Biz göbek temizliği yapmadık hiçbir şey sürme kendi kendine kuruyacak dediler erkek olduğu için sadece çiş gelmesin dikkat et dedi o kadar 10 gun de düştü şükür koku geliyorsa bir doktora danış benceKızlar ya şimdi fark ettim de ben bu göbek bağı bakımını yapamıyorum sanırımverdikleri sıvıyı sıkıp baya mandalı çevirerek silmek lazımmış ben üstten üstten yapıyordum şimdi göbeğinden az bi koku geliyor gibi bir de atletine nokta nokta leke bulaşmış. Siz nasıl temizliyorsunuz göbeğini.
Cana kan değerlerine baktılar mi benim de basım dönüyorBen dünden beri miğde bulantısı yaşıyorum canm doğumdan snra sende de oldu mu.? Normal doğum oldu benim. Dün doğum oldu zaten
Yok bakmadılar demediler de hiç hastahanede. 6 da doğdu 4 gibi çıkardılar virüs yüzünden zaten. Snra gel bakalım diyen de yok. Sağlık ocağına topuk kanı için gideceğim de bana da mi bakılacak ki acabaCana kan değerlerine baktılar mi benim de basım dönüyor
Bende anlamadım biz mi hata yaptık verirken diye. 2 kere daha denedim şimdilik sıkıntı olmadı şükür. İlk seferini eşim vermişti herhalde yanlış vs tuttu.Ben avent almıştım bakalım nasıl olacak. Aslında lansinoh da çok öneriliyordu, neden gaz yapıyor ki..
Canım illa ki oluyor o ağrılar. Ben yatağa yatıp kalkarken çok zorlanıyorum. Yattığım yerden kalkmak için illa destek almam gerekiyor mesela. Dikişlerde bir sıkıntı görünmüyor dışardan bakınca. Cuma günüde kontrolüm var bakalım bir şey diyecek mi doktor.Kızlar fırsat buldukça elime telefonu almaya çalışıyorum ama çok kısa sürüyor malasefolsun herşeye değermiş bu güzel zamanların tadını çıkarmaya çalışmak paha biçilemez .. bu gece itabariyle 7 günlük olduk artık 1 haftadır bnmle beraber geçen hafta bu zamanlar içindeyken saatleri sayıyordum şimdi kendi yanımda gögsümde emiyor . Kızlar sorum şu sezeryan oldum annem kayınvalidem hep yanımda tabi ikiside sütüm olsun diye bol su ,rezene ,komposto v.s herşeyi içiyorum . Ama sanki dün geceden beri midemde bir agrı gitmedi birde gece hep bebeği beşikten alı emzirtikten sonra geri koy derken dikişim agrıdı . Bundan dolayı birşey olmaz değilmi ? Dikkat ediyorum ama daha mı dikkat li olmalı bilemedim.
Gazını çıkarıyorum kuzum zaten. Hatta hastanede hemşireler kızdı bana yenidoğanın gazı olmaz 2 haftadan sonra başlar gaz diye ama yaptığımda gayette gazı çıkıyor anlamadım ben bu işi.Canım benimki de sol göğsümü emmiyor sağıyorum ondan sonra bebeği bi yastığa yaslayıp kafasını azıcık yükseğe alıyorum uzun saplı plastik mama kaşıkları almıştım onlarla içiriyorum. Biberon vermek istemedim aklıma gelen en uygun yöntem de bu oldu rahatız çok şükür.
Sağol canım, şimdilik hallettik biberonla sorunu gibi. Gaz masajınıda yapıyorum dünden beri daha rahat.Dr browns canım gaz önleyici sistemi var içinde çubuk şeklinde. Hiçbir biberon da yok o sistem. Biberonla besledik ten sonra muhakkak dik tutup sırtına vurarak yada aşağıdan yukarıya bastırarark masaj yaparak gazını çıkart.
