Haklısın haklısınız inanki birileri kırılıp üzülünce ben onlardan daha çok üzülüyorum. Kimse incinmesin güzel kalpler kırılmasın bu iş biraz siyasi gibi yani eleştirel bir bakış sağlık sistemimize ülkenin durumuna yoksa burdaki bayanların hepsi yakınım gibi oldu eşim bile biliyor nickleriyle kim kimdi yazdıklarına gülüyıruz sevinçlerine gülüyoruz üzüntülerinde dua ediyoruz. Ben burayı gerçekten çok benimsedim sadece ideolojik bir tartışmanın içinden çıkamıyoruz bizimde hatamız bu sorunun çözüleceği mercii burası değil. Üzgünüm çift taraflı olmaya çalışmak gerekiyor inanın kolay olmuyorBu konuda tartışmak cok gereksiz bence bosuna birbirinizi kırıp döküyorsunuz.Bebeklerimizi sağlikla kucagimiza alalımda normal yada sezaryen ne fark eder.Önceden dogumlarda bebekler hep ölüyormuş eski insanlara bakın muhakkak çocuklarından biri ölu dogum.Tıbbin gelişmemesi vs.alternatif olarak ozamanlarda sezaryen olsaydı bebek ölümleri okadar cok olmazdı belki.Misal benim ilk dogumumda erken oldu suyum geldi acılma olmayinca suda azalınca mecburen sezaryene aldılar.sonucta bebeğimi saglikla kucagima aldım.önemli olanda bu degilmi.o an sezaryenmi normalmi diye düşünmüyorsunuz.Allahim bebegim saglikla dogsun diyorsunuz.İki dogum şeklide iyikide var bence.Gerisi Annenin kararına ve doktoruna güvenine şartlara kalmış.Allah hepimize hayırlı dogumlar nasip etsin.
Bende reflu yatağı kullanacağım kullananlar memnun mu acabaReflü yatağınız nasıl bebişler kayıyor falan diye okudum ama? Aşağı kısmı destekli olanlardan mı?
Bokuyla gülle oynamak deyimi burdan gelmiş olmasınBenim eltimin suyu gelmişti gittiklerinde kakasını yaptığı için direkt sezaryene aldılar gerçekten tırnakları da kaka doluydu oynamış bide içerde sıpa
Simdi baktim da bnm yavru da da bundan takili cikarsnlar da emsin die dua ediyorm. Denemiycem bi yontem sanirm buŞu doktorun tavsiye ettiği EDS yöntemi beni mutlu etti inş sütüm artar .Daha bi huzurluyum
Simdi baktim da bnm yavru da da bundan takili cikarsnlar da emsin die dua ediyorm. Denemiycem bi yontem sanirm buŞu doktorun tavsiye ettiği EDS yöntemi beni mutlu etti inş sütüm artar .Daha bi huzurluyum
Ben 1 gecelik 2 pijama koydum valize.Nolur nolmaz.1 yedek daha al bence.En fazla kullanmazsan geri gelirSezeryan olan annelerimiz yanınıza eşinizi aldılarmı ameliyathaneye
Birde 1 gece kalmak için 1 gecelik 1 pijama yetermi yoksa ikiside gecelikmi olmalı. Kaygı bozuklugu problemim var cok heyecanlym umarm güzelce atlatırım bu serüveni
Kesinlikle katiliyorum. Hatta soyle soyliyim benim hastaneye gitmemle bebegin dogum saati arasi 1 saat. O an uyusturmadan ameliyat edip alicaz dese bile razi gelir insan oylr bi psikolojiBu konuda tartışmak cok gereksiz bence bosuna birbirinizi kırıp döküyorsunuz.Bebeklerimizi sağlikla kucagimiza alalımda normal yada sezaryen ne fark eder.Önceden dogumlarda bebekler hep ölüyormuş eski insanlara bakın muhakkak çocuklarından biri ölu dogum.Tıbbin gelişmemesi vs.alternatif olarak ozamanlarda sezaryen olsaydı bebek ölümleri okadar cok olmazdı belki.Misal benim ilk dogumumda erken oldu suyum geldi acılma olmayinca suda azalınca mecburen sezaryene aldılar.sonucta bebeğimi saglikla kucagima aldım.önemli olanda bu degilmi.o an sezaryenmi normalmi diye düşünmüyorsunuz.Allahim bebegim saglikla dogsun diyorsunuz.İki dogum şeklide iyikide var bence.Gerisi Annenin kararına ve doktoruna güvenine şartlara kalmış.Allah hepimize hayırlı dogumlar nasip etsin.
