- 8 Temmuz 2013
- 1.158
- 1.043
- 133
Bende dikişi pantolonların bel hizasının çok az aşağısında sanıyordumhayır etmiyor. sezeryan dikişi çok aşağıda oluyor yukarda olmuyorki.
Ne kadar güzel yazmışsın canım hep böyle ferah tut içini. Arkadaşım doğum için hastaneye gidiyor ilk bebeği (ve ilk cinsiyetini öğrenince ağlıyor üzüntüden kabul edemiyorlar. )Doğum geliyor gittiği hast ben senin doğumunu yapamam diyor iç kanaması varmış sonra devlete git diyor devlette hijyenik olmadığı için arkadaşım ben burda doğum yapmam diyor bebek canlı ama o sırada ama iri bir bebek tekrar o halde hast imza verip başka bir hast gidiyorlar. Ve bebek o sırada ölüyor. Belki 10 dk mevzu ama Allah dilemedigi için o nefes dünyaya gelmiyor .Hepimiz hamileyiz bu grupda bu dunyada yaşayacağı varsa neler olursa olsun yiyeceği içeceği varsa dünyaya gelecek canım dediğin gibi.hep duamda aklımda olacaksın canımCanım çok teşekkür ederimBazen çok kötü oluyorum bazen daha sakinim. Benim durumuma benzer durumlar yaşayan kişilerle konuştum ya da forumlarda okudum, sonunun güzel bittiği hikayeler çok var. Bundan dolayı umudumu kesmemeye çalışıyorum. İlk birkaç gün kesin kaybettim bebeğimi diye düşünüp çok ağlamıştım ama sonra bebeğin hareketlerini hissettikçe toplarlandım, sonuçta hala canlı bu bebek ve geriden de olsa büyüyebilir. Neticede kan akışı her şeyi iyi, belki sadece küçük doğar. Hareketlerini hissedemediğim an moralim düşüyor ama burada yazdıklarınızı okudum çoğu kişi her gün çok kuvvetli hissedemiyormuş zaten. Genel olarak pozitif düşünmeye çalışıyorum ve çok dua ediyorum. 5,5 aylık 550 gram doğup yaşayan ve sağlıklı olan bir bebeği duydum bugün 12 yaşındaymış. Bununla birlikte doğuma 2 gün kala kalbi duran bebekler de duydum. Her şey Allahın takdiri hemen kesin konuşup düşünmemek lazım. Siz de dualarınızı eksik etmeyin lütfen benden, ben de kendime ederken hepiniz adına edeceğim.
Sakin bir bebektir belkide annesi benim 2. Oğlumda öyle sakindi doğduktan sonrada sakin olmuştuBenim saçımda beyazlar çok olunca dayanamadım boyadım boyamamak için çok direndim ama artık psikolojim bozulmaya başlamıştı aynaya bakmamıyordum
Maşallah senin bebişe canım benimki dengesiz gidiyor
Merhabalar kesemi gördüm bugün çok şükür ama 5haftalk olması gerekirken 5.5 6haftalık dedi sanırım erken döllenme olmuş benimİnşallah canımben de erken öğrenince keseyi görene kadar yani on gün kendimi yedim durdm çok şükür gördük sonra minnoşu, inşallah sen de görürsün kuzucuğunu Hayırlı olsun şimdiden ☺
Bende 5.5 kilo aldım tamSelam hamiş anneler bu arada kilolar nasıl gidiyor ben 74 kilo oldum. 68 le başlayıp doktorum çok hızlı kilo aldığımı ve minumum 9 kiloyu aşmamam lazımmış ama ben 7/8 kilo aldım bile normal doğumla doğurdum diger çocuklarımıda ama şimdi çok bozuldu pskoljim kilodan
