2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Geçmiş olsun canım mutlaka 2 saate bir uyandır arayı açma altını aç poposuna ıslak mendil falan sür sarılık oldugu için uyuyorlar zaten. Pes etme zorla memeyi vermeyi dene daha çok küçük alacaktır illaki. Biberon alışmış olabilir enjektörle veya kaşıkla ver mamasını biberon unutsun.

Canım birde mama daha çok tok tuttuğu için normal bence bebişin karnı tok demekki.karnı tok gazı yok altı temiz ise bebişler mışıl mışıl uyur.sadece anne sütü alıyorsa 2 saatte besle ama üstüne mama alıyorsa çok ta panik yapma sarılık falan olsa farkedersin zaten.stres yapma. 3 saatte bir 30 cc mama yeter ona birde kendi sütünden veriyorsun birşey olmaz Allah’ın izniyle

Canım peki biberon ne zaman kullanılmalı? Mamayı sütü falan hiç biberonla vermeyacak miyiz?

Canım peki biberon ne zaman kullanılmalı? Mamayı sütü falan hiç biberonla vermeyacak miyiz?
Canım biberona hiç bulaşmayacaksın.1 yaşından sonra olabilir ama ondan öncesinde hiç kullanma derim ben sorunsuz emmesini istiyorsan.her bebekte olmayabilir belki ama çoğunluğu biberon emzik kullanınca memeyi reddediyor.sonra uğraş Allah uğraş çekilecek dert değil.mamayı kaşıkla verebilirsin,yada 6 aylık olunca ek gıdaların içine karıp verebilirsin.

SedaUmut canım Maşşallah sağlıkla büyüt inşallah meleğini gözünüz aydın
K Kuf geçmiş olsun canım yanındaymışsın neyse ki. Neden ağlıyor ki sıcak olduğundan benim oğlan mayışmış şekilde uyuyordu ışığın altında. Sütünü sağıp vermeyi denedin mi hiç? Brnim de sütüm çoktu sağıp dondurucuya koyuyordum manyak gibi ilk hafta. Bebek emiyor diye düşündüm o hafta. Emiyordu ama az emiyormuş. Emip uyuyordu. Şimdi de emiyor yine uykuya geçiyor ama ben sonrasında sağınca 50-60 cc çıkıyor iki memeden ortalama. O çıkanı da biberona koyup veriyoruz hemen.gece öğünlerinde mama veriyoruz sağmakla uğraşamıyrum uyku hali. Ama içiyor bitiriyor. İlk hafta bebeyi aç koydum resmen.

Slm besleme saatini gerekirse 30 cc yapın ama 3 saat bile fazla ben öyle yaptım 1. Haftamı sarılık azalıyor

@bahark
Ben iki kızımda da biberon ve meme beraber kullandım canım. Bir sıkıntı da yaşamadım. Her bebek meme reddi yapmaz. İkinci kızımı ilk 10 gün hiç kucağıma alamadım. Sonrasında da günde 1 kez hakkım vardı emzirmeye. İlk 15 günden sonra emzirebilirsin dediler. Direk tuttu memeyi emdi. Küvözde de hep biberonla beslendi. Şükür bir sıkıntı yaşamadım. Onda da her meme sonrası dondurucudaki sütlerimle takviye yaptım biberonla. 5.gün kontrolde 400 gr almıştı. Doktor ne yaptıysan devam et demişti. Oğlumda unutmuşum öyle yaptığımı çocuk sarılık olınca aklıma geldi böyle yaptıpım. Şimdi bunda da devam ediyoruz o şekilde. Çişi kakası düzeldi şükür kendi uyanmaya da başladı 2-3 gündür hatta anne memesinin akışına en yakın olan dr. Browns almıştım gsz yapmayan. Onda bile yeterince beslenememiş. Hastanede hemşire farketti bu biberonda beslenemiyor dedi nukun bir biberonunu istediler onu aldık verdik tek öğünde 90 cc alıyormuş orda. Nukun biberonunda direk ağzına akıyor onu yutuyor bir zahmet dr browns akışı yavaş olduğundan çekemiyormuş benim minik oğlum.

Canım 60 cc yi verince gazını çıkarmış mıydın? Biz beslerken ara veriyoruz gazını ağızdan çıkarttırıp devam ediyoruz. Mesela 20 verip gazını çıkarıp devam ediyoruz 20 daha veriyoruz öyle öyle ağzından çıkarana kadar devam ediyoruz. 1 saat sürüyor ortalama 60 cc içmesi. Dün gece eşim 90 cc vermiş ben uyurken. Alabilmiş 90 cc yi. Benimki küçük biliyorsun benimki alabiliyorsa seninki de alabilir bence. Gazını güzel çıkarın.

