2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Canım şuan virüs tedbrleri var. Ziyaretçi yasağı geldi.refakatçiye de mesai saatleri dışında sadece bir kişi deniyr. Mesai saatleri içinde napacaz peki iştegerçi misskokulumm yazmış,24 saat izin verlyomş refakatçi ye tabi bir kişi. Ziyaretçi olmadın zaten ben de istemyrum artık bu kadar hastalık virüs habernden sonra. Eve gelrler biraz toparlandktan sonra o da uzaktan uzaktan napalım

Nasıl ya ben doğum yaparken eşim hastaneye bile giremeyecek mi

Ya daha bi kv vs onlat var dimi 6 ay önce taşındık evimi hiç sevmiyorum eski evimi özlüyorum. Her gelen eski evin güzeldi vs diyor batıyo her söyledikleri.
önemli olan bebeğim biliyorum ama böyle saçma sapan şeylere takıp onu üzersem yetemezsem diye korkuyorum

Amin inşallah canım benim
Herkeste vardır bu kaygılar eminim ama bende biraz fazla sanki. Şu an ki piskolojim beni korkutuyor aslında.Normal de olsa bu kadar endişe etmezdim. Allah hepimizin yardımcısı olsun umarım gaflete düşüp sonradan pişman olacağım hiçbişey yapmam. Çünkü bebeğim konusunda çok hassasım ona haksızlık etmek istemiyorum

Doktorun dediklerini dinle içimi ferah tut gerisi Allah a kalmış Ben zannetmiyorum erken doğum olacağını 3 cm rahim uzunluğu gayet iyi bence.Zaten 34. Haftaya gelmişsin 10-15 gün daha dayansa tamamdır.

Şimdi ben de kyv mi çağırdm ya içimde bi huzursızluk var. Otobüsle gelecek sonuçta yaşlı. 60 yaşında kadın. Bşy mşy olsa bu kez de bunun azabını çekerim. Eşimin erkek kardeşini aradım arabayla getr diye otobüse binmesn dedm ama arabayı satmşlardı onu unutmşmaraba ayarlamaya çalışıyo şimdi bakalım. Ooyyy ooy nası bi zamana denk geldi şu bebişler yarabbihayrlısıyla şu sıkıntılı dönemleri bi atlatsaydık

Bu dönemde bile böyle düşünüyolarsa yuh artık ne diyim ya
Off benim kv de de aynı ona kalsa çocuğun yarı kırkı çıkmadan bu zamanda mevlüt yaparım. İyice tehlikeli duruma gelirse kabul etmem bende kimseyi eve. Neler duyarım kim bilir. Ne pimpirikliliğim kalır ne de misafir sevmezliğim.

Valla hiiiçç umrunda olmasın. Ben olsam totomu döner totomla dinlerim söyledklerinisağlıktan daha önemli ne var ya hiç umrumda değil.

Bir kişiye izin varmış canım.
Çok şükür bari eşim yanımda olsun. Aslında ben sadece o olsun istiyordum kızlar benim işime geldi bu durumYeni doğum yaptığımda kv , görümce vs kimseyi görmek istemem. Sütün geldimi şöylemi böylemi strese sokarlar beni. Keşke eve de sadece kendi ailem gelse gerisine yasak getirilse

Benim de annem ve ablam otobüsle gelecekler bu hafta. Maske dezenfektan birsürü şey almışlar 100 lira verip. Oturmadan oturduğumuz yeri bile dezenfekte edicez dio. Hakkımızda hayırlısı umarım kimseye birşey olmaz.

Kızlar, misafir konusunda kibarlık incelik düşünmeyin. Açık açık ortalık mikrop kaynıyor, lütfen gelen elini yıkasın deyin. Kolonyasini da dökün ardından. Hiçbir şey çocuklarımızdan önemli değil. Herkes yerini bilsin.

Ben söyleyemesem de eşime söyletirim artık. Zaten salgın olmasada bebekle eve gelenin elini yıkaması gerekiyor. Bi çocuk doğurucaznasıl zamana denk geldik Allah ım

İlk bebeğinizde bunları düşünmeniz çok normal. Doğduğunda bunların hiçbiri kalmayacak. Çünkü yettiğinizi hatta elinizden gelenin nasıl daha fazlasını yapabildiğinizi, nasıl insan üstü bir çaba sarf ettiğinizi göreceksiniz. Tabi bunu bu çabaları sarf edip kendinizi helak ettikten sonra fark edip ikincide bu kadar kendimi yormayacağım diyecek kadar büyük çaba sarf edeceksiniz.

İnanın her anne çocuğuna yeter sütün azlığını da takmayın. İnşallah herkesin bol bol sütü olur ama olmazsa da sorun etmeyin. Hiç emmeden bile mamayla büyüyen bebekler varken az da emse annenin varlığı sevgisi ilgisi nefesimiz yeter. Her anne çocuğunun kahramanıdır. Her anne farklı olduğu halde her çocuk kendi annesinin yaptıklarını doğru bulur. Büyüdükçe ilk doğduğundaki sıkıntılarınız endişeleriniz yok olacak.

İnsanoğlu hepimiz aynıyız mutlaka bir şeyleri takıyoruz. Ama olabildiğince rahat olmaya çalışın hiçbir şey yapamasanız elini elinize alıp başını göğsünüze yaslasanız bir bebeğe verebileceğiniz en mükemmel güveni verirsiniz. Bir doğsun kendinizi tanıyamayacaksınız. Rabbim sağlıkla bebeklerimize kavuşmamızı nasip etsin inşallah.

Kızlar misafir kabul etmek zorunda değilsiniz, hele böyle bir zamanda. Ben anneme de, kayınvalideme de söyledim baştan. Kimseyi istemiyorum eve 2 ay sonra mevlüt yaparım o zaman gelir görürler dedim. Ortalık mikrop kaynıyor sonuçta. Burda ne fedakarlıklarla büyütüyoruz, kanımızda taşıyoruz. Kimse alınacak, kırılacak diye ben tedirgin olamam. Küserse küssünler, isterlerse bir daha kapımı açmasınlar. Çocuğumdan, ailemden daha değerli değil kimse sonuçta. Zaten böyle bir durumda kendileri düşünüp gelmemeli ama olurda gelmek isteyen olursa kibarca durumu anlatın, en kötü doktor ziyaretçi istemiyor corona yüzünden biraz büyüsün sonra dersiniz. Lohusa halinizle, kucağınızda bebişle millet için yıpratmayın kendinizi.

Ne güzel yazmışsın yaa. Eridim bittim burda resmen.

Bu hastane ziyaret mevzusunda da bence mutlaka 1 kişinin refakatine izin verilir. Bizi yalnız bırakmaları demek bütün sağlık çalışanlarını aralıksız çalıştırmaları demek çünkü. Bunu yapamazlar. 1 kişi refakat eder, ziyaret saati içerisinde de belki 1-2 kişi alırlar. Ki bence bunu devlet ve üniversite hastaneleri bu kadar katı uygular. Özel hastanelerin bu kadar katı kural koyabileceğini düşünmüyorum ben. He en kötü saat sınırlaması yapar, atıyorum sabah 2 saat akşam 2 saat görüş zamanı der ama gelen misafir sayısına karışmaz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…