Bans da yapmadılar ikili test canım, yaşım da 37. Eşimle biz özel bir kilinige gidip kendimiz yaptırdık fenal DNA, o da eşimde dengeli inversiyon var diye. Emin olalım istemiştik. İrlanda da hastanede rutin kontrolde 12.haftada baktı kolu bacağı oluşmuş mu kalbi atiyormu normal vs diye.20. haftamda da organları gelişiyor mu bir sorun vsr mı diye bakıldı o kadar. Bir kezde kan ve idrar testi oldum, iyi çıkınca değerlerim yenilemediler testleri. Ne şeker yüklemesi ne tetanoz hicbiseyde onermediler.Niye böyle anlamıyorum ben de hangisi daha doğru. Anne karnında ya da doğar doğmaz müdehale edilebilecek bir hastalık tespit edilebilirse çok iyi deriz ama bu şekilde hem ne olacağını bilmiyorsun hem de sorun var diye anneye telaşa düşürmek de kötü. Bir de aldıralım muhabbeti çok var bizimkilerde. Bana pgtye ramen hem ikili test hem de ikili testte azıcık risk göründü diye bir daha nipt yaptırdılar. Düşünsene. Benim almanyadaki arkadaşıma ikili test bile yaptırmamışlar yaşın genç zaten ultrasonun da iyi deyip göndermişler. Şimdi de amniyosentez yapalm diyorlar bir şey çıkarsa alalım hemen muhabbeti. Çok kolay mı onun kararını vermek. Kaldı ki kaç kişiye bebeğiniz yüksek ihtimalle sakat doğacak aldırmanızı öneririm demişler de bebek sapasağlam doğmuş. Bizzat benim gittiğim İbrahim Beyin duydum böyle bir vakasını. Bilmiyorum belki gerçekten bişey var belki yok ama beklemek çok zor gerçekten...
Canim icini ferah tut elde degil ama aklina kotu seyler getirme hersey nasip kismet son gun sezeryan gunu gidenlerin bile olumsuzluklarla karsilastigini biliyoruz benim yegenimede yemek borusu olusmamis dedoler ultrasyonda boyle bisey olursa hangi ameliyatlar olacagi hakkinda dr bilgilendirmisti iyi bi dr denk dustuk de cok sukur bisey olmadigini anladik ama dogana kadarda elimiz yuregimizdeydi belkide sana cekmistir isrsidir canim insallah hepimizde bebeklerimizi saglicakla kucagimiza alirizCanım çok teşekkür ederimBazen çok kötü oluyorum bazen daha sakinim. Benim durumuma benzer durumlar yaşayan kişilerle konuştum ya da forumlarda okudum, sonunun güzel bittiği hikayeler çok var. Bundan dolayı umudumu kesmemeye çalışıyorum. İlk birkaç gün kesin kaybettim bebeğimi diye düşünüp çok ağlamıştım ama sonra bebeğin hareketlerini hissettikçe toplarlandım, sonuçta hala canlı bu bebek ve geriden de olsa büyüyebilir. Neticede kan akışı her şeyi iyi, belki sadece küçük doğar. Hareketlerini hissedemediğim an moralim düşüyor ama burada yazdıklarınızı okudum çoğu kişi her gün çok kuvvetli hissedemiyormuş zaten. Genel olarak pozitif düşünmeye çalışıyorum ve çok dua ediyorum. 5,5 aylık 550 gram doğup yaşayan ve sağlıklı olan bir bebeği duydum bugün 12 yaşındaymış. Bununla birlikte doğuma 2 gün kala kalbi duran bebekler de duydum. Her şey Allahın takdiri hemen kesin konuşup düşünmemek lazım. Siz de dualarınızı eksik etmeyin lütfen benden, ben de kendime ederken hepiniz adına edeceğim.
