Anladım canım çok geçmiş olsun duymuştum bakteriyiErken doğum riskim vardı başlarda rahimde şekil bozukluğu sebebiyle.. Sonra o riski atlattık. Ama enfeksiyon bende en başından beri var. Daha hiç negatif olmadı. Ben hamile kalmadan 4-5 ay önce epey ciddi bir enfeksyon geçirmiştim, 1 hafta hastanede yattım tedavi gördüm. E.coli bakterisini duydun mu hiç bilmiyorum. Lanet bela bir bakteri.. Ve kültür testlerimde antibiyotiklerin tamamına yakınına karşı dirençli çıktı. Tedavi sonrası doktorum eğer bir kere daha tekrarlarsa ilaç bulmak zor olabilir dedi. Bu bakteri vücutta sessiz bekliyor, havuza, küvete giremiyorum bu yüzden.. Analdan bulaşıyor idrar yoluna.. Tedavi sonrası 2 ay kesintisiz ilaç kullandım evde.. Evet bakteri bir daha üremedi ama enfeksiyonum da hiç geçmedi. Birkaç farklı uzmana daha gittim hepsi ilginç buldu bu durumu.. O zamandan beri çekiyorum. Çok şükür yanma vs yapmıyor. Erken doğumu tetikliyormuş ama bu durum dediğin gibi..
Zor mu geçti? Benim acil olduğu için sezeryan oldu çok şükür kolaydı sonrası. Ama oğlum büyüdükçe yok dedim kalsın ikinciyi almıyımBen demedimhatta bir daha dogurmuycam dedim direk Allah olmayana versin de
Aynı benim durumum. Rahimdeki şekil bozukluğu zamanla düzeldi benimde sonrasında geçmek bitmek bilmeyen enfeksiyonla uğraştım. Kullanmadığım antibiyotik kalmamıştı. Doğumdan sonraki testlerimin hiçbirinde enfeksiyon çıkmadı gebeliğe bağlı olabiliyormuş benim oğlum bir yaşında çok şükür hiç enfeksiyon gelişmedi bende buda sana umut olur belki diye yazayım dedim :)Erken doğum riskim vardı başlarda rahimde şekil bozukluğu sebebiyle.. Sonra o riski atlattık. Ama enfeksiyon bende en başından beri var. Daha hiç negatif olmadı. Ben hamile kalmadan 4-5 ay önce epey ciddi bir enfeksyon geçirmiştim, 1 hafta hastanede yattım tedavi gördüm. E.coli bakterisini duydun mu hiç bilmiyorum. Lanet bela bir bakteri.. Ve kültür testlerimde antibiyotiklerin tamamına yakınına karşı dirençli çıktı. Tedavi sonrası doktorum eğer bir kere daha tekrarlarsa ilaç bulmak zor olabilir dedi. Bu bakteri vücutta sessiz bekliyor, havuza, küvete giremiyorum bu yüzden.. Analdan bulaşıyor idrar yoluna.. Tedavi sonrası 2 ay kesintisiz ilaç kullandım evde.. Evet bakteri bir daha üremedi ama enfeksiyonum da hiç geçmedi. Birkaç farklı uzmana daha gittim hepsi ilginç buldu bu durumu.. O zamandan beri çekiyorum. Çok şükür yanma vs yapmıyor. Erken doğumu tetikliyormuş ama bu durum dediğin gibi..
Çok zor bir durum ya yaşamadığım için ne kadar tahmin etmeye çalışsamda anlayamıyorum tabi. Rabbim yardımcın olsun. Bu kadar ileri seviyedeyse zaten sezeryan olman senin için daha iyi bence, normal doğum tramva olurdu diye düşünüyorum. Bence doktoruna güven, hiç bir doktor erkenden bebeği keyfi olarak almak istemez. Bak benimki 37+larda bile almam dedi teklif ettiğimde mesela. Demek ki gerekli görüyor. Muaeye içinde bilemedim ne diyeceğimi... Ay şimdi bu cumartesi doğurursan aramızda 1 gün mü olacakEvet enfeksiyon kaynaklı olabilir.
