2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Yarın erken kalkıcam ama Eylül hanım içimi deşmekle meşgul. Bazen böyle yatağa girdiğimde başlıyor hareketler saatlerce sürebiliyor uyutmuyor cadı. Neden böyle oluyor ya.
Canim bendede birkac kez oldu :) areket iyidir :) sağlıklı demek bebişin
Yaaa bu ne güzellik Maşallah !!!
Ben de istiyorum artık kucağında olmasınıı..

Canim dert etme içini ferah tut, benimde şu fazlaydı şimdi normale döndü ama çok korkmustum ilk başlarda çünkü şekerde çıkmamıştı genelde hiç bir nedeni olmadığı söyleniyor yutkunmada problem olsa doktor ultrasonda migdeye baktığında anlıyor ayrıca detaylıda çıkardı benimki öyle demisti birde böyle problemli durumlarda su git gide artmakta ve bazen anneden bu sıvı alınmaktaymış o yüzde sende şu zamana kadar böyle bir durum olmamış neredeyse doğuracaksın içini ferah tut:)

Kizlar Gunaydin bu arada :)
Rüyamda falım sakizdan çıkan fal varya öyle birşey geliyor elime ama baya büyük.bir kağıt ve öyle guzel seyler yazıyor ki.
Hatırladığım ; 7 Nisanda hayatıma günes gibi doğacağı çok güzel bir bebegim olacağı vs.birde salı günü diye rüyamda geciyor, hemen kalktım baktım 7 Nisan Salıya geliyor tam 40. Hafta ama

Günaydın
Mama konusu konuşulmuş oğlumda sutum gelmedi hastaneden çıkarken de mama verdiler emzir sonra 30 cc mama yap dediler hastanede veriyorlardı çünkü cok ağlıyordu ve uyanmıyordu uyanmamasi kötüymüş sekeri düşüyormuş
Eve geldik annem mama verdirmedi sarılık oldu kilosu düştü 1 ay hiç gelişmedi 40 gunde doğduğu kiloya ancak ulasti mama vermedigimiz için sonra doktor bir fırça bir fırça bana 'doğurmak onemli degil doyurmak önemli diye'
Onun için mama öcü değil yani hii bana mama aldin mi hastaneye goturcen mi derseniz almadım veriyorlar çünkü ama ilkteki gibi vermemizlik yapmam kuvveti yoktu ki ne çeksin de sut gelsin
İnsallah bu sefer gelir diye dua ediyorum Ama bi 15 gün geçsin rezene içmeye başlasam mi diyorum faydası olur mu doktorum da hic bahsetmez böyle şeylerden

Kilo alıp altını ıslatıyr mu canım?

Günaydın annişler
Gece boyu kaşındım tahlil vermeye geldim şimdi sıra bekliyorum. Kolestaz varsa 37 dolar dolmaz alınıyormuş bebek sağlıkla doğsun da bir
Mama konuşulmuş benim 3.olduğundan sütümün kapasitesini aşağı yukarı biliyorum. O yüzden alacağım mamasını. Önce meme sonra biraz mama veririm bebek kendini toplar, güçlenince bakarız sütün durumuna göre vermem belki sonra.benim kızlar hem mama hem meme büyüdüler. İlkte zehir veriyorum gibi üzülüyordum yeni annelik psikolojisi işte bebek aç kalmasın yeter

Ben 3. Çocuğu olan anne olarak mama konusuna değineyim ilk kızımla aramazda kan uyuşmazlığı vardı 2 ay geçmedi sarılık ikinci kızımda sütüm gelmedi çok az mana verdik sarılık olmadı bunda da yanıma avent biberon ve aptamil aldım zira sarılık olursa iki çocuğumu bırakıp hastane de yarışmak istemiyorum tüplerin bağlanacağı için uzun sürme ihtimali olup aç kalabilir diyeceğim o ki ihtimalleri değerlendirin yanınızda bulundurun birde ben günde bir öğün biberon ile besleyeveğim sütümü sağıp vereceğim çocuğumu çünkü dinlenmek istediğimde VS babası halası teyzesi VS doyırabilsşn istiyorum ablalarının da ilgiye ihtiyacı olacak

Ay benmki de karpuz
benim ki de Karpuz.

geçende kizlar uygulamadan bakmışlar anneee kardeşim karpuz gibi olmuş diyorlar. ben de takiliyorum karpuz ama nerenin karpuzu acaba ? bizim oranın yerli karpuzları küçük olur, diyarbakır büyük olur. 10 kilo olmasin şimdi diyorum. kikir kikir gülüyorlar.