Bu elbise gibi gecelikler şart galiba dimiBen 1 gecelik 2 pijama koydum valize.Nolur nolmaz.1 yedek daha al bence.En fazla kullanmazsan geri gelir
Pijama ameliyat yerini rahatsız edebilir eğer sezaryen olacaksan bir de kanama vs durumları olucak pedini falan değişirken giy çıkar zorlayabilir seni. Sen yine de bi gecelik koy nolur nolmaz.Bu elbise gibi gecelikler şart galiba dimiBen hep pijama koydum hiç rahat edemem onlarla alamadım da hep incecik şeylerdi
İlk 6 hafta bebeğe birsey sürme dediler bana hastanede. Sadece zeytinyağı ile ovabilirsin dedi ebe. Burada doğum yapabileceğin özel hastane yok hiç, standart servis bu. Kadın doğum hastaneleri devlete ait, sadece senin sigortan iyiyse tek kişilik odada kalıyorsun ama yine aynı servis, hizmette farklılık yok. Kadın doğum hastsnesi dışında doğum ünitesi yok bir çatı altında toplamışlar. Benim de sürecim zordu, detaya hiç girmeyeyim. Aneztezi uzmanı ile baştan konusup sskinlestici yaptırdım. Bilincim açık ama yarı uykuluydum sezeryan siraisnds. Bir kere de işlem sırasında dikerken verdi esktra yatıştırıcı çünkü şimdi yapıyorum dediğini duydum. Odama geçene kadar çok şey hatırlamıyorum o yüzden ben. Sarhoş gibiydim.Bizim burda devlette nerdeeeeeeee☺Yat kadın diye bağırırlar. Ben medipol mega hast doğum yaptim belki duymussundur sağlık bakanının hastanesi. Öncesinde memorial ve medicana gittim orada doğum yapsaydim herşey 3minim cok daha farklı olurdu eminim ama burası da iyiydi zaten benim en Basın da zorunlu sezeryandi en başından beri doğum anım güzel eğlenceli korkusuz geçti ameliyat hane doktorum çok ilgili ce sevecendi hep pozitif konuştular hemşire kızlar bebek doğduktan sonra çok neşeliydi. Ameliyat haneden çıktıktan sonra bekleme alanında titredigimi gören biri üstümü ayaklarımı gelip sıkıca örttü birazdan odana çıkınca klimaya açarlar üşümem geçer dedi.Odama çıktım acı ağrı yok ben çok ketofliydim oğlum odama gelince dünyalar benim oldu hemşireler geldi bebeği soydular ten tene temas için o şekil kolumda emzirmeye çalıştım bir yandan da ağrı kesici veriyorlardı. Meme tutuş şeklini vs ben zaten aylardır kitaplarda inceliyordum hemen kavradın. Sarılık başlangıcı vardı şırıngaya mama koyup ağzına hortumla verdiler. Mesela burda sagim yapabilirlerdi bu benim için eksi
Sonra benim uyusuklugun geçince ağrılarım başladı kimseyi korkutmak istemem benim geçirdiğim ameliyatlar yüzünden bu kadar ağrım oldu rahimde yapışıklık oluşmuş tekrar yakarak açmış doktorum o ağrılar başlayınca gözüm bebeği dahi girmedi ölmek istedim .Kendi doktorum dahil 2 doktor hemen geldi ağrı seviyemi sordu anlattım bir yandan serumla ağrı kesici verildi vajinal ve göbekten muayene yapıldı hiç unutamayacagim bir anDamar yolu zor bulunduğu için seruma kan karışıyor yine aynısı oldu domtorum hemşireden damar yolu ac acil dedi malzemesi eksikmiş kız getirdi kiza aşırı sinirlendi burda acil hasta var neyi bekliyorsun diye azarladi. Ben doktorun bileklerine yaoistigim halde hep sakinleştirici konuştu neyse ağrı kesici alınca rahatlamışım sonra 2 hemşire koluma girio yürüttü ondan sonra hiç oturmadım desem yeridir çok iyiydim. Her saat başı nasıl old sordular