Çok teşekkürlerResminide gonderiyorum insallah iyi gelir ama ben seneledir ara ara kullanirim hep iyi gelmistir.
Ayy inşallah sürekli sancı çekmekten inan yoruldum gelse de rahatlasam.İnşallah canım ya. İnşallah gelir bir an önce.
Bilmiyorum ona da korkuyorum keşke açılmanın olup olmadığını kendimiz de anlasak. Zaten çok yaklaşmış oğlum acilmam olsa gelecek bende açılma yok sadeceAcaba bu sancılarla açılman oluyor mudur .. şu zamanda her istediğimizde hastaneye gidememek ne kötü..
Maalesef ülkemizde sezeryan çok yaygın ve normal karşılanıyor. Doktorlar da daha çok tercih ediyor insanlar da. Yurtdışında ilki sezeryan olanları bile ikincide normal yaptırıyorlar, bir doktora asla beni sezeryana al diye teklif edemezsin. Sezeryan gereklilik durumlarında kurtarıcı bir operasyon ama ülkemizde doğum şekli olarak algılanıyor ne yazık ki.Benim de ilk gebelikte 38 haftada doktor çatı muaynesi Yapmıştı 2cm açıklık vardı hiç sancım olmamıştı anlamamıştm açılmayı. Ama nst de sancı çıkıyordu 100lerde ben onu da anlamıyodumOğlumun kafaSının iri olduğunu önden gittiğini , çatımın dar olduğunu söylediği için korkmuştm 39+3 te kendi isteğimle sezeryan oldum. 3600 doğdu . Kafası hiç de iri değildi valla . Bazı doktorlar öyle bir korkutuyor ki Nasl pişmanım normal sancılarımı beklemediğime , keşke deneseydim belki olurdu. Nasip..
Kizlar merhaba bayadir sizleri takip ediyorum uyeligim varmis yeni hatirladim o zamanki insan degilim tabi artik zaman cok sey degistiriyor iyi kotu.
Hepinize hayirli, saglikli dogumlar diliyorum.Allah hepimiizn yardimcisi olsun insallah.
Ben bugun 35+6 haftalik gebeyim
Ilk 5 ay gayet guzeldi
Normalde temizlik,suphe takintisi yani okb hastasi olmama ragmen ki surpriz bir gebelikti hap iciyordum, ilk 5 ayi guzel gecirdim ama sonrasinda isler kotulesmeye basladi her yer pismis, yok hayvan pislikliymis yok, mikropluymus bana da eve de bulasir gibime geliyor. Bazen bi caydanligi kac defa durulayamiorum deterjanli kalir bebegime birsey olur diye.
Yaptiklarimin sacma oldugunun farkindayim ama iste okb de boyle bir hastalik.
Disaridan yemek zaten yemiyorum.
Meyve sebze yikarken yemek yaparken zorlaniyorum temizlenmedi diye.
Hep bir korku bir şuphe her seyden suphe ediyorum. Boyle biri olmak istemiyorum. Bana da dua eder misiniz normal biri olmak istiyorum.
Temizlik de, is de yapamiyorum hem şuphelerden hem de cok agirlastim fazla baya fazla kilo aldim.
Sizi okuyunca iyi hissediyorum o yuzden yazmak istedim.
Allah kimseye dermansiz dert vermesin. Bu benim sıkıntım hicbir sey degil ama iste beynini kontrolunu kaybetmek saçma dusuk olasiliklara inanmak da başka turlu bir sıkıntı.
Daha cok dua etmeye basladim. ALLAHA daha cok siginiyorum. Ama olmayacak seyleri dusunup takip herkesi kendimi uzdugum icin uzuluyorum ve bir ise yaramadigimi dusunuyorum isleri de yapamayinca.
El yikarken bile olmadi yine oluyor.seytanin vesvesesiyle ugrasmakta zorlaniyorum.
Ilk evladim bobrek yetmezligiyle dogdu 40 gun yogun bakimdaydi diyaliz gordu sonsuz sukurler olsun ki simdi daha iyiyiz. Yuce Rabbimin bizi korudugunu da biliyorum ama iste tedbirli olma olayini abartip gunah da isliyorum biliyorum.
