Amin çok teşekkür ederimAllah hayırlı sağlıklı sıhhatli bir doğum nasip etsin inşallah
Canım öncelikle bence bu anlattığın durumlar geçici, bebeğe alışmak, yeni düzene alışmak zaten zorken eşin bir de hem işindeki sıkıntıyı hem de senin her gün acı çekmeni kafaya takıyor anlaşılan.. Biz hep annelik üzerinden konuşuyoruz ama erkekler de bir süreçten geçiyor kendince.. Omuzlarında büyük bir sorumluluk hissediyorlar bence.. Toplum hep anneye odaklanıyor ama.. Babaları önemseyen pek yok.Kızlar, lohusa depresyonu hafiften göz kırpıyor sanırım bana. Yani sizden başka kim anlar beni bilemedim. O yüzden yazmak istedim ☹
Öncelikle eşimle iliskim çok farklı bir boyuta taşındı. Eşim çok düşünceli bebek doğduğundan beri. Ve aramızdaki o yıllardır süren esprili sohbet yerini ciddiyetle bıraktı. Belki karantinanin da etkisi vardır bilemiyorum. Bir de maaşının yarısını kestiler karantina yüzünden. Hepsi bir araya geldi sanırım. Ama ben onun eski halini çok özlüyorum. Gidip sarılıyorum, öpüyorum, karşılık veriyor ama bakışları hep dalgın. Niye böylesin diyorum endiseliyim bebek için diyor. Başta enfeksiyon, sonra sarılık ve hastanede yatma, bebeğin emme refleksi, benim her emzirmede meme yarasından acı çekmem, her akşam vurduğum kan sulandırıcı yüzünden yine acı çekmem, bunları gördükçe adam kahroluyor resmen. Eskiden kırk çeşit komik lakapla seslenen adam sadece melek diyor artık. O böyle oldukça ben de sanırım lohusa depresyonuna sürükleniyorum. Dün gece emzirirken bırakmak istedim hem de çok. Bırakıp sadece uyumak istedim.
Aslında eşimin bu hali ben sancı cekerken başladı. O gece benimle birlikte o da sancı çekti resmen. Doğumda kapı önünde çığlıklarımı duymuş. Annesi anlattı annesini arayıp ağlamış. Ki bu adam öyle kolay kolay annesine derdini söylemeyen bir adamdır. Tahminim bu büyük sorumluluk ona yeni bir bakış açısı getirdi. Ama ben eğlenceli olsun eskisi gibi istiyorum. Öyle yaşamak ve bebeğe de öylesini yaşatmak istiyorum. Bu şekilde çok yoruluyorum çünkü. Akıl verin bana ne yapayım?
Korkma demesi kolayİnşallah canım
Çok güzel bi duygu ben gidip yatağına baktıkça bile duygulanıyorum anne olmak çok özel bi duygu. Aslında kaygılarım da var ama yine de o anı sabırsızlıkla bekliyorumkorkma kız sen zaten bişi yapmicaksın yarım saatte hersey olup bitecek minik kız yanında olacak ❣ bu gece hepinize dua edicem sağ salim kavuşun diye sakın kaçma senden beklenir
Aslında hepimizin yaşayacağı seyleri yasıyorsun sen sanki bende buna benzer seyler yaşayacağımı düşünüyorum. Evet anne baba olma fikri çok güzel ama bize farkında olmasakta bi sorumluluk yüklüyor hatta yükledi bile şimdiden. Biz de sizin gibiyiz evde hep bi şebeklik komiklik gırgır şamata falan sanki sevgiliyiz gibi yaşıyoruz bazen birbirimize biz anne baba olucaz farkında mıyız diyoruz. Sizde bunu yaşıyorsunuz suan o farkındalığı yaşıyorsunuz bir de bizim şansımıza hersey üst üste geldi hastalıklar salgılar tek doğum yapmak herseye tek basına gögüs germeye çalışmak. Eşin hem sana destek olmaya çalışıyor hemde herseyi üstesinden gelmek istiyor bak maaşlar yarım yattı sıkıntı çekiyor olabilir maddi manevi hersey bi anda üstüne çöktü. Aslında böyle olması çok normal mutlaka düzelecektir. Şimdi bi alışma sürecindesiniz o yüzden sen bunları çok düşünme sakın öyle depresyona girmek yok. Biz burdayız ona diyemediklerini gel yaz buraya hatta bana özelden arada saydırabilirsin atış serbest için rahatlasın boşverKızlar, lohusa depresyonu hafiften göz kırpıyor sanırım bana. Yani sizden başka kim anlar beni bilemedim. O yüzden yazmak istedim ☹
Öncelikle eşimle iliskim çok farklı bir boyuta taşındı. Eşim çok düşünceli bebek doğduğundan beri. Ve aramızdaki o yıllardır süren esprili sohbet yerini ciddiyetle bıraktı. Belki karantinanin da etkisi vardır bilemiyorum. Bir de maaşının yarısını kestiler karantina yüzünden. Hepsi bir araya geldi sanırım. Ama ben onun eski halini çok özlüyorum. Gidip sarılıyorum, öpüyorum, karşılık veriyor ama bakışları hep dalgın. Niye böylesin diyorum endiseliyim bebek için diyor. Başta enfeksiyon, sonra sarılık ve hastanede yatma, bebeğin emme refleksi, benim her emzirmede meme yarasından acı çekmem, her akşam vurduğum kan sulandırıcı yüzünden yine acı çekmem, bunları gördükçe adam kahroluyor resmen. Eskiden kırk çeşit komik lakapla seslenen adam sadece melek diyor artık. O böyle oldukça ben de sanırım lohusa depresyonuna sürükleniyorum. Dün gece emzirirken bırakmak istedim hem de çok. Bırakıp sadece uyumak istedim.
