2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Nette öyle okudum canım ben. Doktora sormadım ben direk buzdolabına koyuyorum zaten aynı gün içinde de veriyoruz sağdığım sütü.

KıZlar bende 3 olarak biliyorum,3 saat oda sıcaklığı,3 gün buzdolabı,3 ay derin dondurucu.sağdığım sütü 6-7 saat oda sıcaklığında durupta verdiğimde çok olmuştur ama oda sıcaklığında o kadar durduktan sonra dolaba koymazdım.içerse içerdi içmezse çöp.sağar sağmaz dolaba koyduğum sütü 3 gün sonra verirdim en fazla.benmari usulü ısıtıp.bazen 4 ü bulduğuda olurdu.

Günaydın kızlar
Eşimin evde olmasını oldu bitti çok severdim. şimdi bebekte olunca daha bi sevdim. bir hafta yıllık izninden kullanacak inş önümüzdeki bir hafta evde.
Aynen eşin evde olması iyi olur kesinlikle.. Benim eşimin 4 ay ücretli izni var doğumda.. 4 e bölebiliyormuş, 1.5 yıl içinde kullanabiliyormuş. Doğumdan sonra kullanır büyük ihtimal ilk 1 ayını

Benim de kensimi bildim bileli var bu hemoroid belası.. Doktorun bir şey dedi mi bu konuda sana?
Açıkçası son dönemde konuşmadık pek kabızlık sorunu da olduğu için demir hapını bıraktım bir ay kadar önce ondan sonra azaldı biraz şikayetlerm ama doğum sırasında ne olur hiç bilemiyorum

Ben çok kaşınıyorum hanımlar ya gebelik kurdeşeni oldum sanırım bi ayı geçti. Hiç geçmedi kaşıntısı. Geceler de haram oldu bu yüzden doğumdan sonra geçiyormuş ama doğuracağımda yok
Aaahh ah seni çok iyi anlıyorum ben iki aydır çekiyorum ama son iki haftadır iyice arttı vücudum kırmızı kabarcıklarla dolu gece hiç uyutmuyor
Dermatoloji losyon vermişti o biraz rahatlatıyor istersen doktoruna bir sor, öyle bişey kullan bir de ılık banyo iyi geliyor

Ben çok kaşınıyorum hanımlar ya gebelik kurdeşeni oldum sanırım bi ayı geçti. Hiç geçmedi kaşıntısı. Geceler de haram oldu bu yüzden doğumdan sonra geçiyormuş ama doğuracağımda yok
kaşıntı benimde memişlerde var hep yanlarını yara yapmışım hindistan cevizi yağı sürüyorum ,bio oil sürüyorum.iyi geliyor ama kaşıntı kesen stilex jel falan varda gebelikte kullanılıyor mu hiçi bilmiyorum istersen dr ara sor belki bir merhem yazar.

Selam tecrübelilere birkaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim
1-bebeğin doyduğunu nasıl anlayacağım mesela 45 dk emziriyorum beşiğe koyuyorum ağzı yine arıyo bu doymuyor mu demek?Bunun belli bi süresi var mı?
2- başlarda her emzirmemde 1 memeyi verirdim sonra sağma makinesinde sağınca 2 memeden toplam 40cc gibi bi süt çıkınca 2 memeyi de vermeye başladık ama hala yetiyor Mu anlamıyorum 40 cc az gibi hangisi doğru?
3-Her emzirmemden sonra gaz çıkarmaya çalışırken uyanıyor çoğunlukla emerken alttan çıkarıyor gazı bu yeterli mi yoksa illa ağızdan çıkarmalı mı?
Teşekkür ederim

Bebeğin doyduğunu çişli bez sayısından anlayacaksınız, yenidoğan bebek sürekli meme arar aç olduğu için değil, bildiği tekşey emmek ve onu rahatlatan tek şey sizin kokunuz. Sağma makinesinde sütünüzü sağmak doğru bi gösterge değil, sütünüzün miktarını sağarak anlayamazsınız. Hiçbir sağma aletinin bebek kadar emme gücü yok. Bebeğiniz bir aydan küçük sanırım, bebekler 20 güne kadar rahatça gaz çıkarır,20 gün sonrası gaz sıkıntıları başlar o zaman sırtını ovalayınca ağızdan çıkararak rahatlar.

Bence makina almalısın yanına süt hemen gelmeyebiliyor ya da bebiş küçük olunca kuvvetli çekemiyor makina rahatlatır
Çatı kontrolünü genelde 38 de yapıyorlar
Ay çok sevindim çıkmasına sağlıkla evinde büyüsün inş.

