Beşikte deliksiz uyumuyorlar nedense. Az önce bi buçuk 2 saat uyumuşuz ikimizde eşim geldi yeter uyanın artık diyeyatakta yatırmıştım yine. Öyle derin dalmıyorsun zaten duyuyor oluyorum sesini hemen iki dokunuyorum uyuyor yine. Beşiğe de alışsın istiyorum ama yok orda ki uyku süreleri çok kısa
Gönlünü ferah tut canım. Tıp gelişti artık. Gerekirse başka bir hastaneye götürüp baktır istersen.Doktora danıştım ultrason çekildi sıkıntı yok dendi ama ne bileyim korkuyorum ya sonradan birşey çıkarsa diye
Ay benimki de keçi gibi ses çıkarıyorAhaha ay valla ben burda sormaya çekinmiştim benim oğlandan da o kişniyo dediğin ses cikiyo bende kendimce diyodum acaba niye böyle diye ahahaha ay tobe ya niye böyle sesleri cikiyo ki acep
Ayy kuzum benim mutluyum deyip ağladı demek kıyamam onaa.. gerçekten şu zor günler hepimizi bunalttı şimdiki çocuklara çok üzülüyorum nerede bizim cocuklugumuzherkese günaydın...
dün televizyon izlerken bugün bayram şarkısı çalmaya başladı. mutlu mutlu danseden küçük kizim ( 6 yaşında) bana döndü. anne o kadar mutluyum ki mutluluktan ağlayabilirim dedi ve birden sesli bir şekilde ağlamaya basladi. kucaklastik, beraber aglastik biraz. sonra ağlamanın gercek sebebini söyledi; kuzenlerini özlemiş. yavrum benim, içim cız etti. aklıma geldikçe ağlıyorum. herşey o kadar üst üste geldi ki yavrum için. sevdiği kreşinden, öğretmeninden ayrildi, 15 tatilde memlekete giderdik, riskli hamileliğim yüzünden gidemedik, bebek geldi ilgi ona kaydi, şimdi bayramda yine gidemeyecegiz. duygularini çok göstermez zaten, patladi yavrucuk. en çok da çok mutluyum deyip bastirmaya çalışmasına üzüldüm.
sonra şubattan beri yaşadıklarımızı düşündüm. iki cocugumu evde bırakıp doğuma gitmemi, sonra arkadaşlar aldi. doğumda içeceğim çorbayı hoşafı bile kendim yaptim gittim. sarılık tedavilerinde evde yalniz kalmalari, telefonla görüşmemiz, eşimin gel git yapması. eve geldik doğumdan sonra eşim dışında bir çorba yapanim, olmadi. hadi sana süt olsun diye bir tatli yapanım olmadi. çocukları oynatan, havalarini değiştiren olmadi.bgeçti mi geçti gitti şükür ama şimdi niyeyse içime oturdu hepsi. gerçi herkes az buçuk ayni. 12 senedir hep uzaktayiz ama aileden uzak olmanin zorluğunu iliklerime kadar hissettim bu süreçte. hep güçlü durmaya çalıştım hala da öyle olmak zorundayim çocuklar için ama dün geceden beri arada vuruyor aklima. tek dileğim çocuklarda bir travma olmadan geçsinr şu virüs süreci.
Canim normalde hediye beklemem benimkide gitmis ayıcık almisBizim kızı ilk gördüğümde Allahım dedim aynı kaynana m . Kendisini de pek severim (?)Ama sonradan biraz döndü , eşime ve daha çok kaynıma benziyor bana hiç benzememiş.
anneler gününde ben de çok duygusaldı m . Tedavi sonrası benimki de .Eşim hediye aramış bir çok yer Kapalı olunca gitmiş bir kurbağa oyuncak almış . Çok güldüm , gülerken de ağladım Tabi mutluluktan . Yüzüne her baktığımda şükrediyorum . Mis kokulular mis
Canim bazen uyumuyor yanıma aldiğimda sakinleşiyor sarılıyorum hafiftende:) ama yapmamam lazim o uyuyor bende dalıyorum çok ufaklar Allah korusunKızlar bebeği yatakta yanında yatıran var mı?
Tehlikeli biliyorum ama benim bebiş sabahları yarım saatte uyanıyor yanımda yatsa daha iyi uyur mu diye düşünüyorum ne dersiniz?
Derli toplu yatarım asla deli yatmışım yok zarar vereceğimi düşünmüyorum ama riskli mi sizce?
Canim yaaa benim kızda ınsallah yokturcanim takip et.mukus bazen olup geciyor.illa alerji degil.mukus+ yesillik+kan+huzursuzluk hep devamsa alerji olabilir.mukus olunca ne yedim diye dusun.degisik bir besin aldiysa 3 gun falan yeme fark okacak mi bak.o da cok mukus okursa yani.aleejili bebek hep aglar zaten..