Çok sevindim, hayırlı uğurlu ömürlü olsun hamileliğiniz ve bebeğinizMerhabalar kesemi gördüm bugün çok şükür ama 5haftalk olması gerekirken 5.5 6haftalık dedi sanırım erken döllenme olmuş benim
Bende aynen ya doğumdan sonrasına çok planlarım var artık nasıl oluyor anlamadım az bile yesek alıyoruz evine geçince daha cok dikkat edersin ayarlarsın sende canım ben ilk aylar bulantim olmasa acaba ne olurdum diyorum çünkü 16 haftaya kadar hiç almadım kilo şimdilerde de durduramiyorumCanım ben de aynı düşünceler içindeyim. Kendime yeni bir şey alamamak beni biraz üzüyor. Bir de aynada kendimi görünce hele ki yandan görünce geniş vasıta gibi hissediyorum böyle kocaman olmuş gibiyimetrafımdaki herkes sadece karnın büyüdü hiç kilo almadım dese de 68 le başladım en son 10 gün önce tartıldığımda 74 olmuştum. Şimdi kayınvalidemin evimdeyim 10 gündür beni çok yedirdi yemek istemeyip karşı çıkınca üzülüyor. Bir de kendi evimde olmayınca ister istemez yeme düzenim bozuldu. Eve dönünce göreceğim kim bilir kaç kilo oldum
Sağlıkla doğsunlar da ilk fırsatta diyet spor hepsine başlayacağım diye kendime sözler verip kendimi avutuyorum ben de
Teşekkür ederim canım hepimiz için inşallhÇok sevindim, hayırlı uğurlu ömürlü olsun hamileliğiniz ve bebeğiniz ☺ erken olabiliyor bazen ☺ sağlıklı hamilelik dilerim size ☺
Sezaryen dikişi pijama lastiğinin cooook aşağısında canım çok rahat oluyor zaten lohusa takımları da hamile pantolonu gibi ayarlanabilir lastikli oluyor belini ayarliyorsun sen planlı sezaryen mi olacaksın canimPijama tarzı olanları beğendim ben ama sezeryan sonrası rahatsız eder mi onu merak ediyorum
Son durum ne tam olarak canım dr ne diyorCanım çok teşekkür ederimBazen çok kötü oluyorum bazen daha sakinim. Benim durumuma benzer durumlar yaşayan kişilerle konuştum ya da forumlarda okudum, sonunun güzel bittiği hikayeler çok var. Bundan dolayı umudumu kesmemeye çalışıyorum. İlk birkaç gün kesin kaybettim bebeğimi diye düşünüp çok ağlamıştım ama sonra bebeğin hareketlerini hissettikçe toplarlandım, sonuçta hala canlı bu bebek ve geriden de olsa büyüyebilir. Neticede kan akışı her şeyi iyi, belki sadece küçük doğar. Hareketlerini hissedemediğim an moralim düşüyor ama burada yazdıklarınızı okudum çoğu kişi her gün çok kuvvetli hissedemiyormuş zaten. Genel olarak pozitif düşünmeye çalışıyorum ve çok dua ediyorum. 5,5 aylık 550 gram doğup yaşayan ve sağlıklı olan bir bebeği duydum bugün 12 yaşındaymış. Bununla birlikte doğuma 2 gün kala kalbi duran bebekler de duydum. Her şey Allahın takdiri hemen kesin konuşup düşünmemek lazım. Siz de dualarınızı eksik etmeyin lütfen benden, ben de kendime ederken hepiniz adına edeceğim.
