Bilemiyorum canım 39 dedi bana.39 çok geç değil mi ya? Ya o zamana kadar doğum başlarsa. Benim ki 36 37 gibi yapıcam dedi.
Ben de hayatım boyunca kabız geçirdim bile diyebilirim hatta büyük tuvaletimi yaparken bile nefes alıp vererek ıkınıyorum inşallah doğuma antrenmanlı olurum. Çünkü bu aralar beni acayip bir korku sardıhakkımızda hangi doğum hayirlisiysa o olsun. ama ıkınırsın ya. niye ikinamayasin. kabız olmuş gibi ağzını kapatıp ikinacaksin.
ilk doğumda o kadar bilgisizce gittim ki kabiz olmuş gibi ıkın diyen ebeye ben hiç kabiz olmadim kiiii diye cevap vermiştim. yani ben bile ıkınıp dogurduysam herkes doğurur bence.
GunaydinGünaydıngeceleri hiç uyuyamıyorum 2 gündür. En az 5 kere uyanıyorum. Uyumak istiyorummmm. Sabah uyuyabilsem bari ama yok eve ustalar gelecek klima takmaya.
Aslında doğum başlamadan yapılan çatı muayenelerinin hiçbir önemi yokmuş.39 çok geç değil mi ya? Ya o zamana kadar doğum başlarsa. Benim ki 36 37 gibi yapıcam dedi.
Ben de öyle düşünüyorum erken yapmak gereksiz yani henüz tam açılma olmamış olabilir 36-37de. Benim doktor 37de yapmıştı. Tek parmakta ooo çok dar bebek kalır kanalda, vakum kullanmak gerekebilir, o da ilerde epilepsi yapar vs vs bi sürü şsy söyleyip karar senin dediAslında doğum başlamadan yapılan çatı muayenelerinin hiçbir önemi yokmuş.
Benimki senin isteğini görebiliyorum normal için, keyfi sezaryen yapmam o yüzden elimizden geleni yaparız dedi. Belki o yuzden 39 demiştir. Dediğin gibi doğum başlayınca bile bakabilir yani. Ki benim doktor sezaryeni çok sevengillerden ama vicdanıyla hareket edeceğine inanıyorum. Zaten dedim hocam bana muayenede ve doğumda tüm doğruları söyleyin ki ona göre karar vereyim. Sezaryene karşı değilim yeter ki bebek de ben de sağlıklı kalalım dedim. Eşim de destekledi tabii yanımda. O yüzden inşallah sıkıntısız doğru kararla atlatirim doğumu. Hepimiz için diliyorum bunu.Ben de öyle düşünüyorum erken yapmak gereksiz yani henüz tam açılma olmamış olabilir 36-37de. Benim doktor 37de yapmıştı. Tek parmakta ooo çok dar bebek kalır kanalda, vakum kullanmak gerekebilir, o da ilerde epilepsi yapar vs vs bi sürü şsy söyleyip karar senin dedi38 dolunca da aldı bebeği sezeryanla. Keşke başka bir doktorun daha fikrini alsaydım diyorum halen. Belki doğum başlayınca açılma olacaktı. O zaman sıkıntı olursa sezeryana dönebilir zaten hastanedeyiz acil müdahele için.
Yazilan doğum fiyatlarini gorunce hiç sesimi cikarmadim ama kafa kafaya gidiyoruz seninleBir arkadaşımız hastane doğum fiyatlarını sormuştu ama sayfa ilerleyince kaçırdım kimin sorduğunu.
Normal doğum 9.860 tl
Epiduralli normal doğum 11.040 tl
Sezeryan 12.390 tl
Epiduralli sezeryan 12.720 tl benim hastanede.
Aynı şeyleri ben de düşünüyordum hep , nefes al ver egzersizlerini o zaman yapıyorum hep . Hamile değilken de kolay çıkamazdım ihmal ettim , bilsem hamilelik öncesi bir çaresine bakardım . Neyse az kaldı bakalım inşallah bir faydasını bari görsek .Ben de hayatım boyunca kabız geçirdim bile diyebilirim hatta büyük tuvaletimi yaparken bile nefes alıp vererek ıkınıyorum inşallah doğuma antrenmanlı olurum. Çünkü bu aralar beni acayip bir korku sardısezaryen bebek için daha iyi risksiz falan diye düşünmeye başladım o kadar normal istememe rağmen düşünceler aklımı çelecek diye korkuyorum.
Geçmiş olsun canım. Yine yalancı sancılar desene. Seninki bayağı numaraci çıktıGünaydın kızlar
Dün gece acile geldim 100ü gören düzenli sancılarla yatış yapıldı. Ben imza atıp çıkmak istesemde göndermediler. Doğum başlayabilir Ciğer geliştirici iğne Vurabiliriz vırt zırt dediler. Sonuç şuan ara ara kasılmalar var onlarda anca30-40 buluyor. Oyyy kızçelerim dün beni parmaklaya parmaklaya delik deşik ettilerkarın ağrısından öldüm.
