2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Bende işte bu kadar uzun olabiliyor diye normal doğumdan korkuyorum. O kadar saat Dayanamam gibime geliyor sanki sezeryan daha kolaymış gibi düşünüyorum. Birde çevremde normal doğumda Aksilik yaşayanlar oldu iyice korkuyorum

asıl şu andan sonra vitamine ihtiyacımız var. bebek bizden besleniyor. ilk kez duydum bıraktıran doktoru. vardır bir bildiği
Ben bu hafta yeniden sorayım hocaya bari. Folik asit var vitaminin içinde onu mu kestirmek için yaptı acaba anlamadım.

Benimde kontrolde tansiyonum yüksek çıkmıştı. Evde takip edip yazıyorum bidaki kontrolümde listemi götüreceğim doktora. Ona göre ilaç kullanmak gerekirse yönlendirir. Sende evde muhakkak takip et. Rabbim korusun sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Ben gördüm kuzum ikisininde ve hiç doğurmak istemiyorum kanguru gibi kese içinde büyüse ya sezeryan gerçekten berbat ablam mahvoldu ilki sezeryan olunca sonrakilerde sezeryan oluyor . İyileşme süreci korkutuyor benide
Sezeryan berbat değil gayet konforlu bir dogum şekli ablanizla yada doktoruyla ilgili bir durumdur dediginiz şey ben sezeryanla doğum yaptım uyandıktan bir sure sonra kaldırdılar beni bir daha da yatmadim aşağılardaki dikisim olmadığı için tuvalet e çıkmak oturmak kalkmak hic sorun olmadı ikinci sezeryanimda uyanir uyanmaz büyük bebegimle ilgilenmeye basladim ertesi gun eve çıkar çıkmaz işime gücüme baktim kimseden yardim almadım

Normal dogumun da sezaryene karşı bazi avantajları vardır ikisi de gerekli olabilir ikisi de tercih edilebilir

Ilk doğumunu yapacak hanimlar var burada herhangi bir sebebten normal degilde sezaryen yapmak zorunda olanlar olabilir bosu boşuna kimseyi korkutmaya gerek yok

Böyle sizin yaptiginiz gibi beni normal dogumdan korkuttular vajina eski haline dönmez kesiler şöyle kötü boyle kötü hic asli yokmuş normal yapabilecekken gönüllü sezaryen oldum

Ikisi de hic zor degil hanımlar Rabbim dugumledigi düğümü çözer ikiside getirdigi güzelliğin yanında hic kalır benim ablamda normal yaptı tabiki sancısız olur mu olmaz ama bebegi görür görmez herşeyi unuttu hop hop gezdi

Rabbim yaşatıyor kesinlikle. Ben şiddetli kusma serumlar birde oanik atak olunca kan sulandırıcı dışındaki bütün ilaçları kestim progestan estrofem crinino jel hiç birini kullanmadım 5 haftadan itibaren. Rabbim yaşatsın hormon yükleyecek gücüm yok dedim elhamdülillah yaşadı gerçekten de tüp bebek olmasına rağmen hormon olmasa da destek olmasa Rabbim isterse oluyor

Komposto iyi fikir vala şu dışarı çıkma yasağı kalkınca yapalım

Kizlar hamileler var burda ama yaaaa kalkip dunden kalan yemegim vardi yanina cacik yapim kisirida zaten biz adanalilar ayiptir soylemesi muthis yapariz onuda hemen hemen hergun yapiyorum
Ayy kusura bakma canım kolay bulunur bir şey olduğu için yazıverdim.
Korkma canım iyileşiyor sezaryen de olsan zaten ağrı kesici kullanabiliyorsun parol içmiştim ben hep, benim de canım tatlıdır. Bol bol yürüyünce çok çabuk iyileşiyorsun. Sen şimdiden kendibi şartlama, normal diye düşün zaten tıbbi gereklilik olursa mecbur sezaryen olacak.
Ahaha ben de bu sefer sezaryen olursam tam uyumak istiyorum sanırım Ama o çıktığı an bebişi görmek de güzel.

