- 25 Ekim 2016
- 17.025
- 31.310
- 598
- 34
Saka yapiyorumdakız çok erken biraz tut bir gün bir gündür:)
Kul yutmam. Bende 20.02.20 20.20da dogurucam gorun catlayin
Saka yapiyorumdaofff heyecanliyim iste
hadi bakalım sağlıkla gelsin inşallah istediğin gibi olur her şey:) ben de normal istiyodum ama korkuyorum acıkcası bebe iri birazAksilik olmazsa simdilik normal cnm :)
O kadarini ayarlayamam heralde bende insanim buda canSaniye saliseyı unutma bacııı 2020:20
aynen öyle canım en iyisi doktoru dinlemek... benim bebek biraz kilolu bir de kordon turu var bir tur o yüzden sanki sezeryana daha yakınım doktor bişi demedi henüz amaGidişatına göre karar ver bence.Zamanın geçti baktın gelmeye niyeti yok ya da doktor acil almalıyım diyor ona göre karar verebilirsin.Çok rahat normal yapan arkadaşlarım da var sezeryandan memnun kalanlar da.Yani o doğum daha iyi ya da daha kötü demek yanlış bence.Suyu geldikten sonra iki saatte doğuran da var ertesi güne sarkan da.Aynı şekilde sezeryan olup ikinci gün işini yapan bile var on gün yataktan kalkamayan da.
2 yaşında kızım canım ☺ Ben de şimdi kalktım yaptım şükür. Doğum zamanı gerçekten enerji geliyor. Bazı günler öyle yorgun halsiz oluyorum ki. Allah im diyorum şimdi sancım başlasa ne yaparım. Geri de rahatlatıyorum kendimi, nasılsa Rabbim in yardımı ile oluyor hepsiOuyy masallah kac yasinda .benim cimcimede oyle ama hic onu dusundugum yok hani daginikligi halasi babannesi toplar benene. Yaa cnm benimde yemek yktu bi gayret kalktim yaptim . Aksamda pilav yapicam sadece . Dogum gunu enerji geliyomus
Benimkide iri. Kizimda iriydi ve hep yattim onda hareket sifirdi cok zor dogurdum . Cok merak ediyorum bu nasil olcak . Allah herkese kolaylik versin amiinn .hadi bakalım sağlıkla gelsin inşallah istediğin gibi olur her şey:) ben de normal istiyodum ama korkuyorum acıkcası bebe iri biraz
Saka yapiyorumdaofff heyecanliyim iste
Ayy evet bazen gercekten insanin kolu bile kalkmiyor bemde oyle olunca ayni senin gibi dusunuyorum canim.2 yaşında kızım canım ☺ Ben de şimdi kalktım yaptım şükür. Doğum zamanı gerçekten enerji geliyor. Bazı günler öyle yorgun halsiz oluyorum ki. Allah im diyorum şimdi sancım başlasa ne yaparım. Geri de rahatlatıyorum kendimi, nasılsa Rabbim in yardımı ile oluyor hepsi
Anammmm 17 Gunumuz kalmışşşş hangi ara denızlıden canakkaleye gectıkmaşallah bize
Canım çok teşekkür ederim, ne güzel detaylıca anlatmışsın. Sana çok şaşırdım. İlk doğumunda dahi panik yapmamış gayet rahat kendini dinleyebilmişsin maşallahSUYUN GELMESİ HASTANEYE GİTMEK İÇİN İLK SEBEP DEĞİL (BU YAZACAKLARIM OKUDUKLARIM, DOKTORUMLA İLETİŞİMİM, ÇEŞİTLİ DOKTOR GÖRÜŞLERİNİ İÇERMEKTEDİR O NEDENLE ŞAHSİ FİKRİMDİR).
HAMİLELİĞİNİZİN NORMAL ŞARTLAR ALTINDA GEÇTİĞİNİ VARSAYARAK YAZIYORUM, HERHANGİ FARKLI BİR DURUM VE SAGLIKLA İLGİLİ KISITLAR BUNUN DIŞINDA OLACAKTIR.
