2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Her gün hissediyor musunuz bebeğin tekmelerini ya da hareketlerini? Eğer öyleyse gün için de en çok ne zamanlar ve ne kadar sıklıkla?
Ben hissediyorum canim genelde aksam is dönüsü dinlenmeye cekildigimde basliyor minnak ara sira gün icindede hissediyorum basim cok kalabalik degilse oturuyorsam

Canım hiç takma normalde de oluyıior o kasılma sandığın seyler misal BAzen kafasını karnına doğru bastırıyor dısa doğru sende bir gerilme hissediyorsun. Kasılma değil aslında o... Buna benzer seyler.
Arkadasında Baska bir problem vardır muhtemelen rahim agzı ile alakalı...
Ve evet kısaldı mı ya da acıldı mı yapacak bri sey yok oalxaksa oluyor. Dinlenmek en güzeli...
Sen kendini hep olumluya odakla...
Neye inanırsak o olur

Her gün hissediyor musunuz bebeğin tekmelerini ya da hareketlerini? Eğer öyleyse gün için de en çok ne zamanlar ve ne kadar sıklıkla?
Ben hergün hissediyorum canım genelde bişey yiyip içersem yada yorulup oturursam bir de 1-2 gündür sabah sol tarafımda uyanınca pıt pıt tekme atıyo bazen uyuyolar sesleri çıkmıyo hiç o zaman

Nasıl yani daha önce pipisini gördünüz mü erkek dediler neye göre öyle dedi ayrıca haftanız kaç merak ettim
Valla çıkıntı var demişti doktor 14. Haftada %90 erkek dedi şimdi de %10000 kız dedi başka doktora gittik kız dedi zaten rüyada görmüştüm

Gün boyu iş güç yapıyorsam hissetmiyorum.ne zaman dinlenince o zaman başlıyor...23 hafta .gece ve sabah tekmesiyle uyanıyorum, kizimin...

Bende soda ıctim mesela göbek deliğinin sağında hissettim 3 kez attı babası bile hissetti çok mutlu oldum. Sola yatınca ve dümdüz sırt üstü yayınca hissediyorum ben Oyyy maşallah amuda kalkmış senin yavrun

Bazen 3 gün hissetmiyorum bazen gün içerisinde sürekli hissediyorum uykudan kaldırdığı oluyor Sanırım oğlumun ruh haline bağlı

Kafein bebeğe de geçiyor…
Prof. Dr. Bülent Tıraş
Prof. Dr. Bülent Tıraş

Gebelik sürecinde, anne adayı bazen bilerek, bazen de bilmeyerek kafein tüketmektedir. Kafein birçok besinde bulunabilir. Kafein içeceklerle vücuda temin edildiği zaman, oldukça hızlı bir şekilde vücuda alınır. Buradan da bebeğin eşi tarafından bebeğe de gider. Vücuda 200 mg kafein temin edildiği zaman bebeğe kan ileten bebeğin eşindeki akım %25 düşmektedir. Gebelerin de endişesi bu noktada başlamalıdır.

Gebenin vücudunda kafein yıkını sağlayacak bir metabolizma bulunur. Ancak bebekte bu metabolizma henüz yoktur. Bundan dolayı da tüketilen kafein, bebekte daha fazla bulunur. Gebenin metabolik özellikleri; bebeğe aktarılan kafein oranını da etkiler. Aynı miktarda kahve içilse de iki gebe arasındaki metabolik özellikler farklı olduğu için bebeğe aktarılan kafein miktarı da farklı olacaktır.

Sık sık ve uzun vadede kafein tüketimi yapan gebelerin bebeklerinde, gelişim geriliği görülme riski daha fazladır. Tüketilen kafein oranının, bebek gelişimini hangi mekanizmayla etkilediği oldukça güç cevaplanan bir sorudur. Anne adaylarının; fiziksel, biyolojik, metabolik, çevresel ve genetik etkenleri oldukça değişkendir. Bu sebeple bu sorunun cevaplanması zordur.

Kafein tüketimi de tıpkı alkol tüketimine benzer. Bebekte gelişim geriliği riskini arttırır. Alkol ve kahvenin birlikte tüketilmesi ise bu riski iki kat fazlalaştırır. Bu sebeplerden dolayı gebelik sürecinde kafein tüketimi önerilmez. Ancak anne adayı kahveyi çok seviyorsa ve canı da çekiyorsa aşırıya kaçmadan, her gün olmayacak şekilde tüketebilir. Aşırıya kaçmadığı ve her gün düzenli olarak içmediği sürece bu konuda bir sorun yaşamaz. BULENT TIRASIN YAZISI ...ARKDSLAR ISINIZE YARAMASI DILEGIYLE...

Çok iyi canım bende 5 kiloyu tamamladım daha yavaş almak istiyorum

Ben artık uyuduğunu uyandığını çok iyi biliyorum öyle az falan değil karnımı açıp izliyorum bazen mesaneye öyle bir vuruyor bazen yukarılara vuruyor göbek deliğinin olduğu hıza ve yukarısı bariz gözle görülür oluyor geçenlerde araba sürerken öyle bi iteledi ki içerden altına kacircam sandım emniyet kemerini açtım benim bir saat uyuyor sonra başlıyor tekmelemeye çok sıklaştı

Canım ben çok net Göbeğim çevresinde hissediyorum hergün Bazen sanki dönüyor içimde hatta benim kız babasının sesine tepki veriyor
randevulara genelde sabah 9-10 gibi gidiyorum doktor hiç sevmiyor o zaman hiç hareket etmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…