2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Canım kasılma tam olarak nasıl oluyor anlatabilirmisin.önceki gebeliklerimde hiç bu haftaya gelmediğim için bazı şeyleri ayırt edemiyorum
Ya oncelikle ben ogretmenim normalde, su an esimin isi nedeniyle ucretsiz izindeyim. Okulda calis, eve gel yemek yap, cayiydi meyvesiydi gun boyu ayaktaydim.
Ara ara kasik agrim oluyordu sadece sag da bazen de sol kasik tarafinda. Akintim da beyaz, kivamliydi. Normal dedi doktor, akintiya da agriya da. Gebelikte olur oyle dedi. Dip not, gebeligimin basindan beri de ne bi tup kan, idrar, rubella ya da tokso testleri yapilmadi. Iste ilk olunca cahil oluyor insan ister istemez.
Neyse, arada bir de derin derin nefes alma hissi basladi bende, sanki cok yiyip de sismisim gibi. Oysaki 3 kilo.almistim 21. Haftama kadar sadece.
Bebek yukariya cikmis demisti 16. Haftamda bi de doktor ki bu cok iyi bi sey, zaten 24 e kadar bebegin yukari cikmasi beklenir.
Ilerleyen haftalarda 18 gibi de teneffuste merdivenlerden inerken fln, sag da ya da solda bi sertlik ya da agri gibi bi sey oluyordu. Arkadaism da hamileydi, benim olmuyor dedi. Icime sinmedi iki farkli doktora gittim, bebek gayet iyi dediler, kilosu fln da guzeldi bebegimin.
Simdi soyliceklerime inanamazsiniz. 19. Haftamda gece ara ara kasik agrim oldu, sanci gibi ama girdi cikti ara ara. Sabah oldu, esime caktirmamistim, nazli olmiyim.die.
Simit yemeye ciktik. Sonrasinda, adim atmam mumkun deil, bacagimi acamadim. O anlikti ama, uc bes adim sonra tekrar bi agri. Meger kasilmaymis olanlar.
Uni hastanesine gittim, alttan bakalim dedi ogrenciler. Kabul ettim, aciklik olismus dendi, inanmadim.
Develt hastanelerinde hafta sonu bile uzman doktor olurmus. O yuzden hemen oraya gittim, bebege bakti hersey yolunda dedi. Tam kapidan cikarken, aciklik olabilirmis dedim. Alttan bakacam o zman dedi yattim catala. Parmagiyla kontrol etti. Bebegimin, kendisinin elini tuttugunu, acikligimin 5cm oldugunu, bu bebek geliyor, doguracaksin dedi. Feryat figan yiktim hastaneyi. Aksam icin, arkadaslarimiz davet etmisti oysaki.
Aklima gelmeyen basima geldi. Oysaki 3 aydan sonrasi gebelikte herhangi bi agri ozelliklede arada sirada da olsa sureklilik arzederse, pes etmeden arastirtmak gerekliymis.
Mesela hafta ici kasigimda bi agri, ayni gun kostum doktora. Esimi de cagirdim ayagima, geleceksin dedim, yarin gideriz dedi, hayir bugun gidecez dedim. Meger idrarda lokosit artmis, agrinin nedeni oymus. Aliyorum su an antibiyotigimi, ne agri var ne bi sey. Normali bu cunku. Oysaki her iki haftada bi zaten idrar veriyordum. Bu sefer uc hafta ara olacakti sadece, anlasilan iki hafta olmasi sartmis.
Uzun oldu, ama bunu birebir yasamis olan insanlar bile anlatmiyor, nedendir anlamiuorum. Duzenli idrar ve idrar kulturu verip, gun icinde surekli dinlenip, suyumu icip, iki haftada bir doktora gorunup, herhangi bi agriyi da degerlendirmak gerek die dusunuyorum. Umarim yasamaz kimse bunlari...

Bu arada dogum sancisi denen olay da, ara ara giren bi agridir, yani surekli bi agri yok. 7 cm acikligim vardi en son doguma baslarken, ebeler fln vardi. Ben filmlerde fln kadinlar surekli bagirinca surekli agri olacak sanirdim ama dogum esnasinda bile ole degil. Arada bi kasik ve bel sancisi, arada hicbir sey seklinde bi surec. Kasilma oldugunu anlamak guc acikcasi, ama ara ara sertlesme ya da bebegin bi tarafa toplanmasi olarak da tarif edilebilir yani.

