2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
şu an için enfeksiyon riski yoktur zaten benim dedigim 5 cm den sonrasi. açılma devam etmiş mi diye kontrol edecek sanirim. ben suni sancidan korkumdan dolayi doktora eve gideyim deyince olmaz deyip bana bu riskinden bahsetmişti.

sen içini ferah tut. haftan gayet iyi. dediği vakitte de doğsa azcık beklese de iyi olacaksiniz insallah. çok az kaldi. bitecek bu yolculuğun. bol bol dinlen şimdiden sonra.

Yaşadıklarına çok üzüldüm geçmiş olsun. Ben de ilk doğum zamanımı hatırladım o zamanlar ben de vajinusmusluydum ve doğum süreci benim için travma olmuştu. Ama doktorun çok kaba ve aceleci. Ben şu an iki sezeryanlıyım üçüncüyü bekliyorum 40. Haftamda doktora güvenmediğim için başka doktora geçtim,sezeryanlı olduğum halde bekliyorum doktor kontrolüyle. Senin ilk doğumun olduğu halde neden bu kadar acele ediyor almak için çok ilginç. İnşallah senin ve bebeğin için en hayırlısı olur.

Canım haftan tam olarak kaç niye hemen almıyorlar seni sezeryana

Aslında muayenede adam oldukça nazik davrandı, epey bekledi beni, kaç defa çekti elini falan ama baktı ben izin vermeyeceğim mecbur bağırsam da devam etti. Şimdiye gelene dek epey memnundum doktorumdan, neden bebeği gereksiz yere almak istesin diyorum bir cevap bulamıyorum

Canım geçmiş olsun öncelikle. Daha önceden erken doğum riskin varmıdı?
Birde enfeksiyonun doğumu tetiklediği ile ilgili makale okumuştum belki o yüzden erken almak istiyordur. Bebeğin kanalda olması ise normal doğumu tetiklediği için kanala girmeden almak istiyorlardı. Sen üzme kendini kafandaki her soruyuda doktoruna sor mutlaka hakkında hayırlısı olsun

Birşey daha sorucaktım canım enfeksiyonun neden kaynaklandığını bulabilirler mi? Benim bir arkadaşımda da hiç geçmeyen enfeksiyon vardı meğer günlük pes kullandığı için o yapıyormuş sende kullanıyormusun?

Canım haftan tam olarak kaç niye hemen almıyorlar seni sezeryana
Ben bütün sezeryanlarımda kendi gününü bekledim, bir sıkıntı olmadığı sürece doktor kontrolüyle doğum başlayınca sezeryana girmek tercihim. 40 a kadar beklemek değil mesele ama arkadaşın durumunda biraz aceleci bi karar var gibi en azından bi 38 hafta beklenebilir.

Ben de tam doktoruna sayıyordum içimden vajinismus geçmişi olan birine neden beklemezsin de o şekilde muayene edersin diye sinirlendim gerçekten okurken . Doktoruna güvenmekten başka çare yok bu saatten sonra üzme kendini umarım en güzel zamanda seni yormadan gelir miniğin .
Dün de konuşmuşsunuz bu konuyu . 11 ay da ben yaşadım bu illeti . Ve eşim bana hiç destek olmadı . Üstelik bir mahrumiyet bölgesinde yaşıyorduk Muş un bir ilçesinde . Doktor bile yoktu . Akşam olsun istemezdim , evime girmek istemezdim . Gerçekten o anlamda eşim bana çok eziyet etti . Ailesine bile söyledi durumu . Üzerimde inanılmaz baskı oluştu . En son canıma tak etti , dedim burda mutsuz bir şekilde öğretmenlik yapana kadar istifamı verip ailemin yanında ücretli öğretmenlik yaparım ama huzurum olur dedim . Boşanmak istedim ,İstifamı vermeye kalktım. Durumun ciddiyetini anlayınca eşim yalvardı ilk ve son olarak orda ağladığını gördüm .Bir şans verdim , doktor arayışına girdik . Elimizdeki imkanlarla ne yapabiliriz diye .Ağrının bir ilçesine psikiyatri ye başvurduk . Adam bizimle görüşmeden önce ders çalışıyor Notlar alıyordu bir de o kağıdı bana veriyordu tutup . Hiç inandırıcı olamıyordu tabi böyle olunca . Velhasıl Muş tan ayrılana kadar olmadı o iş , ama doktorun hakkını yiyemem faydası dokundu onun sayesinde aştım bir çok şeyi . 11 ay sonunda da çok şükür hallettik demem o ki eşin iyi ki destek olmuş . Benim 11 ayda eşim destek olmadan ömrümden 10 yıl gitti , birbirimize olan saygımız eksildi vs vs .

