2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Kizlar herkesin bunyesi farkli o kotu gecirmis diye sizde kotu gecirmezsiniz ben 2sinide yasadim normalde sezeryande tekrar nasil bi dogum isterseniz diye sorarsaniz sezeryan derim o yuzden takilmayin boyle seylere rahat olun 2 dogum seklide ayni birinde once digerinde sonra agri cekiyosunuz yeterli saglik olsun canim

Ben de diyorum ki sizin kendi aranızda aldığınız kararlar sizi bağlar forumun genel kuralı olarak sayılmasını bekleyemezsiniz.

Arkadaşa yazdığım mesajın korkutucu tarafını söyleyebilir misin? Hatta ağlıyorum deyince kendisini telkin etmeye çalıştım. Bir rahatsızlığınız varsa, "biz burada eskiyiz ne dersek o olur" kafasında yaklaşmak yerine şikayet edebilirsiniz yöneticilere.

Zira kimse sizin kendi içinizde aldığınız kurallara göre ne yazacağını seçmek zorunda değil.

Papatya1646 merhaba canım seninle dogum tarihlerimiz aynı benim gibi
Sancım hiç yok Gerçi ben son 2 haftadır yürüyüşü bıraktım evden çıkmıyorum benim bebeğin suyunda en son azalma olmuştu sonra dr normal dedi bu dönemde
Sende durumlar nedir

Dr Yusuf Olgaç ın instagram hesabından çatı muayenesi videosunu izle mutlaka öyle karar ver derim bende
İzledim. Adam ne güzel anlatmış iyice kafam karıştı doktorumda okadar korkuttuki yani ben normali denesem bile yarıda beni götürür sezeryana. Ama baska doktorada gidemiyorum doğum paketi almıştım
Sanadami cati darligi dedi
Bende anlamadim buzamana dek normal olur dedi
Şimdi çatı darligi var riskli olur dedi sezeryan dedi
Evet ya banada çatı basık dar dedi

Banada ilkbasta normal simdi sezeryana cevridi

Kızlar benim bu ağrılarım ve karnımdaki kasılmalar tekrar tekrar olunca doktoruma yazdım o da keşke bugün gelseydin bakardık şimdi git ebeler baksın dedi ama ben 9 aydır ilk kez bir ağrı yaşadım onda da koşa koşa hastaneye gitmek istemedim hele ki bu corona döneminde uzun süreler hastanede bulunmak istemedim biraz daha bekleyeyim dedim yanlış mı düşündüm acaba? Gereksiz bi sakinlik var üstümde annem de daha yeni başlıyor sancılar normal falan diyince çok üstünde durmadım

Rabbim kolaylık versin canim, annelik gerçekten çok zor bi süreç ama tabi ki muhteşem bi süreç rabbim dileyen isteyen herkese nasip etsin ins. Rabbim bizlere güç kuvvet versin ins
Amin canım dediğin gibi güç kuvvet versin bugün doktora bağırdım Az kilo almış diye bana mamayı arttır dedi bi kaç şey söyledi benim nevrim döndü. Sizin yap dediginiz çok basit dedim her 3 saatte bir kalkar mamayi agzina tıkarım ama ben mucadele edeceğim dedim ben bebeğimin ağzına 1 damla süt gitsin diye 15 gündür uyku uyumadım haberiniz var mi dedim Geri vites attı

size daha fazla cevap vermeyeceğim. çünkü uzamasını istemiyorum. biz bir kural koymadık öyle bir yetkimiz de yok sadece beraber bir karar aldık. herkes uyacak diye keskin bir dilde yazmadık. buyrun devam edin paylaşımlarınıza. şimdiden hayırlı doğumlarınız olsun

Kizlar allah rizasi için ya genel anestezi tehlikelimi doğumda bilgisi olan var mı

Kizlar allah rizasi için ya genel anestezi tehlikelimi doğumda bilgisi olan var mı
yok cnm ya niye tehlikeli olsun. bebeğe anestezinin bi tık daha fazla geçtiği söyleniyor ama ne kadar doğru bilemiyorum. göz açıp kapayıncaya kadar şipşak bitecek herşey rahat ol

Devlettekiler bu konularda daha dürüst oluyor genelde ama inşallah hayırlısı olsun. Pazartesi sen 41.haftada oluyosun oh maşallah
Bana hiç dürüst gelmedi kadın yüzüme bile bakıp konuşmadı bi soru soruyorum 5 dk sonra yarım yamalak cevap veriyor. Başka doktorlar belki iyidir ama ben iyisine denk gelmediğim için gitmedim bida

Normal doğuranlar çok çok az olduğu için bu kavganın kazananı hep sezeryan olacak arkadaşlar oluyor. Onları anlamak istiyorum ama hiç bu konuda forumda anlayış göremedik. Normalle ilgili kötü yaxılarda hiç sesleri çıkmıyor sezeryane laf ettirmiyorlar. Bir neslin sorunu bu burda çözülmez. Ama travmatik zor da normal doğum yapsam normal olanı savunacağım detayı anlatmayacağım. Hatta sezeryan olsam bile normal doğum için çok çaba sarf ettim nasip olmadı inşallah bi dahakine nasip olur diyeceğim. Çünkü bence ülkemizin neslimizin sorunu kişisel bakamıyorum türk kadını için üzülüyorum

