- 17 Şubat 2019
- 3.967
- 7.208
- 78
- 37
Normal tabii akinti bebegi saran bir katman oluyor verniks diye vucut onu uretirken sarimsiya bile calabilen bazen rengi berrak akinti geliyor yani endiselenme, yanma batma ne bilim kasinti varsa o zaman endiselenSelam kızlar benim akıntım arttı biraz. Şeffaf sulu ve kokusuz normal mi sizce gunde 3 kez camasir degistiriyorum 2 gundur
Vajina kasilmasi niye normal olsun ki.. 16. Haftada ... cok dik oturmayin ayaklarinizin altina bisey koyun ve yatma pozisyonunda dinlenin.. ilk gebelikse vucut biyle tepki verir ama... bebek tutunma yeri rahim agzinami yakindi yoksa tavanina mi? Ara ara sızı gibi gelip geciyorsa rahim genislemesinden kilcal damarlardan da olabilir ama kasilma kramp normal degil. Magnezyum eksikliginiz mi var? Kalsiyum veyahut d vuramini kullaniyomusunuz gebeligin basinda kusma bulantilariniz varmiydi? Tiroid hormonunuz neydi? Tahlil yaptiriyormusunuz her ay? Saglik ocaginda kendiniz tahlil verin ve doktorauna gottniz zamanlarda gosterin.. onemsenecek bisey yoktur. Bakin ozelde doktorlar istemiyorlar bazisi istiyor ama her ay rutin kan verin yada 1.5 ayda birBenimde dün vardı dediğin gibi bugün yok . Ama vajinam kasiliyor 2 gundur . Nirmaldir herhalde .
Hahahahahah gercekten anlamiyor bazilari... ya sabahtan aksama kadar hicbisey yapmasam yorgun eve geliyordum hamileyim simdi bitkinim.. vallahi keske hamile kalsalar kussalar bulantilari olsa... ahh ahh aman iste ..demek esin yorgun geluyor isten.. bide iki bisey diyosan sozum ona sen naptinki oluyo..Kendimi surekli cok yorgun hissediyorum, bir de kizim çarşambadan beri atesli olunca hepimizin uykular bölük porcuk oldu. Esime kalsa hic hareket etmiyorum, surekli beni elestiriyor neden yorgunum diye. Su erkekler de hamile olsalar da hani su sureci bi yasasalar diyorum bazenisim masa basi olduğu icin ona göre yorulmak icin hic bi sebebim yok, sabahtan aksama kadar oturuyorum. Ama daha durdugum yerde gozlerim kapanıyor, gel de anlat..
Aynen canım sana katılıyorum iki çocuğumdada bir dünya para döktük tabi sağlıklı olsunlarda önemli değil ama şöylede bir durum var herşeyi ücretsiz yaptırabiliyorken neden ödeyelim ayrıca valla burada okudukça şükrediyorum hem özel hem devlete gidiyorum doğumunda medicana da yapacam inanın devletteki Dr ile özeldeki aynı şeyleri anlatıyor hatta ankarada ki arkadaşım yeni doğum yaptı testleri anlattıkça şaşırıyorum diyor henüz içerdeyken gereksiz harcama yapmamak gerek zaten doğunca masraflar fazlasıylaBebegimm oyle dusunme ... sen ilcedeysen seni en yakin perinatolog nerdeyse oraya sevkini yapiyor merkezde be bilim orda burda.. nerdeyse... Perinatologlarda en mukemmel cihazlar oluyor.. ve genelde sehirde iki uc perinatolog oluyor istanbul ankara izmir antalyada yasamiyorsan oralarda daha fazla, nufusa gore cunki... neyse ilcedeysende seni sehirdeki devlet hastanesine sevk eder.. e bir dene... kalan parayada anakucagi al bendeb demesi.. sikintilari var bebegin uzman perinatolog mu oyle bisey dedi kendi doktrum bende size geldim bana yardimci olun endiseleniyorum dersin.. direkt sevk ediyor burdakilar.. ordada iyoe olur hastaneden gun aluyorsun mhrsden hocaya .. bunlar uzmanlik alani zaten yuksek riskli gebelik... butun monitorlari iyi olmaliki detayli bakabilsinler.. sen bi arastir nerde varmis diye yaz bak... e ben ugrasamam cok bitkinim diyorsan ben kusa kusa ugrastim.. zaten kulfetl hep ozellerde gozukuyorum.. test tahlil akillandim saglik ocaginda tahlil yaptirip doktora gistermeye basladim ilaclarimi saglik ocagindan yazdirdim... napalim bendeki bide ikiz.. Allah onlara saglik versin..