Tekme gibi mi sert mi oluyor hareketi. Benimki balon patlaması gibi aynı.benim oğluş dün akşam coştu. acayip hareketliydi. dışardan baya belliydi. şu an çok sessiz uyuyor sanırım
Bilmiyoruz cnm takip edeceğiz. Haftaya tekrar randevu var İbrahim Beyde. Rıza Hoca plasenta iyi oluşmuş demişti ama 3 gün sonra İbrahim Bey plasentayı çok beğenmedi, ama o da Rıza Hoca gibi kan akışını iyi gördü. Hafif çentik var ama daha kötü olmasını beklerdim senin durumunda fln dedi. Haftaya belki suyum azalmamış fln olursa o da amniyosentez isteyecektir. Çünkü plasentadan beslenemiyorsa suyun azalmasını bekliyor İbrahim Bey. Ben de kime inanacağımı şaşırdım. Kan pıhtılaşması testleri fln istedi yaptırdım ama 27 temmuzda çıkacakmış sonuçlar. Bir yandan İngilterede yaşayan arkadaşımla konuştum onun kızında da 28 haftalıkken iki hafta geride demişler ama umursamamışlar, ablasının küçük kızına da 20 haftalıkken aynı şeyi söylemişler onu da umursamamışlar. Bazen diyorum bizimkiler mi çok pimpirikli. Neticede yapılabilecek hiçbir şey yok bekleyip göreceğiz belki suyum azalmadan belli bir haftaya kadar geleceğiz premature doğacak, belki hiç azalmayacak zamanında doğacak. Belki su azalmayacak ama bebek büyümemeye devam edecek fark 4 5 haftaya çıkacak o zaman iyice iş yaş olacak. Eğer iki haftada fark artmaz 2-2bçk haftada devam ederse içimiz daha rahat edecek.Son durum ne tam olarak canım dr ne diyor
Ayy cok guzel ama ya insan merak ediyor tepki olmayincaBenimki de bir keresinde müzik sesine tepki vermişti ama sonra tekrar denediğimde hiç ses çıkarmadı
Bazen hiç sesi çıkmadığında dayanamayıp karnıma parmağımla vuruyorum hafif bir iki tane o zaman genellikle hareket ediyor
bende tecrubesizim cevremin ve burdaki arkadaslarimin internetten arastirdiklarim dogrultusunda hareket ediyorum benim eşimde tam tersi her gordugunu almak istiyor ben izin vermiyorum@Babylicious_seastar_ gunes0101 Kızlar giremedim dün çok sağolun kıyafet tavsiyeleri için kaydettim hep dediklerinizi ben çok tecrübesizim bu konuda. Eşime kalsa zaten çok hızlı büyüyor bu kadar kıyafete ne gerek var diyor delirtiyor beni dediklerinizi okucam ona
İnsallah hersey yolunda gider canim rabbim yeterki ol desin bak annenin defigide olabilir belki bebekte sana cekmistir benim anlamda 42.haftada normal dogumla dogdu 4 kilo doğmuştu demekki sende geriden gelmissin cunku 42.haftada daha kilolu dogman gerekirdi onun icin iyi dusun bak hareketlerinide hissediyorsun hic hissetmesen o zaman insan telaslanir arada bizlerde hic hissetmedigimiz gun oluyor buda normalBilmiyoruz cnm takip edeceğiz. Haftaya tekrar randevu var İbrahim Beyde. Rıza Hoca plasenta iyi oluşmuş demişti ama 3 gün sonra İbrahim Bey plasentayı çok beğenmedi, ama o da Rıza Hoca gibi kan akışını iyi gördü. Hafif çentik var ama daha kötü olmasını beklerdim senin durumunda fln dedi. Haftaya belki suyum azalmamış fln olursa o da amniyosentez isteyecektir. Çünkü plasentadan beslenemiyorsa suyun azalmasını bekliyor İbrahim Bey. Ben de kime inanacağımı şaşırdım. Kan pıhtılaşması testleri fln istedi yaptırdım ama 27 temmuzda çıkacakmış sonuçlar. Bir yandan İngilterede yaşayan arkadaşımla konuştum onun kızında da 28 haftalıkken iki hafta geride demişler ama umursamamışlar, ablasının küçük kızına da 20 haftalıkken aynı şeyi söylemişler onu da umursamamışlar. Bazen diyorum bizimkiler mi çok pimpirikli. Neticede yapılabilecek hiçbir şey yok bekleyip göreceğiz belki suyum azalmadan belli bir haftaya kadar geleceğiz premature doğacak, belki hiç azalmayacak zamanında doğacak. Belki su azalmayacak ama bebek büyümemeye devam edecek fark 4 5 haftaya çıkacak o zaman iyice iş yaş olacak. Eğer iki haftada fark artmaz 2-2bçk haftada devam ederse içimiz daha rahat edecek.
Annemlerin zamanında yokmuş böyle şeyler, belki daha iyiydi. Şimdi belki birşey olmayacak bile ama ben stresle bebeği daha büyük zarara sokuyorum. 2 hafta gerilik gördü diye sanki zorlaya zorlaya plasentada problem gördü adam. Gerilik olmasa o kadar bakacaktı da o sorunu görecek miydi onu da bilmiyorum. Ben 42. haftada doğmuşum mesela baya gecikmişim ve 3 kilo doğmuşum annem de belki sen de geriden büyümüşsündür diye şüpheleniyor doktora söylicem bunu da bir dahaki sefere. Çok onaylicaklarını düşünmüyorum ama, onlara göre kesin bişey var geriden gelmesi KELEK BİŞEY miş..