Cok uzuldum okuyunca . insaallah birdaha yasamassin hicbirimizde yasamayalim. Benimde gobegimin 4 parmak falan sag tarafinda sertlik oldu 2 gun once sanki icerden bisey cikcakmis gibi gerildi orasi baya uzun surdu oturamadim yatamadim baya siknti cektim buginde az bir ayni yere sanci girdi gecti. Ben bir gebeligin basiydi 1.5.-2 aylikken testleri yaptirdim bidaha hic kan testi falan vermedim bu hafta ici hemen saglik ocagina gidip test yaptircam. Doktorum 15 haftamda falan agrilarn normal bebek yukari cikiyor demisti diye esime agrim var desem hemen korkutma kendini doktor normal dedi diyor.

Çok teşekkür ederim canım.yaşadıklarına çok üzüldüm.bnde öğretmenim daha önceden düşüklerim oldgu için bu sene çalışmamayı seçtim.bnde çok pimpirikliyim her hafta veya en geç 10 gün içinde doktor kontrolm var her hafta rahim ağzını plesantayı kontrol ettiriyorum.ara ara ağrım oldgunu söylediğimde normal diyorlar ama beni zorlayacak şekilde olmuor ağrılar.bmde akıntıyı biraz dert ettim bazen açık sarı bazen su gibi olan akıntım var.iki doktora gidiyorum bu arada ikiside normal dedi ama tedirgin oldgumu görünce haftaya gel bakalım dedi.gerçekten kayıp yaşayanlar daha farklı geçiriyor hamileliğini bence.Allah sağlıla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Aynen cankm bnde doktora sordum aynısını söyledi hatta tahlillerinsordum 24. Haftada tekrar isticem dedi bnde başka yaptırmadım

peki bu sertleşme nasıl oluyo şuan göbeğimiz normalden daha sert mesela damar vs geçtiğinden

Ha bi de her gece suda cozunen propolis iciyorum, bagisikligi guclendirmek adina.
90 derceede yikanip, utulenmis camasir kullaniyorum. En ufak nemlense ya da akinti olsa, degistiriyorum hemen.
Vitaminlere devam.
Antibakteriyel islak mendil var cantamda genelde bazen de el dezenfektanlarindan oluyor. Disarda klozet kullanacaksam, once onunla temizliylrum.
Disarda slaata , et tuketmiyorum
Cunku tokso negatif
Serklajimdan yani dikisimden dolayi da gemelde uzanir haldeyim
Size de tavsiye ederim.
Evet biraz abartili gelebilir kulaga. Ama kanli canli bebek dogurup, sonra kaybedip, aldigi kiyagetleri giydiremeyip, sonra mezarina gidince insan, neler cektigini bilince az bile kaliyor bunlar, o acilarin yaninda.
Simdi diykrum ki kendime, belki bu son sansin annelik icin kim bilir, kendine ve bebegine ozenle davran. Bu cocugu tam zamaninda, salikla al artik kucagina. Rabbim hickimseye bole bi aci vermesin kizlar.

peki bu sertleşme nasıl oluyo şuan göbeğimiz normalden daha sert mesela damar vs geçtiğinden

Canim arkadasın dedgigi gibi tamda bu yuzden korkuyorum iste bende ilkindeayni dediği gibi bilmiyordum magazada calisiyordum soguktuda tabi ocak gibi usudugum icin oluyor sanmistim karnim sanki tas gibi olurdu boyle anlik yada 5 10 sn ama oarada nefes alamz gibi hissederdim bigun arkadaşıma agrim var dedim karnima dokundu sancilarin mi basladi erken degil mi daha dedi bana,o sirada gebe okulunda gidiyordum ordada ders bosunca rahat edemedim ebe yanima gelip kontrol ediyim mi huzursuzsun dedi elini karnima koyup ne zamandir var cok sik mi oluyor diye sormaya basladi direkt acile yonlerdirdi tabi aglaya aglaya cikmistim 2kati ,muayenedede bebek zorlamayabaslamis 1cm acilmaniz var calismak yasak demislerdi o gun son is gunum oldu 30 haftalikken ardindanda surekli magnezyum kullandim sabh aksam kasilmalri azaltmasi icin cok uzun oldu ama gercekten tek basina olunca insan hic bisey bilmiyormus

Iste tam da dediklerini kastediyorum. Ebenin seni o an yonlendirmesj de Allahin bi hediyesi sana aslinda. Sukur ki senin haftan cok iyiymis gene, yani zamaninda dogurabildin dimi canim ?

