Maşallah yavrunaKızlar gittim dönüyorum doktordan şimdi. Maske kolonya Allah ne verdiyse onlemimi aldım eşime de taktırdım hatta. 3100 Gr olmuşuz maşallah. İki hafta sonra gel çatı muayenesi yapicam dedi. Yalnız önümüzdeki hafta izin alabilirmis. Bizim bebek erken gelirse başka doktor elinde doğacakAma olsun dedim vardır bunda da bir hayır. Yeter ki sağlıklı olsun o da ben de.
Bir kaç kere bende makat bölgemde ağrı hissettim sanki ishal olmuşumda çıkmak için zorluyormuş gibi, baskı gibi. Ay yazınca da çok iğrenç oldu ama başka türlü tarif edemedim. Seninki kadar şiddetli olmadı ama benimki hiç. Doktorunda cins midir nedir, ölür sanki adam akıllı cevap verse.Kızlar dün geceden beri pek iyi degilim gece makatima tekrar agri girdi uykudan uyandim iki buklum kaldim resmen makatima siddetli zonklamayla kramp gibi ifade edemedigim bisey girdi sabaha kadar ara ara girdi eşimin kolunda lavoboya gittim kac defasabah uyandim yataktan kalkarken tekrar girdi yuruyemedim resmen agliycaktim nasil birsey bu sanki gazim var tuvaletim varmis gibi siddetli bisey,eşimde annemi aradi cagirdi,doktoruma yazdim yarinda kontrolum var,dedim bu ne agrisi gelmem gerekirmi bugunden sinir etti beni acilse durumun hastaneye gel whatsaptan yazma diyo,yani benim ilk gebeligim soruyorum bu ne agrisi korkmammi gerekiyor geleyimmi doktorumda tuhaf anlamiuorum sinir oldum, bebegimin hareketleride sertlesti,zaten virus muhabbetine keyfim yok hayirlisi artik hakkimizda,bu yuzden olumsuzmu etkileniyoruz kasiliyoruz anlamiyorum,benim gibi makatinda agrilari olan varmi krampmiss gazmis zonklama gibi?
Arap sabunuyla sildik bizKızlar bu ana kucağını neyle temizlediniz siz?
Sağol canımArap sabunuyla sildik biz
Nerde kalacak hastanede mi yoksa sizin evde mi kalmak için bavul yapmışKayınvalideme sinir oldum.Telefonda konuşuyorduk az önce bana diyor ki 'valizimizi hazırladık biz' hastaneye ziyaretçi almıyorlar anne dedim bende. Bize sormadan ne valiz hazırlaması ayrıca ya? Ayrıca biz derken yani? Kayınpederimde mi gelip kalmayı düşünüyor anlamadım ben. Lohusa kadının yanında ne işi var ayrıca. Farklı şehirlerde olsak anlıcam. Aynı şehirdeyiz. Ne gerek var? Ayrıca ben eşimle biri kalması gerekirse ilk önce benim annem gelsin kalsın diye konuşmuştum. İlk günler daha sıkıntılı, hem bebeğe alışma açısından hem kuvvet toplama ayaklanma açısından. Hemde kendi annem sonuçta daha rahat ederim diye. O da tabiki kendi annen daha iyi olur demişti. Bu ne düşüncesizlik anlamadım, kendi kendilerine karar vermişler. Akşam eşim gelsin konuşucam, konuşsun ailesiyle.
Kızlar dün geceden beri pek iyi degilim gece makatima tekrar agri girdi uykudan uyandim iki buklum kaldim resmen makatima siddetli zonklamayla kramp gibi ifade edemedigim bisey girdi sabaha kadar ara ara girdi eşimin kolunda lavoboya gittim kac defasabah uyandim yataktan kalkarken tekrar girdi yuruyemedim resmen agliycaktim nasil birsey bu sanki gazim var tuvaletim varmis gibi siddetli bisey,eşimde annemi aradi cagirdi,doktoruma yazdim yarinda kontrolum var,dedim bu ne agrisi gelmem gerekirmi bugunden sinir etti beni acilse durumun hastaneye gel whatsaptan yazma diyo,yani benim ilk gebeligim soruyorum bu ne agrisi korkmammi gerekiyor geleyimmi doktorumda tuhaf anlamiuorum sinir oldum, bebegimin hareketleride sertlesti,zaten virus muhabbetine keyfim yok hayirlisi artik hakkimizda,bu yuzden olumsuzmu etkileniyoruz kasiliyoruz anlamiyorum,benim gibi makatinda agrilari olan varmi krampmiss gazmis zonklama gibi?
