- 7 Kasım 2019
- 4.541
- 10.001
- 108
Aynn valla haklısın canım beni pert ediyoryok canim bir şey olmamıştır Allah'ın izniyle. Allah korusun çok sert darbeler ( trafik kazasi gibi)
haricinde bir sey olmaz.
onlar bizden daha çok vuruyorlar içten.
Yabancı birini istemiyor işte evde.. Gerçi ben kadın alsam kadından çok yorulurum kesin. İşimi başkasına yaptıramamak gibi bir huyum var. Ne bileyim yemek yaparken birinin yardım etmesini hiç istemem, bulaşık toplarken vs. Kadın tutsam nasıl yaparım acabaNeden karşı ki? Yanında sen olacaksın sonuçta. Yazık sana yapamazsın cam falan olmaz yani bu halimizle. Allah korusun plasenta ayrılması rn çok böyle işlerde oluyomş dikkat etmk lazım. Benm de camlarım kirli. Kadın alırım diyorum haftaya ya da iyi hissedersem diğer hafta.
Aynen bende senin gibiyim suan bebegim yok ama olsa da bu sekilde devam ederdim. Cidden herşeye para harcadığımız için parası bencede fazla değil bir de yapamayınca da rahat edemiyorumEn güzeli. Çok da aşırı pahalıya gelmiyolar zaten uğraştığına değmez hamile hamile. Valla ben hem 20 aylık bebe hem hamile halimle dip bucak yapamıyrum bu ay. Ağırlaştım baya. Bşy olck diye de korkuyrum zaten kızımla oynarken. Bi de dip bucak yaparsam ölürüm heralde. Normal temzliğimi yemeğimi yapyrum zaten. Diğerine de kadın gelvk yapıp gtcek.
Tatlım bencede al birini yarim gün olsun. Temizlet kendini yorma, yanlış anlama ama eşin herseyi bilmek zorundamı. Dogumdan sonra daha zor oluyor, bugun tıkıldim bir odaya. Sonuç güzel oldu camlarim silindi halilarim serildi, moralim düzeldi. Esimin haberi bile yok gizlimi aldım hayır. Benmi yaptım birimi geldi bilmez o. Sorarsa gelince öğrenir.Ama karşı çıkan biri olsaydı, kesin yalan konusurdum. Ne yapayım yapamayınca.Yabancı birini istemiyor işte evde.. Gerçi ben kadın alsam kadından çok yorulurum kesin. İşimi başkasına yaptıramamak gibi bir huyum var. Ne bileyim yemek yaparken birinin yardım etmesini hiç istemem, bulaşık toplarken vs. Kadın tutsam nasıl yaparım acaba
Ben de senin gibiym normalde. Kendi işimi kendm hallederim ama bazen oluyo ki yapamıyosun. Şuanki halimiz gibi.Yabancı birini istemiyor işte evde.. Gerçi ben kadın alsam kadından çok yorulurum kesin. İşimi başkasına yaptıramamak gibi bir huyum var. Ne bileyim yemek yaparken birinin yardım etmesini hiç istemem, bulaşık toplarken vs. Kadın tutsam nasıl yaparım acaba
İlk kadın aldıgımda eve ben ondan cok yorulmuştumYabancı birini istemiyor işte evde.. Gerçi ben kadın alsam kadından çok yorulurum kesin. İşimi başkasına yaptıramamak gibi bir huyum var. Ne bileyim yemek yaparken birinin yardım etmesini hiç istemem, bulaşık toplarken vs. Kadın tutsam nasıl yaparım acaba
Benm eşim de çoğu işi kendi yapıyo ama olmuyo işte ince temzlk kalıyo ev sil süpür tuvalet banyo balkon işlerini benden iyi yaparAynen bende senin gibiyim suan bebegim yok ama olsa da bu sekilde devam ederdim. Cidden herşeye para harcadığımız için parası bencede fazla değil bir de yapamayınca da rahat edemiyorumya kendimi zorlicam o da riskli suan hiçbişeyi riske atamam eşimde sağolsun geri çevirmiyor. Yemek yapıyorum ev süpürüyorum toz alıyorum falan elimden geldiğince eski ben olsam tazı gibi evin heryerini çeker silerim de gerek yok