Bana tavsiye etti yaptırmadım ama 10-15 gün araso çıkıyomuş diye duydum inş güzel sonuçlarınız olurArkadaşlar yaa nipt , fetal DNA testi testi yaptıran yok mu
Aynenn kuzu yaa ... bebisimizin ihtiyaclarini godeririz... ya belkide vebdeb kaynakli ozelde doktorlara para vermiyorum gibi birde tarama testinizi yaptirin (benimki ikizde) sonra sansa birakmayin dedi doktorum nifty testimi ne kanlari yurt disina gidiyor herbbiri 3000 tl ya aldircami bilsem girisirim ama Allahimdan ne geldiyse raziyim diyorum.. bosuna aklima kotu seyler gelmeye basladi son gunlerde.. neyse sonra Allahtan geciyor onlarin kipirdanisini hissettikce rahatliyorum.. aynen boyle bir platform olmasida cok iyi... bilmedigim o kadar sey varki... deneyim tecrube sahibi olamamak baska bisi..Aynen canım sana katılıyorum iki çocuğumdada bir dünya para döktük tabi sağlıklı olsunlarda önemli değil ama şöylede bir durum var herşeyi ücretsiz yaptırabiliyorken neden ödeyelim ayrıca valla burada okudukça şükrediyorum hem özel hem devlete gidiyorum doğumunda medicana da yapacam inanın devletteki Dr ile özeldeki aynı şeyleri anlatıyor hatta ankarada ki arkadaşım yeni doğum yaptı testleri anlattıkça şaşırıyorum diyor henüz içerdeyken gereksiz harcama yapmamak gerek zaten doğunca masraflar fazlasıyla
Kizlar alisveris listesi hazirlayanlar varmi?? Daha once de sormustum ama cevap veren olmadi sanirim
Ben yeni kullandim zatenCnn benim de c9knalimtim vardı pantolonuma geçecek kadar dr uma mesaj attim bana vajinal hap önerdi 2 taneydi hemen geçti
Kombine degerin önemli olan bu nazal kemik ense kalınlıgı yas vs hepsinin ortak bakıldığı oranRisk neydi benim kanda çıktı 1:137 normalde 1:250 olması gerekiyormuş en az
Alisveris listesi hazirlamadim gozum korktu cok fazla sey var kanimca... anne icin sayiyorum:Kizlar alisveris listesi hazirlayanlar varmi?? Daha once de sormustum ama cevap veren olmadi sanirim
Cok tesekkur ederimAlisveris listesi hazirlamadim gozum korktu cok fazla sey var kanimca... anne icin sayiyorum:
-Gecelik ( eger sezeryansa ilk asamada is goruyor)
- pijama takimi
-corap
-kanama nasil ne olur kestiremiyorum gece pedi olabilir, bebek bezi olabilir kimisi cok kan geliyor kimisinden az...
-kilot
-emzirme sutyeni
-emzirme atleti
-sezeryan riskiniz erken dogum riskiniz varsa
Sut sagmak icin pompa.. sut erken dogumda cok az yada gelmiyor...
-ilk gebelikse meme ucunuz benim gibi yoksa gogus ucu
-gogus ucu kremi lansinoh ( bir hafta onceden surmeye baslayin)
- gogus pedi
-rahat terlik
-kisisel bakim cantaniz (biraz iyi hissedip foto felan cekilmek icin)
-kis anne adaylari usuyen biriyseniz sabahlik, hirka
-ozel odada kalicaksaniz esinizede bir pijama takimi
Anne icin aklima gelenler bunlar ...
Bebek icin;
- 10 lu hastane cikisi
- 5 li hastane cikisi ( 2 Adet) bazen dusuyor bazen bisi oluyor sezeryansan ve bi kac gun kaliyor her olasiliga karsi
- agiz mendili
- hergun icin 6 adet bezden hesapla Arastirmalarima gore prima premium care, sleepy (yenidogan yada premature)
-pamuk( her ihtimale karsi )
-kaynatilmis su azicikta olsa ( popo silmek icin)
-islak mendil
-pisik kremine ihtiyac olmaz ilk etapta ama
-battaniye (hastaneden cikarken)
-muslin bez
-alt acma sizdirmaz (erkekse her tarafi saniye icinde batirabiliyor)
Bence bu kadari yeterli cok bile belki ama ben yazdim aklima gelenleri eksik fazlalari soyleyin konusalim yine
Canm ben 3 gündür o sızlamayı yaşıyorum.tam yerinide tarif edemiyorum hareket ettikçe okuyordu..ama bugün yok çok şükür
Kızlar vajinamda sızı var 2 gündür. Normalde bugün adet başlangıcımdı. Acaba vücut o yüzden mi böyle yapıyor alışkanlıktan. Kontrole daha var benim de . Sizin geçti mı .
tavsannesi
Yorgun gelen benim ama sabah 8 aksam 5 masa basinda oturduğum icin bisey yapmamis oluyorumHahahahahah gercekten anlamiyor bazilari... ya sabahtan aksama kadar hicbisey yapmasam yorgun eve geliyordum hamileyim simdi bitkinim.. vallahi keske hamile kalsalar kussalar bulantilari olsa... ahh ahh aman iste ..demek esin yorgun geluyor isten.. bide iki bisey diyosan sozum ona sen naptinki oluyo..
Benimde calışma saatlerim aynı gelen insana laf anlatmaktan yoruluyorum.eşim benden yorgun oluyorYorgun gelen benim ama sabah 8 aksam 5 masa basinda oturduğum icin bisey yapmamis oluyorumherseye yardimci oluyor, ev işlerini o hallediyor hakkını yiyemem ama yok yani yorgunum, icerden yamyam gibi benden beslenen bi bebe ile sabahtan aksama işte kafa patlatıyorum. Sonra erkenden icim geciyor uyumak istiyorum kabahat oluyor.
CAnım aynı yermi anlayamadm ama. BEnmde genital bölge ile bacak arasında kalan o kısımlarda ağrı olıyordu.doktora sordgumda orda herhngi bi organ yok dedi ve magnezyym verdi şimdi daha iyiyimBnde bilmiyorumki niye oldugunu ama kasiklarimda degil karin agrisi giboi degil yani yoksa benimde adet baslangicimdi ,cokasagida agri uzun yurusem neyse ama hava cokta sogudu onunda mi etkisi var bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?