Bebeğe mi veriyorsun cayiBir de çocuğu uykuya dalmaya zorlanan arkadaşlar için de tavsiyem var iyi geceler çayı ve saç kurutma makinesi sesi
Beb suyuna hicbir şey koymadım dua ederek yikadim sadece dini anlamda sıkıntı olmaz bence çünkü bu bi gelenek yapmasanda olur ha kalabalık olsak eğlenceli olurdu ama kendi başına ne tadı olacakkizlar nasilsiniz.
kardes kiskancligindan cildirmak uzereyim..
bir de bu 40 cikmasi. Suya tas anahtar tuz atiliyormus. Bana tas tuhaf geldi pis ya yikamak lazim yani
bi de islami birsey degilmis sanirim.oyle mi
hic yapasim yok bir sakincasi olmaz degil.mi
İyi geceler çayı nedir.
Bana benzeten de oluyor babasına benzetende ama ben kimseye benzetemiyorumm.
Anneler gününde çok kötü olmuştum annemi özlemiştim gün boyu ağladım diyebilirim. Ama kendimle ilgili pek bir şey hissedemedim. Daha çok yeniyiz ondan heralde.
Evet.. ama vermek istemeyenler kendileri içiyormuş.. bebekte de sakıncası yokBebeğe mi veriyorsun cayi
Okuyunca bende agladim bu aralar gep aglayasim var zaten hepimiz bunaldik cok seyle ugrasiyoruz anne olmak zor hamilelik dogum ve sonrasi .. çocuklarımızda kucuk vuucutlariyla daha cok etkileniyor . Guzel gunlerimiz olsun hep insallahherkese günaydın...
dün televizyon izlerken bugün bayram şarkısı çalmaya başladı. mutlu mutlu danseden küçük kizim ( 6 yaşında) bana döndü. anne o kadar mutluyum ki mutluluktan ağlayabilirim dedi ve birden sesli bir şekilde ağlamaya basladi. kucaklastik, beraber aglastik biraz. sonra ağlamanın gercek sebebini söyledi; kuzenlerini özlemiş. yavrum benim, içim cız etti. aklıma geldikçe ağlıyorum. herşey o kadar üst üste geldi ki yavrum için. sevdiği kreşinden, öğretmeninden ayrildi, 15 tatilde memlekete giderdik, riskli hamileliğim yüzünden gidemedik, bebek geldi ilgi ona kaydi, şimdi bayramda yine gidemeyecegiz. duygularini çok göstermez zaten, patladi yavrucuk. en çok da çok mutluyum deyip bastirmaya çalışmasına üzüldüm.
sonra şubattan beri yaşadıklarımızı düşündüm. iki cocugumu evde bırakıp doğuma gitmemi, sonra arkadaşlar aldi. doğumda içeceğim çorbayı hoşafı bile kendim yaptim gittim. sarılık tedavilerinde evde yalniz kalmalari, telefonla görüşmemiz, eşimin gel git yapması. eve geldik doğumdan sonra eşim dışında bir çorba yapanim, olmadi. hadi sana süt olsun diye bir tatli yapanım olmadi. çocukları oynatan, havalarini değiştiren olmadi.bgeçti mi geçti gitti şükür ama şimdi niyeyse içime oturdu hepsi. gerçi herkes az buçuk ayni. 12 senedir hep uzaktayiz ama aileden uzak olmanin zorluğunu iliklerime kadar hissettim bu süreçte. hep güçlü durmaya çalıştım hala da öyle olmak zorundayim çocuklar için ama dün geceden beri arada vuruyor aklima. tek dileğim çocuklarda bir travma olmadan geçsinr şu virüs süreci.
haklisin zaten iyi tarafından bakmasam çok daha fazla etkilenirdim ama arada annem gelebilseydi hem benim hem çocuklar için çok daha iyi olurdu.bence ileride sorun yaşamazlar çünkü gerçekten onları hisseden bizim gibi anneler var sabahtan akşama tek derdimiz onlar benim kızım da kuzenlerin özledi cuma akşamı ananesi evine giderken çok ağladı ama bir şekilde yine gelip sana içini dökmüş senin ona verdiğin değeri biliyor ilginin azalması evet sıkıntı bu yüzdeN ben de onun saçını yapıyorum ödevlere destek oluyorum sevdiği tatlıları yapıyorum vs bebek gelse de onlar kendi değerlerinin farkında biz onu hissettiriyoruz inanıyorum.. doğum böyle bir zamanag gelmeseydi belki daha kolay olabilirdi ama su açıdan bak onlar da kardeşleri ile zaman geçirip bap kuruyorlar evet aileler olmaması kötü ama ben söyle bakıyorum mesela tanıdık akraba iş arkadaşı vs kimse gelemedi göğüs bağır açık emzirdik yattık kalktık kızımda sürekli evde misafir vardı ama hep çift ay da. Erkek olduğu için ben yatak odasına tıkılı gelen gitmek bilmiyor bir bakıyorum playstaton oynuyorlar gelsin çaylar muhabbetine dönüyordu ben de odadan çıkmıyor işim bitse de yatıyordum anlasınlar diye , çocukların aklı biz okulda ilken kardeşimle be yapıyor diye bizde kalmadı pozitif düşün pozitif kal olumlu şeylere odaklan..
ben yapmadim canim. dini birşey değil tamamen kültürel. isteyen dileyen yapiyor.kizlar nasilsiniz.
kardes kiskancligindan cildirmak uzereyim..
bir de bu 40 cikmasi. Suya tas anahtar tuz atiliyormus. Bana tas tuhaf geldi pis ya yikamak lazim yani
bi de islami birsey degilmis sanirim.oyle mi
hic yapasim yok bir sakincasi olmaz degil.mi
öyle haklısın ki cancagizim. hepsi gececek, nasil zor durumda olanlar var, şükür başımızın üstünde bir dam, yiyecek ekmeğimiz, sağlığımız var. Allah sagligimizdan etmesin. gördüğümüzden geri koymasin. sağolasın cok teşekkür ederim.D dilzar okuyunca çok duygulandım ne diyeceğimi bilemedim. Zor ama geçiyor her şey. Aileden uzak olmak banada çok koyuyor. Yine de sabırla şükürle günleri geçirmeye çalışıyorum. Daha zor durumda olanları düşünüyorum. İnşallah geçecek zaman her şey yoluna girecek. Ortam düzelsin ailelerimizi göreceğiz tekrar eski neşeli güzel günler gelecek. Biraz daha sabr etmemiz lazım.
