- 14 Haziran 2013
- 988
- 968
- 303
Bizim her yer oyuncak..sağolsun büyük kızım ne var ne yok oyuncak sepetinden getiriyor.Pek bir şey yapamıyorum.
Gün nasıl geçiyor anlamıyorum.
Oğlumda çok şarkı söyler, her gün kitap göstermeye çalışırdım.
Bebek oyuncaklarını bile adam akıllı çıkarmadığımı fark ettim kıza.
Ben aynı seninki gibiymişim annem çok uğraştırdın diyor. Ben çok zayıftım hep annem doktor doktor gezdirirmiş beni.En son doktor çocuk sağlıklı boşver kiloyu demiş.11 yaşında 25 kiloydum babam hastanelik olucan diyordu.Diyorum ki annemlere bu hale geleceğim hiç aklınıza gelir miydiBel, kol bırakmaz ki insanda taşımak.
Maşallah kilosu çok iyi ama.
Kilosu iyi olunca beslenebildi mi beslenemedi mi diye aklın kalmıyor.
Biz gram gram tartıyoruz
Aaa kız ben bunu nasıl bilmiyorum..şimdi araştırdım kısa bir yarın ölçüp biciyim kızları da bi bakayım bakalimPersantil cetveli denen birsey var dr larda bebegin boy kilosuna bakiliyor eger normal araliktaysa sorun yok demek.cok iyi anlatamamis olabilirimde internete yazarsan cikar cnm :)
Ya sorma ya ben de aktivite masası istiyorum da yürüteç mama sandalyesi var salonda zaten küçük yer bir de o çıkmasın diyorum şimdilik@Mdmray madamınki fişırpırays sanırım ben de ona bakmıştım pilsana da bakacağımAlmadığımız zıkkım kalmadı bu oğlan akıllı uslu dursun diye onu da alalım ev lunaparka döndü
Büyüme hormonu gece salgılanır uyuyor olmak gerekiyor salgılanması için.Benim kız 12-1 öyle yatıyor gece boyu yaşıtlarına göre kısa kaldı söyleyip duruyorum erken yat diye anlamıyor.Aaa kız ben bunu nasıl bilmiyorum..şimdi araştırdım kısa bir yarın ölçüp biciyim kızları da bi bakayım bakalimama bunun uyumayla ne alakasi var ki büyük kızım bu zamanlarında besigi talan ederdi, bu kafasini kaldirmaktan aciz..
Hadi üstümüzü değiştirelim hadi yemek yiyelim diye konuşuyorum ben genelde.Gel sen burda oyna,bunu ister misin diye konuşuyorum.Bazen kendi kendime konuşuyorum gibi geliyor gülüyorum kuzım da anne anlamıyor niye kendi kendine konuşuyorsun diyorŞu konuşma işini hep unutuyorum, tamam Konuscam diyorum sonra bi bakmışım suskunlari oynuyorum yine
Kemdime hatirlatacam konusmam gerektiginiHadi üstümüzü değiştirelim hadi yemek yiyelim diye konuşuyorum ben genelde.Gel sen burda oyna,bunu ister misin diye konuşuyorum.Bazen kendi kendime konuşuyorum gibi geliyor gülüyorum kuzım da anne anlamıyor niye kendi kendine konuşuyorsun diyor
Aklından geçeni söyle o zaman unutmazdın.Çıcuğun altını değiştirmem lazım diye geçiriyorsun ya aklından sesli söyle direkt.Yoksa özel olarak düşünüp yapmana gerek yokKemdime hatirlatacam konusmam gerektigini
Birkaç yıl sonra odasına karışmam diyorum ama pratikte nasıl olacak acaba.Benim kız kim odasını toplamak kimArkadaşları geleceği zaman odanı toplamam ben ona göre çağır diyorum hemen toplayıveriyor Kardeşinden önce yatağını da toplardı ortalığı da.Bana yardım ederdi sofra kurardı.Hamileyken hele o süpürüp silerdi arada.Şimdi bir yere gidicez mesela ben pijamayla gidicem diyor.Evde eşofman bile rahat değilmiş pijamayla dolanıyor.Dolu eşofman takım aldık zar zor çıkınca giydiriyoruz.Evde muz çorap etekle gezen çocuk gitti bambaşka biri geldi.Ben de evde eşofmanla dolanırım mümkünse dışarıda da giyerim de bu benden daha paspal oldu Zor yıkıyorum bağırış çağırış bıraksam bir ay yıkanmaz napacam ben bu kızla bilmiyorum
İki çocuk beni de zorluyor arada annem babam olmasa kafayı yerdim kesin.Akşam nasıl oluyor anlamıyorum ben de.Kendim için yaptığım oek birşey yok.Oğlan için genelde basit oyuncaklar almıştık geçen özendim montessori falan oyuncak küp aldım.Aslında ilgisini çekecek şeyler de vardı ama hiç oynamadı hevesim kalmadı benim de oyuncak almaya.Ablasının oyuncaklarını istiyor hep kızım da heryere salyası bulaşıyor diye istemiyor vermek.Pek bir şey yapamıyorum.
