19.-20. Haftalarında olan arkadaşlarım karnınızda bir sertlik oluyor mu ? Nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum ama nasıl desem sanki bir yerde toplanıyor gibi oluyor mu ?
ben kamuda çalışıyorum tüm gün ara ara ayakta ara ara masa başında çalışıyorum çalıştığım zaman hiç bir hissetme yok ama akşam eve gidince uzun süre yatarak dinlenirsem kıpırtı ara ara olduğunu hissediyorum
19.-20. Haftalarında olan arkadaşlarım karnınızda bir sertlik oluyor mu ? Nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum ama nasıl desem sanki bir yerde toplanıyor gibi oluyor mu ?
Canim benim de oluyor. Once sanki icimde bisey pıt diyo hemen gobegimi aciyorum sonra gobegimin bi tarafi sisiyo sisyo semsert kocaman oluyo yamuluyo
Bi kez sag bebek (kiz) yapti 1 hafta sonra bi kez sol (erkek) bebek yapti
Canim benim de oluyor. Once sanki icimde bisey pıt diyo hemen gobegimi aciyorum sonra gobegimin bi tarafi sisiyo sisyo semsert kocaman oluyo yamuluyo
Bi kez sag bebek (kiz) yapti 1 hafta sonra bi kez sol (erkek) bebek yapti
Gunaydinlar bugun sabah sabah iki kere okula gittim buyuk oglum melodikasini arabada unutmus bende hi c bakmamisim alisverise gitim donuste gordum.bidaha geri gittim ya daha anca geldim
Heyecanlanmakta haklısınız. Bebeğinizle iletişim kurmak ve onun varlığını hissetmek istiyorsunuz. Endişelenmeyin. Bazı gebeliklerde tekmeleme olayı 22. haftaya kadar uzayabilir. Ayrıca bebeğinizin hareketlerinin sizin hareketlerinize bağlı olduğunu da unutmayın. Ancak bebeğin hareketleri annenin hareketlerine göre ters yönde gelişir. Siz hareket ediyorsanız bebeğiniz hareketsiz kalacak, siz dinlendiğiniz anlarda bebeğiniz hareketlenmeye başlayacaktır. Anne adayının kilo durumuna göre de bebeğinizin hareketlerini hissetme durumu farklılık gösterecektir. Fazla kiloya sahip olmayan anne adayları bebeklerinin hareketlerini daha fazla hissedeceklerdir.
Hamileliğin son aylarına doğru bebeğiniz büyüdükçe hareket alanı kısıtlanacak ve buna bağlı olarak hareketlerinde azalmalar meydana gelecektir.
Son olarak huzursuz ve sinirli olduğunuz anlarda sizin psikolojinize bağlı olarak bebeğinizin ani hareketlenmelerde bulunacağını göz önüne alarak stresten uzak kalmaya dikkat edin! Bebeğinizin sizinle ilgili her şeyi hissettiğini unutmayın!