- 16 Ağustos 2015
- 7.394
- 14.696
- 248
- 31
Devlet hastaneleri perişanlık resmen. Kan uyuşmazlığı iğnemi yaptırmak için gittim. Hem Kendi doktorum başka şehirde diye gitmeye üşendim hem de aynı iğne devlette bedava, gittiğim hastanede 185 lira diye sabah gittim. Gitmişken kızım özellikle geceleri öksürüyor, onu da göstereyim dedim. Bir birim diğerine gönderip duruyor. Perişan olduk resmen. Çalışıyorum, izin kağıdı verin diyorum. Poliklinik servise gönderiyor, servis tekrar polikliniğe gönderiyor. Poliklinik tekrar yatış servisindekilere gidin, ben orayı aradım diyor. Hastanede olduğuma dair ufak bir belge yeter oysa. Fıtık ettiler valla. Neyse eninde sonunda iğnemi oldum. Bizi eczaneye gönderip iğneyi aldırtırlar, çok olmasa da 50-100 tl arası veririz diye düşündük ama iğne almaya gönderemediler. Hastanede yaptılar. Popom çok ağrıyor. Ağır geldi biraz. Sabah saat 9 olmadan kızım için fiş almıştık. Sıra numarası 125ti. Saat 3 te demezler mi 120den sonrasını almıyoruz diye. Fıttırdık valla. Size fiş vermemeleri gerekiyordu dediler, hasta kayıta gittik. Orası açıktı, verdik dediler. Biri digerini suçladı. Neyse sizin hatanız dedik, doktor bakacak tamam dediler. Saat 5 ten sonra anca bakabildi. Çocuk doktoru iyiydi ama hakkını yemeyeyim. Güzelce muayene etti. Burda sadece bir tane özel hastane var, ordaki çocuk doktorlarından iyiydi. Öksürüğü alerjik sanırım. Antibiyotiğe yüklenmedi, bitkisel ilaçlar verdi. Astıma çevirme ihtimali yüksek, onun için de koruyucu ilaç verdi. Bir çeşit maske ile kıllanıyoruz onu. Daha önce de kullanmıştık. Neyse uzattım. Allah kimseyi hastanelere düşürmesin ve devlet hastanesi şartları düzelsin demek istemiştim
Evet onu biliyorum. Tansiyon 9-6 bugün ölçtürdüm yine. Çok az miktarda göründüğü için şu an için bir tedirginliğim yok ama takipteyim tabiCnm yanlis anlama korkutmak istemem seni idrarda protein ve tansiyon yuksekligi beraber olursa erken dogum olabilir.
Aynen öyle bende acaba başkalarında da öyle az miktarda göründü mi merak ettim. Bu hafta farklı bir hastanede yaptıracağımBaşka bir yerde yapabilirsen tahlilleri ben bir gün arayla iki farklı yerde yaptırmıştım çok farklı sonuçlar çıkmıştı.Protein fazla çıkıyorsa gebelik zehirlenmesi belirtilerinden biriydi galiba yanlış hatırlamıyorsam.Ama doktorun az demiş endişelenecek birşey olsaydı söylerdi mutlaka.Bundan sonrakilere dikkat et demiştir.