Maşallah annesiKızlar herkese iyi geceler ☺
Bir emişme saati de benden gelsin artık
Biz bu sabah 09:41 de 48 cm 2660 gr dünyaya geldik çok şükür küveze falan girmeden odamızdayız
spinal anestezi ile sezeryan oldum. Ama işleme başlarken aşırı heyecandan tansiyonum çıktığı için hafif bayıltmışlar yarı aygın yarı baygındım
Saat 18:00 de yürüyüşümü yaptım gazımı çıkardım yavaş yavaş kendime geldim sayılır, elbette dikiş sancım devam ediyor ama istedikçe ağrı kesici yapıyorlar sağolsunlar
Herşey iyi güzel ama bizim beyfendi meme ağzında emerken yorulup uyuyor sürekli bebek hemşiremiz takip etti gazı var dedi ben de gazı olan çocuk uyur mu dedimkız eline almasıyla bizimki full gaz çıkarmasın mı
Anne memesi ememiyor diye şırınga ile mama takviyesine başladılar asla itiraz etmedim zaten çocuğum zayıf benim yüzümden iyice aç kalmasın..
SİZE SORUM : Mama ne kullanıyorsunuz acil tavsiyeye ihtiyacım var. (Bebelac gold verdiler hastanede)
SİZLERE TAVSİYEM : bol bol ağız bezi alın yanınıza
Depend tam bir hayat kurtarıcı
bizden haberler şimdilik bu kadar bir aksilik olmaz ise yarın taburcu olacağız.
Herkese iyi geceler
Canım ben taburcu olmadan pansumanı açıp beni yıkadılar. Sonra da tekrar bir batikonla silip üstüne su geçirmez sprey sıktılar. İstediğin zaman duş alabilirsin dediler. Dün aldım duşumu, bir sıkıntım olmadı şükür.Evet canım
Oyy ağza burna bak maşallahGece yatmaz gündüz de kalkmaz
Bi maşallah alırızuykucu tosuna
Göbeğin olduğu yere Ağız mendili koy canım kuru kalsın beze sürtmesin kaç gün oldu doğalı?Kızlar ya şimdi fark ettim de ben bu göbek bağı bakımını yapamıyorum sanırımverdikleri sıvıyı sıkıp baya mandalı çevirerek silmek lazımmış ben üstten üstten yapıyordum şimdi göbeğinden az bi koku geliyor gibi bir de atletine nokta nokta leke bulaşmış. Siz nasıl temizliyorsunuz göbeğini.
Oo taze anne gelmiş günaydın canımcımHerkeseeee günaydınnnnnbu gece uyanmaları ne kadar zormuş ya
Canım bir baktır istersen benim biraz fazla kanamam oldu doğumumdan sonra kan değerim düştü doktor normal dedi Demir ilacı verdi senin de öyle olabilirYok bakmadılar demediler de hiç hastahanede. 6 da doğdu 4 gibi çıkardılar virüs yüzünden zaten. Snra gel bakalım diyen de yok. Sağlık ocağına topuk kanı için gideceğim de bana da mi bakılacak ki acaba
Emziğe alıştıramadım canım ya 2 dk emiyo atıyo ağlamaya başlıyo geri veriyorum yine atıyo sevmiyo benceİştahlı bebektir canım Maşşallah karnı tok olduğundan eminsen emzik ver emme refleksi tatmin olur hem rahat uyur
Ama şey dediler canm ya doğumdan snra dikişler fln vs oldu eğer çok fazla bi kanamam olursa söyle dediler. Ilk sefer fazla olur ama zaten onu sayma dedi. Artık fazla kanamam yok azaldı. Azaldı diye mi umursamadılar ki acaba yaCanım bir baktır istersen benim biraz fazla kanamam oldu doğumumdan sonra kan değerim düştü doktor normal dedi Demir ilacı verdi senin de öyle olabilir
İlk gece hastanede ben de yanımda yatırmıştım hiç durmamıştıDaha 2nci günümüz olacak canm bugün dün 6:15 de doğum yaptım. Ama istediği zaman memeyi kendi kavrıyor çekiyor istemezse meme ağzında dahi olsa sütü de sıksam ucunda kalıyor. Dün beşiğine dahi koyamadık beraber yattık öyle uyudu çok ağladı gece
Hadi gözün aydın canım sağlıkla büyüsün inşKızlar herkese iyi geceler ☺
Bir emişme saati de benden gelsin artık
Biz bu sabah 09:41 de 48 cm 2660 gr dünyaya geldik çok şükür küveze falan girmeden odamızdayız
spinal anestezi ile sezeryan oldum. Ama işleme başlarken aşırı heyecandan tansiyonum çıktığı için hafif bayıltmışlar yarı aygın yarı baygındım
Saat 18:00 de yürüyüşümü yaptım gazımı çıkardım yavaş yavaş kendime geldim sayılır, elbette dikiş sancım devam ediyor ama istedikçe ağrı kesici yapıyorlar sağolsunlar
Herşey iyi güzel ama bizim beyfendi meme ağzında emerken yorulup uyuyor sürekli bebek hemşiremiz takip etti gazı var dedi ben de gazı olan çocuk uyur mu dedimkız eline almasıyla bizimki full gaz çıkarmasın mı
Anne memesi ememiyor diye şırınga ile mama takviyesine başladılar asla itiraz etmedim zaten çocuğum zayıf benim yüzümden iyice aç kalmasın..