bebek doğmadığı için gelip 2 saatte bir mamasını siringayla verdiler her gece 3 'le 5 arası bebeği alıp götürüp besleme altını değişme burun temizliği vücut kremini sürüp uyutup getirdiler çok rahatliyordum o huzurlu olunca. Sanırım temizlikçiydi duş almak isterseniz yardımcı olabilirim dedi ben O an düşünmüyordum zaten daha sonra eşimle konustugum da güzel bir bahşiş verdim dedi belki ondan o kadar ilgilenmiştir. Pansumanim yapıldı dikisime bakıldı buz gibi bisey sıktılar istediğin zaman duş alabilirsin 4 hafta koruyor bu dedi .Genel olarak memnundum. Tabi ülkemizde bunlar için bi bedel ödeniyor
Benim kanım 9 a düşmüş. Demir ilacı devam ediyorum. Multivitamin aliyorum. Onun dışında iki tane ağrı kesicim var. Başka bişey kullanmıyorum.Arkadaşlar karnı çatlayan var mı? Ya da o kadar ay çatlamadım doğumdan bi kaç gün önce çatladı diyen? Benim kalçalarım çatladı göbeğimde bir şey yok ama aşırı gergin son 3 günüm doğuma heran çatlıycak gibi hissediyorum
Ve sezaryen kesiği çatlağa sebebiyet veriyor mu?
Bir de doğumdan sonra da vitaminlere devam edicez mi? Ferro sanol ve elevit kullanıyorum doğumdan sonra devam ediliyor mu yoksa başka ilaç mı yazıyor doktor emzirirken vitamin ihtiyacı oluyordur sonuçta. Doktora sormak hiç aklıma gelmedi.
Bana da söyle dedi hastane. Eğer emzireceksen hemen hazır mamadan kesmen zor olur. Dozunu azalt önce dedi. 25-30cc arası veriyordum şimdi 25den az veriyorum. Memeden az gelir uzun emer, mamadan bir anda fazla geliyor kısa sürede bitip rahatlıyor sabırlı olcaksin dediler bana. Benim memem aciyor baya ama sabrediyorum bakalım. SMA pro yenidoğan sutu ile de destekliyorum şimdilik. Hastane bunu kullanıyordu biz de aynisini aldık. Birakiriz inşallah bir haftaya falanBebeğin neyi istiyorsa öyle davran canım bana da ver diyor ben genel de 3 saatte bir 40 cc veriyordum ve emiyor az da olsa süt var doktor maması bittikten sonra arıyor mu dedi evet derim o zaman arttır diyor ama bebeklerin doyma hissi yokki versem 120 cc yer.Benimde kafam çorman ama bugün kendim sistemi oturttum. Bebeğim nasıl iyiyse öyle hareket edicem bugün eds uyguladik ikimize de Iyi geldi
Aslinda o zaman kussada yutmuyorlar rahatla yatabilirsinBenimkide reflu yataginda yatiyor
Kızlar memnun musunuz reflü yatağından bende dün eşime zorla aldırdım, bu ne ise yarayacak diyip durdu
Ben 1 gecelik 2 pijama koymuştum sadece geceliği kullandim ve çok rahat ettim hasta bezi bağlama değiştirme konusunda daha pratik gibi geldiSezeryan olan annelerimiz yanınıza eşinizi aldılarmı ameliyathaneye
Birde 1 gece kalmak için 1 gecelik 1 pijama yetermi yoksa ikiside gecelikmi olmalı. Kaygı bozuklugu problemim var cok heyecanlym umarm güzelce atlatırım bu serüveni
Bebek annenin göğsünde medicalcilerden en ince olanından bi katater alıyorsun mamayı yapıp kateterin bi ucunu biberona Dig er ucunu memeyle birlikte bebeğin ağzına veriyorsun .bebek senin göğsünü çekerken bir yandan da mamayı çekiyor biberona alışmamış oluyir kaşıkla yedirdigim zaman ki gibi dökülmüyor. Tek kişi biraz zor şimdilik eşim tutuyir biberonu görüntüsü su şekildeNeymis ki o yontem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?