2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Tansiyonun yükselmektense düşük olması daha tercih edilir şimdilik çok yüksek degil tansiyonun yüksek tansiyon gebelikte pek istenmez tuza falan dikkat et canim yükselmesin dr un tabiki daha ayrıntılı anlatır ama 12 çok yuksek degil korkma benim diğer gebeliklerde 7 ye 4 e kadar duser genelde düşük seyrederdi dr üstünde durmazdı yükselmesin de derdi sebeblerini araştırmıştım ama şimdi hatırlamıyorum

Benim de hep düşük aynen üzerinde durmuyor yüksek olmasın yeter ki diyor

Canım geçmiş olsun, evde tansiyon aleti varsa sık sık kontrol et

Kız 12 hafta diyorsun neredeyse seninle aynı zamanda gebe kalmıs hiç sölemiyosun
Evet canım senle ben hemen hemen aynıyız takip ediyordum seni:) Doktora gidip kesinleştiremediğim için yazmadım buraya. Dün kesinleşti artık dedim ben de katılayım aranıza.

Bunu sana neden dememiş görümcene demiş tuhaf geldi
Bana cinsiyet partisi yapmak istemişler sürpriz doktoruda ayarlamışlar bana cinsiyeti göstermedi diyip görümceme sölicekmiş cinsiyeti ama doktor partiyi yapmamalarını çünkü cinsiyeti gerçekten göstermediğini sadece %60 kız olabileceğini bu oranında çok düşük olduğunu sölemiş. O yüzden bana sölemeyip görümceme sölemiş

14. Haftamdayim benim geçti. Zaten kusma yoktu da aşırı ağız tatsizligi mide şişkinliği hafif bulantı şeklindeydi. 13.haftadan itibaren yavas yavaş azaldı. Şu an bir tek goguslerimde hafif sizi, ara sıra karın ve kasık ağrısı var, bir de hafif mide siskinligi. Onun dışında rahatladim

Canim proteinle alakali bi bilgim yok ama tansiyon her insana gore degisiyo mesala benimki 9-5 tir sen kendini kontrol et kndini iyi hissediyosan tansiyonun normaldir

Değer yüksek değil ama takip edilmesi gerekir tansiyonun sa yüksek değil ama sen anlamadığın dönemde yükseliypr olabilir. Preeklampsi riski 20 haftadan sonra çıkar senin için erken ama takip edilmesi gerek.. tansiyon ve idrar yönünden.. eğer ödem oluşmaya başlar da şişersen o zaman tehlikeli kendini strese sokma eşin ailen özellikle dikkat etsin üzülürsen tansiyonun öıkar.. benim ilk hamileliğimde 27 haftada ortaya çıktı ve malesef 30 haftada doğum yaptım

Canim bende Yarın 13 bitiyor 2 gündür düşüşe geçtiğini hissediyorum herşeyi denedim sadece gununun dolmasi gerekiyor hiç birşey fayda etmedi simdi prilam içiyorum sahurda o da yeterli geliyor eskisi gibi değilim tam geçmese de yasam kalitem yükseldi resmen yerlerde sürünüyordum ölüyordum artık butun hamilelere duam rabbim bulantısı ve rahat bir hamilelik versin benim yaşadıklarımı yaşatmasın diyorum benimde yeniden artmaz inşallah azalarak gider çünkü bazi arkadaslarin azalıyor sonra tekrar hortluyor

Cok teşekkür ederim arkadaşlar. Eve bir tansiyon aleti alayım en iyisi. Tansiyonum genelde düşüktür, kilom da hiç fazla değil şu an 54 lerdeyim bir ayda yarım kilo almışım sadece.. yemeye de yeni yeni basladim zaten. İnşallah yarın hayırlı haberler alırım görürüm bebeğimi. Hepimize sağlıkla kucağımıza almak nasib olur inşallah...

Kızlar 12. Hafta muayenesine gittiniz mi ? İkili test yapan oldu mu ? Ense kalınlığı ve burun kemiğine bakıldı mıııı ? Ve cinsiyet öğrenenler kimler
Ben dün gittim ikili test ister misin diye sordu doktor. Yaptırmak istedim. 10 gün içinde çıkıyor sonuçları. Ense kalınlığı ve burun kemiğine de bakıyor evet. Cinsiyet için de kesin bir şey diyemem ama erkek olduğunu ima etti. 16. haftada daha kesin olurmuş.

Bu arada sağlık ocağında kan tahlili yapıldı, kan sayımında kan değerleri iyi çıkınca demir ilacına 16. haftada başlamayı önerdiler.
Mide bulantısı yaşayanlar bence kan ilacını kullanmadan önce kan değerlerine baktırsınlar. Boşuna eziyet olmasın.

D vitamini ve multivitamin başlanması gerekiyor artık ve folik asite gerek yok bu haftadan sonra.

20. hafta civarı sağlık ocağında tetanos aşırı yapılması gerekiyor onu da unutmayın.

Kısaca yazayım dedim bildiklerimi.
Hoşgeldin canim hayırlı olsun sağlıkla inşallah tamamla
Sağ olasın canım hepimiz inşallah.

Kızlar 12. Hafta muayenesine gittiniz mi ? İkili test yapan oldu mu ? Ense kalınlığı ve burun kemiğine bakıldı mıııı ? Ve cinsiyet öğrenenler kimler
Bunların hepsi ben de tamam canim :) sadece ikili testi yaptırmadık. Cinsiyette yüksek ihtimal kız dedi ins.

Hmm şimdi anladım

Merhaba kızlar bugün hiç keyfim yok son progesteron hapimi ıctim çok şükür bitti.Bi mutsuz ruh halim var ☹

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…