Gün nasıl geçiyor anlamıyorum.
Oğlumda çok şarkı söyler, her gün kitap göstermeye çalışırdım.
Bebek oyuncaklarını bile adam akıllı çıkarmadığımı fark ettim kıza.
Canım ben anladıklarını düşünüyorum aslında. Hep senin gibi konuşuyorum ben de. Mesela modem dokunabileceği bir yerde. Ne zaman dokunmaya yeltense ciddi bir sesle, ona dokunmuyoruz, hayır diyorum. Şöyle bir durup beni inceliyor. Ses tonumdaki farklılığın ona anlatılmak istenen bir şey olduğunun farkında yani..Hadi üstümüzü değiştirelim hadi yemek yiyelim diye konuşuyorum ben genelde.Gel sen burda oyna,bunu ister misin diye konuşuyorum.Bazen kendi kendime konuşuyorum gibi geliyor gülüyorum kuzım da anne anlamıyor niye kendi kendine konuşuyorsun diyor
Ben de 7 veya 8 yaşındaydım 20 kilo olduğumu hatırlıyorum.Ben aynı seninki gibiymişim annem çok uğraştırdın diyor. Ben çok zayıftım hep annem doktor doktor gezdirirmiş beni.En son doktor çocuk sağlıklı boşver kiloyu demiş.11 yaşında 25 kiloydum babam hastanelik olucan diyordu.Diyorum ki annemlere bu hale geleceğim hiç aklınıza gelir miydiİki çocuğum da babaya benziyor o konuda.Ne versem yiyorlar.Kız şimdi seçmeye başladı beni delirtiyor çok kilo aldı iki saatte bir yemek istiyor.Oğlanı yedirirken kızın yemeğini de koyuyorum önüne.Görsen oğlan ablasının ne yediğine bakıyor
Ben de toplamıyorum iki üç gün sonra bakıyorum almış başını gitmiş oda dayanamıyorum.Afedersin iç çamaşırını bile çıkarıp olduğu gibi bırakmış geçen şalterler attı bende anne unuttum da olmayacak da.Ben demesem iç çamaşırını bile değiştirmez hala wcye çağırıyor beni.İki yıla regl olursa napacam bilmiyorumBirkaç yıl sonra odasına karışmam diyorum ama pratikte nasıl olacak acaba.
Seninki de ayrı bir kardeşzede yazık bunlara ya
Biraz daha büyüse genç kız, pijamayla kapıya çıkmaz o zaman merak etme
Damacanamiz bile varYa sorma ya ben de aktivite masası istiyorum da yürüteç mama sandalyesi var salonda zaten küçük yer bir de o çıkmasın diyorum şimdilik
Halbuki anliyolar. Bende otur kalk vs talimat alistirmasi yapmaya basladimHadi üstümüzü değiştirelim hadi yemek yiyelim diye konuşuyorum ben genelde.Gel sen burda oyna,bunu ister misin diye konuşuyorum.Bazen kendi kendime konuşuyorum gibi geliyor gülüyorum kuzım da anne anlamıyor niye kendi kendine konuşuyorsun diyor
Benimki de bakıyor anlıyor diyorum yapmıcak sonra yine yapıyor yapacağınıCanım ben anladıklarını düşünüyorum aslında. Hep senin gibi konuşuyorum ben de. Mesela modem dokunabileceği bir yerde. Ne zaman dokunmaya yeltense ciddi bir sesle, ona dokunmuyoruz, hayır diyorum. Şöyle bir durup beni inceliyor. Ses tonumdaki farklılığın ona anlatılmak istenen bir şey olduğunun farkında yani..
Eslemde yerden civciv gibi ne bulsa atiyo agzinaBenimki de bakıyor anlıyor diyorum yapmıcak sonra yine yapıyor yapacağınıKızımın mama kaşığı vardı yıllardır sakladım hatıra oğlumda da kullanıyordum.Bugün kaşığın yarısını yemiş ya babam görmüş de almış ağzından.Bildiğin kaşığı yemiş
Beni iki çocuklu olmak değil oğlum çok yoruyor, sınırlarımı çok zorluyor.İki çocuk beni de zorluyor arada annem babam olmasa kafayı yerdim kesin.Akşam nasıl oluyor anlamıyorum ben de.Kendim için yaptığım oek birşey yok.Oğlan için genelde basit oyuncaklar almıştık geçen özendim montessori falan oyuncak küp aldım.Aslında ilgisini çekecek şeyler de vardı ama hiç oynamadı hevesim kalmadı benim de oyuncak almaya.Ablasının oyuncaklarını istiyor hep kızım da heryere salyası bulaşıyor diye istemiyor vermek.
Bırakıyordu, artık ben bıraktırıp kucakta biraz pışpışlıyorum gerekirse.Hep soracak oluyorum firsat olmuyor.
Bebeler gece emerken kendimi birakiyor siz mi biraktiriyorsunuz yani gece uykusunda emerken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?