Peki senin neden sezaryendi, zorunlu bir durumdan mı yoksa kendi isteğinle mi?
Psikolojik hazırlansam da o an ne yapsam olmuyor işte.. Kendimi gevşetiyorum daha doktor değdiği an kaskatı kesiliyorum. Alttan ultrasonda ben kendim aleti koyuyordum mesela sıkıntı olmuyordu ama şimdi tamamen kontrol benim dışımda..
Evet gebelikte de zaten enfeksiyon riski daha yüksek, inşallah benim de geçer de kurtulurum :)Aynı benim durumum. Rahimdeki şekil bozukluğu zamanla düzeldi benimde sonrasında geçmek bitmek bilmeyen enfeksiyonla uğraştım. Kullanmadığım antibiyotik kalmamıştı. Doğumdan sonraki testlerimin hiçbirinde enfeksiyon çıkmadı gebeliğe bağlı olabiliyormuş benim oğlum bir yaşında çok şükür hiç enfeksiyon gelişmedi bende buda sana umut olur belki diye yazayım dedim :)
Sen hepten kötü zamanlar geçirmişsin eşin ve ailesinin tutumundan dolayı.. Ben yendikten sonra anneme ve kayınvalideme söyledim ikisi de ağladılar. Niye söylemediniz destek olurduk bu kadar gecikmeden tedavi olurdunuz dediler ama insan içinde yaşıyor işte..Tikkabilla ben hem kendime hem eşime üzülüyordum. Aynen senin gibi her gün ağlayarak uyurdum . Eşim benim psikolojimi hiç düşünmedi , dalga bile geçti eski ev arkadaşın mı iyi yoksa ben mi daha iyiyim diye .Ev arkadaşı gibiymişiz de .Ailesine de hiç hakkımı helal etmiyorum.hep birlikte beni perişan ettiler.
Bir gün ağzımdan şöyle bir şey çıktı “şu anda benden dolayı bu iş olmuyor diyelim , yarın iki gün sonra senden kaynaklı farklı sorunlarımız olursa ben de mi sana kötü davranayım ” demiştim. (Bunu söylerken aklımdan eşimden dolayı çocuğumuz olmazsa diye geçmişti) Gerçekten de eşimden kaynaklı olmadı çocuğumuz. Bunda da kendime eziyet ettim öyle söyledim diye vicdan yaptım .
Kontrol bende olduğu sürece sıkıntım olmuyor şu an .Ama eşim hala yaklaşmayı biliyor diyemem . Ben zaten eşimden dolayı aşmakta daha da zorlandım sıkıntıyı . Kontrole odaklanınca ama insan o işten de pek bir şey anlamıyor .sırf olsun bitsin diye oluyor.Eşim açısından durum öyle değil tabi de . Şimdi de diyorum canıma tak etti , bizim bu libidolu kızları görünce yeter diyorum doğumdan sonra bu işin de bir çaresine bakacağımBen de istemek istiyorum artık
Kız burda sona kalacam sona kalacam diyordum dert yanıyordum dua yerine mi geçti nolduÇok zor bir durum ya yaşamadığım için ne kadar tahmin etmeye çalışsamda anlayamıyorum tabi. Rabbim yardımcın olsun. Bu kadar ileri seviyedeyse zaten sezeryan olman senin için daha iyi bence, normal doğum tramva olurdu diye düşünüyorum. Bence doktoruna güven, hiç bir doktor erkenden bebeği keyfi olarak almak istemez. Bak benimki 37+larda bile almam dedi teklif ettiğimde mesela. Demek ki gerekli görüyor. Muaeye içinde bilemedim ne diyeceğimi... Ay şimdi bu cumartesi doğurursan aramızda 1 gün mü olacakaklıma gebeliğe hazırlık topiğimizdeki konuşmalar geldi. Vay be Tikkabillam nerden nereye he
Valla hepimizden hızlı çıktınız sen ve kızınKız burda sona kalacam sona kalacam diyordum dert yanıyordum dua yerine mi geçti nolduNeredeyse hepinizi sollayacakmışım biraz daha yakınsam Ay yine de inşallah sonraki haftaya erteler, hayırlısı..