BİRÇOK DOĞUM YAPMIŞ OLAN ARKADAŞIN YAŞADIKLARINDAN DA GÖRDÜĞÜMÜZ VE YAŞADIKLARIMIZ KADARIYLA DOĞUMU BAŞLATAN ŞEYLER ÇOK FARKLI KİMİNDE SU, KİMİNDE N,ŞAN, KİMİNDE KASILMA, O NEDENLE TEK BİR BELİRTEÇ YOK. BEN ŞAHSEN SUYUM GELDİ DİYE HEMEN HASTANEYE GİTMEM, İLK DOĞUMUMDA DA GİTMEDİM.
HASTANEYE GİTTİĞİNİZDE BİRÇOK HASTANE YASAL PROSEDÜRLER SEBEBİYLE VE SONRASINDA YAŞANABİLECEK OLUMSUZLUKLAR NEDENİYLE ÜSTLERİNDEKİ TÜM YÜKÜ ATABİLMEK ADINA GENELLİKLE (HER HASTANE VE HER EBE, DOKTOR DEĞİL) NST YE BAĞLI VAZİYETTE ÇOĞU ZAMAN YATAR VAZİYETTE GEBEYİ BEKLETİYORLAR. YATARAK BEKLEMEK DOĞUMU YAVAŞLATAN BİR DURUM.
DOĞUM OLAYI ÖZELLİĞİ GEREĞİ MAHREMİYETİ VE SAKİNLİĞİ SEVEN BİR DURUM. DOĞUM BAŞLADIKTAN SONRA NE KADAR IŞIKTAN UZAK, SAKİN, İÇİNİZE DÖNEREK, VÜCUDUNUZU DİNLEYEREK GEÇİRİRSENİZ BU SÜRECİ VE KENDİNİZE BEDENİNİZE GÜVENİRSENİZ O KADAR OLAYA HAKİM OLURSUNUZ. BEN YAŞADIĞIM ŞAHSİ SÜRECİ ANLATAYIM SİZDE KENDİNİZCE BURADAN ÇIKARIM YAPABİLİRSİNİZ;
PAZARTESİ AKŞAMI GECE 22,00 CİVARI NİŞANIM GELDİ. EŞİME HEMEN SÖYLEDİM DEDİM Kİ; DOĞUM BAŞLADI BU GECE DE OLABİLİR , 3-4 GÜNDE SÜREBİLİR BU SÜREÇ HABERİN OLSUN. SONRA HASTANE ÇANTAMI HAZIRLADIM, SICAK BİR DUŞ ALDIM UZUN UZUN, OĞLUMLA KONUŞTUM DEDİM Kİ HATIRLADIĞIM KADARIYLA; ANNECİĞİM SÜRECİMİZ BAŞLADI ARTIK KOLLARIMA GELMEN İÇİN ARAMIZDA BU KISA YOLCULUK VAR, BU SÜREÇTE SADECE İKİMİZ VARIZ VE BİRBİRİMİZE DESTEK OLACAGIZ SENİ ÇOK SEVİYOR VE BEKLİYORUZ, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ. SONRA YATTIM. NİŞANDAN SONRA İSHAL OLDUM BU ARADA YATANA KADAR NEREDEYSE TÜM VÜCÜDUM TEMİZLENMİŞ OLDU.
GECE BİRKAÇ KEZ DAHA TUVALETE KALKTIM YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM. GECE 2,20 GİBİ TUVALETE KALKTIM YİNE AMA BU SEFER İDRAR DEĞİLDİ, İDRARI PELVİK KASLARI SIKARAK TUTABİLİRSİN AMA BU ÖYLE DEĞİLDİ HAFİF HAFİF AKIYORDU, AMA ŞARIL ŞARIL DEĞİL.