Yani arkadaslar ben rahat normal biri olmak istiyorum ama pislik dusuncesi, bulasma dusuncesi, kapi kitli mi, temiz mi vb şüphe dusunceleri yuzunden kendime ve cevreme eziyet ediyorum. En sevdigim ogluma bile kısıtlamalar yasatiyorum.
Simdi bu korona cikti benimle dalga gecenler benim gibi olmaya basladi. Disaridan gelince kiyafet cikarma, el yuz yikama, marketen gelenlerin disini temizleme ve ya temastan sonra el yikama, disarida cogu yeri ellememe gibi.. ama beni asil uzen acaba oldu mu degdi mi degmedi mi pis bir sey bulasti mi supheleri.. cok uzun oldu neden anlattim ben de bilmiyorum insallah ben de bir gun normal biri olurum karnimdaki bebegim ve oglum icin insallah aslinda iyiydim de iste gebelik hormonlari ve boş kalma beni vesveselerin esiri yapti.
NEYSE KIZLAR,
Surmeli sonunda bebegi dogurdu cok ugrasti cok guzel bir bebek masallah.
Baharumutduru 36 haftalik dogurdu ve bebegi yanina geldi cok sevindim.ona da masallah.
Agacsizkoala seninle yakin sayiliriz surecin baslamis hem sevindim hem sasirdim hem de ben de acaba erkenden mi dogursam diye dusunmeye basladim
Sanirim bu yaninda kalmasi haftadan ziyade kilosu ve solunumla alakali oyle mi?? Bana en erken 15 nisan dedi doktor normal tarihim.25 nisan ama tabii zaman gecmiyor. Hos şuan da ortalik cok karisik.
Hakkimizda hayirlisi olsun insallah her zaman.
Allah yardımcın olsun canm dualarım seninle.Kizlar merhaba bayadir sizleri takip ediyorum uyeligim varmis yeni hatirladim o zamanki insan degilim tabi artik zaman cok sey degistiriyor iyi kotu.
Hepinize hayirli, saglikli dogumlar diliyorum.Allah hepimiizn yardimcisi olsun insallah.
Ben bugun 35+6 haftalik gebeyim
Ilk 5 ay gayet guzeldi
Normalde temizlik,suphe takintisi yani okb hastasi olmama ragmen ki surpriz bir gebelikti hap iciyordum, ilk 5 ayi guzel gecirdim ama sonrasinda isler kotulesmeye basladi her yer pismis, yok hayvan pislikliymis yok, mikropluymus bana da eve de bulasir gibime geliyor. Bazen bi caydanligi kac defa durulayamiorum deterjanli kalir bebegime birsey olur diye.
Yaptiklarimin sacma oldugunun farkindayim ama iste okb de boyle bir hastalik.
Disaridan yemek zaten yemiyorum.
Meyve sebze yikarken yemek yaparken zorlaniyorum temizlenmedi diye.
Hep bir korku bir şuphe her seyden suphe ediyorum. Boyle biri olmak istemiyorum. Bana da dua eder misiniz normal biri olmak istiyorum.
Temizlik de, is de yapamiyorum hem şuphelerden hem de cok agirlastim fazla baya fazla kilo aldim.
Sizi okuyunca iyi hissediyorum o yuzden yazmak istedim.
Allah kimseye dermansiz dert vermesin. Bu benim sıkıntım hicbir sey degil ama iste beynini kontrolunu kaybetmek saçma dusuk olasiliklara inanmak da başka turlu bir sıkıntı.
Daha cok dua etmeye basladim. ALLAHA daha cok siginiyorum. Ama olmayacak seyleri dusunup takip herkesi kendimi uzdugum icin uzuluyorum ve bir ise yaramadigimi dusunuyorum isleri de yapamayinca.
El yikarken bile olmadi yine oluyor.seytanin vesvesesiyle ugrasmakta zorlaniyorum.
Ilk evladim bobrek yetmezligiyle dogdu 40 gun yogun bakimdaydi diyaliz gordu sonsuz sukurler olsun ki simdi daha iyiyiz. Yuce Rabbimin bizi korudugunu da biliyorum ama iste tedbirli olma olayini abartip gunah da isliyorum biliyorum.
