- 19 Mayıs 2015
- 1.837
- 3.274
- 333
- 39
neyle sağım yapiyorsunuz?bizde de öyle. eğer kaka varsa az bile olsa alıyorum o zaman hafifcik. ama huzursuz değilse aralığı daha uzun tuttuğum oluyor dolu dolu. günde 4 kez doluysa.tamam diyorum ben.
evet mersindeyim. nursel hanım çok pozitif cok enerjik. ucret fazla gelebiliyor ama teşhisleri cok iyi. ikinci bebe oldugu icin daha rahatim biliyorum artik bircok seyi onun icin aile hekimine goturup izlemini yapmak yeterli geliyor. ama allah korusun bir sıkıntı olsa nursele gitmek istiyorum.
QUOTE="neverland85, post: 63853164, member: 680609"]
Bilmem aksine ben uyuyunca doluyor uyumadan hemen önce sağıyorum uyanında sağıyorum 300 ml ye yakın süt çıkıyor ya da emziriyprum o zaman da 220 falan çıkıyor ondan kalan ve diğer göğüsten azalmasının onla alakası olmayabilir uyku sütü her türlü arttırır çünkü
Benim ki her yerde yatıyor annem salladığında uyanmasın diye ayağından yere battaniye serip ona bırakıyor , oturma odasında park beşik var akşam babası bakıp ben uyurken gece 3 e kadar falan orada yatıyor sonra 3 sen 6-7 e kadar odamızda mobilya beşikte yatıyor, ondan sonra tilki uykusu gibi mır mır uyuduğu için ya yatağın yanında elektrikli ana kucağında ya da tanımda yatıyor ben de deli yayan biri olarak zorlanmıyorum bebek varken tam dalamıyorum zaten beraber babası işe gidince yatıyoruz çift kişilik hatta kolumda uyuyor çoğu zaman kolumu yastık yapıp öyle uyumaya bile alıştım sorun olmazKızlar bebeği yatakta yanında yatıran var mı?
Tehlikeli biliyorum ama benim bebiş sabahları yarım saatte uyanıyor yanımda yatsa daha iyi uyur mu diye düşünüyorum ne dersiniz?
Derli toplu yatarım asla deli yatmışım yok zarar vereceğimi düşünmüyorum ama riskli mi sizce?
Kıyamam minige yaherkese günaydın...
dün televizyon izlerken bugün bayram şarkısı çalmaya başladı. mutlu mutlu danseden küçük kizim ( 6 yaşında) bana döndü. anne o kadar mutluyum ki mutluluktan ağlayabilirim dedi ve birden sesli bir şekilde ağlamaya basladi. kucaklastik, beraber aglastik biraz. sonra ağlamanın gercek sebebini söyledi; kuzenlerini özlemiş. yavrum benim, içim cız etti. aklıma geldikçe ağlıyorum. herşey o kadar üst üste geldi ki yavrum için. sevdiği kreşinden, öğretmeninden ayrildi, 15 tatilde memlekete giderdik, riskli hamileliğim yüzünden gidemedik, bebek geldi ilgi ona kaydi, şimdi bayramda yine gidemeyecegiz. duygularini çok göstermez zaten, patladi yavrucuk. en çok da çok mutluyum deyip bastirmaya çalışmasına üzüldüm.
sonra şubattan beri yaşadıklarımızı düşündüm. iki cocugumu evde bırakıp doğuma gitmemi, sonra arkadaşlar aldi. doğumda içeceğim çorbayı hoşafı bile kendim yaptim gittim. sarılık tedavilerinde evde yalniz kalmalari, telefonla görüşmemiz, eşimin gel git yapması. eve geldik doğumdan sonra eşim dışında bir çorba yapanim, olmadi. hadi sana süt olsun diye bir tatli yapanım olmadi. çocukları oynatan, havalarini değiştiren olmadi.bgeçti mi geçti gitti şükür ama şimdi niyeyse içime oturdu hepsi. gerçi herkes az buçuk ayni. 12 senedir hep uzaktayiz ama aileden uzak olmanin zorluğunu iliklerime kadar hissettim bu süreçte. hep güçlü durmaya çalıştım hala da öyle olmak zorundayim çocuklar için ama dün geceden beri arada vuruyor aklima. tek dileğim çocuklarda bir travma olmadan geçsinr şu virüs süreci.
