- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Aynen ağzımı tutsam yaptırmam da nerdeeeeeBen yaptırıcam canım muhtemelen ben de yiyorum karpuz falan ziyadesiylekaçıncı haftada yapılıyor bu test ?
Çok doğru ya güzel beslenelim ki ihtiyaç olmasın.Her sabah bütün sağlıklı beslencem diyorum ama yalan oluyor ya ☹ İs de yoğun bir gün yemek yapsam bir gün yapamiyom eşim de cok gec geliyo dışardan soyluyoruz. Tatliyi abartiyodum kontrol etmeye basladm bi miktar ama hala yiyorum. İdrarda glukoz çıkmamıştı geçen ay şekerlerim de normaldi açlıktan elim ayağm titremiyor ya da sık sık acıkmıyorum bana onermez muhtemelen drum Seker yüklemeyen ama babamda var seker bende de insülin direnci vardı karbonhidratı azaltınca gecti beslenme şekli önemli. Önerirse de yaptırırım daha once iki kez yaptırdım birinde 10 yıl once hoca ilaç baslicam düzgün beslenmezsen ama beslenirsen ilaclik bi durum yok demişti 3-4 sene önceki de iyi cikmisti. Yatkknliğim olunca onereblr dr da siz de umursamazlık yapmayın onerirse. Gerekirse bi fikir daha alın. Cunku K ontrolsuz seker hast annelerin çocukları cok iri 5-6 kilo oluyor sezaryenle bile zor çıkarıyorlar.
Bende neden böyle oluyor peki ilk gebeliğimde de böyleydiBnmde göbek büyüyor eşim korkuyor kaçınıyor bende sadece uzak kalmasak diye istiyorum yoksa pek modunda degilim
Canom ben çok giremiyorum eğer gördüm de yazmadınsa inan bilmedğimdendr. Yoksa bildiğim her seyi paylasırm ben...Arkadaslar ben guzelce kirginligimi belli ettim kotu biseyde yazmadim eprili bi sekilde yazdim ama nedense bilgisayar yada ylfn basinda beklemiyoruzki durmadan yazalim denmis bizde herhalde bilgisayar yada tlf basinda surekli beklemiyoruz ama en azindan yazilan msjlar girildiginde goruluyor neyse uzatmaya gerek yok
Canım rahim agzında kısalma ya da acılma mı var?Zor kızlar allahtan serklaj atilmadi şükrediyorum buyuzden istirahat iş hayatım da bitti bir anda heyet raporu verdi domtorum 10+10 vermişti bitti şimdide 30 gün verdi çok sıkıcı dişimi sıkıp sabrediyorum. 4 ay kaldi arkadaşlar su ağustos da biterse bisey kalmadı deyip duruyorum
aynen öyle bende ebe sevilay özbir diye bi hesaptan okuyorum bu olayı. bebekler için çok yararlı olduğunu söylüyor ileriki zamnada bi çok hastalıktan koruyormuş çocuğu. ama kendi doktorumuza bunu nasıl izah edeceğiz veya soracağız. bende onu düşündüm kendi kendime.Evet turkiyede çok bilinmiyor bilinse de her bütçeye uygun değil diye biliyorum ama ne kadardır hastanelerde mi saklıyorlar fikrim yok.Bugun mesela şey okudum bebeğin kordonu bir kaç dakika dünyaya geldikten sonra geç kesilmesi gerekiyormus.
Sağ ol canım inşallah çıkarlar yukarı.
Gözün aydın canım görmedim ben sanırım bazen okumadan da geçiliyor sayfalar. Sen yine de paylaş bizimle, kırılma.
