- 27 Mart 2020
- 792
- 1.622
- 33
- 36
Ben de diyorum ki sizin kendi aranızda aldığınız kararlar sizi bağlar forumun genel kuralı olarak sayılmasını bekleyemezsiniz.alaka şu ki aylardır bu forumda sürekli aktif yazışan bir grup var ve böyle bir karar aldık kimseyi üzmemek için. sayfalara yazılan her mesaj okunuyor seçme şansımız olmuyor maalesef. sizde aramıza birkaç gün önce gelmişsiniz hoşgelmişsiniz ama bu şekilde pazartesi doğum yapacak bir arkadaşa yazdıklarınızı doğru bulmuyorum. dediğim gibi herkes herşeye hazırlıklı olamayabiliyor. kırıcı etkileyici korkutucu yazışmalardan kaçınıyoruz.
İzledim. Adam ne güzel anlatmış iyice kafam karıştı doktorumda okadar korkuttuki yani ben normali denesem bile yarıda beni götürür sezeryana. Ama baska doktorada gidemiyorum doğum paketi almıştımDr Yusuf Olgaç ın instagram hesabından çatı muayenesi videosunu izle mutlaka öyle karar ver derim bende
Evet ya banada çatı basık dar dediSanadami cati darligi dedi
Bende anlamadim buzamana dek normal olur dedi
Şimdi çatı darligi var riskli olur dedi sezeryan dedi
Banada ilkbasta normal simdi sezeryana cevridiİzledim. Adam ne güzel anlatmış iyice kafam karıştı doktorumda okadar korkuttuki yani ben normali denesem bile yarıda beni götürür sezeryana. Ama baska doktorada gidemiyorum doğum paketi almıştım
Evet ya banada çatı basık dar dedi
Amin canım dediğin gibi güç kuvvet versin bugün doktora bağırdımRabbim kolaylık versin canim, annelik gerçekten çok zor bi süreç ama tabi ki muhteşem bi süreç rabbim dileyen isteyen herkese nasip etsin ins. Rabbim bizlere güç kuvvet versin ins
size daha fazla cevap vermeyeceğim. çünkü uzamasını istemiyorum. biz bir kural koymadık öyle bir yetkimiz de yok sadece beraber bir karar aldık. herkes uyacak diye keskin bir dilde yazmadık. buyrun devam edin paylaşımlarınıza. şimdiden hayırlı doğumlarınız olsunBen de diyorum ki sizin kendi aranızda aldığınız kararlar sizi bağlar forumun genel kuralı olarak sayılmasını bekleyemezsiniz.
Arkadaşa yazdığım mesajın korkutucu tarafını söyleyebilir misin? Hatta ağlıyorum deyince kendisini telkin etmeye çalıştım. Bir rahatsızlığınız varsa, "biz burada eskiyiz ne dersek o olur" kafasında yaklaşmak yerine şikayet edebilirsiniz yöneticilere.
Zira kimse sizin kendi içinizde aldığınız kurallara göre ne yazacağını seçmek zorunda değil.
yok cnm ya niye tehlikeli olsun. bebeğe anestezinin bi tık daha fazla geçtiği söyleniyor ama ne kadar doğru bilemiyorum. göz açıp kapayıncaya kadar şipşak bitecek herşey rahat olKizlar allah rizasi için ya genel anestezi tehlikelimi doğumda bilgisi olan var mı
Bana hiç dürüst gelmedi kadın yüzüme bile bakıp konuşmadı bi soru soruyorum 5 dk sonra yarım yamalak cevap veriyor. Başka doktorlar belki iyidir ama ben iyisine denk gelmediğim için gitmedim bidaDevlettekiler bu konularda daha dürüst oluyor genelde ama inşallah hayırlısı olsun. Pazartesi sen 41.haftada oluyosun oh maşallah
Normal doğuranlar çok çok az olduğu için bu kavganın kazananı hep sezeryan olacak arkadaşlar oluyor. Onları anlamak istiyorum ama hiç bu konuda forumda anlayış göremedik. Normalle ilgili kötü yaxılarda hiç sesleri çıkmıyor sezeryane laf ettirmiyorlar. Bir neslin sorunu bu burda çözülmez. Ama travmatik zor da normal doğum yapsam normal olanı savunacağım detayı anlatmayacağım. Hatta sezeryan olsam bile normal doğum için çok çaba sarf ettim nasip olmadı inşallah bi dahakine nasip olur diyeceğim. Çünkü bence ülkemizin neslimizin sorunu kişisel bakamıyorum türk kadını için üzülüyorumYa öyle de ben buna sinir oluyorum işte. Niye bazı şeyleri insanların keyfine göre konuşmak zorundayız. Ben de sezaryen olucam başıma gelecekleri bilmek taraftarıyım, kesilmek ağrı vs dışında anormal bi kelime de kullanmadım, ama insanlar rahatsız oluyorum konuşma deme hakkını buluyor kendinde. E benim hakkım nolacak? Bi kaç mesaj üstte arkadaş normal doğumda sıkıntı çeken arkadaşını yazmış o zaman normal doğuracaklar gelip atarlansın olur mu öyle şey.