Benimkinin alerji mi bilmiyorum ama kaş bölgesinde sarı sıvılı kabarcıklar oluştu. Doktora gönderdim fotoğraf çekip krem verdi. Daha düzelme olmadı bakalım kullanıyorum.Kızlar bebeğinde alerji olanlar vücudundaki döküntüler nasıldı acaba?
Şaka gibiler aynı minnoslar ya ama ben kendim diye seviyorum boynuma iyice sokuluyo sıpa sıcak yereAy benimki de keçi gibi ses çıkarıyoruyandı keçim diyorum hatta.
Senin gözünde eşi benzeri yoktur ondanİyi geceler çayı nedir.
Bana benzeten de oluyor babasına benzetende ama ben kimseye benzetemiyorumm.
Anneler gününde çok kötü olmuştum annemi özlemiştim gün boyu ağladım diyebilirim. Ama kendimle ilgili pek bir şey hissedemedim. Daha çok yeniyiz ondan heralde.
Aynısını bizde yasıyoruz, uyku uyanıklık arasında emerken cok sakin ama diğer zamanlarda cok bu sekilde emiyor karnına giden gurultu seslerini duyuyırum ve aniden gaz oluyor hemenKızlar benim oğlan emzirmenin sonlarına doğru mememi çekiştirmeye ve ıkınır gibi yapmaya başlıyor. Aniden memeyi bırakıyor sonra sinirle geri alıp hızlı hızlı nefes alarak memeyi tekrar emiyor. Sık sık bunu yaparken boğuluyorböyle olan var mı ya niye yapıyor anlamıyorum. Çok sık yapıyor bunu
Aynı bizim evi tarif etmişsinBütün annesiz ilk gündü eşim uyurken basında durdu ben de yemek yaptım çorba pilav havuç yaratır bir önceki gündemde patatesli patlıcanlı bir yemek vardı halloldu akşam da eşim yine uyurken yanındaydı irmik helvası yaptım tutarsa ancak.. banyo işini de hızlı halleşiyorum kuzum oyun halısına koyup oyalıyor anlamıyor daha ama oyalanıyor.. banyo lavabosunu klozeti sık temizliyorum onları annem varken de ben temizledim hızlı hızlı basında biri dururken ama ev süpürme vs hiç yapmadım annem yaptı carsamba geri gelecek ama ben onun içim de şarjlı süpürge aldım kablosuz hemen takma toplana derdi olmadan süpürdüm bugün mutfağı oturma odasını.. genel temizliği kozımda bir sene sonra yapabilmiştim o zamana kadar hızlı hızlı ara ara.. ilk eşim yardımcı değildi şimdi ki yapar ben bakarım o bakar ben yaparım haftasonlarında hafta içi ortalık bile berbat.. köşe koltuğun kenarında bez emzik ağız bezi alt açması ıslak mendili hepsi dizili.. ben kendi yastığını ve ince battaniyeyi de alıyorum bebek yastığı onun battaniyesi o oda savaş alanı gibi
Benimki de eşime benziyor aynı, bir kaç kişi bana benzetti ama yok kirpiklere kadar eşimKızlar hep sorun konuşuyoruz hadi muhabbet acayim bebekleri kime benzetiyorsunuzdaha belli olmaz döner falan ama şimdiden sinyal veriyordur mesela benim nankör kızım onu 9 ay taşıyan ağrısını acısını çeken ben değilmişim gibi ayak parmaklarina kadar çirkin babasına benziyor sizde durumlar ne
İslamla alakası yok canım şamanlardan kalma bir gelenek bu. Bende yapmıcam. Dua okuyacağım suyuna sadece.kizlar nasilsiniz.
kardes kiskancligindan cildirmak uzereyim..
bir de bu 40 cikmasi. Suya tas anahtar tuz atiliyormus. Bana tas tuhaf geldi pis ya yikamak lazim yani
bi de islami birsey degilmis sanirim.oyle mi
hic yapasim yok bir sakincasi olmaz degil.mi
Ben chicco kullanıyordum canım ama son zamanlarda hep attı ağzından bibs aldım cuk cuk emiyor.Deniyim o da olmazsa bakkal emziği
Ben sabah 6 7 den sonra alıyorum ortaya ama emzirme yastığının ortasına yatırıyorum. O sert olduğu için koruma gibi oluyor yanlardan, yaklaşamıyoruz.Kızlar bebeği yatakta yanında yatıran var mı?
Tehlikeli biliyorum ama benim bebiş sabahları yarım saatte uyanıyor yanımda yatsa daha iyi uyur mu diye düşünüyorum ne dersiniz?
Derli toplu yatarım asla deli yatmışım yok zarar vereceğimi düşünmüyorum ama riskli mi sizce?
