2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Haklısın haklısınız inanki birileri kırılıp üzülünce ben onlardan daha çok üzülüyorum. Kimse incinmesin güzel kalpler kırılmasın bu iş biraz siyasi gibi yani eleştirel bir bakış sağlık sistemimize ülkenin durumuna yoksa burdaki bayanların hepsi yakınım gibi oldu eşim bile biliyor nickleriyle kim kimdi yazdıklarına gülüyıruz sevinçlerine gülüyoruz üzüntülerinde dua ediyoruz. Ben burayı gerçekten çok benimsedim sadece ideolojik bir tartışmanın içinden çıkamıyoruz bizimde hatamız bu sorunun çözüleceği mercii burası değil. Üzgünüm çift taraflı olmaya çalışmak gerekiyor inanın kolay olmuyor

Ben 1 gecelik 2 pijama koydum valize.Nolur nolmaz.1 yedek daha al bence.En fazla kullanmazsan geri gelir

Kesinlikle katiliyorum. Hatta soyle soyliyim benim hastaneye gitmemle bebegin dogum saati arasi 1 saat. O an uyusturmadan ameliyat edip alicaz dese bile razi gelir insan oylr bi psikoloji

Arkadaşlar karnı çatlayan var mı? Ya da o kadar ay çatlamadım doğumdan bi kaç gün önce çatladı diyen? Benim kalçalarım çatladı göbeğimde bir şey yok ama aşırı gergin son 3 günüm doğuma heran çatlıycak gibi hissediyorum
Ve sezaryen kesiği çatlağa sebebiyet veriyor mu?

Bir de doğumdan sonra da vitaminlere devam edicez mi? Ferro sanol ve elevit kullanıyorum doğumdan sonra devam ediliyor mu yoksa başka ilaç mı yazıyor doktor emzirirken vitamin ihtiyacı oluyordur sonuçta. Doktora sormak hiç aklıma gelmedi.

Bu elbise gibi gecelikler şart galiba dimi Ben hep pijama koydum hiç rahat edemem onlarla alamadım da hep incecik şeylerdi
Pijama ameliyat yerini rahatsız edebilir eğer sezaryen olacaksan bir de kanama vs durumları olucak pedini falan değişirken giy çıkar zorlayabilir seni. Sen yine de bi gecelik koy nolur nolmaz.

İlk 6 hafta bebeğe birsey sürme dediler bana hastanede. Sadece zeytinyağı ile ovabilirsin dedi ebe. Burada doğum yapabileceğin özel hastane yok hiç, standart servis bu. Kadın doğum hastaneleri devlete ait, sadece senin sigortan iyiyse tek kişilik odada kalıyorsun ama yine aynı servis, hizmette farklılık yok. Kadın doğum hastsnesi dışında doğum ünitesi yok bir çatı altında toplamışlar. Benim de sürecim zordu, detaya hiç girmeyeyim. Aneztezi uzmanı ile baştan konusup sskinlestici yaptırdım. Bilincim açık ama yarı uykuluydum sezeryan siraisnds. Bir kere de işlem sırasında dikerken verdi esktra yatıştırıcı çünkü şimdi yapıyorum dediğini duydum. Odama geçene kadar çok şey hatırlamıyorum o yüzden ben. Sarhoş gibiydim.

Benim kanım 9 a düşmüş. Demir ilacı devam ediyorum. Multivitamin aliyorum. Onun dışında iki tane ağrı kesicim var. Başka bişey kullanmıyorum.

Bana da söyle dedi hastane. Eğer emzireceksen hemen hazır mamadan kesmen zor olur. Dozunu azalt önce dedi. 25-30cc arası veriyordum şimdi 25den az veriyorum. Memeden az gelir uzun emer, mamadan bir anda fazla geliyor kısa sürede bitip rahatlıyor sabırlı olcaksin dediler bana. Benim memem aciyor baya ama sabrediyorum bakalım. SMA pro yenidoğan sutu ile de destekliyorum şimdilik. Hastane bunu kullanıyordu biz de aynisini aldık. Birakiriz inşallah bir haftaya falan

Ben 1 gecelik 2 pijama koymuştum sadece geceliği kullandim ve çok rahat ettim hasta bezi bağlama değiştirme konusunda daha pratik gibi geldi

Herkese iyi geceler kızlar artık son haftama girdim ama inanılmaz kaşıntım var doktoruma söyledim tahlillerim yapıldı çok şükür temiz çıktı. Kuru bi havası olan memlekette yaşadığım için kuruyo o yüzden kaşınıyodur nemlendir dedi artık bir kutu nemlendirici bitirdim ama yinede kaşınıyo. Geceleri özellikle artık sinirimden ağlayacam önerebileceğiniz başka yöntemler varmı. Artık biliyorum doğum yapana kadar geçmeyecek son 6 günüm kaldı sancım bile yok ama bu kaşıntı beni tüketti

Neymis ki o yontem
Bebek annenin göğsünde medicalcilerden en ince olanından bi katater alıyorsun mamayı yapıp kateterin bi ucunu biberona Dig er ucunu memeyle birlikte bebeğin ağzına veriyorsun .bebek senin göğsünü çekerken bir yandan da mamayı çekiyor biberona alışmamış oluyir kaşıkla yedirdigim zaman ki gibi dökülmüyor. Tek kişi biraz zor şimdilik eşim tutuyir biberonu görüntüsü su şekilde

Eklentiler

• Screenshot_20201108-045036_Chrome.webp
    31,3 KB · Görüntüleme: 40
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…