- 27 Ağustos 2019
- 6.694
- 12.975
- 168
- 32
Ben denemistim faydasi olmustuHayatımın hatasini yaparak dun aksam 1 tabak mercimek ictim. Geceden beri sayisizca gaz attik bana misin demiyor zaten kaka da yapmıyor yine 2 gun oldu. Esim nöbetçi eczane aramaya cikti gaz damlasi aramaya. İnşallah fayda saglar. Kimyon demleyip ben icsem 1 cay kaşığı ona versem fayda saglarmi deneyen oldu mu
Kafasını tutabiliyor mu canım peki?Benimkide sevmiyor o pozisyonu agliyor
Benim esim bu siralar evde o bakiyor bende oyle cok rahatim cok sukur her seyimi yetistiriyorumHiç durmuyo gündüzleri de hiç uyumuyo artık akşamları d geç saatte uyuyor nedense anlayamadım çok değişti ya
İyi hoş da işler de beni bekliyo bi tuvalete bile zor gidiyorum vlla.
Uzun ama hep topuz şeklinde yolamaz bide eldivenlrini çıkarmadım ben daha zaten
Tam kaldiramiyor tabikide ama tutuyor 1 dk anca duruyor o pozisyondaKafasını tutabiliyor mu canım peki?
Evet kusmadı ben de şaşırdımCanım 90 ml i bitirebiliyor mu? Yani kusmuyor mu? Bence mama verme acıktıysa memeden içsin tabi kilo alımı iyiyse böyle daha çok biberona bağlanır
Naçizane fikrim ☺
Benimki de 43 günlük. Memem Süt dolu ama başta içiyor sonra Süt yavaş gelince sinirlenmeye başlıyor memede ağlıyorCanım benim bebeğimde beni emiyor sonra memeyi atıyor ağlıyor . Bende Mecbur 90 cc veriyorum mama bazen 75 bazen 90 içiyor. bebeğim 42 günlük senin ki ne kadarlık canım ??
Ya ben de bunu çok düşünüyorum ama ilk ay kilo alımı çok iyiydi doktor hiç gerek yok mamaya demişti. sonradan değişir mi bu sütün durumu.Doyurucu değildir adaşım belki seninde benim gibi bak benimki doyurucu değilmiş kilo aldırmıyormuş bende veriyorum günde 2 3 kez ☹
Napsam bilmiyorum. Bütün gün sık sık emzirdim ağlamasın diye mamaya alışsın istemiyorum hiçMama daha agir gelir, bide biberonla verince hizli hizli icip meme emmek zor geliyor. Bende birkaç gün sagip vermeyi denedim biberon kolay geliyo
Dun yaptirdik cok kalabalik değildi sabahtan gittik2 aylık aşı yaptırdınız mı sağlık ocağında mı nasıl geçti bende çok korkuyorum götürmeye Allah korusun
Oy yerim ne kadar tatli. İnsallah hemencik gecsin yuzundekilerO beNim büyük kızımdı. Küçüğünün böyle. Büyüğüne doktor başka yazmıştı ama kızım o zaman daha büyüktü. Aynısıysa küçüğüne kullanayım dedim de aynısı değilmiş. Doktora sormadan evdekini kullanmayayım o zaman.
Ben burda kgmu soylesem beni diyet topigine kışkışlarsınızbende 29 yasindayim sanki 59 vucut desen karin falan yumusadi benden bagimsiz hareket ediyor,çatlaklarım desen isparta halisi gibi sekil sekil yapti karnimi :)
Hafta da 200 gr gayet normal kabul ediliyor canımYa ben de bunu çok düşünüyorum ama ilk ay kilo alımı çok iyiydi doktor hiç gerek yok mamaya demişti. sonradan değişir mi bu sütün durumu.
İki haftada 350-450 gram almış benim hesabıma göre. Yeterli mi bilmiyorum
Sagma imkanin varsa mama verme en azindan kendi sutunu ver. Ataj haftasi olabilir mi? Bizim atak 5 haftadan 7ye kadar sürdüNapsam bilmiyorum. Bütün gün sık sık emzirdim ağlamasın diye mamaya alışsın istemiyorum hiç
Ah bu konular hep icimde yara. Tek diyecegim eslemde kimseyi dinlemicem doktoru ve yuregimi dinlicembizim tosunu emziriyorum bi kez çekiyor bi 5-6 dk memeyi söndürüyor ama bi kez lıkır lıkır iciyor ,3 kez oyle emdi ama uykuya dalamadı sabah 5 de sevdiğim sutu tam agzina layık ısıttım içti 120 ml yi simdi güle güle uyuyor masallah , pelin akil de ikizlerine gecen havuç,brokoli,kabak haşlamış ne guzel yiyorlardı ha dedim benim kız hic oyle bsy yemedi hep corba şeklinde blender ile bunda blender kullanamiycam dr orada hata yapmışsın dedi çorbaları falan pütürlü ver dedi aha gerci simdi her turlu yiyor yine almıyor sebze yemeklerini falan da sever ama gunde 10 dk ancak oturuyordur hep ayakta
Oyuncak ayiklama yapcaz insallah firsat olmuyoki. Bugun anca zar zor esimle benim yazliklari cikarabildim adam akilli yaptigim is olarak...Canim sakin ozellikle onun cigirindan ciktigi an bagirma. Tam o an tut kendini. Birak vursun sana bagirsin. Cocuk psikolojisinde cogu pedagogun hemfikir oldugu konu su ki, cocugun annenin sevgi ve yakinligina en cok ihtiyac duydugu anlar en hircin oldugu anlardir. Sadece hircinlasinca bebegi yusranin gozunden uzak tut. Allah korusun vurabilir veya birsey firlatabilir. Bir de sert veya sivri oyuncaklari varsa bence 2-3 yas doneminde hepsini kaldir. Ben oyle yaptim. Sadece pelus oyuncaklari biraktim.
Bebekler sevmiyor canım yüzüstü durmayı kafalarını dik tuttukları için xanları acıyor heralde. Benimkide 1 dakika falan duruyor kafası dik bir şekilde sonra yoruluyor artık ağlamaya başlıyor. Ben biraz daha bekletiyorum zorlasın kendini dşye sonra alıyorum kucağıma.Kızlar merhabalar, benim kızımı yüz üstü yatırmaya çalıştığımda hep ağlıyor zar zor tutmaya çalışıyorum ama kafayı değil de poposunu kaldırmaya ayaklarından destek almaya çalışıyor, 66 günlük normal mi sizce
Kucagindayken basini tutabiliyomu?Kafasını tutabiliyor mu canım peki?
Aslinda her bebege bakilmaliymis hatta kbbye goturmeliymişiz. Bizde 1 ay kontrolunden sonra doktora gitmedik. Coronadan hastanede yattigimizda muayene bile etmedilerDun saglik ocagina gittigimizde hemsire dil bagi biraz fazla gibi geldi ama emin degilim dedi.aklimizi karistirdi.bayramdan once dr a gitmek sart oldu.ileride gecebiliyormus belki yoktur hemsireye oyle geldi varsa pelteklik yapabiliyormus ama cerrahi islemle kucukken duzeltiliyormus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?