İyi akşamlar. Ben 12. Haftada bet şekilde erkek bebek olduğunu öğrendim ama kızda daha geç öğrenilebiliyormuş. Bir sonraki muayeneye kadar öğrenirsiniz inşallah azıcık daha sabredinİyi akşamlar arkadaşlar, sizi fırsat buldukça takip ediyorum. Herkes sağlıkla kucağına alır insallah. Bende nasipse mayıs annesi olcam. 15 haftalık olduk,13 ve 14. Haftasa 4 boyutlu ultrasonda doktorum cinsiyeti kız dedi ama alışveriş yapma dedi. Hem %90 kız dedi hemde alışveriş yapma dedi. Kafam karıştı. Ufak tefek reyonları olsun gezmek istiyorum ama netleştiremedik sanki. Cinsiyet tahminlerinizde net konuştumu doktorlarınız
%90 erkek deseydi. Ohoo hemen başla durduğun kabahat derdim ama kızda durumlar değişebiliyor. Biraz daha bekle bence.İyi akşamlar arkadaşlar, sizi fırsat buldukça takip ediyorum. Herkes sağlıkla kucağına alır insallah. Bende nasipse mayıs annesi olcam. 15 haftalık olduk,13 ve 14. Haftasa 4 boyutlu ultrasonda doktorum cinsiyeti kız dedi ama alışveriş yapma dedi. Hem %90 kız dedi hemde alışveriş yapma dedi. Kafam karıştı. Ufak tefek reyonları olsun gezmek istiyorum ama netleştiremedik sanki. Cinsiyet tahminlerinizde net konuştumu doktorlarınız
Benim doktorum ilk muayenede tam kan ve idrar tahlili istediYa kızlar benim doktor tahlil vs hiçbişey yaptırmadı hatta sordum tahlil yok mu diye hayır dedi bakmasi gerekmiyor muydu çok mu ilgisiz tamam devlet ama rutin tahliller olması gerek değil mi
Evet, sağlık ocağında şu 6 tahlil hariç hepsini yapıyorlar.Benim doktorum ilk muayenede tam kan ve idrar tahlili istedi
Zaten bir 6 ay önce jinekolojik muayeneden de gecmustim bebek planlıyorum diye
Hiç istenmediyse normal değil
Ama en azından gidip sağlık ocağında da yaptırabilirsin
Bizim sağlık ocağı hassas o konuda
İlk hamileligimde uzun zamandır yapılmadı diye idrar tahlili yapalım demişlerdi
Ben de başlasam iyi olacakBu arada kızlar, yağları ve lierac gibi jelleri duştan sonra sürünce daha iyi etki ediyor. Mesela bu sabah öyle yapmıştım. Şu saat oldu hiçbir kaşıntı yok.
Benim kizimda karnim hic belli degildide ondan sorim dedim. 6 aya kadarBelli deil 12.haftada erkek gibi dedi 15.haftada kiz gibi dedi haftaya kontrolum kiz mı sence
Eğer genetik yatkınlık varsa her şekilde çatlayacağız o kesin. Ama bence bu tür önlemlerle durumun vehametini azaltıyoruz. Ben de aynen son haftada çatladım. Gerçi çok çok düzenli de kullanamadım maalesef. Bir arkadaşım yağını banyoya koymuştu ve her tuvalete gittiğinde sürüyordu. Tuvalete de sık gittiğimiz düşünülecek olursa baya bir sürüyordu ve bir tane bile çatlağı olmadı. Elbet genetiğin etkisi büyük. Ama bence yağların da etkisi oldu. Karnı da ikiz karnı gibiydi üstelik.Ben de başlasam iyi olacak
İlk hamileligimde lierac ve aktardan aldığım bir yağ karusimi kullandım
Catlamadim diye sevinirken ,son bir ay göbek çevresinde kırmızı döküntüler basladi
Korktum ama hastanedeki hemsireler çatlağa dönecek onlar dedi,dönmez sandım ama döndü tabişimdi lierac a o kadar para vermeden mi diyorum
Zaten çatlayacagim
Bebe yağı filan mı kullansam acaba
Ben kahveyi cok seviyorum özellikle çizim yaparken akşamları uykum gelmesin diye alışkanlık oldu, gündüzde keyife dönüyordu. Hamileligimi ogrenince hiç içmedim, çay da haftada-10 gunde bir çok açık içiyorum. Benim lekelenmem olduğu için açıkçası kokuyorumda.. Hem tedbir icin hem kafein almamak adina dikkat ediyorumHaftada 3 e azalttım kahveyi, çayı da açık şekilde içiyorum. Yılların ofis çalışanının çay kahveyi bir anda bırakması çok zor. Siz hiç içmiyor musunuz?