Bende bugun tam 21+0 5 kg almışım toplam gittikce hızlanıyor kilo almam. Baslangıc kilom 48.5 du zayıf oldugum için doktorum umursamıyor ama gün gün kilo artıyorBende 5.5 kilo aldım tam
yürüdüğüm halde çok hareketli olduğum halde ve fazla yemedigim halde böyleyim bacaklarım şiş çorabın lastiği öyle iz yapmıştı ki anladım ödem de var ama alıyorum yani 23 bitiyor 2 güne 38 haftada doğum yapicam 15 haftam kaldı her hafta yarim kilo daha almaya devam etsem daha 7.5 8 kilo daha alırım ben
Canim ben şu an yaz tatili için turkiyedeyim ama İrlanda'da yasiyorum, orda yaptırdım kontrollerimi. Orda da aynen söylediğin gibi herşeye detaylı bakmıyorlar. Eski zamanlardaki gibi biraz temel şeylere bakılıyor. Akışına bırakılıyor sonrasında. Hangisi iyi bilemedim ben de. Haftaya benim de randevum var İstanbul'dayım şimdi.Bilmiyoruz cnm takip edeceğiz. Haftaya tekrar randevu var İbrahim Beyde. Rıza Hoca plasenta iyi oluşmuş demişti ama 3 gün sonra İbrahim Bey plasentayı çok beğenmedi, ama o da Rıza Hoca gibi kan akışını iyi gördü. Hafif çentik var ama daha kötü olmasını beklerdim senin durumunda fln dedi. Haftaya belki suyum azalmamış fln olursa o da amniyosentez isteyecektir. Çünkü plasentadan beslenemiyorsa suyun azalmasını bekliyor İbrahim Bey. Ben de kime inanacağımı şaşırdım. Kan pıhtılaşması testleri fln istedi yaptırdım ama 27 temmuzda çıkacakmış sonuçlar. Bir yandan İngilterede yaşayan arkadaşımla konuştum onun kızında da 28 haftalıkken iki hafta geride demişler ama umursamamışlar, ablasının küçük kızına da 20 haftalıkken aynı şeyi söylemişler onu da umursamamışlar. Bazen diyorum bizimkiler mi çok pimpirikli. Neticede yapılabilecek hiçbir şey yok bekleyip göreceğiz belki suyum azalmadan belli bir haftaya kadar geleceğiz premature doğacak, belki hiç azalmayacak zamanında doğacak. Belki su azalmayacak ama bebek büyümemeye devam edecek fark 4 5 haftaya çıkacak o zaman iyice iş yaş olacak. Eğer iki haftada fark artmaz 2-2bçk haftada devam ederse içimiz daha rahat edecek.
Annemlerin zamanında yokmuş böyle şeyler, belki daha iyiydi. Şimdi belki birşey olmayacak bile ama ben stresle bebeği daha büyük zarara sokuyorum. 2 hafta gerilik gördü diye sanki zorlaya zorlaya plasentada problem gördü adam. Gerilik olmasa o kadar bakacaktı da o sorunu görecek miydi onu da bilmiyorum. Ben 42. haftada doğmuşum mesela baya gecikmişim ve 3 kilo doğmuşum annem de belki sen de geriden büyümüşsündür diye şüpheleniyor doktora söylicem bunu da bir dahaki sefere. Çok onaylicaklarını düşünmüyorum ama, onlara göre kesin bişey var geriden gelmesi KELEK BİŞEY miş..