İşte 1 ay sonra daha çok netleşir dedi bende normalden korkuyorum dikişinden kesisinden falan ama illaki kesi olacak diye birşey yok dedi eşinde girer dedi nasıl rahat olursan öle doğurursun dedi işte kararsızım çok
Canim cokk gecmis olsun sanaaaSelam kizlar okuyamadım yazdiklarinizi benim bir suredir karnimda tam midemin orda sertlesmeler oluyordu bende gaz saniyordum sindirim sistemim hep sorunlu oldugu icin artik yamulma ve sanci seklinde olmaya basladi inletecek derecede onu da 4 gun ikiz gebe olmama bağladım bu kadar olacak kizim geriliyor dedim sonra icime bi kurt düştü doktora gittim nst de cok saglam 100 u bulan sanci cikti hemen hastaneye yatis yapildi ilk gun 30 ilac ictim diyebilirim ciger gelistirici yapildi eger uslu durularsa iki hafta sonra tekrar ciger gelistirici yapilacak simdi taburcu oldum evde ilaclara devam ediyorum bebeklerim bugun 27 haftalik oldu daha cok kucuklerinsallah ilaclarla gevseyecek rahim ama hala cok sert bize dua edin olur mu daha 1000 gram bile olmadılar allah hepimizin saglikla kucagina almasini nasip etsin insallah gecer kasilmalarim
Ne diyeyim ya cok gecmis olsun canim.. ne kadar zor hastaliklarin hepsi.. Allah kimseyi yani su hastanelere dusurmesin... kontrole gitsende sefalet cekiliyosun bide hastayken daha beter olup donuyosunDevlet hastaneleri perişanlık resmen. Kan uyuşmazlığı iğnemi yaptırmak için gittim. Hem Kendi doktorum başka şehirde diye gitmeye üşendim hem de aynı iğne devlette bedava, gittiğim hastanede 185 lira diye sabah gittim. Gitmişken kızım özellikle geceleri öksürüyor, onu da göstereyim dedim. Bir birim diğerine gönderip duruyor. Perişan olduk resmen. Çalışıyorum, izin kağıdı verin diyorum. Poliklinik servise gönderiyor, servis tekrar polikliniğe gönderiyor. Poliklinik tekrar yatış servisindekilere gidin, ben orayı aradım diyor. Hastanede olduğuma dair ufak bir belge yeter oysa. Fıtık ettiler valla. Neyse eninde sonunda iğnemi oldum. Bizi eczaneye gönderip iğneyi aldırtırlar, çok olmasa da 50-100 tl arası veririz diye düşündük ama iğne almaya gönderemediler. Hastanede yaptılar. Popom çok ağrıyor. Ağır geldi biraz. Sabah saat 9 olmadan kızım için fiş almıştık. Sıra numarası 125ti. Saat 3 te demezler mi 120den sonrasını almıyoruz diye. Fıttırdık valla. Size fiş vermemeleri gerekiyordu dediler, hasta kayıta gittik. Orası açıktı, verdik dediler. Biri digerini suçladı. Neyse sizin hatanız dedik, doktor bakacak tamam dediler. Saat 5 ten sonra anca bakabildi. Çocuk doktoru iyiydi ama hakkını yemeyeyim. Güzelce muayene etti. Burda sadece bir tane özel hastane var, ordaki çocuk doktorlarından iyiydi. Öksürüğü alerjik sanırım. Antibiyotiğe yüklenmedi, bitkisel ilaçlar verdi. Astıma çevirme ihtimali yüksek, onun için de koruyucu ilaç verdi. Bir çeşit maske ile kıllanıyoruz onu. Daha önce de kullanmıştık. Neyse uzattım. Allah kimseyi hastanelere düşürmesin ve devlet hastanesi şartları düzelsin demek istemiştim
Benim tahlillerim de çıkmadı canım, o yüzden bilgim yok.Hamilelikte zaten bu durum yaşanabiliyor belki bilgin vardır. Bizde durum biraz daha farklı yani. Bir arkadaşım hatta bu nedenle erken doğum yapmak zorunda kaldı. Benim tahlil şu an düşük seviyede . Tansiyon ve şişmede görülmeli. Acaba başkalarında da böyle sonuç çıktı mı diye merak ediyorum. Ben tahlilleri yine tekrarlayacağım bu hafta
Evett benimde canim agriyinca sirtimin sag tarafi sag kaburgam... doktor hic bisey demedi bakti hersey normal olur dedi... yani bel fitigimi tetikledi sanirim.. uc kilo almisim tok halimle uc kilo ve bebeklerin basinclari bu hale getirdiki bir iki ay sonrasini dusunemiyorum... insallah hamileliktendir de baska bise yoktur... bobregin felan agirmasinda kuzum...Kızlar çok kötü sırt ağrım ve kaburga ağrım var. Sadece sağ tarafımda ağrılarım. Var mı benim gibi ağrıları olan.
Doktor normal dedi ama tek taraflı olması beni düşündürüyor.
Doktorum gebelik korsesi tavsiye etti ama aldım kullanamadım rahat edemedim bir türlü. Var mı sırt ağrısı yaşayanlar birbirimize akıl verelim
Benimde tek sağ kaburgam ağrıyordu sırt ağrısı değilde, Kaburga hizasinda arka tarafda ağrıyordu.Sol tarafıma rahatça yatıyordum. Doktorum magnezyum dedi ama hiç etki etmedi.Kızlar çok kötü sırt ağrım ve kaburga ağrım var. Sadece sağ tarafımda ağrılarım. Var mı benim gibi ağrıları olan.