Merhaba canım evet yarın günümüz bittiysePapatya1646 merhaba canım seninle dogum tarihlerimiz aynı benim gibi
Sancım hiç yok Gerçi ben son 2 haftadır yürüyüşü bıraktım evden çıkmıyorum benim bebeğin suyunda en son azalma olmuştu sonra dr normal dedi bu dönemde
Sende durumlar nedir
Ağzına sağlık gerçekten.Normal doğuranlar çok çok az olduğu için bu kavganın kazananı hep sezeryan olacak arkadaşlar oluyor. Onları anlamak istiyorum ama hiç bu konuda forumda anlayış göremedik. Normalle ilgili kötü yaxılarda hiç sesleri çıkmıyor sezeryane laf ettirmiyorlar. Bir neslin sorunu bu burda çözülmez. Ama travmatik zor da normal doğum yapsam normal olanı savunacağım detayı anlatmayacağım. Hatta sezeryan olsam bile normal doğum için çok çaba sarf ettim nasip olmadı inşallah bi dahakine nasip olur diyeceğim. Çünkü bence ülkemizin neslimizin sorunu kişisel bakamıyorum türk kadını için üzülüyorum
Canım bebeğin nasılKizlar sezeryandn bahsedilmis. Ben spinal oldum ameliyat ztn toplamda yarim saat fln suruyor. 5 saat sonra yurutuyolar fln bi sikintim olmadi sonrasında cok da agrim olmadi gayet rahat gecirdim. Tek sikinti karna bastirmalari 3 kere yaptilar her gelen bu son dedi bi kac hemsirenin elini morartmisimdirama o da saniyelik bisey. Gozunuzu kortutmayin ben sifir hazirlik girdim bide hem bedenen hem psikolojik olarak bide bebege noldu korkusuyla ama bi problemim olmadi yani.
Canım bebeğin nasıl olduKizlar sezeryandn bahsedilmis. Ben spinal oldum ameliyat ztn toplamda yarim saat fln suruyor. 5 saat sonra yurutuyolar fln bi sikintim olmadi sonrasında cok da agrim olmadi gayet rahat gecirdim. Tek sikinti karna bastirmalari 3 kere yaptilar her gelen bu son dedi bi kac hemsirenin elini morartmisimdirama o da saniyelik bisey. Gozunuzu kortutmayin ben sifir hazirlik girdim bide hem bedenen hem psikolojik olarak bide bebege noldu korkusuyla ama bi problemim olmadi yani.
Çözemediğimiz şeylerden kaçmaya alışmışız. Hiç apandist ameliyatını mide ameliyatını öven görüyor muyuz. Evrim teorisine inananlar için bile kadınların bu kadar hızlı evrimleşip çatılarının bu hale gelmesi imkansız. İki nesil önce mis gibi doğuruyordu kadınlar hollanda isviçre danimarka amerika aslında gelişmiş her ülkede kadınlar bunun farkında yurt dışındaki arkadaşın yazdıklarına baksalar şansınız varsa deneyin diyor dene ya hu olmazsa zaten götürüyorlar sezeryane. Bu meseleyi sadece benim psikolojim diye bakarsak olmaz bu forumu okuyup karar verenler olabilir yıllar sonra bile. Biz ülkecek kandırılmaya ikna edilmeye çok alışık milletiz kadınımıza bunu sebepsiz yapmıyorlar çok büyük oyunların bir parçası bu. Geleceğimiz kardeşimiz kızımız torunlarımız için aslımıza dönebilmeyi umuyorumAğzına sağlık gerçekten.
