2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Canim o kadar bile kelimesi varsa inşallah bir sorun yoktur. Biliyorsun bende yusrayi götürdüm. O eslem kadarken dogru duzgun kelimeleri sayiliydi... 2 yaşında hiç kelime yoktu, 28 aylikken tekrarlara başlamişti. Goturmekle cok iyi yapmissin, inşallah hiç bir sorun cikmaz aksine seni dogru yonlendirir. Ve evet maalesef telefon tv vs cok olumsuz etkiliyor çocukları

Insallah canim Allahin iziniyle duzelecek, icime sinmiyordu biliyorsun akgisi fikan iyi ama demekki ters giden eksik olanda bisey var insalalh bulacagiz .kres iyi geldi demi yusraya .

Tebrik ederim, cidden çok çok tebrik ederim.
Eminim etrafında pimpirikli olduğunu söyleyen, zamana bırakmanı akıl veren, çocuğun üstüne çok düşmekle itham eden (o ne demekse, süs bitkisi ya kendi haline bırakmalıyız) bir dolu insan vardır.

Anne-baba ya acaba diyorsa bir sorun yoksa bile uzmana götürmeli, sorun yok cevabını komşunun eltisinden değil uzmandan duymalı.
Kendime en çok kızdığım konu kendi aklım yokmuş gibi milletin lafıyla psikolog ve kreşi ertelemekti.

En kısa zamanda çok güzel geri dönüşler alırsınız inşallah, ki inanıyorum alacağınıza, vakit kaybetmediniz çünkü

Benimki 30 kelimeyi bile bulmuyor ama cümle kurmaya başladı.Kızım da 3,5 yaşında başladı.Okula gönderimce ilerledi bayağı.Oğlum şu an ondan önde.Çevremde götürenler var ama uzmanlar da pek farklı birşey söylemiyor.Gelişimsel farklılıklar var etkileyen çocukları.Göz teması kuruyorsa,kelimeleri çıkarmaya çalışıyorsa,söylediğini anlıyorsa,bu diye sorması başlamışsa bence sorun yoktur. Yine de iyi yapmışsın için rahatlamıştır en azından.

Insallah canim Allahin iziniyle duzelecek, icime sinmiyordu biliyorsun akgisi fikan iyi ama demekki ters giden eksik olanda bisey var insalalh bulacagiz .kres iyi geldi demi yusraya .
Canım bir de oğlunun her işaret ettiğini yapma.Anlamazlıktan gel o zaman konuşmaya çalışır.Benim kızda işe yaramıştı oğlanda daha denemedim denicem.Bunlar nasıl olsa yapılıyor diye konuşmaya üşeniyorlar

Canim iyi etmişsin cümle filan kuruyor mu peki

Yüsra ya kreş çok çok iyi geldi. Ben bunu her ortamda çok net ve iyi anlamda görebiliyorum. Konuşmaya başlaması için çok çabaladım. Boş konuşan çok insanlar olacaktir etrafinda. Ne yazikki onlar hiç bitmiyor. Ben verdigim emeklerin karşılığını her zaman gördüm, herkes emekle görecek. Psikolog ne derse uymaya çalış.

Bana otizmin kıyısından dönmüşsünüz denildiginde ne hissettigimi anlatamam. Çünkü kardesim otizmli, annemde ve kardeşimde çok şey gördüm..

Sen elinden geleni yap inşallah kreşe gerek kalmadan daha güzel olur. Defneyle yaş arasi biraz daha fazla sanirim bizimkilere göre. Sen çınarı bol bol yaş grubuyla görüştür. Kavga etselerde, bagrissalarda yasitlar iyi geliyor

Ben o pimpirikliydim, hâla da oyleyim
Kim ne derse desin aynen dediğin gibi süs bitkisi değil o çocuklar. Benim canim kanim herşeyim onlar.
Ve her zaman anneler hisseder. Bir arkadaşla instadan çocuğu hakkinda konuştuk, çok basit şeylerden duyu bütünleme bozuklugundan suphelendim, anlattim onada. Çocuk doktoru hep normal demiş. Ama çocuk kaka tutuyor, asla bir lokma yemek yemiyor ve daha bir sürü şey varmış. Hep fizyolojik sebep aramislar. Ama maalesef psikolog teshis koyarak duyu butunleme terapisine basladilar. Tabiki bir anne, bir baba için her teshis agir geliyor. Ama ne kadar erken o kadar çabuk yol katetmek. Şimdiden bile çok değişim olmuş

