- 9 Kasım 2018
- 1.174
- 1.864
- 53
- 33
Çok erken değil mi yastik icin acaba ?Emzirme Yastığı ve Örtüsü Modelleri ve Fiyatları - n11
Emzirme Yastığı ve Örtüleri ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Emzirme Yastığı ve Örtüleri çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.m.n11.com
Benim hamileliğimi öğrendiğimden beri var ve giderek şiddetleniyor sol göğsümün kol altına doğru şişlik ve yoğun ağrı farkettim özel hastaneye genel cerraha gittim eliyle muayene etti bişey yok ama ultrasonla bakalım dedi ultrason için devlete gidicem çok kafama takıldı bu ağrılar normal mi bi bende mi oluyor evham mı yapıyorumBende vardı o cok şükür 2 3 gündür biraz daha iyi yatakta dönemiyordum geriliyodu resmen
Ayy bunu ben alsam esime yatcak yer kalmaz. Hahahah :) bunun daha ufaklari var karpuz kesimi seklinde gibi ufak heryere tasinir onlar makbul :)Çok erken değil mi yastik icin acaba ?
Bende de 2 3 gundur koku hassasiyeti basladi. Mutgaha gittim koku var, iceri geldim koku var. Banyoya aksam girmek istemedim. Bu sabah aç karna biraz bulandim. Kizimda 9. Haftada baslayip 17.haftaya kadar mahvetti beni bulantiKizlar cok istahi acik olanlar icinde soyliyim kiymet bilin benimde oyleydi doymuyodum ama dun aksam biraz istahsiz gibi hissettim kendimi bugun daha beter istahsizim ve sanirim bulantilarim basladi. Ben bulantiya dayanamam asla suan suratim eksidi bile tam olarak midem net bulaniyor diyemiyorum ama suan yemek yapiyorm ve basinda duramiyorum kokusu baya rahatsiz ediyor. Bukadar erken baslayan oldumu acaba gercekten bulantilarim mi badladi
Ben fikir olsun diye attim normalde bende her yanima yastik koyuyordumÇok erken değil mi yastik icin acaba ?
Bende hep soluma yatarim oyle rahat ederim sol sagliksiz diye saga yatmaya calisiyodum . gebelikte farkli oluyor demekki senin tecruben var tabikiArastirabilirsin..
Ben sola yatamadigim icin kizim iyi beslenemedi. Solda kan akisi daha iyi olduğu icin bebegin besin almasi daha iyi oluyormus..
Senin 2-3 gun olduysa benimde sana gore ay ni zamanda baslamis ozaman allah yardimcimiz olsun :)Bende de 2 3 gundur koku hassasiyeti basladi. Mutgaha gittim koku var, iceri geldim koku var. Banyoya aksam girmek istemedim. Bu sabah aç karna biraz bulandim. Kizimda 9. Haftada baslayip 17.haftaya kadar mahvetti beni bulanti
Ayni kilodaymişiz bir tanidiğimiz sadece 4kilo almiş.Bende 63 kiloyum birbimizi saglikli beslenme konusunda uyarirsak belki cok kilo almayiz ya . oyle umuyorm
Tesekkurler onemli bilgi icin canimHamilelikte sakın sağ tarafa yatmayın!
Güncel Haberleri
10.04.2017 10:55 - Güncelleme: 10.04.2017 10:55
Yapılan araştırmalar hamileliğin ileri evrelerinde sağ tarafa yatmanın ölü doğum riskini artırdığını gösteriyor.
Araştırmacılara göre, sırt üstü ya da sağ tarafa yatmak, bacaklardaki ana damarlardan kalbe olan kan akışını azaltıyor ve bu da anne karnındaki bebeği etkiliyor. Hamilelik döneminde en ideal uyku pozisyonu, sol tarafa yatmak!
Hamilelik dönemi bazı zorlukları da beraberinde getiriyor. Bunun başında uyku problemleri geliyor. Nelere dikkat etmeniz gerektiğini ise Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir anlatıyor.
Sola doğru yatmak ödemi azaltır
“Öncelikle yatağınız sert olmalıdır. Gebeliğin ilerleyen haftalarında sırt üstü ve yüz üstü yatmakta zorlanabilirsiniz. Sol tarafa yatarak dizleri kıvırmak ve bacakların arasına yastık koymak size bebeğinize en iyi yatış pozisyonunu verecektir. Bu yatış şekline ‘SOS’ pozisyonu denmektedir. Bu yatış şekli plasentaya en uygun şekilde beslenme imkanı sağlamaktadır ve böbreğin rahat çalışmasını sağlar ve vücutta özellikle eller ve dizlerde oluşabilecek ödemi azaltır.
Geçtiğimiz yıllarda Yeni Zelanda'da da yapılan bir araştırma, hamileliğin son döneminde sağ tarafına ya da sırt üstü yatan anne adaylarının ölü doğum yapma riskinin iki kat yüksek olduğunu ortaya çıkardı. Sırtüstü yatmak gebelikte uygun bir pozisyon değildir. Rahimin sırtınıza yapacağı ağırlık ağrılara sebep olabilir, bağırsakların damarlara uygulayacağı baskı kan akımında sıkıntılara ve hemoroide sebep olabilmektedir. Aynı zamanda yüzüstü yatmak da rahime ve bebeğe baskı uygulayacağı için uygun değildir. Ayrıca erken doğum tehdidi veya plasenta yetmezliğinin olduğu durumlarda, anne adayının gündüzleri de istirahat etmesi gerekebilir. Bu tip istirahatlerde anne adayının sol tarafının üzerine yatması önerilir.”
