- 15 Kasım 2019
- 349
- 606
- 33
- 29
Sen negatif misin canım?Kızlar bebeğimde doğumdan sonra sarılık çıktı benim ve bebeğim arasında kan uyuşmazlığı çıktı başına gelen varmı böyle bişey
Ben 0 rh pozitif bebeğim Arh pozitifSen negatif misin canım?
aaaa..ay ben nasıl korktum bi bilsen.ayak bileklerim benim degil bir file ait olmali
o zaman bazen olabiliyormus.sagol canim
Canim hic korkulacak birsey yok amheliyat sonrasi hafif bir ağrı oluyor o insanın sınırını bozuyor sadece bebekle ilgilenemiyorsun flan. O ağrı diğer günlerde de azalıp gidiyor. 2. Günde bebekle ilgilenebiliyorsun sonrasında da ara ara ağrı oluyor ama dediğim gibi dayanilmicak gibi hiç değil bende de hemoroid var inan hemoroid ağrısı çok canımı yakıyor sezeryan kısa süreli bir ağrı. Bugün evi sildim mesela Allah'a şükür hiç ağrım yok. Dua et korkma doğum en kolayı.Kızlar ben hiç iyi değilim,ya ne var bunda diyeceksiniz ama istemsizce çok korkuyorum.yarın sezeryana giricem nasipse.bu sabah hüzünle uyandım.normal doğum benim için travma idi.şimdi isteyerek sezeryan oluyorum ama inşallah bu kararımdan ötürü pişman olmam.çünkü nasıl bir ağrı acıyla karşılacağımı bilmiyorum maZur görün.ikinci doğum kolay mı olurdu acaba diyorum bi taraftan,ama makat hastalığı da çok korkutuyor.ağlayasım geliyor kısacası.kızımında bana ihtiyacı olacak bir an önce toparlanmak istiyorum
Kan uyuşmazlığı anne pozitifken olmaz ki. Benim annem 0 pozitif ben B pozitifim mesela. Anne negatif baba pozitif ise kan uyuşmazlığı söz konusu oluyor bildiğim kadarıyla.Ben 0 rh pozitif bebeğim Arh pozitif
Benim oldu ilk kızımda 3 ay geçmedi sarılık korkma inş bol emzit ışın tedavisi de işe yarıyorKızlar bebeğimde doğumdan sonra sarılık çıktı benim ve bebeğim arasında kan uyuşmazlığı çıktı başına gelen varmı böyle bişey
Memede ne kadar kakıyor bebeğin canım benim ki 10 dk yı zor tamamlıyor çıkarıyor hemen bende artık arada sağıp takviye ediyorum ama memeyi bırakıverir diye de korkuyorum ne zaman uzun kalacak bu bebek 15 günlük şuanKusması gazını çıkaramadığı için olabilir canım doyduğunun göstergesi değil. 2-3 saate bir uyandırıp beslendiğinden emin olmalısın ki sarılık ilerlemesin. Topuğuna vuruyordu hemşireler. Ben altını açıp soğuk suya batırılmış pamukla siliyordum kendine gelsin diye işe yarıyordu. Çok uyuması hayra alamet değil çünkü yeni doğanların. Benimki 24 günlük oldu artık kendi uyanıyor çok şükür ama yine de biz 3 saati geçirmiyoruz. Sabah 7 buçukta ıhh ıhhh kalktı gazı varmış çıkardı baya emdi iki memeyi de bir yandan uykusu geldi ama tam doyuramadı kendini. Geceden sağdığım sütüm vardı 30cc verdim uyudu şimdi. 30 cc memeden çekemezdi o uykulu haliyle minnoş. Takviye gerekiyor benimkine muhakkak nazlı emiyor çünkü
Vala benim yanlış bakmadılarsa ben 0 pozitifim ehliyetede baktım doğruKan uyuşmazlığı anne pozitifken olmaz ki. Benim annem 0 pozitif ben B pozitifim mesela. Anne negatif baba pozitif ise kan uyuşmazlığı söz konusu oluyor bildiğim kadarıyla.