Bende doktoruma sormuştum canım saç derisiyle temas etmediği ve açık havada yapıldığı sürece problem olmaz demişti bende öyle yaptım bir defa boyattım ikincisini ne zaman yaparım bilmemSakin bir bebektir belkide annesi benim 2. Oğlumda öyle sakindi doğduktan sonrada sakin olmuştu
5. Aydan sonra izin veriyor bazı doktorlar aslında tv de gördüğümüz ünlüler orta ile bile açtiriyorlar saçlarını 9 ay ne dip görüyoruz ne bisey sapsarı gezenler bile var inşallah seninde bi kaç kereden bir zararı olmaz
Benim ilk hamilelik olduğundan çok tecrübesizim canımSezaryen dikişi pijama lastiğinin cooook aşağısında canım çok rahat oluyor zaten lohusa takımları da hamile pantolonu gibi ayarlanabilir lastikli oluyor belini ayarliyorsun sen planlı sezaryen mi olacaksın canim
Çok güzelmiş canımKizlar bugun bunu aldim firfirli olmasini cok begendim sizce nasil Eki Görüntüle 2662851
Cok tesekkur ederimÇok güzelmiş canımgüle güle giysin inşallah ben çok beğendim
Bende aynen ya doğumdan sonrasına çok planlarım var artık nasıl oluyor anlamadım az bile yesek alıyoruz evine geçince daha cok dikkat edersin ayarlarsın sende canım ben ilk aylar bulantim olmasa acaba ne olurdum diyorum çünkü 16 haftaya kadar hiç almadım kilo şimdilerde de durduramiyorum
Bilmiyoruz cnm takip edeceğiz. Haftaya tekrar randevu var İbrahim Beyde. Rıza Hoca plasenta iyi oluşmuş demişti ama 3 gün sonra İbrahim Bey plasentayı çok beğenmedi, ama o da Rıza Hoca gibi kan akışını iyi gördü. Hafif çentik var ama daha kötü olmasını beklerdim senin durumunda fln dedi. Haftaya belki suyum azalmamış fln olursa o da amniyosentez isteyecektir. Çünkü plasentadan beslenemiyorsa suyun azalmasını bekliyor İbrahim Bey. Ben de kime inanacağımı şaşırdım. Kan pıhtılaşması testleri fln istedi yaptırdım ama 27 temmuzda çıkacakmış sonuçlar. Bir yandan İngilterede yaşayan arkadaşımla konuştum onun kızında da 28 haftalıkken iki hafta geride demişler ama umursamamışlar, ablasının küçük kızına da 20 haftalıkken aynı şeyi söylemişler onu da umursamamışlar. Bazen diyorum bizimkiler mi çok pimpirikli. Neticede yapılabilecek hiçbir şey yok bekleyip göreceğiz belki suyum azalmadan belli bir haftaya kadar geleceğiz premature doğacak, belki hiç azalmayacak zamanında doğacak. Belki su azalmayacak ama bebek büyümemeye devam edecek fark 4 5 haftaya çıkacak o zaman iyice iş yaş olacak. Eğer iki haftada fark artmaz 2-2bçk haftada devam ederse içimiz daha rahat edecek.
Annemlerin zamanında yokmuş böyle şeyler, belki daha iyiydi. Şimdi belki birşey olmayacak bile ama ben stresle bebeği daha büyük zarara sokuyorum. 2 hafta gerilik gördü diye sanki zorlaya zorlaya plasentada problem gördü adam. Gerilik olmasa o kadar bakacaktı da o sorunu görecek miydi onu da bilmiyorum. Ben 42. haftada doğmuşum mesela baya gecikmişim ve 3 kilo doğmuşum annem de belki sen de geriden büyümüşsündür diye şüpheleniyor doktora söylicem bunu da bir dahaki sefere. Çok onaylicaklarını düşünmüyorum ama, onlara göre kesin bişey var geriden gelmesi KELEK BİŞEY miş..
