Sağol canım Allah razı olsun içim rahatladı. Ben bu çocuğu büyütene kadar stresten ölürüm NET !O şekilde bizimkinde de oluyor canım normal endişelenmene gerek yok
Rezene çayını hangi marka kullanıyorsunuzSüt için ben de günde 2-3 sb rezene çayı içiyorum.
Bulguru 3-4 günde bir yapıyorum. Yanında yeşil soğan ve dereotunu bol yiyorum. Bol su içiyorum. El yapumı vişne suyu içiyorum.. daha ne yapıyııımm..
Süt stresle doğrudan orantılı canım. Rahat olup olumlu düşünmen lazım. Gün içinde bebek uyuyunca sen de yatıp dinlenmeye çalış yarım saat de olsa uyusan çok faydası olur. Sarılık için illa hastanede tedavi şart değil. Bol bol beslersen o kendiliğinden zamanla geçer.Kızlar birşey daha sorucam ya ben uyanınca sütüm oluyor sağıyorum ama akşama doğru bitiyor sütüm su çorba kimyon soğan herşeyi yiyorum aslında ama niye bi kez boşalında uyumadan dolmuyor göğüslerim. Çok stresliyim uyku zar zor uyuyorum belki 2 gecede 3 saat ondan mı oluyor?
Birde bu sarılık belası kendi kendine geçer mi illa hastanede mi yatmak lazım yine arttı sarardı gibi geliyor acile gitmeyede korkuyorum oof ne zormuş çocuk büyütmek
Her saat başı 20 ml süt veriyorum. Düne göre daha sarı gelmeye başladı gözüme keşke şu cihaz satılsada alıp ölçebilsekSüt stresle doğrudan orantılı canım. Rahat olup olumlu düşünmen lazım. Gün içinde bebek uyuyunca sen de yatıp dinlenmeye çalış yarım saat de olsa uyusan çok faydası olur. Sarılık için illa hastanede tedavi şart değil. Bol bol beslersen o kendiliğinden zamanla geçer.
Kusması gazını çıkaramadığı için olabilir canım doyduğunun göstergesi değil. 2-3 saate bir uyandırıp beslendiğinden emin olmalısın ki sarılık ilerlemesin. Topuğuna vuruyordu hemşireler. Ben altını açıp soğuk suya batırılmış pamukla siliyordum kendine gelsin diye işe yarıyordu. Çok uyuması hayra alamet değil çünkü yeni doğanların. Benimki 24 günlük oldu artık kendi uyanıyor çok şükür ama yine de biz 3 saati geçirmiyoruz. Sabah 7 buçukta ıhh ıhhh kalktı gazı varmış çıkardı baya emdi iki memeyi de bir yandan uykusu geldi ama tam doyuramadı kendini. Geceden sağdığım sütüm vardı 30cc verdim uyudu şimdi. 30 cc memeden çekemezdi o uykulu haliyle minnoş. Takviye gerekiyor benimkine muhakkak nazlı emiyor çünkü
evet ben de senle ayni seyleri yasadigimizin farkindayimKalppare
Canim okudumda aynı şeyleri yaşıyoruz ödem 2 güne geçti merak etme. Beninkide amniyib . yuttu migdesini yikadilarBenim bebek 10 gunluk olacak 3 defa ayrı zamanlarda fışkırtarak kustu birinde gazi vardi sanirim atamadı diğerinde uykuda hemen mamaya saldırdı bende fazla vermiştim yada miğdesini usuttu. Çok panik yapma koştuğunda bende paniklemiştim doktor takip et dedi surekli devam ederse ateş ishal varsa götür bence.
Insallah en kısa sürede düzene girer hersey
Rezene çayını hangi marka kullanıyorsunuz
Bu marketlerde satılan poşet çay gibi olanlar da etki edermi bi bilgin var mıAktardan aldım cnm kilo hesabı
Kuzum ben normal doğumu bilmiyorum ama sezeryanin yalan yok ilk 3 günü çok zor geciyor ama umutsuzluga kapılma toparliyorsun geri bak benim 1 hafta oldu dün artık her seyimi yapabiliyorum rahatlıkla yurumem her şeyin normale döndü stres yapman çok normal doğum yapacaksın ama her türlü doğum zor kolayı yokki☺ sonucunu düşün annesi daha öncede tattin nasıl güzel biliyorsunKızlar ben hiç iyi değilim,ya ne var bunda diyeceksiniz ama istemsizce çok korkuyorum.yarın sezeryana giricem nasipse.bu sabah hüzünle uyandım.normal doğum benim için travma idi.şimdi isteyerek sezeryan oluyorum ama inşallah bu kararımdan ötürü pişman olmam.çünkü nasıl bir ağrı acıyla karşılacağımı bilmiyorum maZur görün.ikinci doğum kolay mı olurdu acaba diyorum bi taraftan,ama makat hastalığı da çok korkutuyor.ağlayasım geliyor kısacası.kızımında bana ihtiyacı olacak bir an önce toparlanmak istiyorum
Sanırım tansiyonum düştü kan şekerim falan sıfırlandı sanki dünya döndü bir süre benim için gerçektenDahil canım dahil. Korkusuda, endişeside, sevgiside anneliğe dahil.
Valla bu saate kadar temizlik saatiydi. İnşallah yarın emişme saati olur.