Yani arkadaslar ben rahat normal biri olmak istiyorum ama pislik dusuncesi, bulasma dusuncesi, kapi kitli mi, temiz mi vb şüphe dusunceleri yuzunden kendime ve cevreme eziyet ediyorum. En sevdigim ogluma bile kısıtlamalar yasatiyorum.
Simdi bu korona cikti benimle dalga gecenler benim gibi olmaya basladi. Disaridan gelince kiyafet cikarma, el yuz yikama, marketen gelenlerin disini temizleme ve ya temastan sonra el yikama, disarida cogu yeri ellememe gibi.. ama beni asil uzen acaba oldu mu degdi mi degmedi mi pis bir sey bulasti mi supheleri.. cok uzun oldu neden anlattim ben de bilmiyorum insallah ben de bir gun normal biri olurum karnimdaki bebegim ve oglum icin insallah aslinda iyiydim de iste gebelik hormonlari ve boş kalma beni vesveselerin esiri yapti.
NEYSE KIZLAR,
Surmeli sonunda bebegi dogurdu cok ugrasti cok guzel bir bebek masallah.
Baharumutduru 36 haftalik dogurdu ve bebegi yanina geldi cok sevindim.ona da masallah.
Agacsizkoala seninle yakin sayiliriz surecin baslamis hem sevindim hem sasirdim hem de ben de acaba erkenden mi dogursam diye dusunmeye basladim
Sanirim bu yaninda kalmasi haftadan ziyade kilosu ve solunumla alakali oyle mi?? Bana en erken 15 nisan dedi doktor normal tarihim.25 nisan ama tabii zaman gecmiyor. Hos şuan da ortalik cok karisik.
Hakkimizda hayirlisi olsun insallah her zaman.
4-5cm açılma ile 1 ay gezenler de oldu . Daha büyük açılmalar zatn sancısız olmaz herlde . Korkma canm Allah ın izniyle sağ salim doğurcaz hepimiz inşallah..Bilmiyorum ona da korkuyorum keşke açılmanın olup olmadığını kendimiz de anlasak. Zaten çok yaklaşmış oğlum acilmam olsa gelecek bende açılma yok sadece
Olabilir. Pandemi hastanesi oldu mu bilgi alabilir miym dedim. Bas hekimimiz bizi ole bisey hakkinda bilgilndrmedi dediCanım tüm hastaneler olmuş. Sadece kimi yatış yapıyor kimi de teşhis koyduktan sonra naklediyor başka yere..
Hayrli olsn gozunuz aydinKızlar dün gece doğurdum ben gece leke geldi demiştim sancım başladı gece doktoru aradık gel dedi saat 3 de girdik ameliyata 36+5 de doğdu erkenci kuş benim ki kakasını yapmış içerde iyi ki gitmişiz ama bir ıisıkkntı olmadı 3 kilo 45 gr doğdu şimdilik iyiyiz çişini yapmasını bekliyoruz daha yapmadı darısı sizlerin başına yanınıza bol bol hasta bezi alın bir de bebek işin zıbın benimki gibi kakalı olırsa sık değişiyor
Kızlar dün gece doğurdum ben gece leke geldi demiştim sancım başladı gece doktoru aradık gel dedi saat 3 de girdik ameliyata 36+5 de doğdu erkenci kuş benim ki kakasını yapmış içerde iyi ki gitmişiz ama bir ıisıkkntı olmadı 3 kilo 45 gr doğdu şimdilik iyiyiz çişini yapmasını bekliyoruz daha yapmadı darısı sizlerin başına yanınıza bol bol hasta bezi alın bir de bebek işin zıbın benimki gibi kakalı olırsa sık değişiyor
Çok pişmanım normal denemediğime . İlk doğum ve doktor öyle bir pskolojiye sokuyor ki bir an önce al dedirtiyorlar insana. Benm kuzenm ilk doğumu zorunlu sezeryan yaptı suyu azalmıştı başka şansı yoktu vs. İkinciyi normal doğurdu. Doktor çok önemli. Benm şmdi erkenden nst de sancım çıkıyor doktorum korkuyor iç dikişlerm patlar dye sürekli ilaç veriyor. İç dikişler patlayacak olsa kuzenm ikinciyi normal doğuramazdı heralde..Maalesef ülkemizde sezeryan çok yaygın ve normal karşılanıyor. Doktorlar da daha çok tercih ediyor insanlar da. Yurtdışında ilki sezeryan olanları bile ikincide normal yaptırıyorlar, bir doktora asla beni sezeryana al diye teklif edemezsin. Sezeryan gereklilik durumlarında kurtarıcı bir operasyon ama ülkemizde doğum şekli olarak algılanıyor ne yazık ki.
