- 17 Haziran 2019
- 836
- 1.759
- 113
- 30
Benim eltimin suyu gelmişti gittiklerinde kakasını yaptığı için direkt sezaryene aldılar gerçekten tırnakları da kaka doluydu oynamış bide içerde sıpaEveeeeeetttt kızlar konuyu mu değiştirsek
kızlar acaba bebek mekonyumunu doğmadan yapar mı? Su gelmeden doğum başlar mı? Tecrübeliler siz nasıl deneyimlediniz ?
Kafası yukarda ayakları aşağıda mı yani?Benim bebek karnımda sürekli hareket edip Duruyo yatay olarak, 37. Haftaya geldik hala dönmedi. Gerçi kaşıklarımda da agrilar başladı ama dönüp dönmediğini anlayabiliyor miyiz? Ben eskiden elini ayağını anlardım ama şimdi de pek anlamıyorum. Yeri çok dar hareket ettikçe canım acımaya başladı iyice. Donme ihtimali var mi doktorumda bisey demedi daha
Sanki kafası asagi donuk vücudu bacakları yukarı tarafta gibi geliyor ama çok oynadığı için anlamıyorm. Çünkü hareket edince karnım yukseliyri iniyor. Geçen hafta gittim pazartesi, bunhafta da sali gideceğimKafası yukarda ayakları aşağıda mı yani?
Son dk dönen bile okumuştum sancıları başlayınca. En son ne zaman doktora gittin? Ultrasondan bakmayınca tecrübeli ebe değilsek anlayamayız heralde
Masallah canım sanaAyyy ne gereksiz bir tartışma ve uzatma olmuş herkesin acı eşiği farklı .Yapan doktor un bile önemi var diyorlar sezeryanda. Valla benim o bahsettiğim ağrı dışında çok memnunum. 1.günün akşamından beri ayaktayım 3.günden beri evde annem olmasına rağmen çamaşır atıp ütü yapıyorum bebekle sürekli ilgileniyorum yapma dedikleri halde toz aldim geven viledayla evi sildim .Ben çok miz miz biri olmama rağmen ilk günü 2 kat bile yürümedim neyse kendimi nazarlamiyim maşallah sübhanallah
Bastan sirasiyla ameliyattan önce, ameliyattam sonra ilk kendi başına yürüyüş ve 2 kişi gittiğimiz yerden 3 kişi olarak ayrilisimiz
Şu doktorun tavsiye ettiği EDS yöntemi beni mutlu etti inş sütüm artar .Daha bi huzurluyumSütün zmanla geleck canım inan herşey beyinde bitiyor beyin emir verck sütünün gelmesi artması için sen bilinç altından şu sütüm gelmiyor yetmiyor düşünceyi sil inşanlah bir an önce gelir artar sütünsen buna odaklan demekki daha zamanı var
Doktor söylemedi mi doğum pozisyonu almış ya da ters duruyor diye. Benim döndüğünden beri karnımın üst tarafı daha topçik dolgun duruyor. Hani popo ayaklar üst üste biniyor ya o yüzden kafası aşağıdaysa karnın yukarısı daha şişik dolgun duruyor ve kaburgalara baskıyı hissediyorum hareket ettiğinde.Sanki kafası asagi donuk vücudu bacakları yukarı tarafta gibi geliyor ama çok oynadığı için anlamıyorm. Çünkü hareket edince karnım yukseliyri iniyor. Geçen hafta gittim pazartesi, bunhafta da sali gideceğim
Yok canım bisey demedi, pozisyon alsa söylerdi heralde. Hiç öyle düşünmemiştin ama bi iki gundur farklı geliyo hareketleri neyse vakalarım kontrolde sorarım olmazsaDoktor söylemedi mi doğum pozisyonu almış ya da ters duruyor diye. Benim döndüğünden beri karnımın üst tarafı daha topçik dolgun duruyor. Hani popo ayaklar üst üste biniyor ya o yüzden kafası aşağıdaysa karnın yukarısı daha şişik dolgun duruyor ve kaburgalara baskıyı hissediyorum hareket ettiğinde.
