2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
deprem için çok geçmiş olsun canim.

bu konuda ben de çok kararsizim. dün doktora kaygılarımdan bahsettim. hakverdi ve doktor pazartesi hazirlikli gel dedi. suni mi vereceksiniz dedim, keseyi açarız vs dedi. ama bebek hazir olmadan sezeryana dönme ihtimali de fazla. şimdi karma karışıgim. 19 gün kalmış oluyor normal vaktine.

burada da iki vaka haberi yayıldı. erken olmasi mi daha mantikli, vaktini beklemek mi bilemedim. eşim de doktora söyle cumaya kadar bir bekleyelim diyor.

ahh 30. haftadaki sancilarim simdi olacakti ki en azından kendi sancim geldi doğdu derdim.

Ben de hiç bugüne kadar böyle bşy düşünmemştim hatta korkmuştm sancılarımdan. Bugün arkadaşlarla konuşunca biraz panikledm açıkçası. Bikaç hastaneyi virüs kapanlara ayrcklarmş bu benm hastane de olablr. Virüs hızlı yayıldığı için endişelilerdi. Burdaki bir köy de karantina altında. Sağolsun içlerinden biri gezmedk biyer bırakmamış şehirde. O yüzden onlar da zaten gelişimini tamamladı aldır bizce dediler. Kafam çok karıştı.
Bende pazartesi konuşacağım cuma alsın istiyorum korkma deyip duruyor doktorum
Ben hiç bu konuyu konuşmamştm ama yarın konuşcam bakalım benmki ne dcek?
Batman
Aynen ben de çok kararsızım bikaç saattr üstüne bi de depremoldu. Diyormki zaten ben doğurcm bu gidişle almasa da. Benm de sancılarım var. Progestan verdi dojtr ve magnorm. Blmyrumki napmalıyız. Bir hafta dan bşy olmaz dedi sağlıkçı arkadşlarım. Teyzem de doktr ona hiç sormadım bile. Kesin olmaz der o.

Ben de 2 yıl sonra yendim, ama gebe kalmıştım, alttan muayeneye izin vermediğim için sezeryana aldılar, aslında hiç acımıyor ama birinin oraya dokunma fikrini yenemedim :/
İlk 3 ay alttan muayene oldum ben mecburen, riskli durumum vardı. Bir keresinde salya sümük ağladım acıdan.. Sonra doktorum gitti başka doktora başlamak durumunda kaldım. Şimdiki doktorumla bu konuyu hiç konuşmadım. Konuşmalı mıyım sence?

Yani bu insanların vurdumduymazlık seviyesine artık hiçbişi diyemiyorum cidden. Kendilerini düşünmüyorlar etrafı da düşünmüyorlar canım eğer ki gelişimi iyiyse kilosu falan doktorda onay verirse bekleme o zaman aldır madem belki böylesi daha iyi olur

Aynen kuzum hiç böyle düşüneceğim aklıma gelmezdi ne dualar ettim gününü beklesin diye hele şu son hafta. Ne acaip. Herşey ne kadar hızlı değişiyo.

T Tbfth canım herkes şu an aynı şeyin derdinde sanırım. Eşimin arkadaşının eşide hamileydi, benimle haftası aynı. Özel muayenesi olan bir doktora gidiyordu. Doktor aramış kadını bir kaç haftaya hastane bulamayabiliriz isterseniz alalım demiş. Almışlar, doğum yapmış. Yani herkes senin gibi düşünüyor şimdi. Bende öyle. 38+larda alacaktı normalde sezeryan olursa ama ben 37+lara çekmek istiyorum.

Ben hiç şimdiye kadar aklımdan geçirmemiştim. Bugün arkadaşlarla ve eşimle konuştuktan sonra ciddi ciddi düşünmeye başladım. Bir hafta önce 2900gr 48 cm di. Şimdi ne kadar olmştr blmyrum. Ultrason bilgikeri ne kadr doğru çıkar ondan da emn değilim ama bildiğim bşy var. Şuan bir köy karantinada. Vaka 5 ve köyden kaçanlar olmuş

İyilermiymş canım arkadaşın ve bebeği? Bazı doktrlar kendi teklf ediyormuş evet benm arkadaşm da o şeklde sezaryen oldu geçn hafta. Benm doktorum beklemk istcek gibi geliyo bana. Almak istese sancım varken belli ederdi. Aksine tutmaya çalıştı bebeği.

