C cecenn sendn dmi canım hastane çantasını daha doğrusu valizinisoran. Ben
Bebek için 3 takım koydm. Herşeyiyle tam. Atlet zıbın şapka çorap eldiven şeklinde. Hemşireye verilecek olana bez de ekledim ince pamuklu battaniyesini de.
Ağız mendili 4-5 tane
Bebek bezi 10 tane
Eve dönerken giydrmek için kalın tüylü tulum bıraktım baktm cumartesi hava soğukmuş.
Bebek için çarşaf
Müslin bez
Kalın battaniye
Bunların hepsini kilitli gıda poşetlerine koydum ayrı ayrı ve etiketledim. Neyin ne olduğu bilinsin diye.
Kendim için
Bir lohusa takımı
Bir pijama takımı
Terlik
Havlu
4 tane külot
Pentiden aldığımz o konuştuğumuz sütyen vardı yaeggplantlover un tavsiye ettiği onu bıraktım.
4 tane atlet(ben çok terlemştm ilk doğumumdan sonra ondan çok aldım)
2 çorap
Bir hırka(anesteziden sonra üşüyosun hatta titriyosun)
Depend hasta bezi 5 tane
Normal ped uzun olanından
Kişisel temzlk malzemeleri(diş fırçası macunu, tarak, makyaj malzemesi muhtemelen kullanmcam yine de alasım geldi)
Kendm için çarşaf yastık kılıfı
Bunları yerleştrdm canım. Aklıma gelenler bunlar eksik olabilir unuttuğum yazmadığım ama genel olarak böyle.
Ben bebek için emzk biberon faln almcam yanıma. Sen tercih edeblrsin. İhtyaç olursa eşim getrr onları mikrop heryer zaten ye düşündm ki kızımda ihyaç duymamıştım.
Bizde doğurdum demeni hazır bir şekilde bekliyoruzÇantalarçrım arabada hazırda bekliyor
Oyy yerim onu, kokla bizim yerimize annesiAlışmaya çalışıyoruz emmekte biraz zorlandık ama öğreniyor yavaş yavaş minnoş
Aman nolacah yaaYa benim de canım cips çekiyor. Kocam yedirtmiyor. Geçen almış bir paket saklamış bir de. Yakaladımver ben de yiyeceğim dedim vermem diyor zorla birkaç tane arakladım
Yaaa ne güzel maşallahBirkaç tecrübemden bahsetmek istedim yazılanları okuyuncailk doğumumdu spinal oldum ama hiçbirşey hissetmedim bebek çıkacağı zaman sedye böyle sarsıldı sallandı orda anladım çıkacağını o an onu görmek mükemmeldi öpüp kokladıktan sonra beni uyuttular kısa süreliğine. Odaya çıktım 4 saat sonra kadar uyuşukluğum geçti ağrı kesici istedim ilk gün biraz zordu o akşam hemşireyle biraz yürüdüm canım yandı ama dayanabildim ağrım oldukça ağrı kesici verdiler epidural istememiştim sonradan bel ağrısı yapabiliyor diye. 1 gece kalıp çıktım normalde doktor yatıracaktı ama ben istemedim, pijama olaeak 2 takım götürdüm ama ikisi de pislendi bence 3 takım götürmek daha mantıklı , birkaç kere karnıma bastırdılar pis kan için o biraz can yakıcıydı, bebek için 4 takım götürmüştüm 3ünü kullandık bide ilk gün bez çok gidiyor aklınızda bulunsun bol alın yanınıza şimdilik söyleyeceklerim bunlae
Birkaç tecrübemden bahsetmek istedim yazılanları okuyuncailk doğumumdu spinal oldum ama hiçbirşey hissetmedim bebek çıkacağı zaman sedye böyle sarsıldı sallandı orda anladım çıkacağını o an onu görmek mükemmeldi öpüp kokladıktan sonra beni uyuttular kısa süreliğine. Odaya çıktım 4 saat sonra kadar uyuşukluğum geçti ağrı kesici istedim ilk gün biraz zordu o akşam hemşireyle biraz yürüdüm canım yandı ama dayanabildim ağrım oldukça ağrı kesici verdiler epidural istememiştim sonradan bel ağrısı yapabiliyor diye. 1 gece kalıp çıktım normalde doktor yatıracaktı ama ben istemedim, pijama olaeak 2 takım götürdüm ama ikisi de pislendi bence 3 takım götürmek daha mantıklı , birkaç kere karnıma bastırdılar pis kan için o biraz can yakıcıydı, bebek için 4 takım götürmüştüm 3ünü kullandık bide ilk gün bez çok gidiyor aklınızda bulunsun bol alın yanınıza şimdilik söyleyeceklerim bunlae
Benim favorim soğanlı ve ekşi kremalıEvet ben de çok severim onupaprikalı olanı
Bence kalbin zorlandığı anda sakinleştirici basıyorlar ondan herşey siliktirİkincide belden yaptırdım ama bebeğin sesi dışında birşey hatırlamıyorum hiçbir görüntü ses yok, ben biraz fazla aygın baygınım maalesefbünyem kaldırmıyor heralde kendimden geçiyorum. O yüzden içimde kalıyor doğumlarda bebeğimi en son gören ben oluyorum :/
Hayırlısı canım. 10 Nisan da 37+2 olacak inşallahkaç haftalık oluyor canim o zaman. haftasi uyumluysa alirlar. en azindan eşi alirlar gibi geliyor ama bakalim hayırlısı.