Bizde de gaz damlasından sonra çıkmaya başladıKızlar oğlumun gazı ağzından çıkmıyor çıldırıcam artık.çocuk doğduğu günden beri gece gündüz ıkınıyor yalvarırım yok mu bunun çözümü ya
Tamam kuzum biberon ile ver şu milletin kutsal meme tavrı bizi üzüyor. Sağabilirsen sütünden ver yoksa manasını ver annesi çocuğu aç bağırtmak zorlamak doğru değil sakinden dene olmuyor mu ver mamasınıSanki memeyi hic almamis cocuk gibi ve bu ani beklemiş gibi artik agzina alip birakma olacak sekilde dahi memeye dokunmuyor .
Sıklığı önemli değil uzayan şeyleri takip et kuzum artarsa doktoruna danışKızlar kızım 2 gündür her bezde kaka yapıyor neredeyse.. Leş gibi kokuyor valla.. Bu kadar sık normal mi? Son ikidir de uzayan bişiler var içinde ama rengi normal.
Aynen öyle. Tam oğlum uyudu diyorum azck ben de dinleniyim diyorm bu kez de kızım uyanmş oluyo. Oğlum 3-4 gündr böyle eskiden yine gündüzleri kesintisiz 4-5 saatlik uykusu olurdu şimdi o da yok. 5 dk yatıyo kalkıyo hmn. Hiç uyumuyo hiç ama hiç. Çok ilginç ya bi derdi olmalı diyoruz eşimle. En son tereyağını yemekte fazla kullanmştık hatta iki gün üst üste öyle yedk yemeği ona bağladım bakalım. Kestm tereyağını. Biraz rahatlama olrsa ondanmş dicem.Al benden de o kadarönceden meme vermek için zor uyandırırdım. 5 dk emip uyurdu. Şimdi uyutamıyorum. 20dk emiyor. Gaz çıkarıyoruz hıçkırık tutuyor yine meme istiyor. Meme veriyorum yine gaz geliyor. Bir yandan kaka yapıyor haydi bu sefer alt aç. Yine açılıyor uyku... Günde 2 saat uyuyorsam şanslıyım
Benmki de durmuyo canım uyanıkken hep kucak istiyo. Kucağı da geçtm gezdrmemi istiyoBebeğim uyanıkken hep ağlıyor ya hiç sizinkiler gibi bir yerde durmuyor çok üzüyor beni
Benim ki öyle de susmuyor ki hep bir ağlama modunda napacağımı şaşırdımBenmki de durmuyo canım uyanıkken hep kucak istiyo. Kucağı da geçtm gezdrmemi istiyo
Bizim de sarı kaka ve mukus var. Bakalım bize doktor yarın ne diyecek. Kaka tahlili nasıl veriyıruz?Kızlar Benin bebeğin kakasında uzayan şeyler var bu tek başına besin alarjisini gösterir mi rengi sarı ama bu uzayan şeyler tehlikeli mi doktora gittiğimizde gaita tahlili baktılar orda da mukus var yazıyor ama doktor pek ciddiye almadı laktoz alarjisi bakmış kakada negatif çıkmış redüktan madde diye bir test parazit falan da yok ama diğer besinlere karşı mı alarji gösterir uzayan şeyler dikkate almalımıyım doktor bana sindirim sorunu yok dedi ama sçbrsin alerjisi olanlar bakabilir mi acaba
Eğer olmazda sütü de kes bakalım işe yarayacak mı alerji diyeti yapAynen öyle. Tam oğlum uyudu diyorum azck ben de dinleniyim diyorm bu kez de kızım uyanmş oluyo. Oğlum 3-4 gündr böyle eskiden yine gündüzleri kesintisiz 4-5 saatlik uykusu olurdu şimdi o da yok. 5 dk yatıyo kalkıyo hmn. Hiç uyumuyo hiç ama hiç. Çok ilginç ya bi derdi olmalı diyoruz eşimle. En son tereyağını yemekte fazla kullanmştık hatta iki gün üst üste öyle yedk yemeği ona bağladım bakalım. Kestm tereyağını. Biraz rahatlama olrsa ondanmş dicem.
Acaba biyeri mi ağrıyo canım gaz falan belki de btmedi gtti şu gazlar daBenim ki öyle de susmuyor ki hep bir ağlama modunda napacağımı şaşırdım
bizde döküntü vardı direk diyete başladık tahlil istemediKızlar Benin bebeğin kakasında uzayan şeyler var bu tek başına besin alarjisini gösterir mi rengi sarı ama bu uzayan şeyler tehlikeli mi doktora gittiğimizde gaita tahlili baktılar orda da mukus var yazıyor ama doktor pek ciddiye almadı laktoz alarjisi bakmış kakada negatif çıkmış redüktan madde diye bir test parazit falan da yok ama diğer besinlere karşı mı alarji gösterir uzayan şeyler dikkate almalımıyım doktor bana sindirim sorunu yok dedi ama sçbrsin alerjisi olanlar bakabilir mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?