SİZE SORUM : Mama ne kullanıyorsunuz acil tavsiyeye ihtiyacım var. (Bebelac gold verdiler hastanede)
SİZLERE TAVSİYEM : bol bol ağız bezi alın yanınıza
Depend tam bir hayat kurtarıcı
bizden haberler şimdilik bu kadar bir aksilik olmaz ise yarın taburcu olacağız.
Herkese iyi geceler
Olur vallahi neden olmasın gün belli olunca beklemek çok zorAynen canım süreci hızlandırma calısıyorumamin jadecim inşallah
Cumaya çok var bakarsın seni geçerim
Endişelenme haftan çok küçük değil daha erken doğanlar bile yaşıyor hastanede kontrol altındasın gereken müdahale yapılıyordur zaten sen strese girip bebeğini de strese sokma dua et bolca inş.sağlıkla alırsın kucağınaArkadaşlar suyum geliyor devamlı hastane de yatıyorum ciğer gelistirici iğne vurdularbebeğim yaşarmı durdurabilirlermi suyu bi arkadaş vardı kimdi ki kaçhaftalık doğmuştu
Valla canm daha dün doğum yaptım ama emzirdikten snra gaz çıkartmak için sırtını okşuyorum hafif vuruyorum ağzından atıyor sürekli gazı her seferinde ki bazen çok ağlıyor emmese dahi yine ufak bi gaz çıkıyor ağzından nasıl sorun olmuyormuş anlayamadimKızlar dün yazmıştım yaa bebek emzirdikten sonra hıçkırdı kan geldi diye tahmin ettiğim gibi göğüs uçlarım yara olduğu için bebek de emzdiği için hıçkırarak çıkarmış basınıza gelirse endişelenmeyin doktora gittik bu sabah birde ilk 10 gün gaz problemi olmaz bebeklerde dedi ben ağlayınca kasıyor kendisini dedim
2 3 çekiyor ona seviyorum artık napiyim canm ya 2 saati geçti güzelce emmedi şimdi geri uyudu. Beşiğine koydugumda sürekli ağlıyor birde alışmasını da istemiyorum yanıma. 2 saatlik uykuyla duruyorum halsizim zaten doğumdan beri uyuyamadim biİlk gece hastanede ben de yanımda yatırmıştım hiç durmamıştıdaha çok küçük canım emiyo emmiyo demek için çok erken sütün de geliyomuş ne güzel pes etmeden devam et mutlaka alacaktır
Su geçirmez bant hastaneden taburcu olduğunda ilk yıkanma da kullanılıyor. Daha sonra bir daha kullanmana gerek yok Sadece ayakta duş alıyorsun ilk hafta, ve bir de o kısmı ovmuyorsun. Yara açıkta daha çabuk kuruması gerekiyorKızlar su geçirmez bantı çıkarttırdım bugün gazlı bez koydular peki ben hergün batikon sürüp kapatacak mıyım yarayı duşta nasıl olacak tecrübeli annelerden bilgi alabilir miyim?
Bana sıvı verilmedi canm temizleme konusunda da bisey diyen olmadı. Kaynanam da bisey demiyor bu konuda ben temizlenmez sanıyordum birdeKızlar ya şimdi fark ettim de ben bu göbek bağı bakımını yapamıyorum sanırımverdikleri sıvıyı sıkıp baya mandalı çevirerek silmek lazımmış ben üstten üstten yapıyordum şimdi göbeğinden az bi koku geliyor gibi bir de atletine nokta nokta leke bulaşmış. Siz nasıl temizliyorsunuz göbeğini.
Maşallah bol bol uyusunda buyüsün.Gece yatmaz gündüz de kalkmaz
Bi maşallah alırızuykucu tosuna
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?