Aa o zaman çok mu giydiriyorum acaba? Ben başta çocuğu az giydirmistim ve gece uyuyamamisti. Farkedince çok ağladım, sanırım ondan sonra kıyafet konusunda hep korkuyla yaklaştım üşür diye. Biraz incelteyim bir de öyle bakayım o zaman. Kollarının soğuk olması sıkıntı mi meseka? Hemen üşüdü diye giydiriyorum. Sabah kısa kolluyla duruyodu soğuk geldi kollari giydirdim hemen. Hata mı ediyorum bilmiyorum ki. Ah yanımda bir büyüğün olmaması ne kadar zorladı beninasıl giydiriyorsun blup. benim büyük kizimi ilk ay kontrolünde hastanede dışardaki kalınlıkta tutmuşuz. 15 dk falan beklemisizdir en fazla ateşi yüksek çıkmıştı. dr hemen tahlil isteyecekti. önce bir yarim saat normal kıyafetle bekletin dedi. bekledik tekrar ölçtü ki normal atesi. meğer bizden farkli olarak sıcaklayınca ateşi çıkarmış bebeklerin. biz terleyip atarmışız, onlarin ter bezleri tam çalışmadığı için yalanci ateş olurmuş.
Bana da 37.5 demişti.38 sen sonra ateş yüksek diyor bizim doktorumuz
Çıkıyor benimkinin. Çok sıvı çünkü. Sıvı ama bezin emecegi kadar da sıvı değil. O yüzden çıkıyor çoğu zaman.Bu bebekler daha dönmeye başlamadı dimi?
bi de sizinkiler de beline kadar çıkıyor mu kaka yapınca? Bez markası ile alakası var mı bunun?
Göz kaş burun baba, dudak çene kulak ben, eller dedeKızlar hep sorun konuşuyoruz hadi muhabbet acayim bebekleri kime benzetiyorsunuzdaha belli olmaz döner falan ama şimdiden sinyal veriyordur mesela benim nankör kızım onu 9 ay taşıyan ağrısını acısını çeken ben değilmişim gibi ayak parmaklarina kadar çirkin babasına benziyor sizde durumlar ne
Nette ben de baktım burada N neverland85 da yazmıştı anne sütü fazla gelince de oluyormuş. Biraz ayrıntılı araştırınca aslında on sütü çok içen bebekte oluyormus.Kızlar Benin bebeğin kakasında uzayan şeyler var bu tek başına besin alarjisini gösterir mi rengi sarı ama bu uzayan şeyler tehlikeli mi doktora gittiğimizde gaita tahlili baktılar orda da mukus var yazıyor ama doktor pek ciddiye almadı laktoz alarjisi bakmış kakada negatif çıkmış redüktan madde diye bir test parazit falan da yok ama diğer besinlere karşı mı alarji gösterir uzayan şeyler dikkate almalımıyım doktor bana sindirim sorunu yok dedi ama sçbrsin alerjisi olanlar bakabilir mi acaba
Ya şu giydirme işinde kafayı yiyeceğim ben de.. Dün çok sıcak diye kısa kollu giydirdim, 27 küsürdü derece.. Bugün dün hata mı ettim acaba dedim, yine atlet üzerine uzun kollu takım giydirdim. 27.9 derece şu an.. Nasıl bileceğim çocuk üşüyor mu sıcaklıyor mu diye.. İkisinde de keyfi yerinde görünüyor.Kıyamam minige yane kadar güzel iletişim kurmuş ama masallah. Duygularını iyi ki dışa vurmuş bu kez. Anneyle paylaşmak apayrı bir şey bu yaşımda bile. Kaldı ki çocukken anneyle paylaşabilmek onu nasıl rahatlatmistir. İnşallah bu günler gececk dilzar
Aa o zaman çok mu giydiriyorum acaba? Ben başta çocuğu az giydirmistim ve gece uyuyamamisti. Farkedince çok ağladım, sanırım ondan sonra kıyafet konusunda hep korkuyla yaklaştım üşür diye. Biraz incelteyim bir de öyle bakayım o zaman. Kollarının soğuk olması sıkıntı mi meseka? Hemen üşüdü diye giydiriyorum. Sabah kısa kolluyla duruyodu soğuk geldi kollari giydirdim hemen. Hata mı ediyorum bilmiyorum ki. Ah yanımda bir büyüğün olmaması ne kadar zorladı beni
Bana da 37.5 demişti.
