- 25 Haziran 2019
- 1.117
- 2.600
- 133
Bende bendee öğrenemedim daha 8 Haziran da gidicem
Ay kız bekliyordun sen sağlıklı sıhhatli al inşallah paşanı kucağına. Bir ben kalıyorum cinsiyet öğrenemeyen 6 hazirana daha çoook
Bizim hiçbir sıkıntımız çıkmadı ikili testimiz 1:965 yaş riskimiz 1:625 çıktı ,ama bundan önceki kaybım trizomi 18 den dolayıydı O yüzden cvs ya da amniyosentez yaptırmamı istiyor.fetal DNA ücreti ne kadar acabaTeşekkürler
İkili test sonucum
kombine risk1/211
Biyokimyasal risk. 1/72 çıktı
Bundan dolayı doktorum bu testi önerdi risksiz olduğundan dolayı
Doktor sna erkek dememiş miydi canım benimÖğrensem de kızımın eşyalarını filan ayıklayacağım eğer farklı cinsiyet olursa. Gerçi aynı olsa da ayıklarım ya her şeyi atmışım kenara :))) İstifçi olmuşum. Şimdiden de bebeğe bir kaç takım aldım dayanamadım.
Ben emzirirken yaptırmıştım kanal tedavisi antibiyotik de kullandım ama özel olarak hamile ve emzirmelere uygun verildiği için takma fazla.. bende hamile kalmadan önce implant yaptıracaktım hamile olduğumu öğrenince ara verdim malesef.. canım yanmadığı için aciliyeti görmedim ama inşallah dişlerimin arası açılmaz diyorum bende bakalım..Sevgili arkadaşlarım merhaba fetal testleri temiz çıkanlar, cinsiyetleri öğrenenler, ne güzel şeyler okudumhepinizin gözü aydın, hayırlısıyla kavuşalım bebişlerimize.
Ben de şiddetli bulantılarım eşliğinde kırık diş dolgumdan ötürü çok ağrı çekmiştim kızlar zaman zaman yazdım buraya.
Dün gece sabaha kadar ne midem durdu ne dişimin ağrısı hazır ilk trimesterda bitmişken diş hekimine gittim. Ne yazık ki dolguyla kurtarılacak gibi değil diş kökü iltihap olmuş ve kusmalardan dolayı mide asidi de dişimi iyice zayıflatmış sürekli çalkalasam fırçalasam da fayda etmemiş. Kadın doğum doktoruma son kontrolümde danışmıştım lokal anestezi ile işlem yaptırabilirdin bunca zaman keşke 12 hafta beklemeseydin dedi. Diş hekimim de acil kanal tedavisi önerdi çünkü gebelikte iltihaplanma, enfeksiyon cok cok tehlikeliymiş. Ben de haliyle lokal anesteziden ve antibiyotik kullanmaktan korktum bebeğime bir şey olur diye. Neyse diş hekimim bir anestezi yapmadan başlayalım dayanamazsan iğneyi vururum dedi, hiç acıtmadan temizledi belki de sinir o kadar ölü ki acı hissetmedim diyebilirim, dişi pamukla doldurup geçici dolgu ile kapattı, yarın devam edecek bakacak bir durumuma. Sadece diş hekimlerinin çamaşır suyu dedikleri bir ilaç var onu vurdu iğneyle kapatmadan önce. kanal tedavisinde diş köklerindeki kanalları sterilize ve dezenfekte etmek için kullanılıyormuş, bebeğime bir zarar vermez değil mi? Diş hekimleri çamaşır suyu dese de marketlerde satılan çamaşır suyu değildir heralde.Zor bir süreç beni bekliyor farkındayım. Bu konuda tecrübeli olan var mı kızlar?