3. Gebeliğim, üçünde de doğuma bir ay kala ishal başlar, hele doğuma bir hafta kala falan yediğin an lavaboya çıkarsın, vücudun doğum için doğal lavman başlatır. Herkeste olmayabilir ama normal bir durumKızlar çekinerek soruyorum aranızda bilen vardır illaki benm erken dogum riskim var rahme iyice inmiş. Ve ben 2 3 gün arayla sürekli cok afedersiniz migdem bozuk zor yetisiyorm lavaboya ondan once de kabızlık sorunum vardı smdi böyle oldum. Acaba doğum belirtilerinden biri mi ki.?
Yani doğum belirtilerinden biri diyorsun. Zaten riskteyim her an herşey olabilir. 2 3 hafta önce de azıcık pembemsi kan geldi anlamadım o da nişan dedikleri şey midir acaba. Sancım oluyor zaten de başka doğum belirtisi nedir.?3. Gebeliğim, üçünde de doğuma bir ay kala ishal başlar, hele doğuma bir hafta kala falan yediğin an lavaboya çıkarsın, vücudun doğum için doğal lavman başlatır. Herkeste olmayabilir ama normal bir durum
Benim ayda bir bile hakkım yokBenim favorim soğanlı ve ekşi kremalıAyın 1ine ne kaldı ki şurada
Benim bildiğim doğumdan önce ishal görülür. Ama tabi yediğin birşey dokunmuş da olabilir canım.Kızlar çekinerek soruyorum aranızda bilen vardır illaki benm erken dogum riskim var rahme iyice inmiş. Ve ben 2 3 gün arayla sürekli cok afedersiniz migdem bozuk zor yetisiyorm lavaboya ondan once de kabızlık sorunum vardı smdi böyle oldum. Acaba doğum belirtilerinden biri mi ki.?
1 kupaya gore Suyu kaynat icine yarim limon,bol tarcin,sirke(ev airkeai varsa daha iyi)ve bal sogutmadan ic hem tadi guzel oluyor hem de cok guzel bogazi yumusatiyorKızlar ya 2 buçuk haftadır boğazım yanıyordu, bugün hepten coştu. Ihlamur içiyorum, sirkeli suyla gargara yapıyorum. Zencefil vs ekliyorum çaya.. Alerjik mi değil mi emin olamadım, başta alerjik diye düşündüm ama.. Yutkunurken yırtılmış gibi acıyorBana evdeki malzemelerle yapılabilecek birkaç bir şey daha önerir misiniz?
pembe mukuslu bir yapıda oluyor nişan. nişan gelince hemen doğum başlamıyor ama artık uzak değil demek ki. Benim nişanımdan bir gün sonra başlamıştı. Artık hafif ama düzensiz sancılarınız başlayınca anlarsınız zaten net olarak doğumun başladığını. Sancılar düzene girince de hastaneye gitme faslı oluyor zaten. Doktorunuza pembe kanı söylemişmiydinizYani doğum belirtilerinden biri diyorsun. Zaten riskteyim her an herşey olabilir. 2 3 hafta önce de azıcık pembemsi kan geldi anlamadım o da nişan dedikleri şey midir acaba. Sancım oluyor zaten de başka doğum belirtisi nedir.?
Riskteyim canm zaten her an doğum yapabilirsin diyor doktor olmayabilirde diyor o yüzden emin olmak istedim sordumBenim bildiğim doğumdan önce ishal görülür. Ama tabi yediğin birşey dokunmuş da olabilir canım.
Tarçın zararlı değil mi hamilelikte? Sanki öyle kalmış aklımda..1 kupaya gore Suyu kaynat icine yarim limon,bol tarcin,sirke(ev airkeai varsa daha iyi)ve bal sogutmadan ic hem tadi guzel oluyor hem de cok guzel bogazi yumusatiyor
Yuvarlaya Yuvarlaya götürürlerdi bizi artık doğumaKız komşu falan olsak yanmıştık en az 30 kilo
Yessss sende bizdensinÜzülme kızz ben de sağlıksız şeyler yiyiyorumMesela her gün intense gömüyorum
Ben dün aksam bi paket ketçaplı lays gömdümYa benim de canım cips çekiyor. Kocam yedirtmiyor. Geçen almış bir paket saklamış bir de. Yakaladımver ben de yiyeceğim dedim vermem diyor zorla birkaç tane arakladım
Ben kahvaltı ve akşam yemeğinde çok sağlıklı besleniyorum ama çayın yanında boğazımı tutamıyorum akşamları ve kapanışşş gece aklıma çok kötü şeyler geliyor, sabaha karşı vicdan azabı ve ertesi gün diyete devam kararı yaklaşık 1 haftadır böyleYuvarlaya Yuvarlaya götürürlerdi bizi artık doğumaben evde otururken neler geliyo aklıma yanımda biri olsa hele neler yapar yerim bilmiyorum
Yessss sende bizdensin
Ben dün aksam bi paket ketçaplı lays gömdümeşim hoop napıyosun sen diyodu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?