Çıkıyor benimkinin. Çok sıvı çünkü. Sıvı ama bezin emecegi kadar da sıvı değil. O yüzden çıkıyor çoğu zaman.
Göz kaş burun baba, dudak çene kulak ben, eller dedeortaya karışık bizim bebe
Nette ben de baktım burada N neverland85 da yazmıştı anne sütü fazla gelince de oluyormuş. Biraz ayrıntılı araştırınca aslında on sütü çok içen bebekte oluyormus.
Ben reflü yatağı ile birlikte sabahları aldım ortamiza birkaç kez. Ama o yatak olmasa cesaret edemezdim canim. Ben de sakin yatarım ama bebek bu. Bir de benimki anne yani beşik Zaten yanımda gibi bir şey. Reflü yatağı ya da babynest ile alinabilir bence.Kızlar bebeği yatakta yanında yatıran var mı?
Tehlikeli biliyorum ama benim bebiş sabahları yarım saatte uyanıyor yanımda yatsa daha iyi uyur mu diye düşünüyorum ne dersiniz?
Derli toplu yatarım asla deli yatmışım yok zarar vereceğimi düşünmüyorum ama riskli mi sizce?
Dün gece kısa kollu ile uyudu ama bana bir sor gece boyu acaba üşüyor mu korkusu ile uyudum ben de. Ensesinden anlaşılır diyorlar bizimkinin ensesi hep sıcak anlamadım ki.Ya şu giydirme işinde kafayı yiyeceğim ben de.. Dün çok sıcak diye kısa kollu giydirdim, 27 küsürdü derece.. Bugün dün hata mı ettim acaba dedim, yine atlet üzerine uzun kollu takım giydirdim. 27.9 derece şu an.. Nasıl bileceğim çocuk üşüyor mu sıcaklıyor mu diye.. İkisinde de keyfi yerinde görünüyor.
Evet canım philips avent air ben de burda okudum tutmayan yok diye, internette de araştırdım yorumları okudum hemen sipariş ettim ve sonumuz hüsranBips varmış bi de onu denemeyi düşünüyorum ya da pes mi etsem bilemedim tutmayacak sanki benimki emzik..
kakada terslik soyleydi mukus coktu ve bol kaka yapiyordu.kaka yapana kadar kivraniyordu.mukus bagirsak florasiymis aslinda.yani bildigin flora sokulup atılıyor. bunu da kk da okudum.dogrulugunu bilemem.dr a israrla cok kaka yaptigini surekli kustugunu kakayi 2 saate bir yaptigini ama yaptiktan kisa sure sonra yine sanci tuttugunu yapinca rahatlastigini soyledim.kaka nasil diyordu sulu diyordum.ama mukus ne bilmiyormusum.i arada cok yesil oluyordu hep normal dedi.isonra 4. ay alerji diye bisey var dedi.acaba dedi.o zaman ilk defa duydum.kan olur var mi dedi.bende sandım boyle bissuru kan olcak.neyse kendi kendime diyete basladim.kaka rengi acilinca bi de baktim kan.goturduk acaba o mu bu mu bisurur test.suruplar.Neden geç anladınız kakasında bir terslik yokmuydu sinsi seyredebiliyor mu bu hastalık
canim takip et.mukus bazen olup geciyor.illa alerji degil.mukus+ yesillik+kan+huzursuzluk hep devamsa alerji olabilir.mukus olunca ne yedim diye dusun.degisik bir besin aldiysa 3 gun falan yeme fark okacak mi bak.o da cok mukus okursa yani.aleejili bebek hep aglar zaten..Kuzum sen yine tokken ara ara teklif et ama kendini yıpratma artık.