Aslında eşimin bu hali ben sancı cekerken başladı. O gece benimle birlikte o da sancı çekti resmen. Doğumda kapı önünde çığlıklarımı duymuş. Annesi anlattı annesini arayıp ağlamış. Ki bu adam öyle kolay kolay annesine derdini söylemeyen bir adamdır. Tahminim bu büyük sorumluluk ona yeni bir bakış açısı getirdi. Ama ben eğlenceli olsun eskisi gibi istiyorum. Öyle yaşamak ve bebeğe de öylesini yaşatmak istiyorum. Bu şekilde çok yoruluyorum çünkü. Akıl verin bana ne yapayım?
Sağol canımYarın doğumu olan herkese hayırlı ve sağlıklı doğumlar diliyorum kızlar. Dua edin girin
Zaten yatıyorumda gram uykum yok
Canım hep gönüllü olarak dahil zaten. Acaba çok mu dahil diye düşünmeye başladım. Gece ben uyuyayim diye bebek uyanınca o sallıyor. Beni emzirmeye kaldırmak için uyumuyor. Bilmiyorum sanırım o da ben de çok yorulduk. Ama eskisi gibi olmak imkansız gibi geliyor bazenCanım öncelikle bence bu anlattığın durumlar geçici, bebeğe alışmak, yeni düzene alışmak zaten zorken eşin bir de hem işindeki sıkıntıyı hem de senin her gün acı çekmeni kafaya takıyor anlaşılan.. Biz hep annelik üzerinden konuşuyoruz ama erkekler de bir süreçten geçiyor kendince.. Omuzlarında büyük bir sorumluluk hissediyorlar bence.. Toplum hep anneye odaklanıyor ama.. Babaları önemseyen pek yok.
Ben de dün doğumhanede açıklık kontrolünde son gücümle çığlık atınca eşin dışarıdan duymuş, ne yapacağımı bilemedim çok çaresiz hissettim diyor. Hani insanlara nasıl katil oluyorlar diyoruz ya demek herkesin böyle bir sınırı var sevdiğin birine zarar verildiğinde diyor. Dün bir de evde hüngür hüngür ağladım sinirim bozulduğu için baktım onun da gözleri dolmuş. Onların da ellerinden bir şey gelmiyor ki, zaten yardım edebildikleri ölçüde çok şükür ellerinden geleni yapıyorlar. Bu süreçte onlarıolabildiğşnce dahil etmeliyiz ki sorumluluk almak erkekler için iyi hissettirir kendilerini..
Senin de eşinle aran yine eskiye döner en fazla 3 aya, merak etme.. Şu an düzen gerekiyor, onu da oturtursunuz yakında inşallah
Canım şuan tam olarak kaç hafta oldun doktor net bir şey demiyor ki riskleri artıyor diyor bekletiyor da kararsız kalıyorum o yüzden benim de çatımın çok uygun olduğunu sçsöyledi sancım olursa hemen doğuracağımı da söyledi bilmiyorum ki bende arada kalıyorum o yüzdenC cecenn çok teşekkür ederim canıminş tez zamanda bekletmeden sağlıklı bir şekilde seninki de gelir. Ben de heyecan yoktu ama banyo falan yapıp eşyaları kapıya çıkarınca başladı sanırım bu gece uyuyamam. Sabah olmak bilmez.
SonsuzUmut canım benimki de 41 hafta oldu doktorum geçen hafta karar verdi eğer cumaya kadar gelmezse suni sancı vericem diye yani bu kararı doktorun alması daha iyi. Çatı muayenesi yaparken çatımın ve kemik yapımın çok uygun olduğunu söylemişti Rahim ağzım yumuşamış sancı verirsem açılma olur dedi. Ben de çok istiyordum zaten ama yine de kararı doktoruma bırakmak istedim. Bence sen de doktoruna güveniyorsan öyle yap. Eğer suni sancı ile doğum yapacağını düşünüyorsa korkacak bir şeyin yok demektir. Ben normal sancıyla arasında bir fark olacağını sanmıyorum. Bakalım yarın deneyimimi buradan yazarım.
