2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Bende bana diyorsun sandım 😅 benim doktor gazide prof. Birçok arkadaşım ona gitti ve güvenimiz tam açıkçası kendisine. Israrla yediklerimden mi dememe karşı hayır dedi. Ayrıca kakası da mukuslu benim bebeğimin. Onu da gösterdim normal olduğunu kan olmadığı sürece internet doktorculuğu oynamamamı söyledi 😄🙈 Dediğin gibi dr a gitmeden kafanıza göre diyet yapmayın güzel anneler 🥰
evet bazen mukuslu olabilir kabak gibi ,bamya gibi yiyecekler kaka da mukus yapar mesela ,dis cıkaracak olan bebegin tükürüğü cok olur o da köpük,mukus yapar mukus cok da onemli degil inatçı ishallerle birlikte olmadigi sürece

Son düzenleme:
BÖyle hiç olmuyordu tecrübeli anneler akıl verin iki kere fışkırarak kustu emzirdikten 1 saat sonra falan . Şimdi emzirdim hemen arkasından birazını çıkardı
cnm sütun tazyikli geliyordur, lıkır lıkır yutunca kendini bilmeden hunharca icince oluyor ,birazcik sagmani tavsiye ederim ,cok dolu sanirim goguslerin ,emzirmeyi yatarak yapma ,kolun emzirme bitince bi 5 dk dursun bebege destek olarak sonra gazını cikar mideye bi insin sut oradaki gaz çıksın yoksa kusar ,bizde de oluyor ,huysuz bebek de öyle kusar inatçı bebek ağlarken,kaka yaparken ıkınırken falan oyle kusmalar olur

Kızlar bebeğim ishal gibi kaka yapıyor.az önce altını temizledim yine yaptı şimdi. Geceden beri 4. Bez değiştiriyorum. Daha da gün uzun. Hastalandı mı acaba bebeğim 😥
Üşütmüştür ama üşütse rengi yeşil olurmuş rengi nasıl? Benimkide ishal su veriyorum ne zarar gelir ki

Bagisiklik dusunce çıkar aft.bende 3 ay kontrolunde saglik ocaginda kan versem diyorum. Bide asiri dalginim
c vitamini eksikligi de agizda aft yapar cnm ,biraz portakal ,mandalina ,nar ye,kivi de de cok ,yoksa kusburnu cayi ic ,adacayi ile gargara yap tükür

resmen iki uc gundur yikanmis camasirlarimi katlamaya elim degmedi yemek yap aha bugun cocuklari yika et,banyoyu topla bi de kuvet kur,file tak geri yika fileyi topla, kovalar, ısıtıcı yak et derken bi ton iş ısıtıcıyı banyodan odaya tak geri bu ne be vallahi sıtkım sıyrıldı,o ara corba yaptim ,neyse ki bugun makarna gitcez iftara eşim oruç çünkü vs. vs. vs.

Gitmedik. Takipteyim. Sabah üst üste yapmıştı. Öğleden sonra 1 kere yaptı sadece. Benimki sık sık emiyor eşim ondandır diyo ama takipteyim ben de. Sürekli kontrol ediyorum
cnm ark ların dediği gibi ön süt alan bebekler de ishal gibi oluyor mesela bebegim gece cok az emiyor memedeki on sütü emip yatiyor gerisini içmiyor uyku agir geliyor sık ama az içince ön sütler gidiyor mideye o süt de su gibi olduğu icin sabah ilk kakası sıvı oluyor ama ogleden sonra hele ki aksam daha katı ici beyaz pütürlü kaka yapiyor ,cok sık ,cok fazla ishal hatta geneli ishal olan bezlerle karşılaşınca iki ,üç gün boyle olunca dr a git cnm

Kızlar bugün çok az sütüm var. Bebeğim ağladı artık memede süt kalmadı. Daha önce sağdıklarımdan vericem şimdi. Sanırım daha iyi beslenmeliyim artık ne zamandır baya boşlamıştım. Öğlenleri falan birşey yemiyorum. :( Ben emdikçe gelir sanıyordum ama az yiyince gelmiyormuş süt.

Kızlar bugün çok az sütüm var. Bebeğim ağladı artık memede süt kalmadı. Daha önce sağdıklarımdan vericem şimdi. Sanırım daha iyi beslenmeliyim artık ne zamandır baya boşlamıştım. Öğlenleri falan birşey yemiyorum. :KK43: Ben emdikçe gelir sanıyordum ama az yiyince gelmiyormuş süt.
Canım un helvası tavsiye ederim yapımı çok kolay unu yapda kavur üstüne şekerli sıcak su hemencecik oluyor üzerine bol su iç bir de varsa rezene çayı iç hemen sertleşir memeler bugün benim de az eşimin ailesine sinir oldum tesadüf mü bilmiyorum yumuş yumuş oldu memelerim 😕😕😕
Kesinlikle beslenmeyle alakalı süt üretimi

cnm sütun tazyikli geliyordur, lıkır lıkır yutunca kendini bilmeden hunharca icince oluyor ,birazcik sagmani tavsiye ederim ,cok dolu sanirim goguslerin ,emzirmeyi yatarak yapma ,kolun emzirme bitince bi 5 dk dursun bebege destek olarak sonra gazını cikar mideye bi insin sut oradaki gaz çıksın yoksa kusar ,bizde de oluyor ,huysuz bebek de öyle kusar inatçı bebek ağlarken,kaka yaparken ıkınırken falan oyle kusmalar olur
Hep dediğin gibi yapıyorum arkadaşım . Hiç böyle olmamıştı emziriyorum uyutuyorum mesela. Uyanınca kusuyor su gibi ..