Benimde ilk gebeliğimde hiç çatlak yoktu ikincide çatladım malesfEğer genetik yatkınlık varsa her şekilde çatlayacağız o kesin. Ama bence bu tür önlemlerle durumun vehametini azaltıyoruz. Ben de aynen son haftada çatladım. Gerçi çok çok düzenli de kullanamadım maalesef. Bir arkadaşım yağını banyoya koymuştu ve her tuvalete gittiğinde sürüyordu. Tuvalete de sık gittiğimiz düşünülecek olursa baya bir sürüyordu ve bir tane bile çatlağı olmadı. Elbet genetiğin etkisi büyük. Ama bence yağların da etkisi oldu. Karnı da ikiz karnı gibiydi üstelik.
Hiçbir şey kullanmadın mı peki ikisinde de?Benimde ilk gebeliğimde hiç çatlak yoktu ikincide çatladım malesf
Ne dedi doktorunBenim doktor çok olumlu bakmadı ama
Kullandim cnm kakao yagi badem yagi kullandim ilkinde karnim daha kucuktu belki onla alakalidir.Hiçbir şey kullanmadın mı peki ikisinde de?
Bnde sabah ilk isim lavobaya grdkten sonra ac karna tartilmak hobi edindim kendimeYa evdekinde ben de daha az görünüyorum. Ama evdekinde aç karna tartılıyorum
Aynisefa kremini cok oneriyorlar canim bnmde baya kasiniyor biooil kullaniyorum ama fayda etmiyor en azindan kasintisi gitseydi birazcik simdilik bulduklarim ayni sefa saf zeytinyag bide arko krem dyen varHanımlar iyi akşamlar. Benim zaten kuru olan cildim aşırı kurudu gebelik sebebiyle. Göbeğimin iki yanı aşırı kuruyor ve istemesem de kaşıyorum. Hindistancevizi ve jojoba yağı karışımı ile birlikte lierac kullanıyorum ama kar etmiyor bir süre sonra yine kaşınıyorum. Sizin de böyle oldu mu? Neler kullanıyorsunuz?
Ani durumlarda doktorunuza ulaşmanız gerekir. Bence doktorunuzu değiştirin. Düşünsenize doğumunuz gecenin bir vakti olsa ne olacak? Umarım daha duyarlı bir doktor bulursunuz.Bişey sorcam kızlar ben özele gidiyorum..geçen gün kanamam olduğunda doktora ulaşamadım 4 ten sonra kapatıyormuş tlf iyi bir doktor du neden bunu yapıyor anlamadım bugün tekrar aradım dedi geceleri bana gerek yokki nöbetçi doktorlar var dedi ama ben size ulaşmak istedim dedim ..boş yinede off şimdi kafam karıştı yani aniden bişey olsa ulaşacak bir doktorum yok ne yapayım akıl verin
Değiştir bence dev.hast sanki,özel ilgilenmek için para alıyor gece de olsa gelecek dr a yanda yönlendirecek dr tercih edilmeliBişey sorcam kızlar ben özele gidiyorum..geçen gün kanamam olduğunda doktora ulaşamadım 4 ten sonra kapatıyormuş tlf iyi bir doktor du neden bunu yapıyor anlamadım bugün tekrar aradım dedi geceleri bana gerek yokki nöbetçi doktorlar var dedi ama ben size ulaşmak istedim dedim ..boş yinede off şimdi kafam karıştı yani aniden bişey olsa ulaşacak bir doktorum yok ne yapayım akıl verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?