- 12 Ekim 2009
- 18.676
- 24.172
- 798
Kaç kilo ki canım? Ben de 2900 falan doğmuşum, annem ilk gördüğünde ay bu ne küçük demiş hattaKızlar selam,
Ya ben silikon ucla emzirmeye calisiyorum doyduğunu nasıl anlıcam bilemiyorum sabah emzirdim sonra açtır diye mama yaptim uyukluyirdu verdiğim mamayı birden kustu yine çok moralim bozuluyor böyle oluncagecede zar zor uyuttum ağlıyordu ağzını açıp aranıyordu 30 cc daha yapıp verdiğimde uyudu. Bugün bebeği yıkadığımizda annem zayıf dedi çok üzüldüm daba 13 gunluk yavrucumm besleyemiyormuyum yapamıyor muyum anlamadim
Canım dikişler için gelme dedi benim doktorum ortalık karışık onun için evinden çıkma, bebeğine ve kendine iyi bak dedi. Kanama, iltihap vs görmezsen bişey yoktur dedi. Çok şükür bir sıkıntım yok sadece bitiş yeri arada yanıyor başka bir şikayetim yok gitmeyeceğim o yüzden. Yaşadıkların da normal geçecek inşallah. Hep geçecek diye kendine telkinde bulun. Çoğu kadın yaşıyor hele de şu dönemde herkes evde bunalıyor. Ben de 2.kızımda yaşadım zamanla geçti gittiya kızlar ben lohusa depresyonuna mi girdim nedir?
bugun amma agladım.eşim simdi koca bi fincan kahve getirdi de acildim.esime yatak odasının camını aç ben bebekle oturma odasina geciyorum ama aradaki kapilari kapat dedim.oda kapilarini yani.neyse yanimiza geldi oturuyoruz.ben basladim ya ben usuyorum.neden boyle usume geldi falan filan konusuyoruz.oturma oda kapisi 4 parmak falan acik bu arada ve ben cami tamamen unuttum.sonra birden aklima geldi oda kapisi kapali mi dedim.yo sen açık birak dedin ya diyor.ya dedim sen nasil bir adamsin.nasil kapiyi kapatmazsin.bebek kapiya yakin battaniyeye sarili yatiyordu.nasil kavrayip kucagima aldim.ve basladim aglamaya.ya hasta olursa yavrum diye 2 saate yakin patlayana kadar agladim.birakmadim cocugu falan.esim kucagimdan aldi.kendine gel hava kis degil 15 derece diyor ama ben agliyorum.bak yatak odasi bile 24 derece havasi bile sogumamis ki oturma.odasina hic etki etmez korkma desede ayılamadım desem yeri.ama hava sirkülasyonu diye birsey de var yani.adam da benle iki cocukla ugrasmaktam kafası durdu ona da kıyamıyorum.ama benim de sanki kafam açılmıyor.ben hiç iyi degilim ya.kucuk oglum gozume bakiyor.benim annem melek annem guzel annem deyip deyip opuyor.ilgi istiyor 3 yasinda.kucuk kizim sarilik geciriyor.ilgilenmem lazim.uyandirmak zor oluyor.bu sabah 4 saat uyumusumtam atlatiyoruz galiba derken gerileme olur mu?
ha bir de ameliyat dikisimi kontrol ettirmem lazim.doktorum once gel dedi.cocuk doktoru cagirmadi kontrole deyince o zaman sadece dikisin resmini at dedi.resimden nasil anlayacak.gitsem mi gitmesem mi bilemiyorum.kafam calismiyor sanki ya
ya biliyorum sizler de cogunlukla lohusasiniz.ama eminim bu kafayi atanlar da vardir yasayanlar da.diger yandan son gunlerin stresini yasayanlar var.canini sıkmak istemiyorum ama kime dert yanacagimi da bilemedim.