Bizim evde kalmak için. Bizim planımız şuydu normalde doğumdan sonra eşim yanımda kalacaktı. Hastane bizim eve yakın diye ben kayınvalidemlere ve annemlere siz gider bizim evde kalırsınız, ertesi gün gelirsiniz fotoğraf çekimi olur eve çıkarız demiştim. Sonrasında da eşim zaten 1 hafta evde kalması gerekirse annem kalır birde demiştim. Kadın gitmiş maaileye valiz hazırlamış ya. 40 gün bende kalmayı düşünüyorlar herhalde.Nerde kalacak hastanede mi yoksa sizin evde mi kalmak için bavul yapmışbi de bavul yapmış şaka gibi niye herkes kendini düşünür bi tek anlamam
Doğum sancısı ilk etapta büyük tuvaletin gelmiş de sanki yapamıyormuşsun gibi oluyor ,benim öyle olmuştu Dr da uyarmıştıKızlar dün geceden beri pek iyi degilim gece makatima tekrar agri girdi uykudan uyandim iki buklum kaldim resmen makatima siddetli zonklamayla kramp gibi ifade edemedigim bisey girdi sabaha kadar ara ara girdi eşimin kolunda lavoboya gittim kac defasabah uyandim yataktan kalkarken tekrar girdi yuruyemedim resmen agliycaktim nasil birsey bu sanki gazim var tuvaletim varmis gibi siddetli bisey,eşimde annemi aradi cagirdi,doktoruma yazdim yarinda kontrolum var,dedim bu ne agrisi gelmem gerekirmi bugunden sinir etti beni acilse durumun hastaneye gel whatsaptan yazma diyo,yani benim ilk gebeligim soruyorum bu ne agrisi korkmammi gerekiyor geleyimmi doktorumda tuhaf anlamiuorum sinir oldum, bebegimin hareketleride sertlesti,zaten virus muhabbetine keyfim yok hayirlisi artik hakkimizda,bu yuzden olumsuzmu etkileniyoruz kasiliyoruz anlamiyorum,benim gibi makatinda agrilari olan varmi krampmiss gazmis zonklama gibi?
Gel de delirme..Kayınvalideme sinir oldum.Telefonda konuşuyorduk az önce bana diyor ki 'valizimizi hazırladık biz' hastaneye ziyaretçi almıyorlar anne dedim bende. Bize sormadan ne valiz hazırlaması ayrıca ya? Ayrıca biz derken yani? Kayınpederimde mi gelip kalmayı düşünüyor anlamadım ben. Lohusa kadının yanında ne işi var ayrıca. Farklı şehirlerde olsak anlıcam. Aynı şehirdeyiz. Ne gerek var? Ayrıca ben eşimle biri kalması gerekirse ilk önce benim annem gelsin kalsın diye konuşmuştum. İlk günler daha sıkıntılı, hem bebeğe alışma açısından hem kuvvet toplama ayaklanma açısından. Hemde kendi annem sonuçta daha rahat ederim diye. O da tabiki kendi annen daha iyi olur demişti. Bu ne düşüncesizlik anlamadım, kendi kendilerine karar vermişler. Akşam eşim gelsin konuşucam, konuşsun ailesiyle.
Ya tabi ki gelip görecekler, en doğal hakları. Torunları sonuçta. Valiz hazırlamak nedir ama yani? Gelir görür ihtiyacın var mı kızım kalayım mı? Der. Eyvallah yani. Bize sormadan etmeden böyle birşey yapmak ne demek? Ki kendi kızıda var ilerde doğum yaptığında o da ilk zamanlarda annesini isteyecek yanına, bu hep böyledir. Hiç mi düşünmüyor bu kızın annesi de gelecek o kadar kişiye ne gerek var evde diye? Offf valla bunaldım yaGel de delirme..
Şimdi hastaneye ziyaretçi alınmıyor ya herkes yakın aile de olsa eve doluşacak mecbur.. Gelme desen olmaz anne baba kardeşe de, bebeği görmek isteyecekler. Başka kimseyi eve almam da anne baba nolcak
Valla aynı sehirdesiniz ama sanırım virüse alakalı gelelim daha git gel yapmayız diye düşündüler sanırımBizim evde kalmak için. Bizim planımız şuydu normalde doğumdan sonra eşim yanımda kalacaktı. Hastane bizim eve yakın diye ben kayınvalidemlere ve annemlere siz gider bizim evde kalırsınız, ertesi gün gelirsiniz fotoğraf çekimi olur eve çıkarız demiştim. Sonrasında da eşim zaten 1 hafta evde kalması gerekirse annem kalır birde demiştim. Kadın gitmiş maaileye valiz hazırlamış ya. 40 gün bende kalmayı düşünüyorlar herhalde.Ayrıca ortalığın durumu belli yani, küçücük bebeğin yanında o kadar kişi ne gerek var? Off çok sinirlendim
Bizim arabamız yok canım normalde, arabalarını bize verdiler son ay sizde kalsın acil birşey olursa diye. Yani birşey olsa toplu taşıma ya da taksiyle gelecekler. Kayınpederim çalışıyor bir de yani. İlk torun çok hevesliler anlıyorum ama böyle de olmaz ki. Benim annemde yazık diyor ki kızım siz iyi olunda biz 1 ay sonra görsekte olur. Bunlar valiz hazırlamış.Valla aynı sehirdesiniz ama sanırım virüse alakalı gelelim daha git gel yapmayız diye düşündüler sanırımşahsi araçları varsa hiç gerek yok böyle bir girişime açıkcası genel olarak gerek yok kayınpederinin yanında nasıl rahat oturup kalkacaksın? Sürekli emzireceksin memen açıkta olacak iki de bi odaya gitmen gerekecek uzanamayacaksın kanama olacak vs. Bunları kayınvaliden düşünmeli dimi. Eşinle konuş bu işin sonunda sıkıntı cıkmasın gönül kırmadan anlatmaya çalışın bence..