Kızlar gece hiç uyumadım, benimkine uykusuna mama dayadığım için çıkardı birde gazi var sabah sağıp verdim 30 cc kadar çok zor geciyor migde gaz konusu beni çok yordu umarım bir an önce toparlanır az az vermeye calisiyorum sürümde sabah geliyor daha gelmiyor. Aptamil iciriyorum bu arada gaz yapar dediler salladigimdada cok kopuruyor mama tecrubeniz var ise yardimci olabilir misiniz ? Burada sut sagma makinesi medela önermişti arkadaşlar alip almamakta kararsiz kaldom pahali cunku gerçekten cok ıyi ise alacam..

Bi 38 dese falan daha normal de 36+2 çok acele gibi, hakkında hayırlısı olsun gelişimi iyiyse belki ondan demiştir

Anladım canım beni 40+1 oldum da geç sezeryana giren var mi diye merak ettim çünkü suni de doğmazsa sezeryan dedi hiç ağrım da yok hala

Erken doğum riskim vardı başlarda rahimde şekil bozukluğu sebebiyle.. Sonra o riski atlattık. Ama enfeksiyon bende en başından beri var. Daha hiç negatif olmadı. Ben hamile kalmadan 4-5 ay önce epey ciddi bir enfeksyon geçirmiştim, 1 hafta hastanede yattım tedavi gördüm. E.coli bakterisini duydun mu hiç bilmiyorum. Lanet bela bir bakteri.. Ve kültür testlerimde antibiyotiklerin tamamına yakınına karşı dirençli çıktı. Tedavi sonrası doktorum eğer bir kere daha tekrarlarsa ilaç bulmak zor olabilir dedi. Bu bakteri vücutta sessiz bekliyor, havuza, küvete giremiyorum bu yüzden.. Analdan bulaşıyor idrar yoluna.. Tedavi sonrası 2 ay kesintisiz ilaç kullandım evde.. Evet bakteri bir daha üremedi ama enfeksiyonum da hiç geçmedi. Birkaç farklı uzmana daha gittim hepsi ilginç buldu bu durumu.. O zamandan beri çekiyorum. Çok şükür yanma vs yapmıyor. Erken doğumu tetikliyormuş ama bu durum dediğin gibi..

Yaa demek hemoroid doğum şeklini bile değiştirecek kadar kritk bi konu ben hiç bunu gündeme getirmemiştim acaba konuşsam mı dpktorumla? Oof ya oysaki çok da uygunsun normal için demişti

Anladım canım beni 40+1 oldum da geç sezeryana giren var mi diye merak ettim çünkü suni de doğmazsa sezeryan dedi hiç ağrım da yok hala
İlk doğumumda 40 da ikincide 40+1 de sezeryana girdim. Şu an 40+2 benim de hiçbir belirtim yok 41 dolunca muayenem var ona göre karar vericez.

Senin de mi sezaryendi?
Evet canım sezeryan olacak 9 gün sonra 37+3 olucaz bugün kontrolde kilosu 2.685 çıktı o zaman kadar 2.800 olur dedi.
nolur canını sıkma bebeği erken almasının doktora bir faydası yok enfeksiyonun olduğu için açılmada başlamış demek ki bebeğin riske girecek böyle düşün ve doktoruna güven önemli olan sağlıkla kucağına alman inş.

Of of yaşamayan bilemez o psikolojiyi dimi? Eşim destekti bana ama hep kafamda kuruyordum milyon tane senaryo.. Eşime çok üzülüyordum. Geceleri ağlamadan uyumuyordum. Kimseye de anlatamıyor insan.. İlişkinin başında hala birkaç saniye kendimi gevşetip ıkınmam gerekiyor giriş için.. Girdikten sonrasında en ufak bir problem yok. Onu aşamadım ama nedense.. Senin tamamen düzeldi mi peki?

Ben de geçen araştırdım mamaları, aptamili öneren pek yok, gaz yapıyormuş bolca.. Sma ve Similac güzel.. Similac daha iyi yorumlar almış hatta ama ben bulamadım eczane ve markette.. Cumartesiye doğum olabilir deyince doktor alayım evde dursun demiştim. Sma buldum onu aldım.

Canım bence eşinle yapacağın alıştırmanın faydası olmaz. Çünkü o eşin.. Doktora giderken yine gerileceksin, fiziksel değil psikolojik olarak hazırlaman gerekli kendini. Belki yapmasına gerek kalmaz ne bileyim.

Evet enfeksiyon kaynaklı olabilir.
Peki senin neden sezaryendi, zorunlu bir durumdan mı yoksa kendi isteğinle mi?
Psikolojik hazırlansam da o an ne yapsam olmuyor işte.. Kendimi gevşetiyorum daha doktor değdiği an kaskatı kesiliyorum. Alttan ultrasonda ben kendim aleti koyuyordum mesela sıkıntı olmuyordu ama şimdi tamamen kontrol benim dışımda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…