2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Yok bi kez kullandim daha kullanmadim zeytinyagi surduruyorum esime sonra sicak havlu koyduruyorum ustune hafifledi biraz

Benim de belim çok kötü eğilip corabimi giyemiyorum ortapedi gittim hamileyim diye hiçbir şey vermedi
Bu ağrı üzerime kalırsa doğumda beni çok zorlar Rabbim şifa versin
Bende yatarken yun atkı sarıyor m sıcak tutmak için

Ye gitsin. Ne olucak bir kereden. Doğuda insanlar herşeyi yiyorlar.sakatat ciğer vs. Mesela rizedekilerde çok çay içiyorlar. Çok fazla baskılıyoruz kendimizi gibi geliyor bana. Can bu istiyor
Aynen ya çok tşk edrim rahatladım biraz yaa degilmi yedim gitti sonuçta

Ayy ben ilk defa bu akşam o kdr acıkma hissi yaşadım ki ki sanki günlerdir yemek yememişim gibi felaket açıktım bian.üstelik yiyorum doymuyorum sizdede öyle oluyor mu ya .kendime hayret ettim

Cnm sigortan var oncelikle herkes bilmiyor aciklayayim. Benim esim is degisikligi yaptigi icin sgk yoktu ve her ikimizinki de pasif gorunuyor yani sigortasiz. Bebis geldiginde de sigortamiz yoktu. Oncelikle devlet genel saglik sigortasini aralika kadar rolantiye aldi yani borcunuz var ve sgkniz yok ise tum devlet hastanelrrinde bakiliyosunuz ameliyat muayene tum tetkiklerde gecerli yalniz size arada 8tl gibi bi rakam cikarirlar onu vezneden odeyin bitti, sgkli gibi herseyden faydalaniyosunuz.

2. Ise; kadin hamile kaldiginda sgksiz dahi olsa gebelik durumundan dolayi analik hakki diye birsey varmis. Tum ozel hastanelerde sgkli uzerindrn ucretlendiriliyo buna yine muayene tetkik ve dogum dahil. Dohumdan sonra hakkimiz bitiyo bundan sonraki tum muayeneler eger sgk yok ise ozrl ucret yani sgksiz ucret uzerinden oluyor.

Bunu Ozel hastanede calisan arkadasim bana soyledi lutfen hakkinizi arayin direk sgk yok diye olaya girmeyin cunku gebeyim derseniz zaten sistemde gorecekler, yalniz bunu cok bilen yok hala gebe olup ozel muayene ucreti verenler varmis uyanik olalim hakkimiz var madem faydalanalim..

Bu insanlari anlayamiyorum ben. Masallah ne mutlu 3 cocuk annesi olacaksin demeleri lazim
ben 34 yasindayim 2.ye hamileyim belki 40 ima.az kala 3.cu bile olabilir rabbim nasip ederse. Kime ne! Valla kocaman da olmus cocuklarin en guzeli yapmissin millet konusur cocugun olsa da konusur olmasa da konusur!

Nasıl yani doğru anladıysam ben ve eşim sigortalı değiliz sigortasız işlerde çalışıyoruz yani ben gebe olduğum için sigortalıymış gibi özel hastanede muayene olabilirmiyormuyum sigortalı gibi doğru anladıysam şuan şoka girdimde

Aynen cnm su an sgk si pasif birisiyle konusuyosun ve hem ozele hem devlete gidiylrum adim gibi eminim arkadasim anlatti bana. Google sgk analik hakki yaz hatta. Bu hak hamileler icin gecerli ve sen herhangi bi ozelde gebeligin surecek sgkli rakamdan odeme yapican dogum da dahil. Istersen 182 arayip ogren detayi. Benim ve esim su an pasif ben her iki hastaneye de gidiyorm daha bugun yaptrdim kuzum. Analik hakkindan faydalanicam gebeyim diyosun kayit acana o kadar..

Hastane itiraz ederse bu duruma peki o zaman şikayet etme hakkım olur valla allah razı olsun çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için canım benim hiç sormuyolar bilgilendime bile yapmıyolar herşeyi ticarete dökmüşler şuraya bak haklarımızdan bile haberimiz yok gerçekten çok saol canım

Allah senden de razi olsun cnm hepimiz birer vesileyiz inan benim de tesaduf arkadasim o hastanede calisiyo dedim ozel ve sgkli muayene ucreti nedir cok ucurumsa gelemem . Ne alakasi var gebelik durumundan direk analik hakkindan faydalaniuosun 9 ay dedi inan bendr tereddutteydim. Gidince hemen analik hakkindan faydalanicam gebeyim dedim direk sgkli rakam dedi. Yok cnm itiraz edemz cnku sgkdan aliyo parasini amma bir iki postta denk geldim bilmiyosan soylemiyolar direk ozel muayeneden islem yapiyolar. Mutlaka soyle zaten bir daha sormuyolar sistemde gorunuyor

Muayane zamanım gelince ücret talep edince bu durumu söylüycem umarım benim gibi bilmeyenlerde öğrenir tekrar çok saol canım

Koldan aliyorlar canim 12 haftada herkes yaptirdi tam haftasi

İyi geceler kızlar bugün akrabalarımızda mangal vardı, tavuk kanat, pirzola vs. (Canınız çektiyse hemen avuçlarınızı yalayıp memelere sürün ) normalde çok tavuk tüketmemeye çalışıyorum ama ayıp olmasın diye yedim. Bir baktım içleri tam pişmemiş. Hemen bıraktım ama içime de kurt düştü şu içime düşen kurtlar olmasa hamileliğim süper, ama sürekli o öyle bu böyle mi, ay şimdi bu hamileyken yapılır mı hemen araştırayım demekten helak oldum. Böyle devam ederse psikolog yolu gözüküyor bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…