Ayy cok tatlış sağlıkla giysin minik kızçeKizlar bugun bunu aldim firfirli olmasini cok begendim sizce nasil Eki Görüntüle 2662851
Canım ama maşallahın var bilinclisin her ihtimali göz önünde bulundurup kıyas yapıp mantıklı hareket ediyorsun her ne kadar stres olsanda ben o gün sana yazamadım benim bebek de hep 1 hafta bazen 8 9 gün küçük çıkıyor obur gitmem de fark 2 3 gün oluyor bazende tam günüyle uyumlu ölçüm yapiyorlar inşallah hiç bir sıkıntı yokturda sadece minyon bir bebek olduğu için öyle dır sağlam dur çünkü her durumda senin iyi olman lazım gerek kendin için gerek bebek için strese de girme şimdilik hamileliğini yaşa neler var akrabamda 750 gr doğup şimdi ilkokula giden yaşıtlarından iri çocuklar birisi 1.300 gr doğmuştu olabiliyor tabiki duamız gününde kilosunu mümkün olduğunca tamamlayıp doğması ama böyle örneklerde var yeter ki sen ve bebegin iyi olunBilmiyoruz cnm takip edeceğiz. Haftaya tekrar randevu var İbrahim Beyde. Rıza Hoca plasenta iyi oluşmuş demişti ama 3 gün sonra İbrahim Bey plasentayı çok beğenmedi, ama o da Rıza Hoca gibi kan akışını iyi gördü. Hafif çentik var ama daha kötü olmasını beklerdim senin durumunda fln dedi. Haftaya belki suyum azalmamış fln olursa o da amniyosentez isteyecektir. Çünkü plasentadan beslenemiyorsa suyun azalmasını bekliyor İbrahim Bey. Ben de kime inanacağımı şaşırdım. Kan pıhtılaşması testleri fln istedi yaptırdım ama 27 temmuzda çıkacakmış sonuçlar. Bir yandan İngilterede yaşayan arkadaşımla konuştum onun kızında da 28 haftalıkken iki hafta geride demişler ama umursamamışlar, ablasının küçük kızına da 20 haftalıkken aynı şeyi söylemişler onu da umursamamışlar. Bazen diyorum bizimkiler mi çok pimpirikli. Neticede yapılabilecek hiçbir şey yok bekleyip göreceğiz belki suyum azalmadan belli bir haftaya kadar geleceğiz premature doğacak, belki hiç azalmayacak zamanında doğacak. Belki su azalmayacak ama bebek büyümemeye devam edecek fark 4 5 haftaya çıkacak o zaman iyice iş yaş olacak. Eğer iki haftada fark artmaz 2-2bçk haftada devam ederse içimiz daha rahat edecek.
Annemlerin zamanında yokmuş böyle şeyler, belki daha iyiydi. Şimdi belki birşey olmayacak bile ama ben stresle bebeği daha büyük zarara sokuyorum. 2 hafta gerilik gördü diye sanki zorlaya zorlaya plasentada problem gördü adam. Gerilik olmasa o kadar bakacaktı da o sorunu görecek miydi onu da bilmiyorum. Ben 42. haftada doğmuşum mesela baya gecikmişim ve 3 kilo doğmuşum annem de belki sen de geriden büyümüşsündür diye şüpheleniyor doktora söylicem bunu da bir dahaki sefere. Çok onaylicaklarını düşünmüyorum ama, onlara göre kesin bişey var geriden gelmesi KELEK BİŞEY miş..