Neyse ki öğlen taburcuyum.
Ben idrar yolu enf korktum yokmuş şükür ama heran doğum da olabilirmiş. Bebişim de 2713 gramcık olmuş. Dr doğsa da küvöze girmez kilosu gayet güzel dedi.
Yanii bekliyorum evime gitmek istiyorum küçük kuzum zaten hastaydı büyük desen okulda etkinlik yapacaktı oyy bu analık ne zor bişey kızanlarım☹☹☹
Bende de oluyor. Bebekten geliyor bencekızlar şu karnimizdan gelen cit pit sesiyle ilgili doktorundan bilgi alan var mi neymis?
Acı veren bir şey mi acaba çatı muayenesi ?Ben de öyle düşünüyorum erken yapmak gereksiz yani henüz tam açılma olmamış olabilir 36-37de. Benim doktor 37de yapmıştı. Tek parmakta ooo çok dar bebek kalır kanalda, vakum kullanmak gerekebilir, o da ilerde epilepsi yapar vs vs bi sürü şsy söyleyip karar senin dedi38 dolunca da aldı bebeği sezeryanla. Keşke başka bir doktorun daha fikrini alsaydım diyorum halen. Belki doğum başlayınca açılma olacaktı. O zaman sıkıntı olursa sezeryana dönebilir zaten hastanedeyiz acil müdahele için.
cok geçmiş olsun hayırlı haberlerinizi alırız inşallahhGünaydın kızlar
Dün gece acile geldim 100ü gören düzenli sancılarla yatış yapıldı. Ben imza atıp çıkmak istesemde göndermediler. Doğum başlayabilir Ciğer geliştirici iğne Vurabiliriz vırt zırt dediler. Sonuç şuan ara ara kasılmalar var onlarda anca30-40 buluyor. Oyyy kızçelerim dün beni parmaklaya parmaklaya delik deşik ettilerkarın ağrısından öldüm.
Ben idrar yolu enf korktum yokmuş şükür ama heran doğum da olabilirmiş. Bebişim de 2713 gramcık olmuş. Dr doğsa da küvöze girmez kilosu gayet güzel dedi.
Yanii bekliyorum evime gitmek istiyorum küçük kuzum zaten hastaydı büyük desen okulda etkinlik yapacaktı oyy bu analık ne zor bişey kızanlarım☹☹☹
Ben rüya görecek kadar bile uyuyamıyorum. Sağa dön uyan, sola dön uyan, tuvalete kalk. İnşallah biter bu uykusuzluklar bari doğumdan önce biraz uyuyalımGunaydin
Ben zaten gec uyuyorum yetmiyor gibi kötü kötü ruyalar görüyorum kimi sacma kimi bebegimle ilgili off geceyi endiseli uykuyla gecirdim
Tabi ki esas açıklık doğumda ölçülüyor ama bence doğumdan önce yapmalarınında bir mantığı vardır. Bu kadar doktor sırf parmak atmak için yapıyor olamazAslında doğum başlamadan yapılan çatı muayenelerinin hiçbir önemi yokmuş.
Benim doktorum çok normal doğum yanlısı. Adam bu özelliği ile nam salmış hastanede. Aynı hastanede çalışan arkadaşım var, hastane personellerinin yüzde 90nın benim doktora gittiğini söyledi. O yüzden sezeryan derse sorgusuz sualsiz yatarım herhaldeBen de öyle düşünüyorum erken yapmak gereksiz yani henüz tam açılma olmamış olabilir 36-37de. Benim doktor 37de yapmıştı. Tek parmakta ooo çok dar bebek kalır kanalda, vakum kullanmak gerekebilir, o da ilerde epilepsi yapar vs vs bi sürü şsy söyleyip karar senin dedi38 dolunca da aldı bebeği sezeryanla. Keşke başka bir doktorun daha fikrini alsaydım diyorum halen. Belki doğum başlayınca açılma olacaktı. O zaman sıkıntı olursa sezeryana dönebilir zaten hastanedeyiz acil müdahele için.
İzmir için çok yüksek değil mi fiyatlar yavYazilan doğum fiyatlarini gorunce hiç sesimi cikarmadim ama kafa kafaya gidiyoruz seninle
Normal doğum 12.500 TL bebek muayenesi falan 13.000 bulur dediler
İzmir deyim bu hastaneyi tercih ettim doktorum için ve riskli hamilelik yaşadığım için
Diğer hastanalerde 6.000/7.000 diye duydum
Kuzum tam kaç artı kaçsın? Senin bebiş aceleci çıkacak desene, beklemeyecek nisanıGünaydın kızlar
Yok canım ben acı hissetmedim tek parmakla baktı zaten benimki. İki parmak sokup açıyorlarmış sanırım benimki ilk aşamada kaldı testtenAcı veren bir şey mi acaba çatı muayenesi ?
cok gecmıs olsunGünaydın kızlar
Geçmiş olsun canım sağsağlim gelsin inşallah minikGünaydın kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?