Kan uyuşmazlığı pozitif negatife göre oluyor benim bildiğim.. Ben de 0 pozitifim, bebek ya A ya da B pozitif olacak, eşim AB pozitif..Ben 0 rh pozitif bebeğim Arh pozitif
Rabbim yavruna şifa versin inşallah.. Niye mamayı bu kadar kötülüyorlar anlamıyorum. Çocuğun hastalanması mama vermekten daha mı iyi yani.. Varsın sırf mama ile büyüsün, yeter ki sağlıklı olsun.Kızlar bugün sabahtan beri ağlamaktan perişan oldum doktorlar bugüne kadar verme mama deyip durdular seni emsin emsin daha dün geldi sütüm zaten dünden beri de pek emmemişti sabah kontrole götürdüm çocuğumun kanını aldılar şekeri düşmüş sarılığı yükselmiş hemen götür mama ver 3 saatte bir dedi doktor eve geldik ama hep baygın gibi yatmak istiyor zorla uyandırıp mama veriyorum işitme testinde de sol kulağından geçemedik doğurmaktan korkuyorduk doğurmak neymiş ki kendi acımı başımın dikişlerimin ağrısını herşeyi unuttum dikişlerim açılsa bile ayaktayım çocuğum için Allah kötü şeyler yaşatmasın hiçbirimizin çocuğuna tarifsizmiş bu duygu..
Benim eşimle kan uyuşmazlığı değil bebekle aramda var canımKan uyuşmazlığı anne pozitifken olmaz ki. Benim annem 0 pozitif ben B pozitifim mesela. Anne negatif baba pozitif ise kan uyuşmazlığı söz konusu oluyor bildiğim kadarıyla.
Evet bebek A pozitif ben 0 pozitifimKan uyuşmazlığı pozitif negatife göre oluyor benim bildiğim.. Ben de 0 pozitifim, bebek ya A ya da B pozitif olacak, eşim AB pozitif..
Senin ilk bebek mi peki?
Rabbim yavruna şifa versin inşallah.. Niye mamayı bu kadar kötülüyorlar anlamıyorum. Çocuğun hastalanması mama vermekten daha mı iyi yani.. Varsın sırf mama ile büyüsün, yeter ki sağlıklı olsun.
Canım baktım az önce AB0 kan uyuşmazlığı diye bir şey varmış. Anne 0 sa baba da A,B,AB den biriyse olabiliyormuş. Sadece sarılığın uzamasına sebep oluyormuş, çok ciddi seyretmez diyor, fototerapi ile geçer diyor.Evet bebek A pozitif ben 0 pozitifim
Valla öyle bu gidişleHer şeyi yaptım canım kostikler lavabo açıcılar. Azar azar gidiyordu düne kadar. Dün tam tıkandı. Bugün dedim boruları sökmeden olmayacak bu. Hallettim açıldı ama sızıntı oluyor şimdi de. Onu da hallederim inşallah. Bu gidişle tesisatçı olacağım
Canım işitme testinden ilk seferde geçememek normalmiş. Kulaklarının içi kirli olduğu için olabiliyormuş. Sonra yeniden tekrarlıyorlar.Kızlar bugün sabahtan beri ağlamaktan perişan oldum doktorlar bugüne kadar verme mama deyip durdular seni emsin emsin daha dün geldi sütüm zaten dünden beri de pek emmemişti sabah kontrole götürdüm çocuğumun kanını aldılar şekeri düşmüş sarılığı yükselmiş hemen götür mama ver 3 saatte bir dedi doktor eve geldik ama hep baygın gibi yatmak istiyor zorla uyandırıp mama veriyorum işitme testinde de sol kulağından geçemedik doğurmaktan korkuyorduk doğurmak neymiş ki kendi acımı başımın dikişlerimin ağrısını herşeyi unuttum dikişlerim açılsa bile ayaktayım çocuğum için Allah kötü şeyler yaşatmasın hiçbirimizin çocuğuna tarifsizmiş bu duygu..
