2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kızlar ne kadar çok düşünür kafamızda kurarsak o kadar streslenicez. Özelde kadın doğum katı ayrı, belli bir kat sadece buna ayrılmış ve çalışan hemşiresi belli,hatta hemşireden daha çok ebeler görevli. Yani o gelip serum takan iğne yapan küçük kızlar bile yeni mezun ebeler genelde. Kadın doğumda çalışan bir hemşirenin gidip koronalı bir hastaya ilgileneceğini düşünmüyorum. Katlar ayrı düzenlemeler ayrı görev alanları ayrı. Bize düşen dua edip Allaha sığınmak.

Benim hastanem de karşılıyor şartları. Ayrı bir kadın doğum hastanesi var ama bu saatten sonra oraya nasıl gideceğim, ne derler bilmiyorum. Aslında öngördüğüm bir durumdu ama bu kadar çabuk beklemiyordum.

saglikçi arkadaslar vardı.insAlalh iyilerdir.hamilelerin izni iptal falan dendi amaca 32 hastadan sonrayi da kapsiyor mu? ebrulardan biriydi ama hangisiydi hemsire olan?
Canım çağıramazlar artık bence. Yasal hak süresi çünkü.

Diğer ülkelerde vaka sayısı kaç olduğunda sokağa çıkma yasağı ilan edildi bilen var mı?

Aynen öyle, başıma ağrı girdi stresten.
Gebelik boyunca anksiyetem azmasin, bebeğe yansimasin diye hiçbir şeyi kafama takmamaya çalıştım. Duymadım görmedim salak salak devamlı güldüm ki o ruh haline girmeyeyim. Şu hale bak. Hala sakin kalmaya çalışıyorum ama her geçen gün başka bir olumsuzluk çıkıyor.

Aslında böyle olacağı belliydi. Diğer ülkelerde de aynısı oldu. Sayı belirli bir zamana kadar artacak tepe noktasını görecek. Sonra azalacak. Alınan önlemlerde buna göre genişletilecek. Şu 2 3 hafta bir geçse keşke çok stresli bir dönem. Kendimize dikkat edelim kızlar.

Bende şaşırıyorum kendime normalde şu an çıldırmam lazımdı ama sakinim

Kızlar lütfen kendinizi strese sokmayın. Zor bir süreçten geçiyoruz. Ama strese girsek de girmesek de durum değişmeyecek. Ruh halinin bozukluğu bile bağışıklık durumunun düşmesine sebep olabiliyor. Moral bozukluğu her türlü hastalığın başı biliyorsunuz. Moralimizi yüksek tutalım.

Bende şaşırıyorum kendime normalde şu an çıldırmam lazımdı ama sakinim
Sanırım yalnız olmadığımız için. Kendimizden öte bir cana karşı sorumlu hissediyoruz. O yüzden beynimiz panik haline izin vermemeye çalışıyor ama artık sınıra geldim ben. Kriz geçirmeden dogursaydim su bebeyi.

Kızlar ne diyeceğimi bilmiyorum cidden artık endişe ediyorum ya sinirlerim bozuldu benim oldugum hastanede salgın hastanesi olma kriterini sağlıyor. Salı randevum vardı ama smdi grupta kuzenim yazmıs pazartesi sokaga cıkma yasagı ilan edilebilirmiş diye. Eczanelerden liste istemişler nöbetçi sisteme döneceklermiş hazırlık yapılıyor sanırım

Olabilir mantıklı. Doğurcaz inşallah az daha sabır. Benim kontrole birkaç gün kaldı senin ne zaman?

Zaten hala niye ilan edilmedi anlamıyorum ya evinde kal diyeceklerine sokağa çıkmayın desinler.

Ben 37. Haftami bitireceğim 00.00 itibariyle. Günleri nasıl saydığımı hepiniz biliyorsunuz. Tam 49 gün geçti üstünden.

Bu da geçecek hepsi uzak biraz buruk bir anı olacak. Biraz büyünce bebeklerimize anlatacağız inşallah. Rabbim hepimizi bebeklerimizi çocuklarımızi korusun.

Aynen öyle kendi akrabaları olsa nasıl iyi olurlar. Bundan önce sancıyla gittiğimde de nst bağlıyordu ebe elinin ucuyla karnımı sıkarak yaptı dedim çok agrittin iyi dedi düzeltti çıkarırken de elinin ucuyla çıkardı alttan baktı canımı aldı sanki 5 6 kere oldu baktılar kimi gayet iyi kimi de umursamaz tavırla can yakıyor. Tek bi umudum vardı burdaki özel de doğum olsun diyordum o da virüs yüzünden kapandı büyük şehire gitsem daha çok risk Rabbim sen hayırlısını ver

Kızlar şu an artık belli olan göbüşümle, iznimde göğsümü gere gere musmutlu bir halde sağda solda gezmek vardı. Ama bulunduğumuz duruma bakın.. Hamileliğin en güzel zamanlarını eve kapanıp geçiriyoruz. Hamilelik anılarım bunlar mı olacaktı? Tabi ki her şeyin başı sağlık bunu zaten hepimiz biliyoruz ama içimde en ufak burukluk yok diyene de inanmam ben şahsen.. Onca hevesle kimimiz hastane odasını süslemek için hazırlandık, kimimiz hediyelikler yaptırdık, kimimiz fotoğraf çekimi ayarladık. Şimdi hepsi hiç oldu. Yavrumun doğumu buruk olsun hiç istemezdim. Ailelerimiz bile olmayacak bir süre yanımızda belki.. Off off..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…