Merhaba canım evet yarın günümüz bittiyse Ben yürüyorum evdede hareketliyim biraz son günlerde. Hurmada yiyorum ama bende de tık yok. Çarşamba gittim en son hala suyum da falan azalma yoktu nst de sancı da çıkmadı açılmamda yok
İşte pazartesi tekrar gideceğim doktora karar vereceğiz

Kizlar sezeryandn bahsedilmis. Ben spinal oldum ameliyat ztn toplamda yarim saat fln suruyor. 5 saat sonra yurutuyolar fln bi sikintim olmadi sonrasında cok da agrim olmadi gayet rahat gecirdim. Tek sikinti karna bastirmalari 3 kere yaptilar her gelen bu son dedi bi kac hemsirenin elini morartmisimdir ama o da saniyelik bisey. Gozunuzu kortutmayin ben sifir hazirlik girdim bide hem bedenen hem psikolojik olarak bide bebege noldu korkusuyla ama bi problemim olmadi yani.

Ağzına sağlık gerçekten.
Görüyosun ben normal mi sezaryen mi tartışması da yapmadım.
1 hafta önce falan benim durumumda hangi doğum şekli daha iyi olur diye fikir istedim artılarını eksilerini çekincelerimi yazarak. Hemen "konuşmuyoruz bunları!" diye tepki aldım.

Bugün de bir arkadaş kasım annelerindeki sezaryen oranının yüksekliğiyle alakalı yazınca oradan konu açıldı ben de doktorların şahsi çıkarları için normal doğum isteyenleri manipüle ettiğini ve sezaryen yapanların abartılı konforlu anlatımlardan dolayı oranın yükseldiğinden bahsettim kısaca. Ama her forumda olduğu gibi ben normal doğum yanlısı ve sezaryeni kötüleyen insan oldum. Ki kaç kere dedim çarşamba sezaryen randevum var diye.

Öyle bi boyuta geldi ki olay fanatizme dönüştü artık ve sezaryen oranı yükseldikçe normal doğumu riskli diye empoze ettirmeyi başardılar. Artık normal doğum yapan cahil ve bebeğini riske atan anne oldu.

Ve şu konuda çok haklısın normal doğumla alakalı kötü anıların anlatılmasına kimsenin sesi çıkmıyor ama sezaryeni en ufak bi sorgula, konuş hemen atarlanıp susturmaya çalışıyorlar ve konuştuğumuz için kızmayı da kendilerine hak görüyorlar.

Belki de bizim problemimiz budur millet olarak. Konuşmaktan kaçmak gerçekleri görmezden gelince yok olduğuna inanmak.

Canım bebeğin nasıl

Canım bebeğin nasıl oldu

Çözemediğimiz şeylerden kaçmaya alışmışız. Hiç apandist ameliyatını mide ameliyatını öven görüyor muyuz. Evrim teorisine inananlar için bile kadınların bu kadar hızlı evrimleşip çatılarının bu hale gelmesi imkansız. İki nesil önce mis gibi doğuruyordu kadınlar hollanda isviçre danimarka amerika aslında gelişmiş her ülkede kadınlar bunun farkında yurt dışındaki arkadaşın yazdıklarına baksalar şansınız varsa deneyin diyor dene ya hu olmazsa zaten götürüyorlar sezeryane. Bu meseleyi sadece benim psikolojim diye bakarsak olmaz bu forumu okuyup karar verenler olabilir yıllar sonra bile. Biz ülkecek kandırılmaya ikna edilmeye çok alışık milletiz kadınımıza bunu sebepsiz yapmıyorlar çok büyük oyunların bir parçası bu. Geleceğimiz kardeşimiz kızımız torunlarımız için aslımıza dönebilmeyi umuyorum

Bencede canim bende spinal sezeryan oldum hastanede 1 gece yattim ertesi gunu hep ayaktaydim logusa durumum olmadi bence agri boyutu toparlanma kişiye gore degisiyor
canim hic korkma ablamda 15 yil onceki sezeryanini anlatirdi şoyle agrim oldu boyle kanamam
Oldu dedi ben spinal sezeryan oldum tamam hic agrin olmuyor diyemem ama dyanilmayacak bir agrida degil biraz oluyor o uyusma gecince ondada hemen agri kesici vuruyorlar sen bebeginle ilgilenirken inan o agriyi unutuyorsun ben ertesi gun ayaktaydim yatmadim ben ameliyat esnasinda daha cok heyecanlandim bana gore mesela oan daha zordu sanki psikolojik olarak birde mesela herkes baş agrisi demisti bende hic agri olmadi ama sana tavsiyem hemsire seni giydirdikten sonra yurutecek senin yapman gereken kesinlikle yere bakma karşiya bak ve burnundan derin derin nefes alip agizdanver mide bulantin baş dönmen olmasin ne kadar yurursen o kadar cabuk hareketlenirsin unutma ayaga kalkarken biraz agrin olacak yurumeye baslayinca o agri kslmayacak otururken kalkarken biraz oluyor

Canim 28 gunluk oldu bugun benimki zaten reflu yataginda yatiyor kusma olsada yutulmuyor zaten onda yatinca doktor sirtustu bile yatirabilirsin dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…