Canım her hafta artıyor cok ilginçBende bugun tam 21+0 5 kg almışım toplam gittikce hızlanıyor kilo almam. Baslangıc kilom 48.5 du zayıf oldugum için doktorum umursamıyor ama gün gün kilo artıyorneyse Sağlıklı olsunlarda hallederşz snrasında
Daha yavaş nasıl alırız acaba kilo bugunde yürüdüm 30 40 dk kadar diyet de yapılmıyor ki korkuyor insan bebek ufak kalır diye abartmadan yiyorumBenim de çok bulantım oldu ama çok da kötü beslendim ilk üç ay o dönemde aldım kilomun çoğunu sonra yavaşladı kilo alımım bakalım eve geçince dikkat edicem ama toplamda 15 kg yi geçmem inşallah
Harika çok tatlı güle güle kullan canımKizlar bugun bunu aldim firfirli olmasini cok begendim sizce nasil Eki Görüntüle 2662851
Bi de doğumdan önce boyatirsin resimlerde güzel çıkarBende doktoruma sormuştum canım saç derisiyle temas etmediği ve açık havada yapıldığı sürece problem olmaz demişti bende öyle yaptım bir defa boyattım ikincisini ne zaman yaparım bilmem
Benim ilk hamilelik olduğundan çok tecrübesizim canımdoktor şuan için karar vermek erken dedi olursa da 27 ekim gibi görünüyormuş ama normal doğum olmaması için şuan bir engel yok dedi ben de pek emin değilim normal doğum doğum konusunda korkuyorum açıkçası
Çok teşekkürler canımCanım ben 15 haftalıkken yolculuğa çıktım 6 saat yol. Doktoruma sormuştum sürekli mola verin ve yürüyüş yap pıhtılaşma ödem olabilir dedi. Ve gidebilceksen arkada uzanarak git dedi. Biz iki saatte bir mola verdik ama ben ön koltukta gittim ilk başta bir sıkıntı yoktu. Yolculuktan bir gün sonra ellerim omuzlarıma kadar çok fena ağrımaya ve sızlamaya uyuşmaya başladı resmen hareket ettiremiyordum beni uyutmuyordu. Ve ayaklarım da acıyordu ,şişmişti. Doktoruma sordum ödem olmuşsun dedi magnezyum diasporal şase al eczaneden dedi onu kullanır kullanmaz rahatladım 2 güne geçti ağrılar. ödem olur da ağrınız olursa aklınızda bulunsun. Şimdi birdaha çıkacağız aynı yola ama ben bu sefer arka koltukta yatacağım sana da fırsatın varsa öyle gitmeyi tavsiye ederim. Hatta uçak fırsatın varsa öyle git dedi doktorum.
Canım benim çok güzel şeyler yazmışsın. Güven minigine o da seni bırakmaz inşallah annesiCanım çok teşekkür ederimBazen çok kötü oluyorum bazen daha sakinim. Benim durumuma benzer durumlar yaşayan kişilerle konuştum ya da forumlarda okudum, sonunun güzel bittiği hikayeler çok var. Bundan dolayı umudumu kesmemeye çalışıyorum. İlk birkaç gün kesin kaybettim bebeğimi diye düşünüp çok ağlamıştım ama sonra bebeğin hareketlerini hissettikçe toplarlandım, sonuçta hala canlı bu bebek ve geriden de olsa büyüyebilir. Neticede kan akışı her şeyi iyi, belki sadece küçük doğar. Hareketlerini hissedemediğim an moralim düşüyor ama burada yazdıklarınızı okudum çoğu kişi her gün çok kuvvetli hissedemiyormuş zaten. Genel olarak pozitif düşünmeye çalışıyorum ve çok dua ediyorum. 5,5 aylık 550 gram doğup yaşayan ve sağlıklı olan bir bebeği duydum bugün 12 yaşındaymış. Bununla birlikte doğuma 2 gün kala kalbi duran bebekler de duydum. Her şey Allahın takdiri hemen kesin konuşup düşünmemek lazım. Siz de dualarınızı eksik etmeyin lütfen benden, ben de kendime ederken hepiniz adına edeceğim.
Gözün aydın canımMerhabalar kesemi gördüm bugün çok şükür ama 5haftalk olması gerekirken 5.5 6haftalık dedi sanırım erken döllenme olmuş benim
Allah razı olsun canımGözün aydın canım
Çok güzeller canım güle güle giysinKizlar bugun bunu aldim firfirli olmasini cok begendim sizce nasil Eki Görüntüle 2662851
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?