Ben lansinoh aldım biberon. Hastane çantama da koydum. Biberon vermeyin diye okuyunca şimdi tereddüt ettim. Şırınga veya çay kaşığı ile besleyin deniyor sağda solda. Dedim ben de o zaman niye biberon aldık Yani yanıma alayım ben yine de dimi biberon kullanılır?

Sagol cnmm Arada altını açıp uyandiriyorum. Bakalim pes etmek istemiyorum tutsa memeyi keşke bırakmayacak.. ınsallah emer ve sarilik artma..
Insallah Allahım saglik versin..

Slm besleme saatini gerekirse 30 cc yapın ama 3 saat bile fazla ben öyle yaptım 1. Haftamı sarılık azalıyor
Bugün 7. Gün bitiyor Allahım izniyle. Sarilik riski 2 hafta mi oluyordu?

1 saat oncesinde kendi sütümden 35 cc kaar çıkmıştı üzerine 60cc yaptim 40 flan icti zorladım biraz sanirim bende salaklik

1 saat oncesinde kendi sütümden 35 cc kaar çıkmıştı üzerine 60cc yaptim 40 flan icti zorladım biraz sanirim bende salaklik
Canım biz ablamın bebegine 60ccyi bi ay sonraya vermeye başlamıştık onda da bebek istiyordu mama süt yetmeyince cıkarmıştık. Suan bi haftalık için 30cc yeterli zaten emiyormuş. Birde mesela ablam bi meme verirdi bi dahaki 2 saatlik uyandığında mama veriyordu. Yani meme verip üstüne mama vermiyordu çünkü fazla geliyor kusuyordu. Sende bebeğini az çok anlarsın ona göre ayarla ama suan küçük 30dan fazla emmeye zorlama içtiğini de çıkarmasın.

İnşallah ya
Sağ ol kuzum. Ah bi dursa da yatsa ah
Bilmiyorum ki ise yarar mı acaba? Yarın deneyeyim bari.
Yok canım doktor mama falan demedi. Nefret ediyor zaten çıplak olmaktan. Delircem az kaldı.
Demek ki.mama da sarılığı.engellemiyor herkes yazınca kendimi suclamistim. Olacağı varsa oluyor demek ki. Çok yoruldum canım seni çok iyi anlıyorum.
K Kuf
Canim üzülme ınsallah hemen duzelir değerleride çıkarsınız..
inşallah canım.insalah
Yok canım.sagip vermedim.hic. bazen içtiğini bile çıkarıyor demek ki doyuyor diyorum. Ama çıplak kalmayı ve gözüne bisey gelmesini asla istemiyor. Elim kolum bağlı kaldım yatirdigim.an basıyor yaygarayi ya ne yapicam bilmiyorum ağlıyorum sinirden.

Hay Allah canım ya; havluyu sürekli değiştirip kurulamaya çalış ; Allah korusun doğum öncesi üşütme bide
Hallettim canım çok şükür geldi sıcak suya attım kendimi iyice ısıttım
Elektrik gelince sıcak suyla ısıttım kendimi çok şükür
Kızlar ben geldimmm Doktorla randevum vardı bugün. Her şey yolunda çok şükür. Nst normal. Kilosu normal. Ayın 20sine gün verdi. Haftaya tekrar kontrole gideceğim. Sonraki pazartesi doğum olacak allahın izniyle
Ayy demek sende artık şafak sayacaksın he
Geldi kuzum sıcak suyla keyif yaptım iyice ısınana kadar
Bende lansinoh aldım ve doğum çantama da koydum. Hatta şu an okuduğum bir kitap var tracy diye bir kadının duymuşsundur mutlaka. O emzik verilmesini özellikle öneriyor ve mama, anne sütünün dönüşümlü gitmesi gerektiğini söylüyor. Ben her bebeğin meme reddini yaşayacağını düşünmüyorum.

Zamanla birbirimize alisacagiz insallah

K Kuf
Canim bu günler cogumuzun bu sekilde geçiyor sanirim benim kızda öyle yataga koyunca aglamaya basliyor , koynumda uyuyor sonra yatağına koyabiliyorum. Sen üzülme al koynuna gogsune yatır hissetsin seni geçecek buyucekler ınsallah!

Gozun aydin canim allah anali babali buyutsun vatanina milletine ailesine hayirli evlat olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…