Kız ben hiç uyuyamıyorum ya, siz nasıl uyuyonuzKız koalaagacsizkoalaa sabah akşam burdasın , derdine ne oldu anacım cuma doğuma gidiyoruz az yat uyu valla aklım burda kalıyor ama vurup kafayı yatıyorum son zamanlarımın keyfini çıkarayım uyuyayım diye . Sabah kalkınca hiç atlamadan okuyorum yazılanları Bugün de uyurum da yarına heyecandan ne olur bilemedim
Canim azalttım, hatta mama hiç vermek istemiyorum gaz yapıyor sanirim çocuğum mahvoldu gazdan ufacık birde Çok üzülüyorumBende o mama miktari çok fazla kuzum napiosun☺ ben benimkine 30 cc veriyorum da ayilmiyor o yüzden 20 ye düşürcem memeyi kabul etmemesi mama ile alakalı sık sık mama ve meme veriyoruz çocuk istemiyor artık bende de var o başını cevirme memedeyken meme arama o yüzden mama takviyesi sayımı azalticam sütüm gelmeye başladı iyice beni emsin sipa
Canim yazılanları az çok okudum geçmiş olsun. Umarım sağlıkla alırsın kucağına ben direk sezeryan istediğim için çatı kontrolü flan yapılması tabi senin erken biraz ama korkma bir seferlik birşey çocuğunu dusun o an korkma.Of of yaşamayan bilemez o psikolojiyi dimi? Eşim destekti bana ama hep kafamda kuruyordum milyon tane senaryo.. Eşime çok üzülüyordum. Geceleri ağlamadan uyumuyordum. Kimseye de anlatamıyor insan.. İlişkinin başında hala birkaç saniye kendimi gevşetip ıkınmam gerekiyor giriş için.. Girdikten sonrasında en ufak bir problem yok. Onu aşamadım ama nedense.. Senin tamamen düzeldi mi peki?
Ben de geçen araştırdım mamaları, aptamili öneren pek yok, gaz yapıyormuş bolca.. Sma ve Similac güzel.. Similac daha iyi yorumlar almış hatta ama ben bulamadım eczane ve markette.. Cumartesiye doğum olabilir deyince doktor alayım evde dursun demiştim. Sma buldum onu aldım.
Endiselenme canim benimde oğlumun ilk topuk kaninda yüksek cıktı. Üzüldüm stres oldum tekrar topuk kani alininca guzel çıkmıştı. Doktora sordum yeni doganlarda hormonlar tam oturmadigi icin basta yüksek cikabiliyor hala annenin kani bebekte oldugu icin etkileyebiliyor demisti . Seninde bebeginin iyi çıkacaktır hic stres olma.Merhaba kızlardoğum yapanlar olmuştr illa ki malesef iki bebekle artık aktif takip edemiyorum. Doğum yapanların gözü aydın inşallah sağljkla büyütn kuzularınızı. Doğumu yaklaşanlara da hemencecik ağrısız sızısız doğumlarınız olur inşallah
Benm biraz canm sıkkın bugün. Sağlık ocağından aradılar. Oğlumun tsh değeri yüksek çıkmş. Tiroid hormonu seviyesymş. Tekrar topuk kanı alacaklar bidaha bakılacak. Çok korkuhkrm hiç iyi şeyler okumdım bu konu hakkında. Dualarınıza buara beni de ekleyin olur mu
Benim baştan beri sıkıntılı bir hamilelik sürecim oldu birini atlattım diğeri çıktı daha ne olabilir derken tam da virüs zamanına denk geldi Rabbim beterinden korusun.son sıkıntım plesenta büyüklüğü ve tansiyon yüksekliğine bağlı zorunlu sezeryan.ilk doğumumda normali çok istememe rağmen acil sezeryan oldu oyüzden diyorum yeterki sağlıkla alalım kucağımıza...benim 28.hafta erken doğum riskim vardı sonra 32,sonra 36 olunca 37 yi görmek bile mucize olduEvet enfeksiyon kaynaklı olabilir.
