Benim kardeşim otizmli.Bu testlere inancımı gün geçtikte yitiriyorum sanırım en güvenilir yurtdışında olan testler onlar bile yanlış olabiliyor muş ben 2li yaptırmadım 3 lü de yaptırmayı düşünmüyorum az önce instagramda bir profil vardı down sendromlu doğmuş dünya tatlısı Allah sağlık sıhhat versin ama hiç bir testte çıkmamış ayrıntılıdada... İçim bir tuhaf oldu daldım düşğncelere bir benmiyim acaba böyle tedirgin yaşta 37 olunca işte.. Sizede böyle düşünceler geliyormu arada..
Benimde erkek olan tarafi sivri yanim daha boş, kiz olan tarafim yayvan yana hafifcekızlar bence bu erkek olunca gobek one doğru daha erken cıkar top gibi muhabbeti gerçek:) hiç kilo almadım ama karnım var sipsiivri
Geliyorrrr gelmez mi? Ama dusunmemeye calisiyorum.. bol dua edip Allaha siginiyorum.Bu testlere inancımı gün geçtikte yitiriyorum sanırım en güvenilir yurtdışında olan testler onlar bile yanlış olabiliyor muş ben 2li yaptırmadım 3 lü de yaptırmayı düşünmüyorum az önce instagramda bir profil vardı down sendromlu doğmuş dünya tatlısı Allah sağlık sıhhat versin ama hiç bir testte çıkmamış ayrıntılıdada... İçim bir tuhaf oldu daldım düşğncelere bir benmiyim acaba böyle tedirgin yaşta 37 olunca işte.. Sizede böyle düşünceler geliyormu arada..
Masallaahhhh sanaaBen 62 kg ile basladım suan 62.8 kiloyum. normalde ne yiyorsam öyle yemeye devam ediyorum.
Bebekte cok sukur ii hatta önde gidiyor :)
Çok sevindim canımSlm bayanlar hastaneden geldim listeye bir erkek daha eklendi, şükür bir kızım var birde oğluşum olacak nasipse, 3lü testim sonucumda temiz çıktı, pazartesi günü ayrıntılıya gün verdi bakalım inş sorun yoktur ondada
Yarin banada izleme asisi diye saglik ocagi haftami hesaplayip gel demisti... yarin gidecem bende 19+4 umAy napsam kararsiz kaldim
Kuzuuumm gecmisler olsun insallah agrin sizin kalmamistir, gecmistir eger varsada git diktora ihmal etmeKızlar alt karin bölgemde kasiklarimda yani sabahtan beri agri var ve geçmiyor. Ara ara sancı şeklinde geliyor. 2 hafta kadar önce plesentadan parça almışlardı. Onla alakalı olabilir mi acaba? Oğlanı okuldan alınca acile gitmeyi düşünüyorum
Bende de oluyor canm..benimde doktorum dün rahim ağzı kapalı iyi dedi ağrılar için magnezyum verdiSlm arkadaslar 17+1 haftalik hamilerim arada rahimde agri oluyo sizlanma sizdede oluyomu agrim beni cok tedirgin ediyo kasilma cok siddetli degil ama yinede tedirgin oluyorum benim gibi olan varmi doktor rahim boyu 32 .61 mm acilma yok iyi dedi
Cok gecmis olsun kuzucumm bilmiyorum insallah tez zamanda iyilesirsinKızlar rahim ağzı kısalığı olan var mı? Detaylı ultrasonda rahim ağzı kısalmış dediler . Doktoruma gidemedim Cumartesi gideceğim yaşayan var mı bu durumu?
Kuzummm herseye hazirlikli olmakla birlikte.. benim kuzenimed doktoru kalbinde rahatsizlik var demisti yinede seninki gibi kardiyologla gorusun detayli incelesin hem perinatalog hem cocuk kardiyologu bakti.. dogumunda kardiyologta vardi ameliyat sirasinda ama cok sukur bebeginin kalbi delikmis zamanla duzelickmis dediler.. yani sana coook dua edicem ve digerr hamis arkadaslarimin vebekleri icin, Allah onlara saglik sihhat kucagimiza almayi nasip etsin.. tam kalbime dokundun.. dualarim sninle.. bende ilk defa anne olacam Allah nasip ederse o kadarr buyuk bir mucize olarak goruyorum ve korkuyorum endiselenuyorum.. Dua etmek Allaha siginmaktan baska bisey elimizden gelmez.. ama hic uzulme kuzucumm umudunu yitirme tamam mi?Hayirli aksamlar kızlar
Bugün hastane randevum vardı, ne yazık ki bebeklerden birinin kalbinde bi anomali olduğunu söyledi doktor. Başka bir doktorda baktı.
20. haftalarda çocuk kardiyoloji de bakacak kesin tanıyı koymak için.
İnşallah çok ciddi bi sorunu yoktur
Bebeklerim benimle kalır inşallah.
Dua istiyorum hepinizden, bu benim 4. gebeligim ve öncesi hep kayıp
Amniyosentez yaptırmak istemedim hep riskli hemde aldirmayacagim için gerek yok dedim.
Rabbim hepimizin yardimcisi olsun, cok üzgünüm ve kızımın kipirtilarini hissedince daha da üzülüyorum. Hala aynı yerdeydi.
O kadar zor ki tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkmak bi yana, onların canlari yanmasın o küçücük bedenleri tekrar toprak altına koymak istemiyorum.