Ayaklarını yukarı dikseydin biraz canım. Belki tansiyonun falan düşmüştür. Annen geliyor demek ne güzel.Bizde dayanamayıp söyledik sezeryanı ama annem hemen ağlamaya başladı. Birde gel beni al diyor. Anne alamam 65 yaş üstüsün, kronik hastalığın var dedim. Ben kötü oldum.
Ah keşke
Çocuğun ağzına verip de iştahla emdigini görünce üzülmem de sevdaya dahil mi koalakızlar lohusalık çok saçma bu tarafa gelmeyin tünelin ucu bomb.k bir yere çıkıyor
Anca kusunca anlıyorum
Ya cidden beni kullanıyor resmen, vermek en doğrusu sanırım. Tabii tutarsa. Başta tuttu ama sonra attı. Deniyorum hala.
Hortum yırtılmış da olabilir canım.
Evet canım.sadece kollarını sariyorum yarım kundak. Ama bazen sevmiyor çok kızıyor mecbur açıyorum. Oyuncak etti koca kadını kendine essek sipası
Kesinlikle. Gece sinirlerim çok yıpranıyor. Hadi şimdi eşim evde. Yarın ise baslayinca ne olacak? Adamın da uykusu kalmadı ki.
Amin canım. Cidden doğurmak en kolay kismiymis meğer. İnşallah en kısa sürede atlatır minik.
Merhaba kızlar nasılsınızbugun o kadar çok başım dönüyor ki yerimden kalkamadım annem yarın gelecek bugun izin almışlar çok mutluyum tek olucam diye baya stres olmustum
Bak ne güzel haber iste☺ gözün aydın yavrummmDün çıktık kanka. 11 e düştü değeri gerisini emzirerek hallet dedi doktor. Şükür iyi görünüyo şu an.
Sağol cecencim bende cok sevindim inşallah annem gelince hemen doğururum malum öyle çok da kalamayacak yanımda Haftaiçi doğursam cok güzel olurYaaa hem bebişler uğraşıp hem gelip beni güldürüyorsun kız maşallah sana valla.
Canım adına çok sevindim. Ne güzel izin almış geliyorlar bak yalnız olmayacaksın gözün aydın.
Benim canım geldi ikisi de başıma sana uyuşmazlık için iğne vururlar. Bebek için de sarılık değeri kaç ciktiKızlar bebeğimde doğumdan sonra sarılık çıktı benim ve bebeğim arasında kan uyuşmazlığı çıktı başına gelen varmı böyle bişey
gözünün direkt içine değil de kapağına sıktım doğrudan sonra pamukla sildim.Az önce pamuğa damlatıp sildim sütümle gözlerini Siz sütünüzü damla gibi gözünün içine mi damlattınız?
Saat başı 20 alıyorsa sarılık olacağını sanmam canım iyi miktar. Sarılık yüzünde ve göz bebeklerinde olur her bebeğin bacaklara kadar inmemesi gerek. Yüzündeki sarılık 1 ay sonra falan kendiliğinden dağılır.Her saat başı 20 ml süt veriyorum. Düne göre daha sarı gelmeye başladı gözüme keşke şu cihaz satılsada alıp ölçebilsek
Canım öncelikle çok streslisin bu yazisindan bile belli oluyor onu biraz azaltmaya çalışmalısın bence haklisin uykusuzluk sarılık bebegin emmesi falan derken hiç kolay degil süreç . Sariliga gelince düşüyor güzelce beslenirse günden güne illa hastanede yatmasina gerek yok ama değerine bağlı tabi sem güzelce besle o kendini belli ediyorKızlar birşey daha sorucam ya ben uyanınca sütüm oluyor sağıyorum ama akşama doğru bitiyor sütüm su çorba kimyon soğan herşeyi yiyorum aslında ama niye bi kez boşalında uyumadan dolmuyor göğüslerim. Çok stresliyim uyku zar zor uyuyorum belki 2 gecede 3 saat ondan mı oluyor?
Birde bu sarılık belası kendi kendine geçer mi illa hastanede mi yatmak lazım yine arttı sarardı gibi geliyor acile gitmeyede korkuyorum oof ne zormuş çocuk büyütmek
ben de korkuyorum sarilik meselesinden.sariligin ilerlerdigini nasil anlayabilirim
ne seviyede doktora goturebilirim.saglik ocaginda sarilik testi yapiliyor mu acaba? topuk icin gittmek zorundayim bakarlar mi acaba?
Topuk kanı için gittiğinde söyle canım hemşirene onlar anlıyorlar. Ben aradım sağlık ocağındaki hemşiremizi dedim böyle böyle bir bakar mısın kilosuna sarılığına vs. Saat verdi gittik hızlıca aldı bizi baktı ilerlemiş doktora götürün hemen dedi. Anlıyorlar onlar.
evet ben de senle ayni seyleri yasadigimizin farkindayim
ne ilginc tesaduf.acaba yapilan anestezi ya da dogum yontemi mi etkiledi boyle amniyon vs yutulmasini?odemi doktora sordum normal dedi ama hala gecmedi
Kızlar süt için kayısı hoşafı çok söylerler. Yaptınız mı bilmiyorum ama ben yapacağım kavanozlara koyarım dolaba hem bağırsaklarda iyi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?