10 DK İÇİNDE 3 KEZ TUVALETE ÇIKTIM YİNE SAAT 2,30 GİBİ SANCI DA BAŞLADI AMA ÖYLE KÖTÜ DEĞİL ÇOK ACILI DA DEĞİL, 2,30 - 3,00 ARASI DA BÖYLE TUVALETE GİT GEL DEVAM ETTİ HAFİF HAFİF SUYUM GELİYORDU, YİNE SANCIM VARDI, ÇOK KEZ TUVALETE KALKINCA EŞİMDE KALKTI DEDİ Kİ HASTANEYE GİDELİM, AMA BEN O SANCININ DOĞUM SANCISI OLABİLECEĞİNE İHTİMAL VERMİYORDUM, NE KADAR BENİ KASILMALAR YÜRÜTMESE DE SADECE EMEKLEYEBİLSEMDE ACI YOKTU, SONRA AKLIMA SANCILARI KONTROL ETMEK GELDİ, SANCILARIM 2 DK.DA BİRDİ. BUNU KONTROL ETMEMİŞ OLSAM HASTANEYE GİTMEYE KARAR VERMEZDİM VE SANIRIM EVDE DOĞUM YAPARDIM :). HASTNEYE GEÇTİK YAKLAŞIK 3,10 DU VARDIĞIMZDA GECE. EBE AÇIKLIK KONTROLÜ YAPTI 9 CM.Dİ. GECE OLDUGU İÇİN DOKTORUMU BEKLEDİM 4 TE OĞLUM KUCAGIMDAYDI.
BU BİZİM SÜRECİMİZ ŞİMDİ YENİ SÜREÇ İÇİN YAKLAŞIK 5,5 HAFTAM VAR. YİNE ÇOK KÖTÜ BİR DURUM KORKUTUCU BİR HAL YAŞAMADIĞIM SÜRECE HEMEN SUYUM GELDİĞİNDE, HEMEN NİŞANIM GELDİĞİNDE YA DA SANCIM BAŞLADIĞINDA HEMEN GİTME NİYETİNDE DEĞİLİM. ( BU SÜREÇTE EVİME VE İŞİME EN YAKIN HASTANEYİ SEÇTİM. ( NORMAL ŞARTLARDA EVİME 2-3 DK. OFİSİME 5-6 DKLIK BİR YOLDAN BAHSEDİYORUM, EN KÖTÜ TRAFİK ANINDA BİLE ULAŞMAM 15 DK.YI GEÇMEZ)
ÇOK UZUN OLDU FARKINDAYIM ÖZELLİKLE ÇOK DETAYLI YAZDIM FAYDALANACAKLAR OLACAKTIR DİYE O NEDENLE HAKKINIZI HELAL EDİN, AMA ÖZELLİKLE DETAYLI YAZDIM Kİ İLKTE YAŞAYACAK OLSANIZ 2. 3. DOĞUMUNUZDA OLACAK OLSA NORMALDE SEZERYANDA BU SİZİN SÜRECİNİZ VE İSTEMEDİĞİNİZ SÜRECE KİMSE KARIŞAMAZ, DOĞUMUNUZA SAHİP ÇIKIN VE KENDİNİZE VÜCUDUNUZUN SİZE SÖYLEDİKLERİNE DİKKAT EDİN. İNŞALLAH SAĞLIKLA VE KOLAYCA GEÇİRİN DOĞUMUNUZU
Aç ve susuz olmak gerekiyor. Bana planlı sez için öyle demişti. Gece 2den sonra birşey yiyip içmeden gidecektim sabah.Aniden gidince nst de çikolata yedirdiler ve midemi kötü yapınca unutup yarım şişe su içmiştim. Ameliyattan önce aç olmadığın için mide bulantın olmasın diye iğne yapıyoruz dedi hemşire. Anesteziden önce. İşe de yaradı açıkçasıBen anestezi doktoru ile görüştüm yeme içme oruçlu gibi gel dedi. Sende sor bakalım ne diyecek
Yok bacım asıl siz buyuksunuz benim sata gore 35+3 ben kalan gunumu takip etmek İcin doktorun dogum tarihi dedıgı Güne ayarladım imzamısiz bizden buyuksinuz bem bugun tam 36yim ve 28 gunum var ama o kadar durmaz bu kucuk bey . Bugunde ekstra hareketli .karnimi desti
Her cuma bebegim icin yasin okuyordum kizlar.yarin kontrl var yine beni yatirirlar filan die bugun okucam bu haftakini.
Yok bacım asıl siz buyuksunuz benim sata gore 35+3 ben kalan gunumu takip etmek İcin doktorun dogum tarihi dedıgı Güne ayarladım imzamı
seni gidi seniii
Evet benimde 27 şubattaCnm @mygirl de 27 şubat saat 9 da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?