2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Gercekten bademcik gibi 🙈😂😂😂. Bartolin beziymis canim o. Agrin varsa dr a mutlaka git. Ilk dogumda bende parca kalmisti . Kurtaj olucaktim istemedim 3 ayda kendi dustu ama cok agrilar cektim cok kanamalarim oldu . Karninin uzerine yatabiliyomusun rahimda agri zonklama hissi varmi ? Bunarada valla ne yalan soykim bmm kizda oyle 😣😣😣
Peki ne zaman geçiyormuş csnim biliyor musun. Yanı hep orda durmuyor inşalalh:)

Ben programı indirdim orda beklenen dogum tarihi diyor. Hangisi doğru ki acaba
Mantıken bunlar gelişim evresi mesela 5. Hafta atağında tanıdıklarına Gülümser diyor mesela bunu 5 hafta erken doğan çocuk doğduktan sonra gülümsemek için 10 hafta beklemez diye düşünüyorum...

Kız melek hele birde bu atak meselesini bana anlat bacı accık detay ver haaa acaıp merak ettim simdi 🤣
Her atak bebegin gelisimi icin önemli bir adimdir. Ilk atak(5 haftalik) sonrasi mesela bebek daha uzaga görmeye baslar, 75cm kadar uzakligi daha net görür.
8-9 arasi haftalik atakta, bebek elini kesfetmeyi ögrenir, ellerini cevirmeye baslar. Elini bakmaya baslar. Desenleri daha iyi ayirtmaya baslar, bulanik görme azalir. Isigs ve gölge oyunlarina bayilir. Kendi sesinden hosnut olur, ses cikarmaya bayilir örnegin "ah", "üh","eh".
Beyni hizla büyümeye devam eder, bas cevresi genisler.

Bebekle konusurken mimikler yapin, gülümseyerek konusun. Esneyin, üzgün ifadesi yapin, komik mimikler yapin. Ve her mimikte uzun süre öyle durun, bebek sizi incelesin.

Son düzenleme:
Her atak bebegin gelisimi icin önemli bir adimdir. Ilk atak(5 haftalik) sonrasi mesela bebek daha uzaga görmeye baslar, 75cm kadar uzakligi daha net görür.
8-9 arasi haftalik atakta, bebek elini kesfetmeyi ögrenir, ellerini cevirmeye baslar. Elini bakmaya baslar. Desenleri daha iyi ayirtmaya baslar, bulanik görme azalir. Isigs ve gölge oyunlarina bayilir. Kendi sesinden hosnut olur, ses cikarmaya bayilir örnegin "ah", "üh","eh".
Beyni hizla büyümeye devam eder, bas cevresi genisler.

Bebekle konusurken mimikler yapin, gülümseyerek konusun. Esneyin, üzgün ifadesi yapin, komik mimikler yapin. Ve her mimikte uzun süre öyle durun, bebek sizi incelesin.
Bunlari anlatan bir uygulama varmi pekii?

Mantıken bunlar gelişim evresi mesela 5. Hafta atağında tanıdıklarına Gülümser diyor mesela bunu 5 hafta erken doğan çocuk doğduktan sonra gülümsemek için 10 hafta beklemez diye düşünüyorum...
Yanı evet öyle dusununce mantıksız geliyor. Ben 28 martta doğum yaptım. Bizim atak haftası 12 mayıs diyor. Bakalim göreceğiz 12 mayısta

İşte ben o duyguyu ilk kez yaşıyorum 😍 bir haftadır bana bakıp gülümsüyor Allahım içimin yağları eriyor anlatamam 🤩🥰 siz şimdi coronayıda atlattınız Allaha şükür. Biz hala evdeyiz eşim işe gidip geliyor ben tek başıma bakıyorum iki aydır bebeğime. Annem babam kv kp hep kronik 2-3 rahatsızlıkları var. Nasıl riske atayım onları. Ablam da astım hastası onu da riske atamam. Yoruldum açıkçası bu yaşta olmak da yordu sanırım. Ama dediğin gibi o gülümseme var ya dünyalara bedel. Çok şükür ki Allahım yaşattı bana bu duyguyu 🤲🏼😇
Benim bebişim de başladı agulara gülücüklere uyurken bile özlüyorum şimdi onu ❤️

Oğlum ilk defa bugün gece ağlayarak uyanmadı. 3,5 da bir kalkıyordu gaz sancısıyla birde 5 te. Bugün 3,5ta sadece emmek için kalktı uyudu sonra 6 da kalktı az birşey ağlayıp kakasını yaptı.
Normalde hergün çikolata ve kuruyemiş yerdim dün yemedim ondan oldu heralde. İkisinide yemiycem bir daha.

Kuruyemiş hic yemedim ama cikolata nerdeyse hergun yiyorum oyle güçsüz hissediyorumki bazen 2gundur filtre kahveyede basladim dokunur mu diye dusunuyorum 😔😔 sade cikolatalr rahatsiz etmez belki cnm oyle uyutmuycak gazi olmuyor

Teşekkür ederim yorum için, altina battaniye felan sererek telafi edilebilir ince olmasi zaten, plastigi cok hafif urun saglam degil gibi yorumlar yapılmış, bunlar kafamı karistirmisti benim. bol eğlenceli vakitler geçirir minnos yavrunuz umarim🤲
Bizimki de bugün geldi merak eden varsa foto atabilirim 😊

Back
X