Acıbadem hastanesinde yaptırdım 2.650 TLBizim hiçbir sıkıntımız çıkmadı ikili testimiz 1:965 yaş riskimiz 1:625 çıktı ,ama bundan önceki kaybım trizomi 18 den dolayıydı O yüzden cvs ya da amniyosentez yaptırmamı istiyor.fetal DNA ücreti ne kadar acaba
Eğer enfeksiyon ve ağrın yoksa bence de dayan canım, benimki ne yazık ki sıkıntılı bir hal almış, 6 ayın sonunda cok cok daha kötü olacaktı tedavi olmazsamBen emzirirken yaptırmıştım kanal tedavisi antibiyotik de kullandım ama özel olarak hamile ve emzirmelere uygun verildiği için takma fazla.. bende hamile kalmadan önce implant yaptıracaktım hamile olduğumu öğrenince ara verdim malesef.. canım yanmadığı için aciliyeti görmedim ama inşallah dişlerimin arası açılmaz diyorum bende bakalım..
Ben de 12. Haftada gitmiştim 4-5 hafta sonraya planladık bir sonraki muayeneyi canım. 17.hafta gibi.Kızlar en son 12. Haftamda gittim doktora
18.haftamda çağıırdı tekrar sizin doktorlarınız ne diyor
Yok canım ağzından bir şey çıkmadı, sadece bacak arasını gösterip güldü. Sonraki randevuda söylerim dedi.Doktor sna erkek dememiş miydi canım benim
Benim doktorumda ayda bir gelebilirsin dedi. Ben "ben dayanamam hocam 15 günde bir gelirim dedim". Güldü tamam nasıl istersen dedi.Kızlar en son 12. Haftamda gittim doktora
18.haftamda çağıırdı tekrar sizin doktorlarınız ne diyor
Cnm bende doktora gitmm doktorum yuksek dedi ama 12.haftadayim kalpdoktoru 20den once hap vermeyi tercih etmiyoruz dediCanım gebelik zehirlenmesi 20 haftadan önce olmaz seninki belki gebelik tansiyonu olabilir 20 şerden sonra ilaç verirler yüksek devam ederse.. şimdiden olumsuz şeyler düşünüp tansiyonu daha çok öıkarma .. ben stres yüzünden preeklampsi geçirdim ve erken doğuma alındım bebeğim 5 gün yaşadı.. bir sıkıntı çıkmadı tek nedeni stresti emin ol.. hala bebeğime oturup ağlarım.. allah kimseye kayıp yaşatmasın inşalalh.. bol bol dinlenin strese sokmayın kendinizi
Canım sadece takip ederler tansiyonu yüksek devam etmezse ilaç vs vermezler.. eğer yüksek seyrederse 20 haftadan sonra preeklampsi riski artırdığı için verirler düşürmeye çalışırlarCnm bende doktora gitmm doktorum yuksek dedi ama 12.haftadayim kalpdoktoru 20den once hap vermeyi tercih etmiyoruz dedi
Su durumda bna naapcaklar
suan holter var üzerinde yarun çıkarcakCanım sadece takip ederler tansiyonu yüksek devam etmezse ilaç vs vermezler.. eğer yüksek seyrederse 20 haftadan sonra preeklampsi riski artırdığı için verirler düşürmeye çalışırlar
İlacla 20haftadansonra hallederler demisuan holter var üzerinde yarun çıkarcak
20ye kadar ilac vermek istemiyorum dedi
Korktum yaa bende normalde tansiyon yoktu
Birden bire neden oldu
10.haftaya kadar yktu
2haftadır yüksek ama
Kaç çıktı tansiyonun 14-9 dan sonra tehlikeli olarak görülüyor.. birde kaç kere üst üste aynı veya yüksek çıktı kendini sende takip etsuan holter var üzerinde yarun çıkarcak
20ye kadar ilac vermek istemiyorum dedi
Korktum yaa bende normalde tansiyon yoktu
Birden bire neden oldu
10.haftaya kadar yktu
2haftadır yüksek ama
12 8 çıktı birkackereKaç çıktı tansiyonun 14-9 dan sonra tehlikeli olarak görülüyor.. birde kaç kere üst üste aynı veya yüksek çıktı kendini sende takip et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?