Allah razi olsun kahvecigim ,insallah guzel geri donus alacagimiza 4yasa kadar herseyin normale donecegine inaniyorum . Simdide hala falanca filanca teshis koyuyor iste kulaklarimizi tikadik isimize bakiyoruz bakacagiz...

Kesinlikle oyle busra .adim gibi biliyordumki kres onerecek .beklemedigim tahmin etmedigim hic bir sey duymadim ama odadan ciktim agladim cunku evladim.... ben anneyim eksik veya yetersiz olan bisey var konusmaya tesvik edemiyorum goruyorum ailede boyle bir oyku yok destek almak gerekiyor biliyordum .bildigim seyleri dr soyleyince icim yandi kavruldu valla. Dunden beri cocuk gozume nasil gozukuyor bir bilsen her hareketinde bisey ariyorum .

Kavha ettigi icin cokda gorusmek istemiyorum ama maden sen iyle tecrubeledin daha cok bir araya gelmeye caliscam komsuyla. Oda bugun canimi sikti durumu biliyor ve tamda konuyu konusuyorduk agzindan kacirdi lafi kivirdi sonra diyorki kizindan icin x'inde bugun dili iyice cozuldu benim etkilendigimi faredimcede bukez babanne diyip durdu beni sinir etti diyo

Kesonlikle oyle canim o bildigi kelimelerle hayatini idare etmeye alisti herkesde anliyor isinede gelmiyor minik sipalar

Goz temasi kuruyor isaret ettigim yere bakiyor kendi isaret ediyor ismine donup bakiyor komutlari yerine getiriyor renkleri gosteriyor oyun kuruyor. Iyi kotu basit cumleleride var ama konusmaya tesvik olmuyor canim . O 30n35 kekimesi kaliplasri oyle devam ediyor 3 aydir rahat 1kelime eklenmedi

Bi sorun var dedikçe geçer geçer dediler ve ben de kendi aklım yokmuş gibi davrandım.
Ne salaklık ya.
İlaca kadar gitti mevzu işte, belki gerek kalmayacaktı.
Duyu bütünlemeyi de kız doğduktan sonra öğrendim.
Kıza bakıyorum, oğlana bakıyorum gerçekten bi farklılık var ve karakterin ötesinde.
Araştıra araştıra duyu bütünlemeye ulaştım, çocuk doktoruna sordum o neymiş yeni yeni şeyler çıkıyor dedi küçümseyerek
Ve ben yine kendi aklıma güvenmeyerek 2 sene geciktirmiş oldum bunu da.
Eş desteği çok önemli bence, ne yazık ki bende o yok.
Sen nasıl uygun görürsen deyip deyip ne gerek var diye darlar, seansa gelir ama memnuniyetsiz.
Ay sinirim bozuldu yine

Allah razi olsun kahvecigim ,insallah guzel geri donus alacagimiza 4yasa kadar herseyin normale donecegine inaniyorum . Simdide hala falanca filanca teshis koyuyor iste kulaklarimizi tikadik isimize bakiyoruz bakacagiz...
Süreci herkesle paylaşamamak gerekiyor, bizim psikoloğu annemler biliyordu, eşimin ailesi benim abim falan aylar sonra öğrendiler.
Onda da özellikle anlatmadık ama saklamadık da, duyuldu.
Saklanacak hiç bir şey yok zaten, ama fikir verilmesi bile sinirimi bozuyor artık benim.
Bıraksınlar da herkes kendi yolunda yürüsün.

Sizinki de eminim çabuk ilerleyecek, çabuk çözülecek bir durum.
Başka sıkıntınız yok çünkü değil mi?
Kreşle birlikte hemen sonuç alacaksınız gibi hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…