2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
geçmiş olsun canim. inşallah hemen düşsün kuzunun sarılık degerleri

Kızlar benim kendi doktorum 40’a kadar gelmezse sezeryan demişti. Suni sancıyıda istemiyor. Bende başka hastanede, başka bir doktora gittim. Doktor vajinal muayene yaptı. Bir anda öyle şiddetli girdi ki. 2 hafta önce diğer doktor yavaşçana girmişti bir sıkıntı hissetmedim. Bu doktor resmen ağlattı. 4 cm açıklığım olmuş. Bana yürü bol bol dedi, squad yap dedi. 7-8 cm den önce hastaneye gelme dedi. 3 dk da bir sancın olursa o zaman gel dedi. Direkt doğumhaneye alırız diye belirtti. Birde Nst çekindim o sırada bir bayan vardı yan oda da doğum yapıyordu. Onun acıyor demelerini duydum. Yani kötü bir şey NST’yi doğumhaneye koymaları. Bir de doktor bana baya negatif konuştu. Sen bu çatı muayenesine dayanamıyorsun. Doğumun son aşamasına gelince nasıl dayanacaksın, nasıl ıkınacaksın diyip durdu. Çarşambaya kadar doğum olmazsa suni sancıyla başlatalım dedi. Perşembe biliyorsun tatil dedi. Sanki devlet dairesine geldik. Şaka gibi ya. Özel hastanedeki durumlara bakarmısın. Bilinen özel hastane fiyatları 14-15 binden başlıyor. Onlarda ayrı bir şaka. Resmen son dakika golü yedim doktorlar tarafından.

Allahımmmm maşallah kız kaç kilo doğdu maşallah. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin senin zıpır çiş mi yapıyor orada ben mi yanlış görüyorum
Çiş yapıyor aynen 3700 demişti sabah. Ama 3550 çıktı Bende kalktım şükür ah Buda pek zormuş ağrılar pek var. Ama emzirme çalışmaları hepsinden mi zor Ne anlamıyorsun doyuyor mu açmı. Afalladık valla

Ozaman laktoz intoleransın olabilir mi ki hiç baktırmışmıydın? Oda yapabilir kabız. Süt ürünleri yerine turşu tarzı şeyler tüketebilirsin günlük olarak onların içinde de yararlı probiyotikler var ama mümkünse en az tuzlu olanlardan hatta ev yapımı kendinde yapabilirsin.

Haklısın insan korkuyor ama sen bilirsin doktor normal doğum mu deneyecek peki su sancı falan gelirse bilgi verdi mi?

Öncelikle çok geçmiş olsun inşallah biran önce iyileşir bebeğine kavuşursun. Özelde mi devlet hastahanesinde mi bebeğiniz? Hasta hakları birimi var hastane içerisinde size gerekli bilgiyi vermiyorlarsa oradan şikayette bulunabilirsiniz. Siz bebeği görmek istiyorum diye talepte bulundunuz mu ne cevap verdiler?

Merhaba
Emzirme eğitimi sırasında bebeğin ilk haftalarda çenesini güçsüz olduğunu çene kasları gelişene kadar uzun memesini beklememiz gerektiği anlatılmıştı. Biraz sabırlı olmak lazım canım bana 40 dk boyunca emzirmem gerektiği 20 dk bir meme 20 dk diğer meme olmak üzere söylendi. Bırak memede beklesin çenesi yorulunca dursun sonra zaten devam etmeye çalışır yavrucak. Annesi onun daha minnacık güçsüz çenesi var sabredip gelişmesini beklicezmorelini bozma herşey düzelir inşallah

Evet canım benim ilk kızım acil sezeryandı bişey anlamadan kucağımdaydı şimdi beklemek çok zor kıpır kıpırım

İyi akşamlar kızlar bugün hastane işleriyle uğraştık bakamadım pek doğum yapanların gözü aydın olsun yapmayanlar da sağsağlim doğursun artık
Benim oğlanın 1.ay hepatit aşısı vardı ona gittik sabah erken kşmse yokken gelin dedi benim hemşire tek tek alıyorlar zaten sağlık ocağından içeri de. Şükür hastaneden taburcu olduktan sonra yani 11 günde 550 gr almış benim minnoş 3100 gr olmuş şükür. Demek şimdi doğsa 3400 falan olurmuş şişlikleri vs inmeden neyse ordan işitme testini geçememiştik doğumdan hemen sonra. Onu yaptırmaya gittik gitmişken muayene de olalım dedik üniversite hastanesinde. Yüzünü sarı buldu doktor yine bi kan testi isteyelim dedi sarılık 12 çıktı uzamış sarılığı sonuna kadar yaşıyoruz bıktım gerçekten yıldım. Sonuç almaya gidince yşne yatırırlarsa diye hazırladık kuzumun eşyalarını falan çok şükür gerek görmedi doktor haftaya bir daha görelim dedi.
Arkadaşım aradı o sıra onun bebekte de olmuş uzayan sarılık bir hoca anne sütünü 2 gün hiç verme kendiliğinden geçecek bak dedi dedi. Anne sütü sarılığı da oluyor bebeklerde dene 2 gün mama ver bişey olmaz belki kurtulursun bı şekilde dedi. Bugün mama verdik sütümü sağıp dolaba atıyorum. Bebeğim aşıdan sanırım biraz huysuz emmeden uyumak istemedi yavrum sağıp aldım biraz emzik niyetine uyudu öyle
İşitme testini de bir kulaktan geçtik öbüründen kaldık. 3 ay içinde tekrar gidecez
Erken doğanlarda göz için rop muayenesi yapılıyormuş haftaya da onu yaptıracaz
Kalça ultrasonu için de randevu aldık normalde 2 aylıkken yapılıyor biz 3 aylıkken yaptıracakmışız.
Şu hastane işlerimiz bir bitse de gitmesek artık hayırlısıyla