Neden sol acaba normalde sola yatmak saglikli degildir kalb sagligi icin en basta gebelikte dahada dikkat edilmesi gerekir buna diye dusunuyorum .
Canım bende de oldu en basta senin gibi ilk belirtim.o oldu hatta bende senin gibi korktum burda yazdım sağolsun arkadaşlar aydınlattı ılk gebelikte daha cok oluyormus bunu doktorum da dedi bana evham yapma yani belirtilerden birisi su anda yaşadığınBenim hamileliğimi öğrendiğimden beri var ve giderek şiddetleniyor sol göğsümün kol altına doğru şişlik ve yoğun ağrı farkettim özel hastaneye genel cerraha gittim eliyle muayene etti bişey yok ama ultrasonla bakalım dedi ultrason için devlete gidicem çok kafama takıldı bu ağrılar normal mi bi bende mi oluyor evham mı yapıyorum
Evet kesinlikle bende en fazla 12 belirlemistim kendime cunku 10 zor olur diye dusunuyorum :) kendini kilo almicam diye kismakta kotu bebekte istahsiz oluyomus yicez tabiki ama sagliksiz seylerden aburcubur hamur isleri onlara dur demeyi bilirsek basaririz :)Ayni kilodaymişiz bir tanidiğimiz sadece 4kilo almiş.
Bizde hedef belirlemeliyiz.Üst limit benim için 10kilo.Max 10yani.Bir nevi hamilelik diyeti yapılmalı diye düsünüyorum..Protein ağirlikli,yeşillik meyva,sebze agirlikli beslenmek bebek için daha faydalı☺☺
Hamur işlerini kisalim kizlar mümkün olduğunca.
Su tüketelim bol bol..
Teşekkür ederim canim yastikla deneyelim bide bakalimHamilelikte sakın sağ tarafa yatmayın!
Güncel Haberleri
10.04.2017 10:55 - Güncelleme: 10.04.2017 10:55
Yapılan araştırmalar hamileliğin ileri evrelerinde sağ tarafa yatmanın ölü doğum riskini artırdığını gösteriyor.
Araştırmacılara göre, sırt üstü ya da sağ tarafa yatmak, bacaklardaki ana damarlardan kalbe olan kan akışını azaltıyor ve bu da anne karnındaki bebeği etkiliyor. Hamilelik döneminde en ideal uyku pozisyonu, sol tarafa yatmak!
Hamilelik dönemi bazı zorlukları da beraberinde getiriyor. Bunun başında uyku problemleri geliyor. Nelere dikkat etmeniz gerektiğini ise Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir anlatıyor.
Sola doğru yatmak ödemi azaltır
“Öncelikle yatağınız sert olmalıdır. Gebeliğin ilerleyen haftalarında sırt üstü ve yüz üstü yatmakta zorlanabilirsiniz. Sol tarafa yatarak dizleri kıvırmak ve bacakların arasına yastık koymak size bebeğinize en iyi yatış pozisyonunu verecektir. Bu yatış şekline ‘SOS’ pozisyonu denmektedir. Bu yatış şekli plasentaya en uygun şekilde beslenme imkanı sağlamaktadır ve böbreğin rahat çalışmasını sağlar ve vücutta özellikle eller ve dizlerde oluşabilecek ödemi azaltır.
Geçtiğimiz yıllarda Yeni Zelanda'da da yapılan bir araştırma, hamileliğin son döneminde sağ tarafına ya da sırt üstü yatan anne adaylarının ölü doğum yapma riskinin iki kat yüksek olduğunu ortaya çıkardı. Sırtüstü yatmak gebelikte uygun bir pozisyon değildir. Rahimin sırtınıza yapacağı ağırlık ağrılara sebep olabilir, bağırsakların damarlara uygulayacağı baskı kan akımında sıkıntılara ve hemoroide sebep olabilmektedir. Aynı zamanda yüzüstü yatmak da rahime ve bebeğe baskı uygulayacağı için uygun değildir. Ayrıca erken doğum tehdidi veya plasenta yetmezliğinin olduğu durumlarda, anne adayının gündüzleri de istirahat etmesi gerekebilir. Bu tip istirahatlerde anne adayının sol tarafının üzerine yatması önerilir.”
Süt iciyomusunuz ben cig süt hic sevmem kaynatip icsem olurmu acabaBebeğin beslenmesi için sola yatmak ilerleyen aylarda daha iyi diyorlar. Akşam süt içip sola yatardım
O zaman eşleri atma vakti geliyo yavaş yavasBen fikir olsun diye attim normalde bende her yanima yastik koyuyordum
Aynen canım ki ben boğa burcuyum be boğazıma cok düşkünümdürEvet kesinlikle bende en fazla 12 belirlemistim kendime cunku 10 zor olur diye dusunuyorum :) kendini kilo almicam diye kismakta kotu bebekte istahsiz oluyomus yicez tabiki ama sagliksiz seylerden aburcubur hamur isleri onlara dur demeyi bilirsek basaririz :)
Hahahah bencede normal yastiklarla başlayalım sonra kucuklerine bakarizAyy bunu ben alsam esime yatcak yer kalmaz. Hahahah :) bunun daha ufaklari var karpuz kesimi seklinde gibi ufak heryere tasinir onlar makbul :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?