Rahim ağzı ve plasenta çatalda mı kontrol ediliyor? ultrasonda plasenta görünüyor tabi ama rahim ağzı olmaz tabi

Kesinlikle katiliyorum.. genelde tekil gebeliklerde 24. Haftaya kadar bebek yukariya cikiyor bir taraftan agirlasiyor.. ama rahimde ona gore guvenli ortam olusturuyor.. bebegin agirligi arttica rahime baskidan uzun sure ayakta kalmak, sabit oturmak heleki ilk gebeliklerde cogu seyi bilmuyorsak bi isaret olabilir.. gecen gun sol bacak ile karnim arasi diyim, kasik diyoruz bir agri girdi kramp yada kasilma yada bilemiyorum bende yeni yasiyorum. Doktoruma gittim.. direkt rapor verdi ve istirahat etmeni istiyorum.. kendini yormuyosun uzun yuruyuslerden hatta yuruyuslerini kisitla cok fazla ayakta kalma dedi.. cervikse bakti( rahim agzina na Kapali dedi rahatladik . Yani cok sukur vucut sinyal veriyorsa oturup dinlenelim.. ben kotu bisey soylemem kimseye. ama bu cok onemli konuydu bilipte susarsam bana yakismaz.. kramp, heleki kasilma, ondan bu kadar sivri konustum. Ben uzun donem boyunca hamile kalamadimki cok hasretle baktigim icin bebek olayina belk biraz sert geldi.. bana kiz ama doktoruna soylesin sorsun istedim gerisi onemli degil

Rahim ağzı ve plasenta çatalda mı kontrol ediliyor? ultrasonda plasenta görünüyor tabi ama rahim ağzı olmaz tabi
ya ben bildigim kadariyla soyliyeyim dogum kanalinin vajinaya uzanan cervixin acilmasi , halk arasinda nisan gelmesi (kan) (kimisinde gelmiyor,) ile kbdini gosterir, sonraki asamada iste NST dedikleri chazla kac dakkada kasilmalar oldugunu saptar.. Cerviksin acilmasi ultrasonda gozukur.. alttan kesin net gozukur aciklik hesaplanmasi cok daha kolay oluyor. İste 2 cm , 3cm gibi.. Bunun icinde çatala yatiriyorlar.. Bazen dogum kanali kapalidir ama kasilmadan aciklik olusmaya baslar yine catala oturtularak bakarlar.
Plesentaya, rahim agzi dedigin yer vajina yolunun sonu dogum kanalinin oldugu yer ise ultrasonda gozukur. ultrasonda bakabilirler dogum baslangici degilse alttan bakmaya gerek yok ama eger sikayetlerin varsa riskli doneme girdiysen veyahut dogum zamanina geldiysen catala oturtup bakiyorlar..

Son düzenleme:
Ben arkadasımın yazdıgına katılıyorum kızlar, Allah basından kötü seyler gecmis tüm arkadaslarıma sabır sukunet ve hepimize hayırlı saglıklı güzel ömürlü evlatlar nasip etsin ama, yasadıgımız kötü tecrübeleri bence cok detaylandırmamalıyız. Burada ilk gebeligi olan arkadaslarımız var. Sadece moral bozar. Evhamlandırır. Ben kendimi hatırlıyorum ilk gebeligimde olumsuz olan hic bir seyi okumak görmek bilmek istemiyordum. Beni kimsede yönlendirsin istemiyordum. Artık her an doktorlarımıza ulasabiliyoruz. Beni sadece doktor uyarsın istiyordum. Bu nedenle hurafelerede asla inanmam kulak tıkarım. Her agrı her kasılma aynı olacak diye bir kaide bir kural yok arkadaslar herkesin vücudu bünyesi degerleri farklı bu yüzdende farklı reaksiyon gösterebilir. Veyahutta her kasılma diye yazdıgımızın aslında gercek bir kasılma olmadıgınıda bilmeyebiliriz. İkinci gebeligim tecrübeliyim sözde, fakat unutmusum. Yanılabilirim. Her tecrübe her duruma uygun olmayabiliyor arkadaslar. Bence daha dikkatli davranmalıyız. Herkese hayırlı hamilelik süreci diliyorum.

Direk normal değil dediniz o yüzden sordum . Tabiki takip önemli. Ama burda kimsenin dediği teşhis olamaz sadece moral bozar. Teşekkür ederim yine de .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…