Doktorum gebelik korsesi tavsiye etti ama aldım kullanamadım rahat edemedim bir türlü. Var mı sırt ağrısı yaşayanlar birbirimize akıl verelim
İdrarda protein gorulmus ya protein diye mi yaziyor?? Miktar olarak mi yaziyor?Kuzular birşey soracağım tahlillerle ilgili. Ben bu hafta kan ve idrar tahlillerimi yaptırdım. Hastanede daha sonuçlar çıkmamıştı işe döndüm doktoruma gösteremedim. Fırsat yoktu sadece internetten baktım sonuçlara aile hekimine gösterdim. İdrarda biraz protein görülmüş. Bu aslında normal olan bir durum değil. Fazla olursa problem. Buna bağlı olarak ayakta şişlik yada tansiyon artması da olursa sorun. Sizin tahlillerde böyle bir durum oldu mu? Aile hekimim haftaya tahliller tekrarlanmalı dedi.Aslında kendi doktoruma randevumu yine aldım ama izine çıkmış maalesef. Beyin kanaması geçirmişti sanırım onun kontrolleri için Ankara’ya gidiyor. Baya ortada kaldımDiğer belirtiler yok ama tedirgin olmalı mıyım bilmiyorum
Böbreklerle ilgili olsa tahliller de çıkar mı acaba , tam kan sayımında.Evett benimde canim agriyinca sirtimin sag tarafi sag kaburgam... doktor hic bisey demedi bakti hersey normal olur dedi... yani bel fitigimi tetikledi sanirim.. uc kilo almisim tok halimle uc kilo ve bebeklerin basinclari bu hale getirdiki bir iki ay sonrasini dusunemiyorum... insallah hamileliktendir de baska bise yoktur... bobregin felan agirmasinda kuzum...
Inşallah canım sağol. Size de şifa olsun inşallah.Gecmis olsun. Chamber bizde kullaniyoruz insallah şifa olur
Cikar kuzucumm tabiii... ondan sordum zaten.. yakinda tahlil bisey varmi? Yada baslangictir bobrek buyumesi hamilelikte sekilleniyor.. hani ben oyle bisey mi dedim.. idrarda protein cikardi bir sorun olsa meselaBöbreklerle ilgili olsa tahliller de çıkar mı acaba lan, tam kan sayımında.
Çok teşekkür ederim canım. Malesef öyle.Ne diyeyim ya cok gecmis olsun canim.. ne kadar zor hastaliklarin hepsi.. Allah kimseyi yani su hastanelere dusurmesin... kontrole gitsende sefalet cekiliyosun bide hastayken daha beter olup donuyosun
3 hafta önceki tahlilim var, sağlık ocağına gösterdim ama birsey demedi ler kanım düşükmüş sadece.Cikar kuzucumm tabiii... ondan sordum zaten.. yakinda tahlil bisey varmi? Yada baslangictir bobrek buyumesi hamilelikte sekilleniyor.. hani ben oyle bisey mi dedim.. idrarda protein cikardi bir sorun olsa mesela
Evett benimde canim agriyinca sirtimin sag tarafi sag kaburgam... doktor hic bisey demedi bakti hersey normal olur dedi... yani bel fitigimi tetikledi sanirim.. uc kilo almisim tok halimle uc kilo ve bebeklerin basinclari bu hale getirdiki bir iki ay sonrasini dusunemiyorum... insallah hamileliktendir de baska bise yoktur... bobregin felan agirmasinda kuzum...
Benimde tek sağ kaburgam ağrıyordu sırt ağrısı değilde, Kaburga hizasinda arka tarafda ağrıyordu.Sol tarafıma rahatça yatıyordum. Doktorum magnezyum dedi ama hiç etki etmedi.
Şimdi sol tarafta da ağrıyor, bi taraftan şikayet ediyordum ama böyle daha kötü oldu.
Nerelerdeydin sen bugun bir ara yazcaktim unuttum merak ettim :)Kizlarrr azcik konusalim yaaa canim sikiliyor... havam tadim degissin azicik
Safra kesende taş yok dimi canım oda yapıyor çünkü aynı şekildeKızlar çok kötü sırt ağrım ve kaburga ağrım var. Sadece sağ tarafımda ağrılarım. Var mı benim gibi ağrıları olan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?