Tabi canım kendini kasarsan acır tabi.Ay bilemedim ya tırstımO sırada kendini gevşek bırakmak da önemlidir o zaman
Canım düzenli değilse sancıların gitme bence. Tabi yine de sen bilirsin.agacsizkoalaa hadi bakalım hayırli haberler ver bize.bnzer belirtilerim var senle.gaz ishal.geçenlerde de bulanti tutmustu bikac gun.
simdi endiselendim gitsem mi doktora?
kizlar ayaklarim sisti sanki ya.ayagimi yere serbest biraktigimda parmaklarım tam değmiyor sanki.ama yururken bi sıkıntı yok.elimde ödem yok.sadece ayak.hic uzanamiyorun gece bile uykusuzluk var evde 3 yas bi zipir var bunlar etken olabilir mi?
arada yildizlar ucusuyor gözümde bn de tansiyon yukseldi sandm.kv tansiyon aletini istedim birkac gun icin.ama tansiyon buyuk 95 kucuk 55.yani cok dusuk.hic yukselmiyor.sivi alimina dikkat ediyorum.tursu fln yemesem de tuzsuz da beslenmiyorum.
idrar da normal.simdi bu sislik gebelik zehirlenmesine isaret degildir de mi?
Maşallah gözün aydın canım Rabbim bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallahKızlar dün gece doğurdum ben gece leke geldi demiştim sancım başladı gece doktoru aradık gel dedi saat 3 de girdik ameliyata 36+5 de doğdu erkenci kuş benim ki kakasını yapmış içerde iyi ki gitmişiz ama bir ıisıkkntı olmadı 3 kilo 45 gr doğdu şimdilik iyiyiz çişini yapmasını bekliyoruz daha yapmadı darısı sizlerin başına yanınıza bol bol hasta bezi alın bir de bebek işin zıbın benimki gibi kakalı olırsa sık değişiyor
Canım hayırlı uğurlu olsun, güle güle büyüt bebeğini.Kızlar dün gece doğurdum ben gece leke geldi demiştim sancım başladı gece doktoru aradık gel dedi saat 3 de girdik ameliyata 36+5 de doğdu erkenci kuş benim ki kakasını yapmış içerde iyi ki gitmişiz ama bir ıisıkkntı olmadı 3 kilo 45 gr doğdu şimdilik iyiyiz çişini yapmasını bekliyoruz daha yapmadı darısı sizlerin başına yanınıza bol bol hasta bezi alın bir de bebek işin zıbın benimki gibi kakalı olırsa sık değişiyor
doktorunu ara hemeeeeeennKızlar ben squat, ördek yürüyüşü yaptıktan sonra kahverengi akıntı geldi. Çok açık kahve ama acaba kurcalandığı için mi yoksa nişan mı? Hastaneden geldiğimden beri gelen akıntılarım beyazdı ama. Kafam karıştıbiz şimdi kızımla nişanı attık mı
yok sancı da gecti simdi.oylee yatiyom valla panda gibi yuvarlan durTabi canım kendini kasarsan acır tabi.
Canım düzenli değilse sancıların gitme bence. Tabi yine de sen bilirsin.
Nişan gelince gidilmiyor ki bildiğim kadarıyla su gelmesi önemli değil midoktorunu ara hemeeeeeenn
ay hadi hayirlisi
Bende şimdi tuvalet koltuk arasında gidip geliyorumyok sancı da gecti simdi.oylee yatiyom valla panda gibi yuvarlan dur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?