En iyisi benim gibi olmak 9 yolda 7 kere taşındımBenm eşim de çoğu işi kendi yapıyo ama olmuyo işte ince temzlk kalıyo ev sil süpür tuvalet banyo balkon işlerini benden iyi yaparteertemz olur. Ama işte camlar ince yerler dolaplar kalır. Ona da biri şart şuan. Dediğin gibi halimz böyle olmasa ne var ki bi günlük iş ama olmayınca olmuyo işte
Senden aşa kalır yanım yokEn iyisi benim gibi olmak 9 yolda 7 kere taşındımeve girerken sadece kadın tutuyorum dolapların içleri vs en fazla bir iki kere de ben yapıp taşınıyorum ev kirlendikçe
Inş.mamaya gerek kalmaz ama olaki erken doğum olurda süt hemen gelmezse o ihtimali göz ardı etmemek lazım.kızımdan kalma lansinohun elektriklisi var onu temizleyip alayım yanıma.şu an o kadar terliyorum ki afakan basıyor hiç üşüyeceğimi düşünmemiştimMama olasılığına karşı kendi mamamızı biberon ve emzik götüreceğim... kendin için de tarak diş fırçası/ macunu , sezeryan sonrası üşüyebilirim diye hırka yada şal , süt sağma Makinesi de koyacağım elektrikli olanı evde bırakıp manuel götüreceğim zorlanırsam elektrikliyi getirtirim..
Hayır canım olmuyor sadece gaz ve şişkinlik daha az oluyor bide gündüz içince daha rahat oluyor bana öyle iyi geldiDoğru bak laktozsuz içeyim, faydasında bir azalma olmuyor dimi?
Kuzum serum mu bağlasalar acaba, ben de düşünüyorum bebek beslenir en azından.Enfeksiyondandır dedim ben de ama ilaçlar bitecek hala mı geçmezBulantı ilacı hiç kullanmadım ben canım, bilemiyorum o yüzden..
Nane zararlı değil mi hamilelikte? Ben normalde nane limon içerdim bulandığında ama hamilelikte zararlı diye biliyorum. Simit yesem de kuru ekmek yesem de bulantım geçmiyor öyle diyeyim. Az önce makarna yedim ama bakalım bu da dokunacak mı..
Hamilelik öncesi de benim mide problemim vardı böyle yoğun olmasa da, dahiliye doktorum var epey güvendiğim, adamın yapmadığı test kalmadı ama bir şey çıkmadı. Bana en son dediği bu kadar naif olma, stres yapma.. Ben çok stresli bir insanım bu arada, mideme de direkt vurur bir şeye üzülsem etsem. Ama şimdi hamilelik dolayısıyla hep hamilelik kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Belki de gerçekten strestendir. Bu ara hep doğumun yaklaşması, evin hali, temizliği, neyi nasıl yetiştireceğim telaşı var kafamda ve ben dışarıya yansıtmam böyle şeyleri içimde yaşarım genelde ve bir şekilde çıkar o benden.. Sebebi her neyse inşallah geçer yaa..
Arkadaşım benden önce doğum yapti. 2 günde bir kendimi kötü hissediyorum dedi. Bakirkoy devlete gitti, bulantısı olmadi birde 4 kilo dogum yaptı. Oysaki bebek hic kilo almiyor diyordu, bulantim oluyor yiyemiyorum diyordu. Onun yalancısıyım son ayımi hem rahat geçirdim, hem bebeğime yaradı diyor.Birde idrar yolu enfeksiyonu cok oluyordu, onuda olmadim son ay der durur.Kuzum serum mu bağlasalar acaba, ben de düşünüyorum bebek beslenir en azından.