Yaa, ağlarım bak zaten gözümün ucundaAslında hepimizin yaşayacağı seyleri yasıyorsun sen sanki bende buna benzer seyler yaşayacağımı düşünüyorum. Evet anne baba olma fikri çok güzel ama bize farkında olmasakta bi sorumluluk yüklüyor hatta yükledi bile şimdiden. Biz de sizin gibiyiz evde hep bi şebeklik komiklik gırgır şamata falan sanki sevgiliyiz gibi yaşıyoruz bazen birbirimize biz anne baba olucaz farkında mıyız diyoruz. Sizde bunu yaşıyorsunuz suan o farkındalığı yaşıyorsunuz bir de bizim şansımıza hersey üst üste geldi hastalıklar salgılar tek doğum yapmak herseye tek basına gögüs germeye çalışmak. Eşin hem sana destek olmaya çalışıyor hemde herseyi üstesinden gelmek istiyor bak maaşlar yarım yattı sıkıntı çekiyor olabilir maddi manevi hersey bi anda üstüne çöktü. Aslında böyle olması çok normal mutlaka düzelecektir. Şimdi bi alışma sürecindesiniz o yüzden sen bunları çok düşünme sakın öyle depresyona girmek yok. Biz burdayız ona diyemediklerini gel yaz buraya hatta bana özelden arada saydırabilirsin atış serbest için rahatlasın boşverkendinize zaman tanıyın daha cok yeni anne babasınız eşinde tüm bu süreçlere alışacak eski neşesine dönecek, o şuan sizin için güçlü duruyor sende bebeğin ve eşin için ona destek ol. Kız el ele verince üstesinden gelinmeyecek sey yok bu hayatta canım
Canım suan üstüne düşen duygusallık çok normal ağlayasım varsa da git odada bi tur ağla rahatlarsın. Ama yarın bebeğine kavusacaksın o kadar tüp bebek zorlu yollar derken bitti kız yolun sonuna geldin artık. Yarın gün yeniden doğacak hemde mis kokulu bi bebekleC cecenn sağolasın canım , darısı sizlere .
Cherrygum Ben de sabahtan beri toparlayamadım kendimi inşallah yarın böyle halsiz olmam. . Sadece duş aldım , kendi hazırlığımı yaptım . İnanılmaz duygusallaştım oturup ağlamak istiyorum ama annemlerdeyim , boğazım düğüm düğüm oldu valla
@sekerpare5939 sezaryen le doğumda bebekte o sıvıyı çıkaramama durumu oluyormuş . Sezaryen planlı olduğu için bebek kendini hazırlamamış oluyormuş .normal doğumda Çekilen sancı , kanaldan geçerken filan bebek o sıvıyı atabiliyormuş . Banu çiftçi nin videolarında izlemiştim durumu bu şekilde anlatıyordu anladığım kadarıyla .
Bir de yine o videolarda bebek gözü için öyle bir durumda pamukla suyu kaynatıp , bebek pamuğunun da mikrobunu kırıp pamukla silin diyordu .
Kız keşke yanında olsak güle oynaya seni ameliyathaneye soksakKorkma demesi kolaykeşke şu an yarın akşam olmuş olsa mesela sağol kuzum et, bol duaya ihtiyacımız var.
Cnm herşey o kadar kötü bir hal aldı ki bu virus mahvetti benim kocamda çok düşünceli kimse önünü göremiyor piyasa çok kötü. Biraz duzelse ortalık işlerine dönerler rahatlarlar.insallah sen stres yapma düzelir herseyKızlar, lohusa depresyonu hafiften göz kırpıyor sanırım bana. Yani sizden başka kim anlar beni bilemedim. O yüzden yazmak istedim
İnşallah canımCnm herşey o kadar kötü bir hal aldı ki bu virus mahvetti benim kocamda çok düşünceli kimse önünü göremiyor piyasa çok kötü. Biraz duzelse ortalık işlerine dönerler rahatlarlar.insallah sen stres yapma düzelir hersey
Kız evet o zaman güle oynaya girebilirdim ameliyata.Canım suan üstüne düşen duygusallık çok normal ağlayasım varsa da git odada bi tur ağla rahatlarsın. Ama yarın bebeğine kavusacaksın o kadar tüp bebek zorlu yollar derken bitti kız yolun sonuna geldin artık. Yarın gün yeniden doğacak hemde mis kokulu bi bebekle ❣
Kız keşke yanında olsak güle oynaya seni ameliyathaneye soksakyarın ben doğurdum bu da minik kuş diye beklicez yazmanı Ayyy bu ne kasvet ayol toparlanın bakim herkes kendine bi çeki düzen versin anayız biz ana
Sağol canım.Kızlar yarın doğumu olanlar hayırlısı ile kucaklarına alsınlar inşallah bebişlerini.. Bizi habersiz bırakmayın
Normal cnm 9 ay karnında taşıyorsun sonra doğuyorlar farklı bir düzen kurmaya çalışıyorsun. Hepimiz geçeceğiz bu yollardan uykusuzlugumuz olacak memislerimiz acıyacak ama geçecek. sabredecegiz cnm hersey guzel olacak.İnşallah canımKendimi çok yorgun hissediyorum çok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?