Haklısın insan korkuyor ama sen bilirsin doktor normal doğum mu deneyecek peki su sancı falan gelirse bilgi verdi mi?
Yok bilgi vermedi ama ben normal doğum istemiştim doğurabilir miyim diye sormuştum erken gebelik dönemim de doktorumda iki kere üstü bozdurmuşsun hiç altı bozdurma bence demişti şimdi su gelir açılma vs olur ise normal doğuma alır mı bilmiyorum Bir şey demedi suyun yada kanaman gelir ise ameliyat hanede buluşacağız dedi hakkımızda hayırlısı çok zorlu bir süreç oldu bu benim için korona çıktığında pek çok şeyi kafaya takmıştım şimdi hiç birşeyi takmıyorum yeter ki sağlıklı sıhhatli doğsun derdine düştüm... ailem şehir dışında seyahat yasağı gelemiyorlar kaynanamlar virüs korkusundan gelemeyecekler evde iki çocuk bırakacak kimse yok ne yapacağım onlara sokağa çıkma yasağı var derken şimdi doğum günümün sıkıntılı olması bütün düşüncelerimi bitirdi

@
Canım Maşşallah makinadan da çıkmış yavrun gözün aydın en kısa zamanda kavuşursun inşallah. Şu hastalık yüzünden almıyorlar canım kimseyi yenidoğanların yanına. Çok kişiden duydum bunu. Benim oğlan yatarken özel hastanede alıyorlardı sadece anneyi. Ama benim içime hiç sinmiyordu beni alıyor diğer bebeğin annesi de giriyor ister istemez emzirirken hemşire gelip yardım ediyor falan yaklaşmak zorunda kalıyor. Annede hastalık olsa ordan hemşireye ordan tğm bebeklere yayılacak vs aklımda ne senaryolar yazdım o dönem.
Emin ol orda çok iyi bakılıyordur bebeğin içini ferah tut naklini falan da düşünme biberondan beslenmeye başlamışsa yskında taburcu da olur inşallah

Evet canım 2 saati aşmayacakmış yarına taburcu olursunuz inşallah çok amin
İnşallah kuzum
İyi bari canım tek bileğin daha çok şişmesi korkuttu biraz. O taraftaki kalçam da ağrıyınca panik yaptım
Korkma canım benim arkadaşında sol taraf şişiyordu.
geçmiş olsun canim. inşallah hemen düşsün kuzunun sarılık degerleri
İnşallah canımcım

Kızlaar hastane çantamı boşaltıp boşaltıp kontrol ediyorum. Tekrar yerleştiriyorum. Delirdim mi acep
Annelik yarı delilik değil mi zaten bütün gün valiz aç kapa acaba bişey unuttum mu eksik bişey var mı diye dört dönüyorum evde.beşiğimizi kurmamıştık onu kurduk hazırladık şimdi bide duş alırsam belki uyuyabilirim geçe bıraktım ki yorgun düşüp uyuyup dinlenebileyim diye bakalım nolcak

Sicak su tutuyorum bakalım rahatlarım insallah mahvetti beni ne ağrıymış doğum sancısı gibi kıvrandım
Bebisle sen nasilsin
İyiyiz kuzum alisiyoruz birbirimize
Maşallah bol sütlerin olsun diyorum ya uyumak ve su içmek hatta mutlu olmak süt için en işe yarar şeymiş ay bebeleri bi düzene soksak huyunu suyunu öğrensek azıcık büyütsek ne güzel olur rahatlarız
Evet ya yeniden bu sohbet ortamına bu sefer bebek konularıyla dönmek istiyorum
Canım tam olarak nasıl anladın? Ya benim de çömelip aynayla bakınca resmen açıklık var ve içi görünüyor normal mi sence? Seninki de mi öyle?

İçini ferah tut Allah kolaylık verir inşallah. Doktoruna telefonda sor istersen normal doğum mu deneyeceğiz diye? Yinede başka doktora görünmekte fayda var diye düşünüyorum kaç haftalık oldu şuan?

Valla nazlı gibi bizimkiler de ama bakalım ne olacak.

İçini ferah tut Allah kolaylık verir inşallah. Doktoruna telefonda sor istersen normal doğum mu deneyeceğiz diye? Yinede başka doktora görünmekte fayda var diye düşünüyorum kaç haftalık oldu şuan?
39 olduk bugün hayırlısı bütün hamileler için bu kadar ay emek verip allah emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah nerde ne kadar hamile var ise sağlıkla kucaklarına alsınlar inşallah zor bir süreç herkes için kimisi erken mi diyor kimi geç mi herkes de hep endişe var bir an önce bütün hamileler için herşey yoluna girer

merhabalar ben geldim
oyyy nenem oyyy...baş agrısı yapti bende iki çocuklu olmak...
bir yandan süper bir duygu..öte yandan gece oldu mu bir baş ağrısı aliyor ki tarifsiz..
gündüz de olsa anesteziden diycem ama sadece gece oldu mu artik gürultü kafamı yerinden oynatiyor

oğlum kızımi kiskandıgi belli olmasın diye sevmeye çalısiyor..tabi sürekli göz kulak olmam lazim severken saçinı çekip hırpalıyor

iyiyiz ya iyiyiz ya iyiyiz iyiyiz valla iyiyiz sorun yok diye diye geciriyorum butun gunu sürekli denetleme halindeyim oğlani
bizden haberler böyle..inşaallah hepiniz iyisinizdir

Hayırlısı olsun inşallah hepimiz için Allah evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. 40. Haftaya kadar beklersin bebeğin hareketlerini takip ederek sonra yine doktor aynı şeyi söylerse başkasına görünmekte fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…