Ne güzel kp mis o öylehoş benimki bakayım dese de ben emanet edemem dikkatli değil. Biraz bende de gıcıklık var sanırım
Canım kokmasi normal olmayabilir. Çok hafif bir koku oluyor normalde anne sütü aldığı için. Ek gıdaya geçince koku kotulesiyor diye biliyorum.
Ya canım bu mukuslu kakayi ben anlayamadım. Uzuyor bir seyler bezde. Bu mukus mu demek?
Uygulamanin adı ne canım?
Benim kızım tam 11 ay öyleydi şuan 16 aylık hala öyle diyebilirim sürekli ağlama halinde bir umut geçecek diye dua ediyorumKızlar bişey sorucam benim bebegim kolik bir bebek oldugu icin huysuz ve gazli yani uyku disinda boyle gözleri acik sakin durmuyor hep aglak ve huzursuz halde yani kendi kendine bakinip oyalanmiyor sakin durdugu en fazla 10 dk onun disinda aglak ve huzursuz daha cok kucuk sakin kendi kendine bakinmasi gerekmiyormu, sizin bebekleriniz nasil benimkimi bir bu sekilde anlamadim bebegimle vakit geciremiuorum bu yuzden
Peki kakada tuhaflık var mıydı sümüksü uzayan şeyler falan yokmuydu sadece döküntü mü her bebekte olduğu kadar kızarıklıklar bizde de var doktor İsilik gibi duruyor dedi inşallah olumsuz birşey yoktur
Gaza geldim bibs alıyorumBen 2 çeşit emzik almıştım. Biri philips acente air’di bunu ilk verdim kızım tutmadı. Biri de bibs’ti şu an keyifle emiyor. Bibs’in ucu anne memesine çok yakın diyorlar biz memnunuz ama her bebek farklı tabi ki
Dün gece kısa kollu ile uyudu ama bana bir sor gece boyu acaba üşüyor mu korkusu ile uyudum ben de. Ensesinden anlaşılır diyorlar bizimkinin ensesi hep sıcak anlamadım ki.
Bizimkinin de ensesini soğuk hiç görmedim. Ama emin olamıyorum.Kızlar benim oğlan keltoş doğdu. Kafası hep sıcak normal mi bu? Arka tarafından bahsediyorum
Uyuşmadığı zamanlar Buda hep ağlıyor çaya da mı alerjisi varmış orayı anlamadım salatalığa falancanim takip et.mukus bazen olup geciyor.illa alerji degil.mukus+ yesillik+kan+huzursuzluk hep devamsa alerji olabilir.mukus olunca ne yedim diye dusun.degisik bir besin aldiysa 3 gun falan yeme fark okacak mi bak.o da cok mukus okursa yani.aleejili bebek hep aglar zaten..
Bizde de aynı durum söz konusu oysa ultrason da aynı bendim eşim üzülürdü ben onu teselli ederdim 2. Sana benzer diye durum değişti ikinciyi de artık düşünmüyor gibiyimKızlar hep sorun konuşuyoruz hadi muhabbet acayim bebekleri kime benzetiyorsunuzdaha belli olmaz döner falan ama şimdiden sinyal veriyordur mesela benim nankör kızım onu 9 ay taşıyan ağrısını acısını çeken ben değilmişim gibi ayak parmaklarina kadar çirkin babasına benziyor sizde durumlar ne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?