Kızlar bebeğim 2 aylık olmak üzere. Dr um normalde 1 ay geçince gece uyandırmayı bıraktırırım ama seninki erken doğdu iki ay geçince gece uyandırmayacaksın. Kendi uyanınca emzireceksin. Geceyi gündüzü öğrenmesi kazım dedi. İki güne iki ayımız doluyor ama gece uyandırmayınca sorun olmaz değil mi. Tabi beş saati geçirmicem o ayrı da insan korkuyor. Bi arkadaşım inat edip gece uyandırmıştı Kızı şimdi 6 yaşında her gece uyanıyor hala. Hep der hata etmişim diye ama bilemedim ya. Siz napıyorsunuz kızlar
Diğer arkadaşlar yazmış bence de kimi çocuk kendi kalkıyor sen uyandırmasanda
Ben de uyandırmıyorum zaten geç uyuyor 3 saat sonra uyanıyor uyutabilirsem 2 saat sonra yine uyanıyor küçücük bebek elbet acıkıp uyanıcak
Bizden yine kan geldi bu akşam 😔 Doktor diyeti genişletti
Canım zaten her şeyi kısıtlamıştın daha nasıl genişletti
Iste anlayana kadar baya zaman geciyor . fakat benim.oyle aglamasi yok dokuntu yok yesil kaka yok . birden kan gordum kaksinda oda nokta nokta cok buyuk diil yani . tabi tahlil filan yapilmasi lazim cunku alerjimi laktoz intoleransimi henuz bilmiyoruz . birde dun arastiriken soyle bi.yazi okdum alerji belirtisi olanlar muhakkak okusun .
Bebek emmeye başladığında, ilk aldığı susuzluğunu gideren bu yağ oranı az ön süttür. Bebeğin emmesi annede sütü ve yapışan yağ hücrelerini süt yapan hücrelerden kanallara taşıyan süt akımı refleksini tetikler.Yağ oranı daha yüksek olan bu son süt laktozu yüksek ön süt ile birleşir ve bebek büyüme için gerekli yağdan gelen kalorileri ve beyin gelişimi ile enerji için gerekli laktozdan oluşan mükemmel besini almış olur. Ancak, süt üretimi çok fazla olduğunda, bebek ön süt ile doyabilir ve sonrasında yağ ile dengelenmemiş laktozun tamamını sindirmekte zorlanabilir. Bu duruma ön süt-son süt dengesizliği ya da süt fazlalığı denir.
Bebeklerde doğuştan laktoz intoleransı olmasa da, çok miktarda laktoz bir bebeğin sindirim sistemini zorlayabilir. Laktozu parçalayacak yeterli laktaz yoksa, fazla laktoz gaz ve rahatsızlığa, ve sıklıkla yeşil, sulu veya köpüklü dışkılamaya sebep olur. Zamanla, büyük miktarlarda sindirilmemiş laktoz bağırsakların duvarlarını öyle tahriş edebilir ki en ufak bir geçiş dahi iritasyona sebep olabilir. Bazen bu durum besin alerjisi olarak yanlış teşhis koyulmasına sebep olabilen dışkıda gözlenen küçük miktarda kanamaya yol açabilir. Bazı pediyatristler bebeğin dışkısında sindirilmemiş laktoz olduğunda yanlışlıkla laktoz intoleransı teşhisi koyabilirler.”
- Diane West, IBCLC
Bu paylaşıö için çok teşekkür ederiz
Malesef benim bebeğimde çok önsüt alıyor hele sağ meme hep önsüt 😕 elimden geleni yapıyorum sütüm yağlı olsun diye ama yine aynı sıkınca su gibi

Kızlar bugün çok az sütüm var. Bebeğim ağladı artık memede süt kalmadı. Daha önce sağdıklarımdan vericem şimdi. Sanırım daha iyi beslenmeliyim artık ne zamandır baya boşlamıştım. Öğlenleri falan birşey yemiyorum. :KK43: Ben emdikçe gelir sanıyordum ama az yiyince gelmiyormuş süt.
Bi de yemekle alakası yok diyorlar su içmeyerek diyorlar ... bende yaşadım onu

Canım ilk üç ay hamilelikte kullanılan Multivitamin devam edilmeli diyor doktorlar ben imom omegaya devam ediyorum
3 aydan sonra da bir arkadaşım emziren anneler için Multivitamin devam ediyormuş ben de devam edicem
Çok saçlarım falan dökülmüyor
Bi de ben iyi beslenemiyorum kahvaltım peynir ekmek oldu akşam da yapabilirsem sebze falan yiyorım o kadar
Devam etmedim ama ciddi bi halsizlik ve dalginlik var

[/QUOT.
Vitamin de al canım vitamini kesince azalıyor benim de.Bana malt içecek süt yapıyor bitki çaylarından çok.Bir de galactaca damla sanırım o da iyi geldi.

Back
X