2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313

Acaba geçici bir süre mi?
Kötü olmuş ya doktorları vs. Nereye yönlendirdiler acaba?

Herkese günaydın kızlar hepimiz üzülüyoruz ülkedeki bu duruma, herkes elinden geldiğince tedbir almaya çalışıyor ama artık en azından burda virüs konusunu olabildiğince az mı konuşsak? Çünkü artık herkes bebeğine kavuşmak için gün sayıyor, bunun heyecanını yaşamaya çalışıyor. Burda sürekli virüs konuşup demoralize etmeyelim artık birbirimizi. Bende sürekli yazmışım mesela ama artık yazmayacağım. Neşeli şeylerden konuşsak, hazırlıklarımızı paylaşsak yine? Birbirimize moral versek?

Aynı fikirdeyim, dün de demiştim zaten tvde instagramda hep bu konu var. Telefonu elime almak istemiyorum bu sebeple.. En azından burada soyutlanalım.

Bu arada koalacım senin bebe de mi yan yatıyormuş? Benimki yan dönmüş yine ya

Evet kuzum ya, yarın 36.haftama giriyorum sen tut benim tersine giden kız baş aşağıyı bırak yan yatışa geç. Doğdun doğacaksın bu yapılır mıydı anana kızım diyorum ama yok. 2 haftası var dedi doktor amcası, döndü döndü dönmedi kesecekler beni sanırım dönmesi için elimden geleni yapıcam ama hayırlısı artık seninkide demek tersine gidenlerden, ah bu kızlar yaramaz olacak başımıza ya

farkımız şu arkadaşlar,

sizin için belki mesafe olarak uzakta ama benim için 1km ötede.

neyse sizde haklısınız tabi.

Bende katılıyorum. En azından burada bari konuşmasak. Herkes sosyal çevresiyle konuşuyor, ya da haberleri takip ediyor zaten.
Şu kalan zamanı güzel ve faydalı geçirsek keşke.

Ah canım gel sarılalım

Ay çok tatlış, güle güle giyin canım

Sağ ol canımcım.
Bu arada benim bebişte yan yatıyor.
Başıda sağ tarafta aynı seninki gibi.
Kilosu da iki hafta öndeydi.
Kontrole gidicem yine bakalım bir değişiklik oldu mu.
Yoksa bana da sezeryan yolu gözükür.

Ay kızlar gece eşime deli oldum. Daha önce demiştim deli yattığını. Hep arkamı dönüp yatarım. Ama sürekli aynı pozisyonda yatmak ne zordur bilirsiniz. Hafif sırtüstü gibi kalmışım. Dirseğiyle bir bastırdı karnımın kenarına nasıl bağırdığımi bilemedim. Kalktım baktım nerem acıyor diye bebeğe gelmiş midir diye. Baktım kaburgam ezilmiş karnımda ağrı yok. Şükrettim ya Biraz daha yana veya aşağı gelse Allah korusunBebek de uyandı kıpırdamaya başladı hemen benim stresime herhalde. Zaten kaburga ağrısından başım dertte bir de ezdi benim herif aramıza yastık koydum tedbir amaçlı ama ile yarar mı bilmiyorum. Yatakları mı ayırsam napsam bilmiyorum

Valla ben sezeryandan çok korkuyorum ya. Yani normal doğum daha sancılı, ağrılı diyorlar ama ne bileyim sezeryan çok korkutuyor beni. Daha doğrusu sezeryandan çok sonrasından korkuyorum, herkes çok geriyor. Yok ilk ayağa kalkış çok zormuş, bebeğini istediğin gibi kucağına alamıyormuşsun, iyileşmek çok uzun sürüyormuş, hep bir kişiye muhtaç oluyormuşsun falan. Bunlar korkutuyor yani beni.

Canım korkma, çok şiddetli gelmediyse sıkıntı yok ama dikkat etmende fayda var tabi. Valla bende 2 gündür ayırdım yatakları ama sebebi eşimin alerji yüzünden sürekli hapşuruyor olması

Bir süre ayrı mı yatsanız acaba?
İnsan hep tedirgin olur bu şekilde.

Bende korkuyorum hep normal istiyordum. İkiside birbirinden zor gibi geliyor. Biri öncesiyle diğeri sonrası.
Ama şöyle de bir durum var bizim gelinimiz sezeryan oldu 2 ay bizde kaldı. Hemen ertesi gün ayaklandı. O kadar destekçi var evde ben biraz yatar rahatına bakar sanmıştım ama bebeğin her şeyiyle ilgilenmişti. Hiç ağrım var demiyordu. Ben soruyordum durmadan hiç mi ağrın yok diye.
Yani inşallah sezeryan olursak bile o şanslı tayfadan oluruz çok zorlanmayız canım.

Ayy inşallah sizin gelin gibi oluruz o zaman. Bir de ben daha önce hiç ameliyat olmadım yani 5 yaşında bademcik ameliyatı oldum onu da çok hatırlamıyorum. Galiba biraz ameliyattanda korkuyorum o yüzden.

Hem de ne yaramaz.. Benimki hem yan hem de ayaklar kafadaymış doktor da şaşırdı bu nasıl pozisyon diye Babasına çekmiş zaar hareketli.. Ben nasıl yattıysam öyle kalkarım kendimi bildim bileli , örtüm bile bozulmaz. Hamilelikte dönüp duruyorum gerçi ama normalde öyleyim.
Tabi ameliyat zor olur ama o kadar da korkunç değildir ya.. Benim eltim sezaryen oldu, geçen diyordu ilk ayağa kalkmak biraz zorluyor sadece ama birkaç güne çok zorlamıyor diye.. Eve çıkınca annesi 2 gece mi ne kaldı yanında sonra kendi ve eşi kaldılar. Demek yapılamayacak bir şey yok. Tabi kişiden kişiye de değişir. Ben meme protez ameliyatından sonra ilk 4 gün tuvalette donumu bile indirip kaldıramamıştım ama 4 gün yani.. Onda da göğüsteki kaslar kesildiği için kollarını oynatamıyordun. Yine de 1 haftalık ameliyatlıyken kimse anlamasın diye mecbur çay servisi bile yapmıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…