Niye böyle anlamıyorum ben de hangisi daha doğru. Anne karnında ya da doğar doğmaz müdehale edilebilecek bir hastalık tespit edilebilirse çok iyi deriz ama bu şekilde hem ne olacağını bilmiyorsun hem de sorun var diye anneye telaşa düşürmek de kötü. Bir de aldıralım muhabbeti çok var bizimkilerde. Bana pgtye ramen hem ikili test hem de ikili testte azıcık risk göründü diye bir daha nipt yaptırdılar. Düşünsene. Benim almanyadaki arkadaşıma ikili test bile yaptırmamışlar yaşın genç zaten ultrasonun da iyi deyip göndermişler. Şimdi de amniyosentez yapalm diyorlar bir şey çıkarsa alalım hemen muhabbeti. Çok kolay mı onun kararını vermek. Kaldı ki kaç kişiye bebeğiniz yüksek ihtimalle sakat doğacak aldırmanızı öneririm demişler de bebek sapasağlam doğmuş. Bizzat benim gittiğim İbrahim Beyin duydum böyle bir vakasını. Bilmiyorum belki gerçekten bişey var belki yok ama beklemek çok zor gerçekten...Canim ben şu an yaz tatili için turkiyedeyim ama İrlanda'da yasiyorum, orda yaptırdım kontrollerimi. Orda da aynen söylediğin gibi herşeye detaylı bakmıyorlar. Eski zamanlardaki gibi biraz temel şeylere bakılıyor. Akışına bırakılıyor sonrasında. Hangisi iyi bilemedim ben de. Haftaya benim de randevum var İstanbul'dayım şimdi.
İrlandadayken bana hiç amniyo sivin şöyle bebeğe giden kan akışı böyle falan gibi bir bilgi verilmedi açıkçası. Haliyle pek az şey bilince pek az düşünüyorsun.
Zaten kontroller sık sık olmuyor. Saldım çayıra mantığıyla devam ediyor biraz orda. Türkiye'de çok detaylı bakılıyor herseye, biraz panik yapıyor anne adayı haliyle. Ben de sakin kalmaya çalışıyorum da bakalım nereye kadar :)
sert canım baya. bazen ben bile hopluyorum yerimdenTekme gibi mi sert mi oluyor hareketi. Benimki balon patlaması gibi aynı.
Kuzum benim doktorum ikili üçlü test ben yapmıyorum dedi güvenilirliği az ben bu test sonuçlarına göre bi çocuğun vebaline girmem dedi. bana direk engelli olursa aldırmayı düşünüyorsan yurtdışında yapılan profesyonel testlerden yaptır düşünmüyorsan hiç bişeye gerek yok aklını bulandırma dedi. ikili teste detaylı ultrasona göre doktorlar bi sürü şey söyleyip anneyi korkutuyor ama sağlıklı doğan bir çok bebek var ki kendi çevremde bile böle denk gelen bi sürü insan var. Benim kardeşim için doktorlar kafası gelişmiyor vücuduna göre doğması mucize doğsada engelli olur diyerek annemi hep aldırmaya zorladılar annem aldırmadı. Kardeşim o kadar sağlıklı doğdu ki hiç sorun yok. çok şükür şimdi yakışıklı bir delikanlı bile olduNiye böyle anlamıyorum ben de hangisi daha doğru. Anne karnında ya da doğar doğmaz müdehale edilebilecek bir hastalık tespit edilebilirse çok iyi deriz ama bu şekilde hem ne olacağını bilmiyorsun hem de sorun var diye anneye telaşa düşürmek de kötü. Bir de aldıralım muhabbeti çok var bizimkilerde. Bana pgtye ramen hem ikili test hem de ikili testte azıcık risk göründü diye bir daha nipt yaptırdılar. Düşünsene. Benim almanyadaki arkadaşıma ikili test bile yaptırmamışlar yaşın genç zaten ultrasonun da iyi deyip göndermişler. Şimdi de amniyosentez yapalm diyorlar bir şey çıkarsa alalım hemen muhabbeti. Çok kolay mı onun kararını vermek. Kaldı ki kaç kişiye bebeğiniz yüksek ihtimalle sakat doğacak aldırmanızı öneririm demişler de bebek sapasağlam doğmuş. Bizzat benim gittiğim İbrahim Beyin duydum böyle bir vakasını. Bilmiyorum belki gerçekten bişey var belki yok ama beklemek çok zor gerçekten...
Benim kızçede hareketli valla genelde doktor muayenesinde uyuyorbenim oğluş dün akşam coştu. acayip hareketliydi. dışardan baya belliydi. şu an çok sessiz uyuyor sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?