda. evet en doğal hak internet ortamında bilgi sahibi olmak ama biz uzun zamandır bu forumda beraberiz. birbirimizi anlıyoruz diyip saygı duyduk ve doğum şekli konusunu konuşmuyorduk.

Bebeğin gelişmiyor karın bölgesi geriden geliyor küçük bebek normal doğumda strese girer birde tüp bebek bekletmeye gelmez deyip devletteki doktor almak isteri. Bende özeldeki doktor herşey yolunda normal doğuma da uygun deyince devleti bıraktım özele gittim.
pazartesi tekrar kontrolüm her ihtimale karşı sezeryana gider gibi hazırlıklı gidecem

İkinizin yorumları içinde teşekkür ederim kızlar herkesin hikayesi kendine göre zor yada kolay ❤

Devlettekiler bu konularda daha dürüst oluyor genelde ama inşallah hayırlısı olsun. Pazartesi sen 41.haftada oluyosun oh maşallah

Rabbim kolaylık versin canim, annelik gerçekten çok zor bi süreç ama tabi ki muhteşem bi süreç rabbim dileyen isteyen herkese nasip etsin ins. Rabbim bizlere güç kuvvet versin ins

Merhana ben nasip olursa nisan da 2.kez anne olucam ilk bebegim sezeryan keyfi degil cati muaynesinden sonra ebenin normal olmz demesi uzerine sezeryan oldm ilk bebegimi ogleden sonra saat 2.5 gbi kucagima aldim ve hic ameliyat agrisk cekmedim sadece migrenden mi kaynakli bilmiorm bas agrim cok oldu cok rahat ayaklanip gezdm annem hep der seni ole gorunce sok oldum die cunku nazlanip yatmami beklemis o gece hastane de kaldik ertesi sabah erkenden ciktik hastaneden kış ayi martti ve ben dogumdan 5 gun sonra her aksam yuruyuse sokaga ciktm bence iyi veya kotu bisiler dinlemeyin sadece olumlu enerjiyle girin ameliyata ben herseyin ustesinden gelirim diye olumlama yapin her bunyenin sezeryani karsilamasi farklidir ama kotu dusunurseniz kotu karsilarsinz insallah cok guzel gecer❤

Siz yine konuşmayın canım mesaja etiketleyip zorla dahil eden yok ki. Sezaryen oranının yüksekliğinden konusu açıldı konuşmaya başladık. 7/24 doğum şekli konuşmuyoruz zaten. Kasım anneleri başlığındayız ve kasımın bitmesine 3 hafta var normal olarak bu kadar yaklaşmışken insan doğum olayını konuşabiliyor.
Kıdem olayı mı vardı bu forumda? Biz uzun zamandır varız ve böyle karar aldık ne alaka yani :)

Hakkinizda hayirlisi insallah..Bakalım bizimki ne olacak.. benim de crs 40 oluo. Insallah artık netleşir durum. Çok yoruldum