Peki senin neden sezaryendi, zorunlu bir durumdan mı yoksa kendi isteğinle mi?
Psikolojik hazırlansam da o an ne yapsam olmuyor işte.. Kendimi gevşetiyorum daha doktor değdiği an kaskatı kesiliyorum. Alttan ultrasonda ben kendim aleti koyuyordum mesela sıkıntı olmuyordu ama şimdi tamamen kontrol benim dışımda..
Canım hiç sıkıntı yapma benimde ilk hamileliğinde troitim çıkmıştı ve ilaç kullanmıştım hamilelik boyunca doğumdan sonra kızımda da çıktı ne ağlamıştım benden geçti benim yüzümden diye ikinci kez tahlil yaptılar temiz çıktı umarım seni de öyle olur ferah tut içini.hamilelikte var mıydı troitinMerhaba kızlardoğum yapanlar olmuştr illa ki malesef iki bebekle artık aktif takip edemiyorum. Doğum yapanların gözü aydın inşallah sağljkla büyütn kuzularınızı. Doğumu yaklaşanlara da hemencecik ağrısız sızısız doğumlarınız olur inşallah
Benm biraz canm sıkkın bugün. Sağlık ocağından aradılar. Oğlumun tsh değeri yüksek çıkmş. Tiroid hormonu seviyesymş. Tekrar topuk kanı alacaklar bidaha bakılacak. Çok korkuhkrm hiç iyi şeyler okumdım bu konu hakkında. Dualarınıza buara beni de ekleyin olur mu
Yaaa gerçekten mi? Nasıl içimi rahatlattın bi bilsen. Sabahtan beri okuyorum her sayfaya grdim nasıl üzgünm anlatamam. İçime su serptin herşey gönlüne göre olsunEndiselenme canim benimde oğlumun ilk topuk kaninda yüksek cıktı. Üzüldüm stres oldum tekrar topuk kani alininca guzel çıkmıştı. Doktora sordum yeni doganlarda hormonlar tam oturmadigi icin basta yüksek cikabiliyor hala annenin kani bebekte oldugu icin etkileyebiliyor demisti . Seninde bebeginin iyi çıkacaktır hic stres olma.
Yok canım benm yoktu. Topuk kanında çıkmş ama oğlumda yüksek dedi aradı hemşire sabah. Bidaha getrn tekrarlcaz dedi. Bem de nettrn baktım içim karardı. Günüm nasıl geçti anlamadım sıkıntıdan.Benim baştan beri sıkıntılı bir hamilelik sürecim oldu birini atlattım diğeri çıktı daha ne olabilir derken tam da virüs zamanına denk geldi Rabbim beterinden korusun.son sıkıntım plesenta büyüklüğü ve tansiyon yüksekliğine bağlı zorunlu sezeryan.ilk doğumumda normali çok istememe rağmen acil sezeryan oldu oyüzden diyorum yeterki sağlıkla alalım kucağımıza...benim 28.hafta erken doğum riskim vardı sonra 32,sonra 36 olunca 37 yi görmek bile mucize oldu
Canım hiç sıkıntı yapma benimde ilk hamileliğinde troitim çıkmıştı ve ilaç kullanmıştım hamilelik boyunca doğumdan sonra kızımda da çıktı ne ağlamıştım benden geçti benim yüzümden diye ikinci kez tahlil yaptılar temiz çıktı umarım seni de öyle olur ferah tut içini.hamilelikte var mıydı troitin
Amin canım cok sagolYaaa gerçekten mi? Nasıl içimi rahatlattın bi bilsen. Sabahtan beri okuyorum her sayfaya grdim nasıl üzgünm anlatamam. İçime su serptin herşey gönlüne göre olsuninşallah benmki de sennki gibi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?