Işte bunlar hep kişisel şeyler

Bunları burda paylaşmanın kimseye faydasi yok aksine zararı var ben iki sezaryem oldum normal doğum yapanlardan bile hızlı iyileştiğini iddia ediyorum

Benim dinlediğim normal doğum ve sonrası hikayeleri bir bilseniz ama bunlar hep kişisel kişiye özel şeyler bunları paylaşmanın hic geregi yok ben hic duymadim dikişleri acılan sezaryenli

Ve evet sezaryen de iç dikisler normal oluyor ama cilt yüzeyi yapıştırılıyor sonrasinda cilt yüzeyinde de iz kalmıyor yani oyle patlayacak açılacak yapıştırmalar dikisler degil bunlar

Dikis patlayacak olsa normal dogumda vajinaya atilan dikis içinde geçerli olur bu

Korkma canım adet sancisindan biraz fazla sancin olacak sonrasinda naz yapayim yatayım demezsen hemen ayaklanacaksin

Msj düzeltme imkanım yok maalesef tavrınız konuşmanız çok kırıcı . Evet ablamla ilgili bende kardesiyim ya doğal olarak bende aynı sorunları yasaya bilirim demek istedim ama siz içinizi resmen bana bosaltmissiniz . Sizi sinirlendirip korkutanlara yapsanız bunu sonuçta ben sizin Doğumunu zu görmedim . Ve ayrıca bir sonraki msj belirtim yaralarım ve dikişlerin kolay kolay iyileşmez buda korkutuyor diye . Size yada gruptakileri bunalım gecittirmek için demedim

Son düzenleme:
Ya bisi diyim mi benim hic sancim yokken gittim o yüzden o kadar bekledim benden sonra gelen dogurdu gitti dogurdu gitti beni unuttular sandim birara öyle düsünme yani ben zor olan normal doğumum ama sancisiyla gelenler patir patir dogurup gidiyor valla

G gunesli gunler sartlandirmiyorum aslında kendimi ama ne bilim küçük yaşta şahit olunca o korku bende hep kaldı . Hatta Bir süre ben çocuk yapmicam diye dolaştım ortada . Mecbur kalırsam bende sezeryan olacağım tabiki .vardır rabbimin bir bildiği der girerim ameliyata

Gayet nazik ve dikkatli bir sekilde yaptim yorumumu

Siz yazdiginiz msj da ablamin zor geçti genetik olarak benimde mi zor gecer acaba yazmamışsınız siz sezaryen berbat birşey yazmışsınız genel bir ifade kullanmışsınız

Bende içinizden geçenleri okuyamam burda kac kişi var kaygılı baksana arkadasim gunah degil mi

Ben sinirli değilim arkadasim artik iki dogum yapmisim sürece hakimim vücudumu tanıyorum Rabbim aksilik vermesin ama ilk dogum yapacak arkadaşlar icin ikisi de yabancı haliyle korkarlar bunlari okuyunca

Kırmak icin yazmadim msjimi yada öfkeyle vs

Sende korkma ablanın zor gecmis olabilir senin cok kolay olur kardes bile olsaniz ayni olmaz

Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin hakkimizda hayırlısı olsun hayirla doğuralım

herkesin farklı tecrübe ettiği defaatle yazdım zaten ben

kızlar selamlar
ben 12 sene önce sezeryan oldum
35 üstü pek normal doğum önermiyorlar diye biliyorum
yaşım 38, ileri yaşlarda normal doğum hakkında bir tecrübesi olan var mı acaba ?
42 yaşında ve 36 yaşında normal doğum yapan tanıdıklarım var
yaştan ziyade fiziki sağlık durumu ile ilgili olabilir
25 yaşında risk grubunda olabilen vardır
40 yaşında hiç bir sorunu olmayan da
inşallah en güzel cevabı doktorunuzdan alırsınız

Allah korusun canım iyi ol lütfen göbüşünü sev büyüdü mu biraz daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…