Geçen hafta 10cm 3 hafta önde olan kafamız bu hafta 9 cm ve sadece 1 hafta önde gidiyorkizlar bugun doktordan geldim bebege 2950 gram dedi doktor halbuki gecen hafta 3000 kilo demişti anlamadim ben makinede ayni makine neden oyle oldu . zayifladi mi yani yada hic kilo almadimi. bide doktora dedim ki ultrason bakarken hocam kanala inmis mi herhangi bi erken dogum riski varmi dedim cok asagida hissediyorum dedim onu burdan bilemem nst de anlasilir o dediama bazilari burda yaziyor rahim uzunlugum su kadsrmis bu kadarmış erken dogum olabilir vs diye bahsediyor . benim doktor niye oyle dedi anlamadim . ultrason ne işe yarar dedim o zaman kendi kendime
kizlar bugun doktordan geldim bebege 2950 gram dedi doktor halbuki gecen hafta 3000 kilo demişti anlamadim ben makinede ayni makine neden oyle oldu . zayifladi mi yani yada hic kilo almadimi. bide doktora dedim ki ultrason bakarken hocam kanala inmis mi herhangi bi erken dogum riski varmi dedim cok asagida hissediyorum dedim onu burdan bilemem nst de anlasilir o dediama bazilari burda yaziyor rahim uzunlugum su kadsrmis bu kadarmış erken dogum olabilir vs diye bahsediyor . benim doktor niye oyle dedi anlamadim . ultrason ne işe yarar dedim o zaman kendi kendime
İnsaallah denerim canim. Sbah aksam kucuk birer kutu sur iciyorum hergun. Dr gaviscon verdi ondan iciyorm ama ondan cok tiksindim. Direk kusmak geliyor onu icince. Zaten cokta fayea etmedi. Gece uykumdan kalkiyorm midem yuzunden. İlk bebegimde de oluyordu cok sacli dogdu ondan mi acaba diyormHem de nasıl. Benim bulantım olmadı ama mide yanması aylardır kabusum. Sanki biri mideme köz atmış da yemek boruma oradan kulaklarıma daha alevler fışkırıyor gibi...
Nane limon icebilirsin canım bir bardak. Benim doktorum izin vermişti. Son duzlukteyiz zaten ama ortalarda da içtim ben. Bir de ballı sıcak su denesene. O da iyi gelir mideye. İcebilirsen süt iç bebek için.
geçmiş olsun canim. gözün aydin.Kizlar sonuçlarım cıktı. Şeker ve kolestaz icin yapılan kan tahlili cok şükür güzel geldi
Idrar tahlilinde protein ve bakteri çıkmış. Bu biraz iyi olmadı. Halbuki ne akıntı var ne kaşıntı nasil bakteri olur anlamadim
Ilaclari kullanmamanın cezasi olarakta bütün kan ve vitamin degerlerim sıfır derecede boşalmış o ilaclari kullanacagim insallahhh☺
Bide kaşıntı icin ayrintili ultrasonla bakilacak karaciğerime simdilik sonuclar ılımlı gibi
Bebegin büyük olmasida demekki yapisal dedi doktor seker çıkmayınca. Ama daha sık kontrole gidecegim haftalik gibi ☺
Kizlar sonuçlarım cıktı. Şeker ve kolestaz icin yapılan kan tahlili cok şükür güzel geldi
Idrar tahlilinde protein ve bakteri çıkmış. Bu biraz iyi olmadı. Halbuki ne akıntı var ne kaşıntı nasil bakteri olur anlamadim
Ilaclari kullanmamanın cezasi olarakta bütün kan ve vitamin degerlerim sıfır derecede boşalmış o ilaclari kullanacagim insallahhh☺
Bide kaşıntı icin ayrintili ultrasonla bakilacak karaciğerime simdilik sonuclar ılımlı gibi
Bebegin büyük olmasida demekki yapisal dedi doktor seker çıkmayınca. Ama daha sık kontrole gidecegim haftalik gibi ☺
Bebekler oyle korunuyorki orda. Oyle kucuk darbelerde birsey olmaz Allahin izniyle. Bende 5 aylikken banyoda kaydim dustumYaaa kzlar karnımı masanın kenarına vurdum çok sert vurmadım zarar vermemiştir Bence ama yine de merak ettim içim rahat olsun istiyorum bebek baya içeridedir değil mi hemen Etkilenmez değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?