Bu dogum sancisi olabilirmi peki ama cok aık degilDoğum sancısı ilk etapta büyük tuvaletin gelmiş de sanki yapamıyormuşsun gibi oluyor ,benim öyle olmuştu Dr da uyarmıştı
Yani dus aldim hafifledi cok sık degil ama ara ara var sanki makatimda bir rahatsizlik var anlamiuorum, doktorum ac karna tahlil istedi,bugun gitsem yarin yine mecbur gitmem gerekicek ondan beklemek istedim.Bn mart grubundayimda yazmak istedim bu hislerinin arasinda zaman tuttun mu hic ? Yani ne kadr siklikla tekrarliyor sicak dus alarak rahatliycakmisin deneyebilirsin gecmiyorsa kasilmada olabilir , her yer mikrop dolu haklisin ama dogum sancini illaki cokcok sert hissetmeyebilirsin agri esigin yuksekse sik tuvalete cikmada dogum belirtilerinden su anda acile gitsenizde jinekolog mudahale eder o zamn yarinki randevuya tekrr cikmasaniz olmaz mi ?
Valla dusun benimki beni bagrittirdi eşimin kolunda yuruyebildim iki buklum kaldim, doktoruma gercekten bende sinir oldum aydinlatsa bisey olur sanki cinsler beni bulur zatenMaşallah yavrunaiyi yapmışsın önlemlerini al tabi. Sağlıkla gelsinde belki hayırlısı budur erken gelse bile.
Bir kaç kere bende makat bölgemde ağrı hissettim sanki ishal olmuşumda çıkmak için zorluyormuş gibi, baskı gibi. Ay yazınca da çok iğrenç oldu ama başka türlü tarif edemedim. Seninki kadar şiddetli olmadı ama benimki hiç. Doktorunda cins midir nedir, ölür sanki adam akıllı cevap verse.
Canm bence önlemleri al doktora görün. Nst falan bakilir . Degilsede kabizlik falan mi onlara bakilirYani dus aldim hafifledi cok sık degil ama ara ara var sanki makatimda bir rahatsizlik var anlamiuorum, doktorum ac karna tahlil istedi,bugun gitsem yarin yine mecbur gitmem gerekicek ondan beklemek istedim.
Sen eşine anlat canm o soylesin . Kp olmaz zaten evin icinde . Annen gelip kalacaksa kv de o gidince yardim gerekirse kalir yaninda . Yoksa da gelir görür giderler valiz ne yahuBizim arabamız yok canım normalde, arabalarını bize verdiler son ay sizde kalsın acil birşey olursa diye. Yani birşey olsa toplu taşıma ya da taksiyle gelecekler. Kayınpederim çalışıyor bir de yani. İlk torun çok hevesliler anlıyorum ama böyle de olmaz ki. Benim annemde yazık diyor ki kızım siz iyi olunda biz 1 ay sonra görsekte olur. Bunlar valiz hazırlamış.Akşam gelsin eşim konuşucam bakalım, anlatsın kendi ailesi sonuçta ona kırılmazlar. Ben desem kötü gelin olurum şimdi. Torunu bize göstermek istemiyor, evine almıyor falan derler.
Anladım canım zaten sen direk bişey desen aynen dediğin gibi olursun en mantıklısı eşinin konuşması. Eşinde koalanın annesi kalacak ilk etapta sizde gelin görün istediğiniz zaman demeli. Annenden sonra isterse birazda kayınvaliden kalır dönüşümlü bakarlar seni. Her iki tarafında gönlü olurBizim arabamız yok canım normalde, arabalarını bize verdiler son ay sizde kalsın acil birşey olursa diye. Yani birşey olsa toplu taşıma ya da taksiyle gelecekler. Kayınpederim çalışıyor bir de yani. İlk torun çok hevesliler anlıyorum ama böyle de olmaz ki. Benim annemde yazık diyor ki kızım siz iyi olunda biz 1 ay sonra görsekte olur. Bunlar valiz hazırlamış.Akşam gelsin eşim konuşucam bakalım, anlatsın kendi ailesi sonuçta ona kırılmazlar. Ben desem kötü gelin olurum şimdi. Torunu bize göstermek istemiyor, evine almıyor falan derler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?