Canım haftan iyi bence bebek kilosu vs iyiyse doktoruna teklif et bakalım ne diyecek. Benim ablam 35+3te ikizlerini doğurmuştu. Birisi 2400 diğeri 2500 doğmuştu. Hiç bir sıkıntıları olmadı mesela.

İyilermiş canım eve çıkmışlar bile. Benimle haftası aynı olduğu için şaşırdım ben. Benim doktor şu an tıbbi bi durum olmadığı sürece hayatta almaz çünkü. Bir konuş bakalım ne düşünüyor, virüs işin boyutunu değiştirebilir.

Ben ilk doğumda konuştum yardımcı olur umuduyla, ama aksine daha olumsuz bakmaya başladı, vajinusmus olmayıp da alttan muayenede kolaylık yaşamayan çok arkadaşım var ama normal yaptılar ama ben vajinusmusluyum diye doktor yüz çevirdi resmen,benimle uğraşmak istemediğini söyledi açıkça, yani tamamen şans meselesi iyi bir doktor seçmemişim. İkinci gebelikte doktorum vajinusmus normal doğuma asla engel değil dedi hatta sezeryanlı olduğum halde normal doğum denedi ama makat geliş olunca olmadı,eğer doktoruna güveniyorsan söyle ama önyargıyla yaklaşma ihtimaline karşı zaten şu an yenmişssin sen de her normal kadın gibi davran, normal olanlar da bağırıp çağırıyor zaten doğumda

Canım haftan iyi bence bebek kilosu vs iyiyse doktoruna teklif et bakalım ne diyecek. Benim ablam 35+3te ikizlerini doğurmuştu. Birisi 2400 diğeri 2500 doğmuştu. Hiç bir sıkıntıları olmadı mesela.
Yarın konuşcam bakalım. Muhtemelen hayır diycek ama yine de bi arycam zaten hastaneye gtmeye niyetim yok. O sivrizekalı adam bütün hastaneleri de dolaşmş hatta ondan kan alan bi hemşireyi de gözetim altına almşlar.

Senin için bence de erken canım. 37yi doldurmş olmak önemli. Ben 37+2 olcam pazartesi. Yoksa düşünmezdm ben de.

Senin için bence de erken canım. 37yi doldurmş olmak önemli. Ben 37+2 olcam pazartesi. Yoksa düşünmezdm ben de.
Hey allahım nasıl insanlar var ya. Bir sürü insana sebep olabilir, hala dışarda gezme derdinde mi?
Yok canım şu an alsın demiyorum zaten. Nisan'ın ilk haftası 37+larda oluyorum. Doktorun dediğinden 1 hafta erken oluyor sadece.

Bu ne yaa herkes sezeryana yoneldi. Allahım ne kötü bir zamana denk geldik.
Bizim senin gibi ne nişanımız geldi, ne de sancımız var canım. Senin tuzun kuru tabi şaka bir yana bebek dönerse eğer normal düşünüyorum tabi, dönmezse ihtimalini konuşuyorum ben.

Bu ne yaa herkes sezeryana yoneldi. Allahım ne kötü bir zamana denk geldik.
Benm sezaryen olacağm belli ya zaten canım o yüzden rahatım galiba biraz da. Yoksa vicdanen rahatszlk duyablrdm belki.herkes de şu dönemde bir haftadan bşy olmaz dyp duruyo tepemde allak bullak oldum. Asla da düşünmüyodm he böyle bşy hala da progestan alyrum hattaşaka gibi

Anladım canım. Şuanki benm dönemim gibi olacak nisanın ilk haftası sennki de.

Ne krizi canım hayirdir? Hastalık korkusu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…