Görüyosun ben normal mi sezaryen mi tartışması da yapmadım.
1 hafta önce falan benim durumumda hangi doğum şekli daha iyi olur diye fikir istedim artılarını eksilerini çekincelerimi yazarak. Hemen "konuşmuyoruz bunları!" diye tepki aldım.
Bugün de bir arkadaş kasım annelerindeki sezaryen oranının yüksekliğiyle alakalı yazınca oradan konu açıldı ben de doktorların şahsi çıkarları için normal doğum isteyenleri manipüle ettiğini ve sezaryen yapanların abartılı konforlu anlatımlardan dolayı oranın yükseldiğinden bahsettim kısaca. Ama her forumda olduğu gibi ben normal doğum yanlısı ve sezaryeni kötüleyen insan oldum. Ki kaç kere dedim çarşamba sezaryen randevum var diye.
Öyle bi boyuta geldi ki olay fanatizme dönüştü artık ve sezaryen oranı yükseldikçe normal doğumu riskli diye empoze ettirmeyi başardılar. Artık normal doğum yapan cahil ve bebeğini riske atan anne oldu.
Ve şu konuda çok haklısın normal doğumla alakalı kötü anıların anlatılmasına kimsenin sesi çıkmıyor ama sezaryeni en ufak bi sorgula, konuş hemen atarlanıp susturmaya çalışıyorlar ve konuştuğumuz için kızmayı da kendilerine hak görüyorlar.
Belki de bizim problemimiz budur millet olarak. Konuşmaktan kaçmak gerçekleri görmezden gelince yok olduğuna inanmak.
Bencede canim bende spinal sezeryan oldum hastanede 1 gece yattim ertesi gunu hep ayaktaydim logusa durumum olmadi bence agri boyutu toparlanma kişiye gore degisiyorAslında seni susturmadılar senin okudugun o hikaye 1 kişinin hikayesi
Bende sezaryen olalı 5 gün oldu ilk günden nerdeyse hikayemi yazacaktım arkadaşım kendi kendine göz değdireceksin dedi engelledi yine yine söylüyorum o okudugun hikaye normal doğumun özendirilmesi için yazılmış sezaryendan korkutma hikayesi
Bende bir ara hikayemi yazacağım 3. Çocuğumu doğurdum hastanede 1 gece kalıp sabah taburcu oldum ve eve gelince bir lohusa yatağı durumu vs bile olmadı anlatabiliyor muyum evime geldim ve kaldığım yerden devam ediyorum hastanede 1 gün kalmadım 1 gece kaldım
Herkes tıbbi bir zorunluluk olmadıkça sezaryen olmamalı normal doğum yapmalı herşeyin doğalı yaratılışı neyse öyle olmalı kadınlar durduk yere normal doğum yapabilecekken gidip sezaryen olmamalı ama sezaryen ameliyatı o okudugun yazıdaki gibi birşey değil o o yazıyı yazan kişinin şahsi sıkıntısı sezaryen ameliyati bana göre çok çok konforlu birşey
canim hic korkma ablamda 15 yil onceki sezeryanini anlatirdi şoyle agrim oldu boyle kanamam2 saattir ağlıyorum sezaryen korkusundan lütfen birisi iyi bir doğum hikayesi varsa yazsin delircem. Dr da normal nkrmal dedi dedi son günlerde ne dediği belli değil net konuşmayınca sezaryene karar verdik of of gecen hafta sezaryen yapan abla cok ağrım var diye msaj atmis. Annemin sezaryeninin nasil kotu gectiğni 30 yildir dinliyorum zten gun aldiğmizdan beri yuzunden dusen bin parca.
Bugun 12 gunluk oldu seninki kac gunluk bizde biraz daha boyle devam edelim diyoruz en azindan 1 ayi bi gecirelim sonra yatakodasina gececegiz normal uyku duzenine geceriz diyorum bizimde uykumuz cok hafif ama yinede işte kokuyoruz gece kusar falan diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?