2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Nasil yani ya ben anlamadim
Burda bir arkadaşımız var o bilgilendirdi beni şunları yazarak
Cnm sigortan var oncelikle herkes bilmiyor aciklayayim. Benim esim is degisikligi yaptigi icin sgk yoktu ve her ikimizinki de pasif gorunuyor yani sigortasiz. Bebis geldiginde de sigortamiz yoktu. Oncelikle devlet genel saglik sigortasini aralika kadar rolantiye aldi yani borcunuz var ve sgkniz yok ise tum devlet hastanelrrinde bakiliyosunuz ameliyat muayene tum tetkiklerde gecerli yalniz size arada 8tl gibi bi rakam cikarirlar onu vezneden odeyin bitti, sgkli gibi herseyden faydalaniyosunuz.

2. Ise; kadin hamile kaldiginda sgksiz dahi olsa gebelik durumundan dolayi analik hakki diye birsey varmis. Tum ozel hastanelerde sgkli uzerindrn ucretlendiriliyo buna yine muayene tetkik ve dogum dahil. Dohumdan sonra hakkimiz bitiyo bundan sonraki tum muayeneler eger sgk yok ise ozrl ucret yani sgksiz ucret uzerinden oluyor.

Bunu Ozel hastanede calisan arkadasim bana soyledi lutfen hakkinizi arayin direk sgk yok diye olaya girmeyin cunku gebeyim derseniz zaten sistemde gorecekler, yalniz bunu cok bilen yok hala gebe olup ozel muayene ucreti verenler varmis uyanik olalim hakkimiz var madem faydalanalim..

Sanırım bizler çok paranoya olduk eskiden kadınları düşünüyorumda ne varsa onu yiyolarmış tarlada bahçede çalışıyolardı ne zorluklarla doğum yapmışlar bende senin gibi herşeyden nem kapıyorum ama bazen kendime kızıyorum abartma diye ama elimde değil

Eger hemen farkedipyemediysen bi zarari olucagini sanmiyorum kuzum ama normalde en dikkat isteyen konu bilmiyorum benim.doktorum cok ustunde durmustu kesinlikle cig yada az pismis yeme diye sushi tuketenler icin bile tavsiye edilmiyor hamileyken ,yesillikler bile hayvan artigi bulundurabildigi icin risk grubunda zaten kontrolde yapilan kan tahlilleriyle surekli takip ediyorlar toxoplasmayi

Aynen öyle canım. Annem bana hamileyken çiğ sucuk yemiş mesela. Ben çiğini geçtim sucuk bile yemiyorum. Kaynanam hele hamileyken badana yapmış, bir de bana yaparken sandalyeden düşmüş doktora bile gitmemiş. Kendimizi düşünemiyorum, Allah korusun

Hemen bıraktım canım. Hatta diğerlerinde de önlem olarak üstten üstten yedim. Aynen çok önemli bir konu, sonuçları ağır olabilir ben de çok dikkat ediyorum. İnşallah bir şey olmaz

Biz olsak ortalığı ayağa kaldırırdık her halde ayağım burkulsa panik oluyorum bebeğim diye sağ salim şu süreci bitirip bebeğimizi kucağımıza alalımda hayırlıysa

2li test zorunlu yaptırman gereken bir test değil canım isteğe bağlı ve kesin sonuç vermiyor. Bizim ultrasonda ense kalınlığı, burun kemiği ölçümleri normal çıktığı için yaptırmadık mesela. Doktorumda çıkan sonuçlar kesin olmadığı için stres yaşatmaktan başka bir şeye yaramıyor eğer downlu çıkarsa aldıracaksanız bebeği yaptırın dedi. İlerleyen haftalarda 3 lü 4lü test ve detaylı ultrason var. Bir sorun varsa orda belli oluyor zaten.

Ben hep yiyorum sorun olmaz toxoplazman iyi ciktiysa

Riskli ense 1.20 çıktı hcg 54,9 papp 0’88 çıktı ama tüp bebek dr 3 lü yaptır takılma 2 ye dedi sizin kaç çıktı
Ense 2,5 dan sonra riskli diyorlar sizi. Papp ve hcg birlikte değerlendirildiğinde mi riskli çıktı. Bide yaş kaç? Fetal dna önermedi mi doktor

Günaydın kızlar, güzel bir Pazar günü geçirmeniz dileğiyle Ben bu gece rüyamda doğum yaptım hem de kendi kendime hem de sokağın ortasında. Yavrum üşümesin diye ten tene temas yapıp üzerine kardeşimin montunu sardım emzirdim ama benimki konuşuyordu, yemek bile yiyordu Geçenlerde rüyamda gördüğüm bebeğimin aynısı doğmuştu çok etkilendim ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…