canım hiç üzülme epilepsi çözülmeyen bir problem değil biz 3 senedir tedavi görüyoruz. 3 yaşında çıktı ilk anlamadılar ataklar tekrar etti kuzum uzun süre bilinçsiz kaldı ama doğru doktor ve tedaviyle geçmek üzere şu an binlerce şükürler olsun.Çekildi temiz cikti diolar ama sanirim epilepsi tarzi bisey kalacakms kesin epilepsi de demiyolar ama oyle bi ilacla nobetlerini engellemisler
Reflü yatağınız nasıl bebişler kayıyor falan diye okudum ama? Aşağı kısmı destekli olanlardan mı?Benimkide reflu yataginda yatiyor
Ya bebekken de oluyomuydu ataklari sonradan mi oldu acaba. Bize de tam epilepsi demiolar da anti epileptik ilacla nobetleri engelleniyo diyolar nobet dedigi de kasilma gibi biseymis sanirimcanım hiç üzülme epilepsi çözülmeyen bir problem değil biz 3 senedir tedavi görüyoruz. 3 yaşında çıktı ilk anlamadılar ataklar tekrar etti kuzum uzun süre bilinçsiz kaldı ama doğru doktor ve tedaviyle geçmek üzere şu an binlerce şükürler olsun.
Dönmemesi anormal olan o yüzden dönmemiş olsa söylerdi muhakkak hala dönmedi sezaryen olabilir diye. Dönmüştür bence herşey yolunda diye söylememiştir. Ay bi doğursak da şu meme süt sorunlarına geçsekYok canım bisey demedi, pozisyon alsa söylerdi heralde. Hiç öyle düşünmemiştin ama bi iki gundur farklı geliyo hareketleri neyse vakalarım kontrolde sorarım olmazsa
Neymis ki o yontemŞu doktorun tavsiye ettiği EDS yöntemi beni mutlu etti inş sütüm artar .Daha bi huzurluyum
Bu konuda tartışmak cok gereksiz bence bosuna birbirinizi kırıp döküyorsunuz.Bebeklerimizi sağlikla kucagimiza alalımda normal yada sezaryen ne fark eder.Önceden dogumlarda bebekler hep ölüyormuş eski insanlara bakın muhakkak çocuklarından biri ölu dogum.Tıbbin gelişmemesi vs.alternatif olarak ozamanlarda sezaryen olsaydı bebek ölümleri okadar cok olmazdı belki.Misal benim ilk dogumumda erken oldu suyum geldi acılma olmayinca suda azalınca mecburen sezaryene aldılar.sonucta bebeğimi saglikla kucagima aldım.önemli olanda bu degilmi.o an sezaryenmi normalmi diye düşünmüyorsunuz.Allahim bebegim saglikla dogsun diyorsunuz.İki dogum şeklide iyikide var bence.Gerisi Annenin kararına ve doktoruna güvenine şartlara kalmış.Allah hepimize hayırlı dogumlar nasip etsin.Normal doğuranlar çok çok az olduğu için bu kavganın kazananı hep sezeryan olacak arkadaşlar oluyor. Onları anlamak istiyorum ama hiç bu konuda forumda anlayış göremedik. Normalle ilgili kötü yaxılarda hiç sesleri çıkmıyor sezeryane laf ettirmiyorlar. Bir neslin sorunu bu burda çözülmez. Ama travmatik zor da normal doğum yapsam normal olanı savunacağım detayı anlatmayacağım. Hatta sezeryan olsam bile normal doğum için çok çaba sarf ettim nasip olmadı inşallah bi dahakine nasip olur diyeceğim. Çünkü bence ülkemizin neslimizin sorunu kişisel bakamıyorum türk kadını için üzülüyorum
Canım seni neden erkenden sezeryana almışlardı sancınmı cıkmıştı hatırlayamadım. Umarım tez zamanda saglıgına kavuşur bebeğinKizlar sezeryandn bahsedilmis. Ben spinal oldum ameliyat ztn toplamda yarim saat fln suruyor. 5 saat sonra yurutuyolar fln bi sikintim olmadi sonrasında cok da agrim olmadi gayet rahat gecirdim. Tek sikinti karna bastirmalari 3 kere yaptilar her gelen bu son dedi bi kac hemsirenin elini morartmisimdirama o da saniyelik bisey. Gozunuzu kortutmayin ben sifir hazirlik girdim bide hem bedenen hem psikolojik olarak bide bebege noldu korkusuyla ama bi problemim olmadi yani.