Kızlar bu arada ben ilk kızımı 25.5 ay emzirdim ve timisin emzirme notları diye int.bişey okumuştum çok faydasını gördüm hala vardır umarım bende tekrar okuyup güncellemek istiyorum bildiklerimi de unutmuşum gibi geliyor fırsat bulursanız okuyun sizde...

Bu arada 39 40 haftada olanlara Allah kolaylık versin ben bu hafta kendimi çok ağır hissediyorum yerimden kalkacak halim yok her tarafım kemiklerim ağrıyor uyku desen o da yok

Bu arada 39 40 haftada olanlara Allah kolaylık versin ben bu hafta kendimi çok ağır hissediyorum yerimden kalkacak halim yok her tarafım kemiklerim ağrıyor uyku desen o da yok
En ağır 36 hafta ve sonrası oluyor sanki, bir an önce doğurmak istiyorsun ama kırktan sonra bi rahatlık geldi bana ben rahat o rahat doğmuyor

Canım sağımı makinayla mı yapıyorsun, yoksa elle masaj yaparak mı?

Kızlar ben hiç uyumadım ölüyrum yorgunluktan ya siz uyuyabiliyomusunz

Canım bebişte sende iyisindir inşallah. O uyuduğu vakit biraz sende uyumaya çalış. Azıcık bile enerji toplasan iyi olur senin için.

Ben de demir hapı kullanıyorum ne yazık ki.. Ve ona rağmen kanım yükselmedi. Bıraksam daha da düşer heralde..

Ağladığında sadece memede sakinleşiyo çok zorluyor bu da beni çişini gayet iyi yapıyor . bugün 19 günlük oldu asıl bundan sonra mı başlıyor yani

Evet banyo bi nebze rahatlatıyor gece kalkıp soğuk suyla ıslıyorum karnımı. Geçen ki kontrolde doktor baktı kan değerlerime falan ama bişey demedi. İyi çıkmıştı değerlerim. Krem olarak ne kullanıyorsunuz acaba. Dermatoloji için geç kaldım sanırım artık 2 haftam anca kaldı maksimum

Evet göğüslerim kenarlarında da var. Bende de var bio oil ama hiç rahatlatıyor gibi gelmedi

Ağladığında sadece memede sakinleşiyo çok zorluyor bu da beni ☹ çişini gayet iyi yapıyor . bugün 19 günlük oldu asıl bundan sonra mı başlıyor yani
Bebek 2 yaşına bile geldiğinde düştüğünde,canı acıdığında,korktuğunda emzirirseniz hemen susar ve sakinleşir. Emmek bebekleri rahatlatan bir refleks. Tabi en yoğun şu dönem, her zaman böyle memede durmak istemeyecek, şu an çok yeni annesi, dünyaya alışma süresi yaşıyor, gerçek gaz 20 günden sonra başlıyor ama her bebek gazlı olmuyor, ben ikinci kızımda kundakla gaz sorunu çok yaşamadım. Eski usul sımsıkı sarmak değil, kundak yöntemlerine bir bakın, birçok çocuk gelişimci kundak öneriyor.

Evett kızlarr geldi minikim sabah 10 da gittik aldık binlerce şükür kanda enfeksiyon çıkmamış. 2500 kg yu da geçmiş canım gidince banyo yaptırın dedi hemşire banyosunu yaptırdık besledik uyudu
Çok şükür canım sağlıkla büyüsün evinde
Sağ ol canım. Ayva çekirdeği de deniyorum dur bakalım işe yarayacak mı gorucez.
Maşallah çişi başta yoktu neredeyse. Sonradan çoğaldı. Şimdi dünden beri gözünde hafif bi sarılık da var devamlı emziriyorum inşallah düzelir ya. Kakanin normal olmasına çok sevindim şükür usutmemisim bebegi demek ki
Kızlar ben hiç uyumadım ölüyrum yorgunluktan ya siz uyuyabiliyomusunz
Nerede kuzum? Hastanede bir gece kaldım bebeğe bisey olur korkusundan uyuyamadim. Evde yine reflü yatağı sayesinde uyuyabilirim aslında ama onda da minik bey uyutmuyor
canim ya kiyamam. inşallah çabucak geçer.

kaka normal canim. 13 gün oldu. hala kakasiz bezi yok nerdeyse. popolarinin ayarı yok galiba henüz. her pirt bir kaka olarak geliyor
Cidden popolarinin ayarı yok o zaman şükür ya normal olması rahatlatti beni. Kendimi suçlayıp durdum. Sağ ol kuzum
Sağ ol kuzum Allah razı olsun, böyle şeyler duymak iyi geliyor cidden
Sirke ile geçtiğini söylüyorlar denedin mi? Kaşıntı çok zor biliyorum benim de göğsüm ayniydi. Bir de alt ve ast değerlerine baktır yine de. Bakildiysa zaten sorun yoktur da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…