Bizim burda devlette nerdeeeeeeee ☺Yat kadın diye bağırırlar. Ben medipol mega hast doğum yaptim belki duymussundur sağlık bakanının hastanesi. Öncesinde memorial ve medicana gittim orada doğum yapsaydim herşey 3minim cok daha farklı olurdu eminim ama burası da iyiydi zaten benim en Basın da zorunlu sezeryandi en başından beri doğum anım güzel eğlenceli korkusuz geçti ameliyat hane doktorum çok ilgili ce sevecendi hep pozitif konuştular hemşire kızlar bebek doğduktan sonra çok neşeliydi. Ameliyat haneden çıktıktan sonra bekleme alanında titredigimi gören biri üstümü ayaklarımı gelip sıkıca örttü birazdan odana çıkınca klimaya açarlar üşümem geçer dedi.Odama çıktım acı ağrı yok ben çok ketofliydim oğlum odama gelince dünyalar benim oldu hemşireler geldi bebeği soydular ten tene temas için o şekil kolumda emzirmeye çalıştım bir yandan da ağrı kesici veriyorlardı. Meme tutuş şeklini vs ben zaten aylardır kitaplarda inceliyordum hemen kavradın. Sarılık başlangıcı vardı şırıngaya mama koyup ağzına hortumla verdiler. Mesela burda sagim yapabilirlerdi bu benim için eksi
Sonra benim uyusuklugun geçince ağrılarım başladı kimseyi korkutmak istemem benim geçirdiğim ameliyatlar yüzünden bu kadar ağrım oldu rahimde yapışıklık oluşmuş tekrar yakarak açmış doktorum o ağrılar başlayınca gözüm bebeği dahi girmedi ölmek istedim .Kendi doktorum dahil 2 doktor hemen geldi ağrı seviyemi sordu anlattım bir yandan serumla ağrı kesici verildi vajinal ve göbekten muayene yapıldı hiç unutamayacagim bir an Damar yolu zor bulunduğu için seruma kan karışıyor yine aynısı oldu domtorum hemşireden damar yolu ac acil dedi malzemesi eksikmiş kız getirdi kiza aşırı sinirlendi burda acil hasta var neyi bekliyorsun diye azarladi. Ben doktorun bileklerine yaoistigim halde hep sakinleştirici konuştu neyse ağrı kesici alınca rahatlamışım sonra 2 hemşire koluma girio yürüttü ondan sonra hiç oturmadım desem yeridir çok iyiydim. Her saat başı nasıl old sordular bebek doğmadığı için gelip 2 saatte bir mamasını siringayla verdiler her gece 3 'le 5 arası bebeği alıp götürüp besleme altını değişme burun temizliği vücut kremini sürüp uyutup getirdiler çok rahatliyordum o huzurlu olunca. Sanırım temizlikçiydi duş almak isterseniz yardımcı olabilirim dedi ben O an düşünmüyordum zaten daha sonra eşimle konustugum da güzel bir bahşiş verdim dedi belki ondan o kadar ilgilenmiştir. Pansumanim yapıldı dikisime bakıldı buz gibi bisey sıktılar istediğin zaman duş alabilirsin 4 hafta koruyor bu dedi .Genel olarak memnundum. Tabi ülkemizde bunlar için bi bedel ödeniyor

Canım benim ağlama bak benim bugun 9.günüm inan ben 5.gün normal yürümeye baslamıstım.ne agrım ne birr sey vardı. Benim ameliyat sırasında sıkıntılarım oldu... Biraz korktum sanrım. Baska sıkıntım olmadı 2 kez odlum sezeryan. Asla korkma. Sağlıkla al kucagına bebeğini. Sunu düşün bebeğim sağlıklı doğsun da sağlıkla alaym kucağıma da hepsi gececek de...
İnan ben bebeğimi görene kadr hep endişeli idim gördüm oh ddm... Baktım yüzüne nromal cocuk Dr muayene etti normal oh be ddim. Cunku gebelik kapalı bi kutu... Ayrıntılı usg bile yüzde 80 en fazla bir seyler için fikir veriyor.
Sen sağlıkla kucağına alma tarafını düşün diğer halloluyor.

Hakkinizda hayirlisi insallah..Bakalım bizimki ne olacak.. benim de crs 40 oluo. Insallah artık netleşir durum. Çok yoruldum
Bu kasım bebeleri hiç erken geleyim demiyor valla 38 e odaklamıştım kendimi hep nedense. Bırakırsak 42 ye gitçek gibi :) Gönlünden geçen olsun inşallah canım

Bebeğin neyi istiyorsa öyle davran canım bana da ver diyor ben genel de 3 saatte bir 40 cc veriyordum ve emiyor az da olsa süt var doktor maması bittikten sonra arıyor mu dedi evet derim o zaman arttır diyor ama bebeklerin doyma hissi yokki versem 120 cc yer.Benimde kafam çorman ama bugün kendim sistemi oturttum. Bebeğim nasıl iyiyse öyle hareket edicem bugün eds uyguladik ikimize de Iyi geldi

alaka şu ki aylardır bu forumda sürekli aktif yazışan bir grup var ve böyle bir karar aldık kimseyi üzmemek için. sayfalara yazılan her mesaj okunuyor seçme şansımız olmuyor maalesef. sizde aramıza birkaç gün önce gelmişsiniz hoşgelmişsiniz ama bu şekilde pazartesi doğum yapacak bir arkadaşa yazdıklarınızı doğru bulmuyorum. dediğim gibi herkes herşeye hazırlıklı olamayabiliyor. kırıcı etkileyici korkutucu yazışmalardan kaçınıyoruz.

Bu hast bize yol olarak çok ters canım şu yenidoğan islemleri bitsin evime yakın bir doktor bukuo gideceğim eşim her seferinde ise gidemiyor bizi götürüp getirecek diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…