Bende pazartesi gideceğim dr artık 3 günde 1 gidiyorum zaten hayırlısı olsun o zaman ben hurmada yiyemiyorum bakalım sıcak su banyosu yapın diyen var onu bi denicem sağlıkla gelsinler inşMerhaba canım evet yarın günümüz bittiyseBen yürüyorum evdede hareketliyim biraz son günlerde. Hurmada yiyorum ama bende de tık yok. Çarşamba gittim en son hala suyum da falan azalma yoktu nst de sancı da çıkmadı açılmamda yok
İşte pazartesi tekrar gideceğim doktora karar vereceğiz
Sancim çıkmıyordu nst de. Agrim vardi nasil anlatabilirm bilmiorm. Boyle oturunca ayaktaykn yatarken surekli bi agri bebek sertlesio karnim yamuluyo flm degisik biseydi yani. Doktor cikmak icin baski yapio dedi bide ters pozisyonda olduğu icin ayaklarıyla mi itiyordu napiyosa anlamadm tamCanım seni neden erkenden sezeryana almışlardı sancınmı cıkmıştı hatırlayamadım. Umarım tez zamanda saglıgına kavuşur bebeğin
canım epilepsi dediğimiz şey zaten beyindeki elektriklenme gibi bir şey. şu an tahmin ediyorlardır doğumda oluşan sorundan dolayı. evet kasılma, kilitlenme vs oluyor. küçük yaşta çok tehlikeli değil ve geçiyor Allahın izniyle. büyük yaşta çıkarsa sorun. bu sara nöbetleri filan geçiren yetişkinler riskli işte. ama kalırsa bile hiç korkma. doktorumuz bize şey demişti, doğum normal mi? bir anomali oldu mu doğum esnasında yok dedik. sonra öğrendim ki kuzenim küçükken geçirmiş, genetikmiş maalesef. ama geçmiş onun da 7 yaşında filan. teyzem içtiği ilaca kadar söyledi. ilacı geçene kadar düzenli kullanıyorsun. biz 3 senedir kullanıyoruz ilaç kullandığın sürece sıfır atak Allahın izniyle. çok şükür 2.5 senedir atağımız yok. ama saatli bir şekilde her gün ilacımız var. kontrollerimiz 3 ayda birdi. 6 aya çıktı, şimdi senede bir. çok şükür seneye yaz bitireceğiz dedi doktor ilacı da. geçecek yani az kaldı diye şükrediyoruz bizde. çaresi olmayan bir durum değil, sakın sakın üzme canını. bizim bebekken başlamadı ama bebekken başlayan bir tanıdığın sayesinde bulduk doktorumuzu. o bebeği de tedavi etti hatta. ağır epilepsiydi bebek şu an çok iyiYa bebekken de oluyomuydu ataklari sonradan mi oldu acaba. Bize de tam epilepsi demiolar da anti epileptik ilacla nobetleri engelleniyo diyolar nobet dedigi de kasilma gibi biseymis sanirim
EDS yöntemini nasıl yaptın canım bem de aldım ama beceremedim bir türlüŞu doktorun tavsiye ettiği EDS yöntemi beni mutlu etti inş sütüm artar .Daha bi huzurluyum
Canımcım WendycimOff okudum ama bugünkü muhabbet çok gerici ve sıkıcı olmuş, kimse sezaryeni övdü diye gidip koşa koşa sezaryen olmuyoruz ya da normal iyiymiş diye doktora karşı gelmiyoruz, Pandemi dönemindeyiz ve böyle bi dönemde doktorlarında risk almak istememesi normal belki de.
Listeyi de tuttuğuma da tutacağıma da pişman oldum valla, yok sezaryen fazla yok övdünüz yok yalan söylediniz. kim nasıl doğum yapmış olursa olsun herkes sağlıkla alsın da kucağına önemli olan o ya.
çok merak eden sorup öğreniyor zaten, yine tüm doktorlar tü kaka, sezaryenci, devlet kötü özel harika bilmem ne.. öf ne çok biliyoruz maşallah.
Çoğumuz ya doğuma günler kalayız ya da lohusa. kimsenin kimseyi kırmaya hakkı yok bence.
listeyi de siliyorum, isteyen arkadaş varsa kazen’e mesaj atıp konuyu devralabilir, oradan devam edebilir, lohusa halimizle bi de trip çekiyoruz sanki ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?