canim herkes 40 dk falan diye yazmisti benim 20 dk surdu bir suru foto ve cd verdi fakat çok uzun surmesini cok tavsiye etmiyorlar sonucta ultrasondada guclu ses varmis ve yurtdisinda o yuzden ultrasona hamilelik boyunca sadece 2 yada 4 defa cagiriyorlarmis ben baslarda meraktan birdd burda olumsuz seyleri okuyunca cok sık gidiyordum detayli ultrasonda hersey cok sukur yolunda cikti birde sanirim doktorda benim pimpirikli oldugumu farketti stres yapma hersey yolunda sen sadece dogumu bekle dedi oyle konusunca icim rahatladi kontrollere çok sık gitmemeye karar verdimGözün Aydın canımbenimde haftaya detaylı ultrason. Kaç dk sürdü detaylı
Şimdi sırada seker yükleme testleri var galiba ama herkes de istemiyor pek yaptırmak değil mi
Evet canım eğer doktor herşeyi göremezse uzun sürüyormuş her organı incelediği için 1 saat sürende duydum. İnş senin bebişin için herşey yolunda çıkmıştırBen pazartesi günü özel bir hastane de yaptırdım 20 dakika ile 30 dakika arasında süresi degişiyor. Bebegin pozisyonu da süreyi etkiler herhalde
Buradaki tecrübeli annelerde aynı şey der kesin Kimden dinlesem kucağıma aldığım an çektiğim her zorluğu unuttum diyorSağol canım Allah razı olsunInşallah yüzüne baktigimda hep şükür ve sevinçle olacağım
Ortalama öyle galiba kuzum. Kaç foto verdi pekiCanım bugün biz de detaylı ultrason yaptırdık yarım saat civarı sürdü bebiş yüzünü göstersin diye uğraştı biraz falan o da dahil yarım saat sürdü diyebilirim
Masallah bebisine darısıda basımıza olsun insBugün bnmde ayrıntılı usg vardı herşey güzel normal dedi dr binlerce şükür rabbime
Haklısın canım uzun sürmesi zaten bebeğin her yerini net göremezse oluyormus normali 20-30 dk arası diyolar. Bi sorun yokmus çok şükür en önemlisi o.❤❤ Canim senin durumunuda okudum hic moralini bozma doktorlar her zaman en kotusunu soyler sen pozitif ol allahin izniyle hicbisey olmaz
P Pelinimben canim sende kendini yorma senin evet zor geciyor biliyorum rabbim sagliklica dogum yapmayi kucagina almayi nasip etsin
canim herkes 40 dk falan diye yazmisti benim 20 dk surdu bir suru foto ve cd verdi fakat çok uzun surmesini cok tavsiye etmiyorlar sonucta ultrasondada guclu ses varmis ve yurtdisinda o yuzden ultrasona hamilelik boyunca sadece 2 yada 4 defa cagiriyorlarmis ben baslarda meraktan birdd burda olumsuz seyleri okuyunca cok sık gidiyordum detayli ultrasonda hersey cok sukur yolunda cikti birde sanirim doktorda benim pimpirikli oldugumu farketti stres yapma hersey yolunda sen sadece dogumu bekle dedi oyle konusunca icim rahatladi kontrollere çok sık gitmemeye karar verdim
Kizlar birde şeker yuklemesi yaptirmayacaktim adanadaki hem gittigim perinatolog kesinlikle yaptir dedi ve adam Türkiye perinatolog dernek başkani hemde diger prof doktorumda seker yuklemesini onerdi onada yaptirmayi dusunmuyordum dedim oda bu yaptirmama olayi canan karataydan cikti butun doktorlar ona dava acti dedi o yuzden ben yaptirmaya karar verdim
Benim arkadaşım kordon kanını saklatmıs bugün konuştuk kendisiyle 3500 Ödemiş onun için.Evet turkiyede çok bilinmiyor bilinse de her bütçeye uygun değil diye biliyorum ama ne kadardır hastanelerde mi saklıyorlar fikrim yok.Bugun mesela şey okudum bebeğin kordonu bir kaç dakika dünyaya geldikten sonra geç kesilmesi gerekiyormus.
Valla canım doktorlar haklı yaptırmamanın riski daha büyük. Ben çok düzenli besleniyorum herşeyin şeker oranı karbonhidratı düzgün alıyorum diyetisyenle götürüyorum hep bu süreci ama o bile şeker yüklemesi yaptır diyorbenim de doktorum önümüzdeki ay şeker yüklemesinde görüşürüz dedi, hocam 2 kez yaptırdım sıkıntı çıkmadı bu gebelikte yaptırmayım dedim yok risk almaya zaten yüksek doz yapmıyoruz dedi konuyu kapattıYani 25. Haftada şeker yükleme testi yolu göründü bana.
Cd verdi canım bizeOrtalama öyle galiba kuzum. Kaç foto verdi peki
Cansin sen can Seni kocaman kucakliyorumCanom ben çok giremiyorum eğer gördüm de yazmadınsa inan bilmedğimdendr. Yoksa bildiğim her seyi paylasırm ben...
Bir de ben eski sayfalara bakmıyorum en son sayfaya bakıyorm genelde... Misal 5 sy konusulmus ben hepsini okuyamıyorum maalesef.. Çok aktif değilim bir kere aktif oldum hatırlarsan o gün de ban yedim kendini bilmezler yüzünden
Tesekkur ederim canim cok sukurHaklısın canım uzun sürmesi zaten bebeğin her yerini net göremezse oluyormus normali 20-30 dk arası diyolar. Bi sorun yokmus çok şükür en önemlisi o.
Şeker yüklemesi konusunda doktorlarına katılıyorum bende. İnsülin direnci başlı başına herşeye zarar veren bişi benim hamile kalmama da engel olmustu.Bu kadar doktor doğacak miniklerin zararına bişey yapmaz diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?