2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Sevgim yetermi yazmışsın ya canım
Öyle bi seviyorsun ki kendi canından kıymetli ve o senin herşeyin oluyor dünyada en çok sevdiğin evladın oluyor doğunca ne demek istediğimi daha iyi anlicaksın hamilelikte ki sevmeye kucağına aldığında ki sevme çok çok farklı oluyor

Kızlar ya bendede hafif yeşilimsi akıntı var
Ama kasıntı yanma vs yok
Normal mi?

Sırt üstü yatıyordum aniden hapşırdım kasığıma inanılmaz bi ağrı girdi çıktı bebeğim iyidir inşallah tedirgin oldum

Selam kizlar yakın zamanda doktora gidenleriniz oldu mu bu haftalarda? Benim bebiş 11+6 gunluktu dün fakat ultrasonda 12+5 çıktı. Nerdeyse1 hafta onden gidiyor.. ense kalınlığı da çok yüksek çıktı 4,6 mm.. ikili test yapılacak 6 Eylül'de. Allahım inşallah sağlıklıdır yavrum

Bebeklerde ense kalınlığı nasıl ölçülür?

Bebekler anne karnındayken ense kalınlıkları ölçülerek büyümesinin normal olup olmadığı tespit edilir. Bebeklerde ense kalınlığı, baş ve popo mesafesi ile uyumlu olarak artar. Bebeğin ense kalınlığı 11. hafta sonunda yapılan ölçümde ortalama 1.2 mm, 13 hafta 6. günde ise 1.9 mm civarında olmalıdır.

Ense kalınlığı ölçümü deneyim ve sabır gerektirir. Ölçümün doğru yapılabilmesi için fetüsun baş - popo mesafesi 45 - 84 mm arasında ve büyüklüğü 11 -14 hafta arasında olmalıdır.

Ense kalınlığı için genellikle karından ölçüm yapılır. Gerekli durumlarda transvajinal ölçüm de yapılabilir.

Ultrasonun yeterli büyütmeye sahip olması ve 0.1 mm'e kadar ölçüm yapılabilmesi önemlidir. Fetüsün deri tabakası ve amniyon zarının iyi bir şekilde ayırt edilmesi gerekir. Servikal omurgayı örten yumuşak doku ile cilt arasındaki maksimum kalınlık ölçülür. İnceleme sırasında 1'den fazla ölçüm yapılarak en kalın olanı kayda geçirilir.

Ölçüm sırasında fetüsün başının öne ya da arkaya fazla eğilmemiş olmasına dikkat edilmelidir.

Ense kalınlığı ölçümü oldukça hassas bir ölçümdür ve bebeğin doğru kesiti yakalanmalıdır. Doğru kesit yakalanamadığı zaman anneye çeşitli hareketler yaptırılabilir ya da anne yaklaşık 15 dk yürüdükten sonra yeniden ölçüm yapılabilir.

uzmantvden alıntıdır.

Selam canım ,

Ben gittim Dün , Ense kalınlığına baktı , 0.89 mm dedi. Bir sıkıntı görmüyorum dedi. 2 li testi istiyorsanız yapalım dedi ben istemiyorum bir sıkıntı görünmüyorsa dedim. Eğer bir sıkıntı varsa çocuğu aldırırmısınız dedi , bende hayır dedim. O zaman yapmaya gerek yok , bir sıkıntı da görünmüyor zaten dedi. Zaten 2 li test sadece ihtimali gösteriyor dedi.
Yaptırmadım kaldı öyle. Başka doktora göründün mü ?

Canım Cinsiyet erkekmiş :) Erkek yazabilirsin.

tekrar gittim bu sefer erkek dedi doktorum geçen sefer başka doktora gitmiştim . kendi doktorum bariz erkek ama 3 hafta sonra kesin bir şey söyleyebilirim dedi. kafam çok karıştı
Canım bana da erkek ama bir kaç hafta sonra yine bakalım derdi garanti oldun diye emin konuşmuyor doktorlar

tekrar gittim bu sefer erkek dedi doktorum geçen sefer başka doktora gitmiştim . kendi doktorum bariz erkek ama 3 hafta sonra kesin bir şey söyleyebilirim dedi. kafam çok karıştı
dün bizimde bir arkadaşın başına geldi bu haftalarda kız diye tahminde bulunmuş 15. haftada erkek demiş. Sanırım 15. haftaya kadar hiç duymamak, sormamak daha iyi

Be
nimde ileriden gidiyor canım ama ense kalınlığı normal çıkmıştı. Kafana takma ikili tarama testinde birsey çıkmaz inşallah tek belirteçleri ense kalınlığı degıl

Cinsiyet için 14.hafta ve sonrası daha garanti oluyor. Ama 12.haftada da doğru tahminler oluyor. Erkek bebek kendini çok daha net belli ediyor. Hayırlısı olsun

Cinsiyet için 14.hafta ve sonrası daha garanti oluyor. Ama 12.haftada da doğru tahminler oluyor. Erkek bebek kendini çok daha net belli ediyor. Hayırlısı olsun

Bende haftaya gittiğimde söylüycem iğne istemiyorum sertleşti ilaç gitmiyor artık şişler 2 gün geçmiyor
Soyle hapini versin bence canm hapida sersemlik yapiyor falan diyolar ama ben yatmadan once icip yatiyorum 2 saate falan uyumazsam sayesinde uyuyorum zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…