Anam o ne sinir öyle kafa atacak kadarBenimkide öyle hatta bazen kafa atıyo resmen memeye ama zamanla olacak biraz sabır lazım,başlarda sinirlerim bozuluyodu ağlıyordum şimdi 26 günlüğüz daha iyiyiz sen de biraz sabret. Ben silikon uçla verirken bi süre emdikten sonra onu çıkarıp çıplak vermye devam ettim sen de ara ara dene öyle alışacaktır illaki
Saatlerdir susmadan ağlıyor kozarıyor birşey olur muGeçmiş olsun, süt çok gaz yapar sana da bebeğe de. Yakında geçecek
Canım doyduğundan emin misin? 15 günden önce gaz sanıcısı olmaz açlıktan ağlar bebek demişti bana doktor ilk kızımda.Saatlerdir susmadan ağlıyor kozarıyor birşey olur mu
Başka bir sıkıntısı olmadığından emin misin canım?Saatlerdir susmadan ağlıyor kozarıyor birşey olur mu
Canım gözün aydın kolay olmasına çok sevindim. Epidurali sen mi istedin onlar mı veriyorlar. Zorlu günler geride kalmış gibi. Hep böyle iyi olun
Hayırlı olsun gözünaydın ; maşallah ne güzel doğumun olmuş darısı biz bekleyenlerin başına inşallahKusura bakmayın kızlar yazamadım. Ben cuma akşamı saat 19.45 te doğum yaptım. Suni sancı ile 5 cm açılmadan sonra epidural aldım sonrası oldukça kolay ilerledi epidural muhteşem bir şeymiş çok kolay bir doğumdu 3 ıkınmada kızım kucağımdaydı 3600 kg 50 cm de boyu var emme sıkıntısı yaşadık cuma ve cumartesi ama şükür pazar sabah 4 itibariyle meme işini kavradı azıcık şekerli su sürüp verdim memelerimi başka çarem yoktu açlık krizine girdi çiş bile yapamadı yavrum şimdi şükürler olsun iyiyiz.
Teşekkür ederim canımepidural ben istedim çok uzun saat sancı çekince gücüm kalmadı. Epidurali söyledi hemşireler hemen yapın dedim ve muhteşem bir şeydi ağrım hafifledi doğum hızlandı.
Geçer canm sen kafana takma yeterki alışma süreci bunlar hep e malum yanına gelenin de olamıyor destek çıkıp biseyler anlatsalar. Hem bence tek başına yapmak daha iyi ben de imkan olsa tek durmayı tercih ederdim özgüvenin yerine gelir en azından kendin yapıncaCanim ınsallah hemen gecer şu zor günler..
Canım, brewer's yeast'i doktora danışıp al olur mu , naçizaneKilo durumları konuşulmuş kızlar ben doğuma gittiğim kilodayım hemen hemen2 kilo falan eksildi daha doğrusu hastaneden daha zayıf gelmiştim sanırım ama 26 günde tosuncuk gibi oldum emzirdikçe tatlı aş eriyorum canım herşeyi yemek istiyor. Yapıp yapıp yiyoruz evde. Kızlarıma veriyorum tarifi hadi kızlar yapın şunu diyorum kek, kurabiye ne varsa yapıyorlar kuzular yiyoruz. Emzirirken hep kilo alırım ben zaten hamileyken 9 kilo almıştım. Sütüm olsun da ben veririm sonra koşturmaktan inşallah
Bir de solgar brewer's yeast vitamin varmış ondan alacam süt için. Hem sütü hem de kalitesini arttırıyormuş. Bestlak almıştım o da faydalı oldu arttırdı sütü ama küçücük şişesi bitmek üzere. İçerik olarak humana ya benziyor zaten.
Canım sıcak suyu sezeryan sonrası omuzlarım koydum çünkü ağrıdan duramadım hastanede sıcak su oluyor sebilllerde hemşire den istedik biz torbayı ama 1 saate ancak getirdi baktık olmuyor su şişesine koyup onuda omzuma tuttum sıcak su olmadan duramadım ben.Kızlar ben sıcak su torbasını hastane çantamdan çıkarmıştım sizce geri koyayım mı? Orada sıcak su bulabilir miyim ayrıca?
Ay tekrardan alayım yanıma o zaman..Canım sıcak suyu sezeryan sonrası omuzlarım koydum çünkü ağrıdan duramadım hastanede sıcak su oluyor sebilllerde hemşire den istedik biz torbayı ama 1 saate ancak getirdi baktık olmuyor su şişesine koyup onuda omzuma tuttum sıcak su olmadan duramadım ben.
Herkeste olmuyor ama iki kızım da da yaşadım kahve ve sıcak su iyi olduAy tekrardan alayım yanıma o zaman..
Kahve yok işte..Herkeste olmuyor ama iki kızım da da yaşadım kahve ve sıcak su iyi oldu
Birde biz hastaneye girmeden önce marketten su meyve suyu kahve atıştırmalık bişeyler aldık yanımıza odadan hiç çıkması eşim yada refakatçi kimse malum hastane korkutuyor insanıKahve yok işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?