Oluyor canım alt grup kan uyuşmazlığından sarılık. Arkadaşımın bebeğinde olmuştu.tedaviyle düzelen bir durum neyse ki sizinki de geçer inşallah hemenKızlar bebeğimde doğumdan sonra sarılık çıktı benim ve bebeğim arasında kan uyuşmazlığı çıktı başına gelen varmı böyle bişey
Benimki 23 günlük canım yarım saat bir memede yarım saat diğerinde tutuyorum aralarda uyuyor uyandırıyoruz üzerini hafifletiyorum, şapkasını çıkarıyorum falan. Gazını çıkarıp devam ediyoruz. Toplam emme 1 saat sürüyor memeden. Sonra bir 30 cc süt veriyoruz. O şekilde uyuyor. Gece o kadar uzun süre emziremiyorum çabuk veriyoruz biberonuMemede ne kadar kakıyor bebeğin canım benim ki 10 dk yı zor tamamlıyor çıkarıyor hemen bende artık arada sağıp takviye ediyorum ama memeyi bırakıverir diye de korkuyorum ne zaman uzun kalacak bu bebek 15 günlük şuan
Sezaryanim beni zorlamadi kolay gecti. Eskisi gibiyim birseyim kalmadi. Mecbur tasıyorum yoksa daha cok kiskaniyor. Vurusten dolayi evede tıkıldikya ondan bebege sardi. Yoksa ben onu parka bahceye felam cikarirdim,enerjisini atardi. Vurusten ortalik temizlenmeden oglum düzelmez cani sıkılıyor bence. İnsallah sen sorunsuz atlatirsin.Ya kurban olurum yazık ya napsın çocuğun üstüne kuma geldişaka bir yana bu günlerde geçecek inşallah canım benim.alışma evreleri.benim hayret ettiğim sezeryanlı halinle ikisini birden kucağına Alman çok zorlama kendini.
İşitme testini biz de geçemedik canım 1 aylık olunca yani pazartesi tekrar gideceğiz. Normal geçememesi dedi doktor. Sarılık biz de olduk sen bol bol beslemeye çalış atlatır hemen inşallahKızlar bugün sabahtan beri ağlamaktan perişan oldum doktorlar bugüne kadar verme mama deyip durdular seni emsin emsin daha dün geldi sütüm zaten dünden beri de pek emmemişti sabah kontrole götürdüm çocuğumun kanını aldılar şekeri düşmüş sarılığı yükselmiş hemen götür mama ver 3 saatte bir dedi doktor eve geldik ama hep baygın gibi yatmak istiyor zorla uyandırıp mama veriyorum işitme testinde de sol kulağından geçemedik doğurmaktan korkuyorduk doğurmak neymiş ki kendi acımı başımın dikişlerimin ağrısını herşeyi unuttum dikişlerim açılsa bile ayaktayım çocuğum için Allah kötü şeyler yaşatmasın hiçbirimizin çocuğuna tarifsizmiş bu duygu..
Canım hepsi düzelir geçer rabbim yardımcın olsun üzme kendini her bebekte oluyor sarılık bir ara burada da okumuştum işitmede ilk testte geçmeyen çok oluyormuş allahım bebeğin ve senin yanında olsun dualarımızdasınzKızlar bugün sabahtan beri ağlamaktan perişan oldum doktorlar bugüne kadar verme mama deyip durdular seni emsin emsin daha dün geldi sütüm zaten dünden beri de pek emmemişti sabah kontrole götürdüm çocuğumun kanını aldılar şekeri düşmüş sarılığı yükselmiş hemen götür mama ver 3 saatte bir dedi doktor eve geldik ama hep baygın gibi yatmak istiyor zorla uyandırıp mama veriyorum işitme testinde de sol kulağından geçemedik doğurmaktan korkuyorduk doğurmak neymiş ki kendi acımı başımın dikişlerimin ağrısını herşeyi unuttum dikişlerim açılsa bile ayaktayım çocuğum için Allah kötü şeyler yaşatmasın hiçbirimizin çocuğuna tarifsizmiş bu duygu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?