Kız sizinki benzemeye niye uzaktan baslamisBizim kızı ilk gördüğümde Allahım dedim aynı kaynana m . Kendisini de pek severim (?)Ama sonradan biraz döndü , eşime ve daha çok kaynıma benziyor bana hiç benzememiş.
anneler gününde ben de çok duygusaldı m . Tedavi sonrası benimki de .Eşim hediye aramış bir çok yer Kapalı olunca gitmiş bir kurbağa oyuncak almış . Çok güldüm , gülerken de ağladım Tabi mutluluktan . Yüzüne her baktığımda şükrediyorum . Mis kokulular mis
Benimki beni yürüyen meme olarak görüyor yanına yatıp koklamak nasip olmadı pek ben yatınca ağlayıp emmek istiyor direk sipaKızlar bebeği yatakta yanında yatıran var mı?
Uyku eğitimine daha var o zamana kadar düzen oturtmaya calismak zor gün gününü tutmuyorkızlar oğlum 2-3 gecedir dörde kadar gündüz uykusu gibi sık sık kalkıyor. Dörtten sonra 2,5 3 saatte bir uyanıyor öğle 12’ye kadar böyle. Hep böyle olur mu ki değişir mi acaba büyüdükçe erken geçsin gece uykusuna isterim.
Kimsenin gönlü kalmasın istedi demekki kuzum yaKıyamam minige yane kadar güzel iletişim kurmuş ama masallah. Duygularını iyi ki dışa vurmuş bu kez. Anneyle paylaşmak apayrı bir şey bu yaşımda bile. Kaldı ki çocukken anneyle paylaşabilmek onu nasıl rahatlatmistir. İnşallah bu günler gececk dilzar
Aa o zaman çok mu giydiriyorum acaba? Ben başta çocuğu az giydirmistim ve gece uyuyamamisti. Farkedince çok ağladım, sanırım ondan sonra kıyafet konusunda hep korkuyla yaklaştım üşür diye. Biraz incelteyim bir de öyle bakayım o zaman. Kollarının soğuk olması sıkıntı mi meseka? Hemen üşüdü diye giydiriyorum. Sabah kısa kolluyla duruyodu soğuk geldi kollari giydirdim hemen. Hata mı ediyorum bilmiyorum ki. Ah yanımda bir büyüğün olmaması ne kadar zorladı beni
Bana da 37.5 demişti.
Çıkıyor benimkinin. Çok sıvı çünkü. Sıvı ama bezin emecegi kadar da sıvı değil. O yüzden çıkıyor çoğu zaman.
Göz kaş burun baba, dudak çene kulak ben, eller dedeortaya karışık bizim bebe
Nette ben de baktım burada @neverland85 da yazmıştı anne sütü fazla gelince de oluyormuş. Biraz ayrıntılı araştırınca aslında on sütü çok içen bebekte oluyormus.
Benimkinde de oluyor canim temizliyorum beyaz givi görünüyor alınca sarı gibiArkadaslar bebeğe banyo yaptim sonra kulağının icine doğru kir gibi biseyler gördüm. Bebeklerde kulak kiri oluyor mu ya ?
Ahh ahh nankör evlatlarBizde de aynı durum söz konusu oysa ultrason da aynı bendim eşim üzülürdü ben onu teselli ederdim 2. Sana benzer diye durum değişti ikinciyi de artık düşünmüyor gibiyim
Bir de sizin bebeklerde koca adam seslileri öıkatıyor mu ıhh oah gibi tövbe yarabbşm kız birde benim ki
Canım Allah yardımcın olsun inşallah gecmistir kalbindeki problemYarın bizim için çok yorucu bir gün olacak, kızım için daha doğrusu1. ay kontrolü var, muhtemelen kan testi vs ister doktor, hele de kakada mukus var dersek belki ona da tahlil ister. Kalça ultrasonu var, aşısı var. Ardından başka hastaneye kalp doktoruna gideceğiz. Orada da kalp ultrasonu çekilecek. Dua edin kızlar inşallah üfürümü geçmiştir, ciddi bir şey yoktur inşallah..
Ya onu bende bugün farkettim kavliyor deri atıyor sanmıştım sorun muymusBenimkinin alerji mi bilmiyorum ama kaş bölgesinde sarı sıvılı kabarcıklar oluştu. Doktora gönderdim fotoğraf çekip krem verdi. Daha düzelme olmadı bakalım kullanıyorum.
Canım benimkide yapıyor gazi olunca ona sinirleniyor memeyi nefes nefese emiyor gazla alakalı yoksa normal olduğunda hiç yapmiyorKızlar benim oğlan emzirmenin sonlarına doğru mememi çekiştirmeye ve ıkınır gibi yapmaya başlıyor. Aniden memeyi bırakıyor sonra sinirle geri alıp hızlı hızlı nefes alarak memeyi tekrar emiyor. Sık sık bunu yaparken boğuluyorböyle olan var mı ya niye yapıyor anlamıyorum. Çok sık yapıyor bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?