İlk ikizlerimi kaybettigimde yağmur yağda ağlardım, kar düşse yere usuyorlar derdim.
Koydeydik o zamanlar, hayvanlar doğum yapardı o küçücük kuzucuklra bakıp evlatlarimi hatırladım.
Bunları yazdım çünkü çok doluyum ve ailemin yanında ağlamak istemiyorum.
Allahtan geliyo ne gelirse elhamdülillah.
Dualarınızı eksik etmeyin lütfen.
Cnmm dikkat et rapor al ya subata kadar hicbisey karnindaki masumdan onemli degilVermedi henüz perinatologa gitmiştim o doktorunla görüş dedi henüz görüşemedik. Ayakta çok kalıyorum öğretmenim her günüm yorucu
Kaç saat derse giriyorsun. Bende öğretmenim aynı 3 kat in çık yapıyorum nöbette olunca hep ayakta kalıyorum ama idarem ders saatimi azalttı. 17 saat derse giriyorum. Zaten riskli birşey görülürse doktor normal rapor değil heyet raporu verir. Doktorunla net konuş çünkü idaren anlayışlı değilse zorlanırsın bu şekilde. Kendinin ve bebeğinin sağlığı önemli olan.Her gün 8 saat 4 kat merdiven inip çıkıyorum nöbet tutuyorum doktora soyleyecegım zaten okul başladı sıkıntılarım başladı
Heyet verecek canm benim... bende ozelde dr um oldugu icin ikiz ve riskli diye heyet veriyo 4 aydir raporluydum bu ayda verdi.. sonuna kadarda alicam.. Allah korusun bisey olursa onlarin canlarina bisey gelmesin ozele gidince veriliyor valla. Ogretmen nasi bilmiyom ama bnde kamudayim.Hiç izin hakkımız yok yol içinde sadece rapor hakkımız var 40 gün bakalım ne önerecek doktorum
Bebeğin cinsiyeti ile alakalı bir durum değil bence benim o da erkekti bu da. İlkinde hamileliği hiç anlamadan 9 ay gelip geçmişti. Bunda başından beri daha yorgun halsizlik yaşıyorum. Okulda çok ayakta duramıyorum. Ev işlerini arka arkaya yapamıyorum. Her hamilelik farklı dedikleri doğru sanırımKi zlar bende size sonuna kadar katılıyorum. Ben kızıma hamileyken bazen hamile olduğumu unuturdum. Her işimi kendim yapardım. 9. Ayimda bile. Ama bu hamileligimde çok agirim. Bebek erkek diye herhalde. Ayrıca karnımda çok büyüdü. Kızımda karnım 6. Ayimda dışardan farkedilir hale gelmişti. Şimdi 4 aylık hamileyim maşallah 6 aylık gibi.
Benim doktorum perinataloji uzmani iki haftada bir kontrole cagiriyor ve her seferinde bakiyor riskli grbelik.uzmani oldugu icin genelde riskler uzerine yoğunlaşarak yapiyor muayeneyi tekrar sorun yada baska bi doktora gidip sorun eger boyle bi riskiniz yada hikayeniz varsakızlar benim hiç bir kontrolde ölçülmedi bu... son gittiğimde 12+6da sordum doktora, daha bu haftalarda ona bakılmaz dedi... tedirginim açıkçası
Vajinal degil canim, ultrasonla bakip olcuyor dr, saniyelik bi sey. Bebege bakar gibi dusun. Rahmin en ust kismi ve en alt kismi arasindaki uzunluga bakiyor. 25 mm alti olmamasi gerek.Kizlar gecmis olsun hepinize insaallah sorunsuz birsekilde zamaninda saglikla hayirlisiyla aliriz hepimiz kucagimiza meleklerimizi. Baska rahatsizliklari olan arkadaşlarada allah sifa versin. Bu rahim kisaligina vajinal muayene ilemi bakiliyor???
Birde bende afedersnz agda yaptim ve rahmimin ust kismi kasik izasi ama ortalarda bir agri oluyor bugun gerci agdadan once olmustu ilk sonra 4-5 kez daha oldu endiselendim biraz
Benimde cuma günü tahlillerimi yeniledi. İdrarda hafif enfeksiyon gördü bir gün ilaç kullandım. Kanım düşüyor ilacı artırdı. Tahlillerin tekrarlanması iyi oluyor her bakımdan.Benim ayrıntılı kendi doktorum yapmıyor ama aynı hastanede radyoloji uzmanı yapacak. Haftaya perşembe olacak inşallahBugün benim kız yüzüstü yatmıştı bize kendini göstermedi hiç kızlar uyuyordu dürttük falan ama kalkmadı sıpa.Ne umutlarla gitmiştim oysa :) 18. Haftaya başladım, hiç kilo almamışım çok şükür. Bebişin boyu kilosu iyiymiş öyle dedi doktor. Haftaya tekrar çağırdı, detaylı bi incelemem gerek dedi. Siz mi yapıyorsunuz detaylıyı dedim. Hayır ama önce ben bi inceliyim ondan sonraki haftada başka doktora yönlendiricem dedi.3 hafta üstüste bebişimi görmüş olucamTetanoz aşısı içinde 2 doz olacağını, 1 ay aralıklarla olacağını söyledi 20. Haftada. Ha bide idrar ve kan tahlillerimi haftaya tekrarlamamı istedi
İnşallah canımmmCok gecmis olsun kuzucumm bilmiyorum insallah tez zamanda iyilesirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?