Kızlar günaydın bir gün daha başladı günler hızla geçiyor ama bana sanki geçmek bilmiyor şurda 24 gün kaldı ne bileyim ya da bana mı öyle geliyor . Ama son zamanlarda daha çok agrım olmaya başladı hatta artık daha şiddetli hareketleri var hatta kaburgalarıma baskı yapıyor bir kaç gecedir de mide acayip agrıyor midem yanıyor gece lavaboya gitmekten zsten uyku yok ama bugun gece boyunca sol tarafımda rahim agrıyor genelde sol tarafta yatığım için sanırım .birde kızlar gögüsümde çok agrıyor bu kremi ayın 15 den sonra süreyim diyorum ama şimdi dede sürsem mi ?

Günaydın herkese arkadaşlar...

Dün gece minnak beni bayağı korkuttu.. Hafta sonundan beri az buçuk ayaklandim. Dün de iki parça ütü vardi, onlari ütüledim. çamaşır attim makineye. ve yemek yaptim işte. başka da bir iş yapmadım yoracak. akşamdan belime ağrı girip girip çıkıyor. bir duş aldim. belki kas ağrısıdır geçer diye. gecti de şükür. gece saat üç gibi ama bir uyandim ki yine başlamış. .ağrı çok şiddetli degil ama düzenli beş dk bir geliyor. Dedim geliyor galiba. dua ediyorum Allah'ım sağlıkla gelsin ama bir 10 gün daha dayansa.. iki saat kadar sürdü. sonra uyumusum. kızlar evde yalniz birakamayiz diye hiç ses etmedim. bırakacak biri olsa hastaneye gidip nstye bağlanırdim.

simdi sabah zombi gibi kalktim. kahvaltimi yapip yeniden yattim. bugünden sonra 37 ye kadar yatacağım diye karar verdim. is güç kalsin. evde de temizlik var. daha doğrusu mutfak dolaplarimi indiriyor abla. ben de yatak odasında yatıyorum.

son 32 gün ve 37. haftaya 11 gün. sağlıkla hayırlı zamanlarda gelsin miniklerimiz.

@baharumutduru2018 bin kere maşallah kuzuna gözleri renkli mi ? , rengi hemen belli oluyor mu böyle ?
bizim eşim tarafı hep sarışın renkli gözlü , bende de annem sarışın yeşil gözlü ama babam esmer , ben kumral ım . Şimdi Merak konusu , gündemimiz bebeğin göz rengi eşim takılıyor arada esmer olursa annenlere koyar kaçarız diye şaka bir yana tek düşündüğümüz sağlıkla kucağımıza almak inşallah

Canım geçmiş olsun yat dinlen sen boşver işi gücü yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin

Umudum- günaydın canım. Dün dr kontrolüm vardı. İğneyi sordum özellikle, bebeğe değmesinin de zarar vermesinin de imkansız olduğunu söyledi. Bebeğim bu sefer kilo almamış . On gün önce 1927 gr. adı, şimdi 1997 gr. Olmuş. Üzüldüm. Çocuğu besliyemiyorum diye. 10 Nisan gibi 37. Hafta bitmiş oluyor alır mısınız dedim, dayanırsa 20 Nisan a kadar dursun dedi. Kaşıntı için haftalık tahlillere devam dedi. Artık hayırlısı hakkımızda inşallah doğana kadar 3 kiloyu bulur. Uzun zamandan sonra yüzünü gösterdi bize. Çok tatlıydı. Allah ım hepimizinkini esirgesin.

Belli oluyor canım gri gibi oluyor renkli gözlülerin gözü. Ben esmere yakın kumralım, eşim ve onun tarafı sarışın renkli gözlü hep. Bizim tarafta hiç renkli gözlü yok. İlk kızım benim gibi 2.kızım aynı baba oldu yanımda gezerken çocuk kimin diyor millet yurttan aldım diyorum sarışın yeşil gözlü bembeyaz kızım. O yüzden oğlan nasıl olacak büyük merak konusu eşim bu da renkli gözlü olacak içime öyle doğuyor diyor bakalım hayırlısı

Kıloya takılmayın değişebiliyor korkmayın inşallah

Neden kilo almamış olabileceğini söyledi mi canım. Şöyle yap böyle yap gibi tavsiyede bulundu mu üzülme ciğerleri gelişsin, sağlıklı olsun da küçük doğanlar daha çabuk toplanıyor. Bundan sonra daha hızlı almaya başlıycaklar inşallah

Kilosunun az oluşu korkutuyo beni☹
Karın gelişiminin geride olması neden erken almaya sebepmiş ki? Benim 3. Gebeliğim üçündede karın gelişimi geriydi ama 40 haftayı doldurup 3.5 kilo doğdular. Bacaklar kafa 38 haftayla uyumlu mesela karın gelişimi 34 le uyumlu. Doktor ince uzun dedi hiç erken alalım demedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…